Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מניסיון בעשרות (???) מערכות בחירות קודמות, תמיד יש איזו מפלגה תורנית שהתשקורת מקימה מסביבה רעש אימים, והתוצאה בסוף חרטא בפיתה, מספר מנדטים הולם פחות או יותר לייצוג האמיתי, וזהו.

בדיוק כמו שבכל סקר כמעט מנבאים היעלמות של מרץ, היעלמות של מפלגות ערביות וכו'. אילו הייתי חובב קונספירציות הייתי טוען שכל דיווחי הכזב / ספינים האלה נועדו לשרת מטרות מסוימות של קבוצות בעלות כוח והשפעה, אבל מן הסתם זה כנראה פשוט יותר. רעש והתלהמות טובים  לרייטינג.

או בניסוח אחר - הרעש המוגזם שהתשקורת מייצרת סביב בן גביר הוא הגרסה השמאלנית ל"הערבים נוהרים לקלפיות", במטרה לעורר מצביעים מהצד השני.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 דקות, hans כתב:

או בניסוח אחר - הרעש המוגזם שהתשקורת מייצרת סביב בן גביר הוא הגרסה השמאלנית ל"הערבים נוהרים לקלפיות", במטרה לעורר מצביעים מהצד השני.

מעבר לזה שאתה צודק מבחינת כל הטררם עבור רייטינג וכו׳, חשוב לציין את ההבדל: כשביבי (או כל אחד אחר) משקר/מקצין עבור רייטינג זה דבר אחד, כשאשכרה מכניסים את האדם לתפקיד שר בממשלה (=כח, השפעה) זה דבר אחר.

אני לא חושב שהשמיים יקרסו עוד יומיים כשישראל תבחר בממשלת ימין משיחיסטית דתית, אלא שזה סתם עוד צעד לכיוון אליה היא הולכת בלאו הכי, ובן גביר הוא סתם עוד הקצנה למשהו שלפני שני עשורים היה נראה בלתי אפשרי.

הצעד הבא זה איזה יואב אליאסי (הצל, לטובת חיפוש עתידי) / אלאור עזריה בתפקיד ח״כ/שר, ומקווה שאצליח למצוא את התגובה הזו עוד כמה שנים כשזה יקרה 😅 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

גם אני לא חושב שתיכף יהיה פה אירן.

אבל זו תהיה ממשלה שתנגוס עוד קצת בזכויות הפרט ובחופש מדת ותתקע עוד כמה התנחלויות שירחיקו עוד יותר את הסיכוי לסיים מתישהו את הסכסוך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

הניחוש שלי, וזה רק ניחוש כי אני לא נביא,

זה שגם אם כל התחזיות השחורות מהסוג של 976 מנדטים לבנגביר יתממשו, במציאות יקרה בדיוק מה שקרה לליברמן כשנכנס בפומפוזיות לתפקיד שר הביטחון - התקפלות פרגמטית ומעבר לקולות של חתול.

ויש דבר אחד שאני כבר מהמר עליו בלי ניחושים, זה שמפלגות הימין ימשיכו להתפצל ולהתחלק ולהתחבר מחדש אפילו במהלך 100 הימים הראשונים. מין כישרון שכזה של "כל הימנים שאינם תחת הליכוד". לא יהיה איראן כי אנחנו יותר מדי מבולגנים בשביל להיות פנאטים...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

עזוב סכסוך, זה כבר ממזמן מסך עשן.

לדעתי - הפלסטינים הם לא מה שיהרסו לך את המדינה, אובדן ההון האנושי דרך דרדור שיטתי של רמת החיים מכל הזויות (נדלן, כלכלה, חינוך וכו׳) נשמע לי הרבה יותר מפחיד. זה נכון לכל מדינה, אבל זה נכון שבעתיים למדינה שבנויה על מיסוי יתר דיפרנציאלי עם דמוגרפיה שמעודדת את הצד שלא משתתף בפרוייקט המימון.

אבל היי מי אני שאעיד, אני כבר לא שחקן 😅 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 1 דקה, oryo כתב:

אובדן ההון האנושי דרך דרדור שיטתי של רמת החיים מכל הזויות

נשמע קצת כמו רוסיה.

אוי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

נדמה לי שזה לא קו הדמיון היחידי 🤷‍♂️

פורסם

דרדור שיטתי של רמת החיים? מה?

טוב, רואים שאתה לא גר כאן.

אנחנו בשיא השגשוג.

כמעט מכל בחינה.

אני יודע, זה נשמע מוזר, ולא ניתן להקיש מזה על ההמשך ואולי תוך שנייה הכול יתהפך אבל נכון לשנייה זו - זו המציאות.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 25 דקות, hans כתב:

אנחנו בשיא השגשוג.

כמעט מכל בחינה.

אני יודע, זה נשמע מוזר, ולא ניתן להקיש מזה על ההמשך ואולי תוך שנייה הכול יתהפך אבל נכון לשנייה זו - זו המציאות.

תבחין בין המיקרו למאקרו.

אנחנו כמו מפעל שעושה תחזוקת שבר. הוא מרויח יפה אבל הציוד נגמר וכשלא יהיה ציוד הוא יתחיל להפסיד .

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אבל זאת כבר פרשנות וחיזוי. במציאות יש לך מדדים נוכחיים של אינפלציה, גירעון/עודף תקציבי, ואבטלה. לא היה "דרדור שיטתי" ברמת החיים. קשקוש. כמו "אוכלוסיות מוחלשות".

האם מה שאנחנו חווים עכשיו הוא אחיזת עיניים ותוך שנייה הכול מתמוטט ואנחנו קורסים כמו יוון? אה. לא פוסל. אבל תשכנע אותי. 

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, hans כתב:

אנחנו בשיא השגשוג.

כמעט מכל בחינה.

צודק, אני אנסח מחדש - דרדור יחסי.

במילים אחרות: גם סוזוקי של היום היא רכב הרבה יותר טוב מסוזוקי של פעם, ועדיין לא הייתי משווה אותה ברצינות לבמו. השאלה היא לא רק האם המצב בשיפור - אלא האם המצב הוא בשיפור יחסי לאלטרנטיבות (״מדביק את הפער״).

לגבי אני לא גר כאן - בדיוק, אני לא גר בישראל, ומטבע הדברים מכיר לעומק עוד רבים שגרים הן בישראל והן במקומות אחרים, ואין בכלל איך להשוות את רמת החיים בצורה רצינית. כמובן שיש את רמת החיים התרבותית + משפחתית, אבל רוב אלו הם עניינים של ברירת מחדל. 

הפואנטה היא שאם אתה טוען ברצינות שהשיפוע של וקטור ההתקדמות ישתפר כשהדמוגרפיה והחינוך בטרנד שאינו בקורלציה למדינות עולם ראשון - אז סבבה, אני טוען אחרת. לא כי אני אוכל ישראל אלא כי סתם הגיון בסיסי יחסית (לדעתי).

ואם זה לא ברור מאליו - מאוד מאוד אשמח להיות טועה, לאכול את הכובע וכו׳. הרבה יותר ישמח אותי לדעת שישראל תשתפר (כי משפחה וחברים) מאשר שהתחזיות יתממשו.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 24 דקות, hans כתב:

אבל זאת כבר פרשנות וחיזוי. במציאות יש לך מדדים נוכחיים של אינפלציה, גירעון/עודף תקציבי, ואבטלה. לא היה "דרדור שיטתי" ברמת החיים. קשקוש. כמו "אוכלוסיות מוחלשות".

האם מה שאנחנו חווים עכשיו הוא אחיזת עיניים ותוך שנייה הכול מתמוטט ואנחנו קורסים כמו יוון? אה. לא פוסל. אבל תשכנע אותי. 

לא יודע בן כמה אתה ומה מצבך המשפחתי אבל נסה להיזכר מה היתה רמת שירותי הבריאות ללא תשלום שהיתה לפני 20 שנה מול היום. כמה זמן חיכית לרופא מומחה למשל, לתור לניתוח או לבדיקה כמו mri?

בוא נעבור לחינוך. כמה כסף עלה חינוך סביר לעומת היום?

אפשר להמשיך לעוד תחומים אבל המקודה היא שאנחנו משלמים יותר על היותנו מדינה סוציאליסטית ומקבלים הרבה פחות. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 23 דקות, oryo כתב:

צודק, אני אנסח מחדש - דרדור יחסי.

במילים אחרות: גם סוזוקי של היום היא רכב הרבה יותר טוב מסוזוקי של פעם, ועדיין לא הייתי משווה אותה ברצינות לבמו. השאלה היא לא רק האם המצב בשיפור - אלא האם המצב הוא בשיפור יחסי לאלטרנטיבות (״מדביק את הפער״)

סבבה, מקבל. המילה "שיטתי" הבהילה אותי לרגע  :)

פורסם
לפני 58 דקות, hans כתב:

אנחנו בשיא השגשוג.

כמעט מכל בחינה.

שמע..

ביקרתי בקיץ את אחותי בקליפורניה. היא לא גרה באיזה שיטהול במיד ווסט. שכונה טובה ויוקרתית באיזור לוס אנגלס. בית מרווח. בריכה בחצר. שני קדילק אסקלייד חדשים בחניון.

הבית עלה להם עכשיו בשיא עליית הנדלן, קרוב לשני מיליון דולר. זה בערך מה שעולה דו משפחתי בחצי גודל, פה בפאקינג רחובות.

כמו שכתב אור. אתה משווה סוזוקי למרצדס.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, oryo כתב:

ואין בכלל איך להשוות את רמת החיים בצורה רצינית.

אתה מתכוון שההפרשים כול כך גדולים שאי אפשר להשוות?

כי אני למשל חי ב (לדעתי) רמת חיים גבוהה יותר מבארץ, אבל בתכלס יש לי פחות, ובטח פחות ממך (במיוחד אם מדברים על הנייר, כי במציאות לא הייתי מתחלף איתך [סורי😅]). אבל היא גבוהה יותר בגלל שהדגשים הם על דברים שונים.

עריכה: הנה פינדר נגע באותה הנקודה.

וואלה אני לא רואה 2 אסקליידים חדשים כרמת חיים גבוהה יותר. מבחינתי עדיף שתיהיה לי נגישות לכול מה שאני צריך ברגל/אופניים/תחצ שאשכרה מגיע בזמן.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...