Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, Pika007 כתב:

אם בתל אביב שנת 2022 היו 5-6 קוי מטרו, היו הרבה פחות פקקים כיום.

כבר כתבתי את זה קודם - אתה חוזר על אותה טעות נפוצה - המטרה של תחבורה ציבורית *איננה* הפחתת פקקים, אלא לגרום לאנשים להפסיק להשתמש ברכב פרטי כדי להתנייד ממקום למקום.

או אם נמחיש זאת לדוגמה - מדינה מוצלחת מבחינה תחבורתית זה לא 30 דקות מכפר סבא לעזריאלי ברכב ו-60 דקות בתחב"צ, אלא 29 דקות ברכבת ו-90 דקות ברכב. או יותר מ-90 דקות. לא משנה כמה בעצם. קצת מוזר לכתוב את זה בפורום שמכיל את המילה קארס אבל ככה זה.

במדינות עם תחבורה ציבורית טובה אין כניסה למרכזי ערים ברכב פרטי וגו', ולרוב יש גם פקקים בדיוק כמו בארץ, למי שעדיין מתעקש על הקונספט.

גם אם תיאורטית יבואו חייזרים ויסדרנו לנו מטרו תל אביבי תוך חודשיים יישארו פקקים בארץ. תמיד יישארו ע"ע קצב גידול האוכלוסייה. לכל הפחות הם יהיו גרועים בערך באותו מידה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

ממש, אבל ממש צריך שתבקר בטוקיו וסיאול. הייתי אומר גם פריז, אבל התחילו שם שינוי אגרסיבי של גילוח נתיבי רכב לטובת שבילי אופניים. אני בעד כמובן, אבל עד שיסתיימו העבודות האלו שקורות מהר מאוד ובבת אחת העיר מאוד בבלאגן מבחינת תנועת רכבים.

פורסם

פקקים תמיד יהיו.

אם הרבה אנשים יעברו לתחבצ - הכבישים ''יתרוקנו'' ואנשים יחזרו לרכב, וכשהכבישים יהיו פקוקים, אנשים שחשוב להם זמן הנסיעה יחזרו לתחבצ. וככה זה מתאזן שיש פקקים, כי אם לא היו פקקים, אנשים היו עוברים לאוטו ואז כן היו פקקים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

7:20 בקלפי

אין נציג אחד של איזה מפלגה. לרגע חשבתי שסגור או שהעבירו מקום.

כל החרדים שסיימו שחרית הלכו להצביע ישר 

מלא מלא מלא

יאללה מדינת הלכה בעזרת השם

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 7 שעות, hans כתב:

כבר כתבתי את זה קודם - אתה חוזר על אותה טעות נפוצה - המטרה של תחבורה ציבורית *איננה* הפחתת פקקים, אלא לגרום לאנשים להפסיק להשתמש ברכב פרטי כדי להתנייד ממקום למקום.

כמובן שאתה צודק. תמיד יהיו פקקים. הקצאת מקום לתחבורה ציבורית שהיא לא מטרו גם תמיד באה על חשבון הרכב הפרטי, מה שאומר פחות מקום למי שעדיין בוחר לנהוג, ולכן גם בפקקים. 

יש לנו שתי בעיות פה בישראל. האלטרנטיבה מאוד מוגבלת. אני לא מכיר את כל הארץ, אבל באזור גוש דן המון קווים כמעט כפולים, המון קווים מגיעים בערך לאותם המקומות, יותר מדי מהם עוברים במרכז ת"א ועוד. את זה עקרונית אפשר לפתור עם ניהול ברמה המקומית, כמו שאמור להיות.

בעיה שניה היא כמה רחוק צריך לנסוע בשביל משהו. בפריז מנסים לאמץ מודל שנקרא "עיר 15 דק", למשל, והעיקרון שלו זה שכל מה שתושב צריך יהיה במרחק הליכה או רכיבה של 15 דק'. אם זה כזה רעיון טוב? לא יודע. אבל זה כנראה עדיף על פרברי בלון מפוזרים שבהם צריך לנסוע עם הרכב גם למכולת, והרחובות מקשים על מעבר אוטובוסים. בישראל ממשיכים להתעקש על הקמת עוד ועוד ישובים חדשים וגם לא בניה מאוד לא צפופה בפורמט קופי פייסט. זו בעיה שיהיה בלתי אפשרי לפתור.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני בספק אם הייתי רוצה לגור בהולנד (ואני ממוצא הולנדי, ולאמא שלי יש אינטראקציה עם הביורוקרטיה ההולנדית. אני מעדיף את משרד הפנים בחיפה בכל יום). אבל יש דבר אחד שבו אני מקנא בהם - המחשבה לתכנן עם אופק של 50 שנה. 

יש אצלנו שתי בעיות שהן ממש תרבותיות:

1. קושי לתכנן טווח ארוך. זה לא כל כך בגנים שלנו. כנראה שבשנים האחרונות יש שיפור, אבל היישום לוקח זמן, והרבה.

2. תחזוקה. בהרבה ארגונים תבות תחזוקה שוטפת פשוט לא קיימת - הכל בתחזוקת שבר. יש ארגונים ציבוריים שבהם האחזקה השוטפת דווקא פועלת יפה, אבל התחושה היא שהם מעטים.

לגבי התארכות פרוייקטים גדולים - זו ממש לא ביעה ייחודית לישראל. סתם, לדוגמה, שדה התעופה החדש של ברלין, הפרוייקט התארך בהרבה שנים מעבר לצפוי, ובסוף התברר שהתכנון של חלק ממנו לקוי ביותר. וזה אצל הגרמנים עם המהנדסים והסדר הנערצים. וזו סתם דוגמה - פרוייקטים גדולים נדונו לעיכובים, אלא אם מדבור במשטר סיני שדורס כל דבר לטובתם. לא רוצה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, DubelBoom כתב:

אם הרבה אנשים יעברו לתחבצ - הכבישים ''יתרוקנו'' ואנשים יחזרו לרכב,

לא חושב.

יש מספיק אנשים שנהיגה זה נטל בשבילם וישמחו לוותר על התענוג

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חייב להבין משהו, יש המון מפלגות קטנות שאני בספק אם הם מגיעות למאות קולות. 

תסתכלו על הרשימה: 

https://www.idi.org.il/policy/parties-and-elections/elections/2022-1/

איחוד בני הברית, כח להשפיע, הגוש התנכי, הפיראטים, ועוד רבות ומוזרות. 

מה הקטע? 

הם עלו על איזה דרך להתפרנס על חשבון משלם המיסים? הם מקבלים מימון? 

זה תורם להם באיזה שהיא דרך? 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

עקרונות מגונים

image.thumb.png.2e172d8d323392df1d2074348089cbbe.png

image.thumb.png.1368feda855c2607ab6b6e77173b08f1.png

עריכה אחרונה על ידי Coro
  • מצחיק 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 16 שעות, hans כתב:

או אם נמחיש זאת לדוגמה - מדינה מוצלחת מבחינה תחבורתית זה לא 30 דקות מכפר סבא לעזריאלי ברכב ו-60 דקות בתחב"צ, אלא 29 דקות ברכבת ו-90 דקות ברכב. או יותר מ-90 דקות. לא משנה כמה בעצם. קצת מוזר לכתוב את זה בפורום שמכיל את המילה קארס אבל ככה זה.

במדינות עם תחבורה ציבורית טובה אין כניסה למרכזי ערים ברכב פרטי וגו', ולרוב יש גם פקקים בדיוק כמו בארץ, למי שעדיין מתעקש על הקונספט.

גם אם תיאורטית יבואו חייזרים ויסדרנו לנו מטרו תל אביבי תוך חודשיים יישארו פקקים בארץ. תמיד יישארו ע"ע קצב גידול האוכלוסייה. לכל הפחות הם יהיו גרועים בערך באותו מידה.

פספסת לאן אני חותר.

תחב"צ יעיל באמת במרכז+דרך יעילה להגיע לשם בתחב"צ תקל על הפקקים הלא הגיוניים בכבישי האורך של המדינה.

בתוך גוש דן- הקלה היא אפשרית, אבל זה לא שהכבישים שם יתרוקנו. בשביל לקבל עיר ללא פקקים אתה צריך לתכנן מראש עיר ללא פקקים. זה אפשרי וכבר עשו את זה- עבור גוש דן הרכבת הזו כבר מזמן יצאה מהתחנה. (pun not intended)

מדינה מוצלחת מבחינה תחבורתית זה לא 30 ברכבת ו 90 ברכב, יותר לכיוון 30 ברכבת ו 50 ברכב. אחרת מה שיש לך זה "לא אופטימלי אבל עובד", לא "מוצלח". כפי שנכתב פה, הנהיגה היא נטל שרבים ישמחו להשיל מעליהם.

אבל אני לא מבין למה אנחנו עוד פעם פותחים דיון תחבורה, לתגובה הקודמת שלך הגבתי עם שלל דוגמאות מגוונות בנוגע לשאלה ששאלת, תחב"צ מול רכב זה לא נושא הדיון, זו נקודה בודדת שעלתה בתוך המגוון המדובר.

פורסם
לפני כשעה, Pika007 כתב:

בשביל לקבל עיר ללא פקקים

You keep using that word

המדד של מדינה תקינה מבחינת תחבורה איננה קיומם של פקקים (סיביר מנצחת פה) אלא כמה קל להתנייד מהבית לעבודה. סה טו.

המצב הנתון שלנו הוא זהה לאירופה - ערים צפופות - יש פקקים - אי אפשר להקטין אותם. אפשר רק לשפר את חיי האזרח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

ובתגובה:

אני לא רואה פה התנצלות להאשמות חסרות בסיס והשקריות שלהם שהאיש הוא מתחזה וכנראה פעיל ליכוד. ממש נהיו טראמפ איזה אסון.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

פורסם
לפני 6 דקות, Coro כתב:

אני לא רואה פה התנצלות להאשמות חסרות בסיס והשקריות שלהם שהאיש הוא מתחזה וכנראה פעיל ליכוד.

הוא תושב נתניה, אז לא אתפלא אם זה באמת ביביסט/חובב בן גביר משועמם

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא, הוא באמת תומך מרצ...

https://www.facebook.com/dror.dromi

למה העיתונות ממשיכה להפיץ את הטענה השקרית שמדובר במתחזה, הרי הם רואים שאנשים הגיבו לגלאון עם פרופיל הפייסבוק של הדביל, גלאון ושאר אנשים המפלגה שעוקבים אחרי טוויטר שלה בוודאי כבר יודעים.

https://www.ynet.co.il/news/election2022/article/rya8wtrvi#autoplay

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

• תוכן חדש...