Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

זו בעיה שתישאר כל עוד ידחו את הרעיון שיכולה להיות שם הנהגה פלסטינית שהיא לא חמאס

אתה יכול לפמפם את הרעיון כמה שתרצה, במציאות בשנייה שחמאס עלו לשלטון הם מיהרו לתלות את אנשי פת"ח שלא הספיקו לברוח בזמן.

אבל אשמח אם תציג דוגמה קונקרטית לאיך זה כן יכול להצליח. לא בצד שלנו. קונקרטי. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 16 דקות, ezuf כתב:

תראה,תשמע,אני מסתכל על החבורת מוצלחים שבכנסת ובא לי לבכות

אם ביבי גרוע\הרע במיעוטו ומחר מישהו אחר מהמוכשירם יעלה במקומו,וואלה לא מצאתי אחד נורמלי,אבל נניח - הוא לא יהיה "במקרה הכי גרוע כמו הנוכחי",אלא פי כמה יותר גרוע.

לדעתי.

אתה כנראה מסתכל על חבורת הליכוד ושותפיו הטבעיים.

באופוזיציה (כולל מחוץ לכנסת) יש הרבה מאוד אנשים מוכשרים ולא מושחתים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, waterman כתב:

גבר, נשמע שאתה נסער וזה בסדר.

כל שעשיתי הוא לנסות לתקן דעה רווחת שממשלת בנט-לפיד לא דאגה להעביר כספים לחמאס בתקופת כהונתה.

אין כאן כל נסיון להכשיר כשלונות של אחרים (לרבות נתניהו) וחבל שאתה נגרר לשם.

כן, בוא נשווה תקופה של 18 שנה בערך לתקופה של שנה בה תקפו את הממשלה הזו כאילו היא ממשלת חמאס (ויש אנשים כמו יובל שבאמת חושבים כך). ממשלה שנאלצה בעיקר לעשוק בהישרדות כי "הציונים" הגדולים של הימין היה יותר חשוב להם לחזור לשלטון מאשר טובת המדינה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 שעות, waterman כתב:

זה שיודע להטעין את הטיל וללחוץ על הכפתור - לא בטוח שיקבל את הפקודה אם אין סמכות מעליו שתורה לו לעשות כן.

מעניין, כולם קיבלו לפי הזמן ששהיתי במקלט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

אבל, אם בכל זאת רוצים להבין מה ההבדל בין נתניהו לבנט ולפיד, אז אפשר להתחיל מזה שאצל אף אחד משניהם לא ישבו בלשכה אנשים על הפיירול הקטרי. וזה שנתניהו קיבל בחיבוק את אוריך, שאף אחד כבר לא מכחיש שהוא היה סוכן קטרי, מעיד עד כמה האדם הזה מסוכן ומטיל צל כבד על כל החלטה שקיבל בנוגע לעזה בשנים האחרונות

אבל כל זה בכלל לא קשור למה ששאלתי.

למה שקט הוא בסדר כתלות במי יושב בכיסא ראש הממשלה ולא במשמעות של השקט הזה? (בשהי המקרים - התחמשות מתמשכת של האיראנים והחמאס)

והצבעתי לבנט בזמנו כראש ממשלה, וברורים לי ההבדלים המהותיים בינו לביבי.

זה לא הנושא בכלל.

פורסם
לפני 7 שעות, asix כתב:

נתעלם מזה שבאשמת מי היה שקט מדומה? מי סיפק להם בטון וכסף במזוודות?

בנט לפחות סגר להם את הכסף שביבי חידש אחר כך.

לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

500 קילומטר ואלפי טילים בשנה אחת?

והכל גם מתועדשזה מהשנה הזו.

פשוט הישג הנדסי מדהים.

מתישהו אמרתי שביבי לא אשם?

לפני 4 שעות, madmaxx כתב:

כן, בוא נשווה תקופה של 18 שנה בערך לתקופה של שנה בה תקפו את הממשלה הזו כאילו היא ממשלת חמאס (ויש אנשים כמו יובל שבאמת חושבים כך). ממשלה שנאלצה בעיקר לעשוק בהישרדות כי "הציונים" הגדולים של הימין היה יותר חשוב להם לחזור לשלטון מאשר טובת המדינה. 

גם אם תשקר עוד כמה פעמים לגבי הדעות שלי זה לא יהפוך את זה לאמת.

פורסם
לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

למה שקט הוא בסדר כתלות במי יושב בכיסא ראש הממשלה ולא במשמעות של השקט הזה? (בשהי המקרים - התחמשות מתמשכת של האיראנים והחמאס)

אה. הוא לא.

התלונה היחידה שיש לי על בנט מתקופתו הקטנטנה כראש ממשלה- זה שהוא היה חלק מהקונספציה. על כל המשתמע מכך. 

כתבתי את זה פה כבר. 

ציטוט אחד שממחיש את זה לעומק- לא זוכר את הניסוח המדוייק, אבל התמצית- "בתקופתי היו רק 7 טילים שנורו על ישראל". 

נעזוב את האומללות של המשפט הזה (המספר צריך להיות 0 עגול, מנצנץ ובוהק, כן? בכל מדינה נורמלית) אבל הוא ממחיש את הניתוק ואת עומק הקונספציה. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

אה. הוא לא.

התלונה היחידה שיש לי על בנט מתקופתו הקטנטנה כראש ממשלה- זה שהוא היה חלק מהקונספציה. על כל המשתמע מכך. 

כתבתי את זה פה כבר. 

ציטוט אחד שממחיש את זה לעומק- לא זוכר את הניסוח המדוייק, אבל התמצית- "בתקופתי היו רק 7 טילים שנורו על ישראל". 

נעזוב את האומללות של המשפט הזה (המספר צריך להיות 0 עגול, מנצנץ ובוהק, כן? בכל מדינה נורמלית) אבל הוא ממחיש את הניתוק ואת עומק הקונספציה. 

זו הסתכלות לא נכונה ואין פה קשר לקונספציה.

התקופה של בנט בראשות הממשלה הייתה שקטה. וזה הישג. הוא מדגיש אותו כי מנכ"לים בהייטק מדגישים הישגים.

ונניח שהיה מספר כזה, 7, מן הסתם הוא היה קובע יעד לשנה הבאה, כמו מנכ"ל בהייטק, להוריד את המספר הזה בלפחות x%. 

אצל נתניהו זה לא היה עניין בכלל. אז ירו. 

וכשהשתוללו רגע לפני השביעי, ממשלת נתניהו פשוט הכפילה את מספר הפועלים ושחררה הגבלות על הדיג. 

לא הגדילה כמענה לשקט, שזו יכולה להיות טעות, או לא - אלא כמענה ישיר לרעש. פרוטקשן והשפלה. בזו מתבטאת הקונספציה.

מה קרה מתחת לפני השטח? מה בעבע? במה הוא עודכן על ידי הצבא והמל"ל, מה הומלץ לו בנוגע לראשי הטרור, והאם החליט להתעלם - אלה הסימפטומים לקונספציה - את זה אנחנו לא יודעים. 

אנחנו יודעים שהוא הגיב בעוצמה על טרור הבלונים שממשלות נתניהו התעלמו ממנו באלגנטיות. הגיב והביא להפסקתו. 

סביר שבהינתן עוד זמן, היה מגיע לנושאים נוספים.

אני אגב לא מצביע בנט, פשוט חושב שראוי לבחון כל דבר ביחס למה שנעשה מול האלטרנטיבה ומול הבנצ'מרק. והבנצ'מרק לצערנו כל כך עלוב עד כדי שלפיד ובנט הצליחו בתקופה קצרצרה להראות שיפור מהותי בכל המדדים. 

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
בתאריך 16.2.2026 בשעה 08:35, פינדר כתב:

זיני, כתופעה ולא כאדם פרטי, מסמל את התחזקות הזרם הדתי לאומי, שהוא קודם כל דתי וחלקו אף משיחי ורק אח״כ ממלכתי ודמוקרטי.

ובהמשך לזה...

1. אשתו של זיני שולחת מכתב לנשות עובדי השב״כ, שבו היא מתעלמת מהעובדה שאחוז גבוה מעובדי השב״כ הן נשים ומוסיפה טקסט משיחי לגבי ״ייעוד גדול שאנו רק בראשית מימושו״.

ראש השב״כ לא ילחץ ידיים לעובדות ואשתו תתעלם בכלל מקיומן. וכמובן שצריך לשאול מה פתאום בכלל נשלח מכתב מטעם ״אשתו של״...

image.thumb.png.db89887b5d81f38c7434ace8fb2c9247.png

2. הרבנות הראשית מוציאה הגדה של פסח, שכוללת טקסטים משיחיים ועליונות יהודית.

וגם את הדבר הזה, שוב תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שיש בצה״ל נשים רבות שמשרתות, גם בתפקידי לחימה:

image.thumb.png.3f128e2f0c235548342c9f6c865d9f0e.png

אפשר לעצום עיניים ולהתעלם, אבל נשים חילוניות או כל חילוני שמגדל פה בנות, צריך להיות מאוד מודאג.

וכדאי להיות מודאג גם בלי קשר לנשים ובנות, כי התפיסות המשיחיות, דתיות, לאומניות תופסות חלק גדל והולך, בקצב מהיר מאוד, בכל נקודות קבלת ההחלטות בממשלה ובצבא ובשאר זרועות הביטחון.

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 45 דקות, פריג'י כתב:

זו הסתכלות לא נכונה ואין פה קשר לקונספציה.

נכונה וחצי, וכן, הקונספציה הייתה מושרשת כל כך עמוק שאף אחד לא באמת הישיר מבט לעיניים שלה וראה מה שצריך לראות.

התקופה של בנט בראשות הממשלה הייתה שקטה. וזה הישג.

עד כאן נכון. אבל שוב- למה בתקופה שלו השקט זה דבר טוב, כמו ששאלו קודם.

זה לא. זה הקונספציה. 

ונניח שהיה מספר כזה, 7, מן הסתם הוא היה קובע יעד לשנה הבאה, כמו מנכ"ל בהייטק, להוריד את המספר הזה בלפחות x%. 

ספקולציה. 

אצל נתניהו זה לא היה עניין בכלל. אז ירו. 

וכשהשתוללו רגע לפני השביעי, ממשלת נתניהו פשוט הכפילה את מספר הפועלים ושחררה הגבלות על הדיג. 

לא הגדילה כמענה לשקט, שזו יכולה להיות טעות, או לא - אלא כמענה ישיר לרעש. פרוטקשן והשפלה. בזו מתבטאת הקונספציה.

מה יש לנו אנחנו יודעים. 

ולא. הקונספציה זה "לקנות שקט בכסף". בין היתר. להאמין ש"חמאס מורתע". מעניין, ש"רעש" כמו שתיארת, לא גרם לנו לחשוב האם הוא באמת מורתע.

מה קרה מתחת לפני השטח? מה בעבע? במה הוא עודכן על ידי הצבא והמל"ל, מה הומלץ לו בנוגע לראשי הטרור, והאם החליט להתעלם - אלה הסימפטומים לקונספציה - את זה אנחנו לא יודעים. 

אתה מדבר על ביבי או על בנט?

אנחנו יודעים שהוא הגיב בעוצמה על טרור הבלונים שממשלות נתניהו התעלמו ממנו באלגנטיות. הגיב והביא להפסקתו. 

סביר שבהינתן עוד זמן, היה מגיע לנושאים נוספים.

יכול להיות. לא שולל על הסף. 

מצד שני, אחרי רקטה אחת, היה צריך [בודק בדף המסרים] "לפתוח את שערי הגהינום". 

המציאות היא איפה שהוא בין לבין. 

אני אגב לא מצביע בנט, פשוט חושב שראוי לבחון כל דבר ביחס למה שנעשה מול האלטרנטיבה ומול הבנצ'מרק. והבנצ'מרק לצערנו כל כך עלוב עד כדי שלפיד ובנט הצליחו בתקופה קצרצרה להראות שיפור מהותי בכל המדדים. 

הבנצ'מרק עלוב ביותר, על סף פתאטי טוטאלית, כן. 

אבל הניסוח שבחרת, הוא מאד לא הולם. 

לבנט יש יכולות וכישורים טובים. הוא היה ראש ממשלה נהדר. לא "אפילו בנט". אין פה "אפילו". 

בגלל העליבות של הבנצ'מרק- אפילו החתול הפיסח גידם עיוור אילם של משה מהקולנוע של ציון יכול להיות יותר טוב בתפקיד. 

ובגלל אותה הקונספציה שבנט היה חלק ממנה אני לא משוכנע שראוי שהוא יוביל שוב. לתקופת מעבר? כן, בהחלט אפשרי, אבל אולי צריך לרענן את השורות עם דם חדש יחסית. אחד שלא היה בין מקבלי ההחלטות בתקופת הקונספציה. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 6 שעות, יובל .מ. כתב:

מתישהו אמרתי שביבי לא אשם?

פשוט כתבת שזה נבנה אצלהם.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

ובהמשך לזה...

1. אשתו של זיני שולחת מכתב לנשות עובדי השב״כ, שבו היא מתעלמת מהעובדה שאחוז גבוה מעובדי השב״כ הן נשים ומוסיפה טקסט משיחי לגבי ״ייעוד גדול שאנו רק בראשית מימושו״.

ראש השב״כ לא ילחץ ידיים לעובדות ואשתו תתעלם בכלל מקיומן. וכמובן שצריך לשאול מה פתאום בכלל נשלח מכתב מטעם ״אשתו של״...

image.thumb.png.db89887b5d81f38c7434ace8fb2c9247.png

2. הרבנות הראשית מוציאה הגדה של פסח, שכוללת טקסטים משיחיים ועליונות יהודית.

וגם את הדבר הזה, שוב תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שיש בצה״ל נשים רבות שמשרתות, גם בתפקידי לחימה:

image.thumb.png.3f128e2f0c235548342c9f6c865d9f0e.png

אפשר לעצום עיניים ולהתעלם, אבל נשים חילוניות או כל חילוני שמגדל פה בנות, צריך להיות מאוד מודאג.

וכדאי להיות מודאג גם בלי קשר לנשים ובנות, כי התפיסות המשיחיות, דתיות, לאומניות תופסות חלק גדל והולך, בקצב מהיר מאוד, בכל נקודות קבלת ההחלטות בממשלה ובצבא ובשאר זרועות הביטחון.

שר המלחמה האמריקאי פיט הגסת' על המבצע באיראן :

הקרדיט מגיע לחיילים וללוחמים שלנו. אך כל התהילה מגיעה לאלוהים.

##

מעניין איך היה עובר משפט כזה בישראל.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

לא לטעות. ארה״ב מדינה דתית מאוד. אבל הדת לא מעורבת בניהול המדינה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, EliC25 כתב:

שר המלחמה האמריקאי פיט הגסת' על המבצע באיראן :

##

מעניין איך היה עובר משפט כזה בישראל.

גם בארצות הברית יש במשטר הנוכחי נטייה לכיוון הדתי נוצרי. זה רע, כמעט באותה מידה.

לא מבין מה המטרה של ההשוואה. אני אמור להרגיש יותר טוב, כי גם הם הולכים לכיוון הזה?

לפני 2 דקות, sperial כתב:

אבל הדת לא מעורבת בניהול המדינה.

נכון, אבל בשלטון הנוכחי יש רמה חדשה של התבטאויות משיחיות נוצריות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 דקות, EliC25 כתב:

מעניין איך הם עברו מ GORY ל GLORY...

• תוכן חדש...