Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, יובל .מ. כתב:

בניתוח שטחי כי אני לא טראמפ:

סגירת המיצרים תעלה דרסטית את מחירי הנפט כי חלק מאוד גדול ממנו צריך לעבור שם (למרבה האירוניה אנחנו לא נושפע מזה פיזית כי הנפט שלנו לא משיג משם, אבל כן מהמחיר).

מה זה אומר?

שכל מדינות העולם הולכות להתערב פה, השאלה היא האם יתקפו את איראן או שיפעילו לחץ עלינו לעצור את המלחמה.

ארצות הברית כבר הבהירה שמבחינתה מלחמה, השאלה מה יגידו שאר המעצמות שמובלות היום על ידי מנהיגים חלשים שמוסלמים תופסים אותו מהביצים.

שום נפט או גז מהמיצרים לא מגיע לארה״ב דרך הורמוז, כי היא היום יצרנית גדולה בפני עצמה ובכלל יצואנית נפט משמעותית (מחירי נפט גבוהים טוהים לה).
גם מיעוט מהנפט לאירופה מגיע דרך המיצריםשם, רק 7% -- יש קוי צינורות דרך תורכיה.

עדיין, 20% מהנפט בעולם עובר דרך הורמוז.
אז במי זה כן פוגע? הלקוחות העיקריים של איראן הן סין והודו. הן ויבואניות רבות אחרות מאסיה תיפגענה, וכמובן מדינות המפרץ האחרות.

אני לא חושב שאיראן רוצה להרגיז את סין, ספקית נשק מרכזית שלה.
האיום לסגור את הורמוז די ריק, אם בכלל איראן יכולה לבצע אותו, מה שלא בטוח (חיל האויר התחיל להשמיד אוניות של חיל הים האיראני כבר לפני כמה ימים, והאמצעי השני, לעבוד כמו חות׳ים ע״י טילים, גם הידלדל מאד כתוצאה מהמלחמה).

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה ישפיע על המחירים של הנפט לא רק לרוסיה וסין.

אבל המטרה בזה היא לא לפגוע בכלכלה העולמית אלא לגרום ללחץ בינלאומי על ישראל שתפסיק לתקוף את הפרסים המסכנים שרק רוצים לחיות בשקט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

איך אתם כל כך בטוחים שהפצצה אכן השמידה את האתר בפורדו?

שואל ברצינות, אין לי מושג בנושא.

גם משרד ההגנה האמריקאית אומר שעוד מוקדם מדי לדעת בדיוק את התוצאה (בניגוד לציוצים של טראמפ).
זה לגמרי סביר -- אני מעריך שצריך לפחות מיפוי של חיישנים סייסמים להבין איך ניראה האתר עמוק בפנים, וגם אז עדיף לשלוח חיילי איסוף קרבי לתוכו.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

ממה שאני מבין אף אחד לא חושב שיש או שהיתה שם פצצה. זה מקום האחסון של האורניום המועשר, שאמור לאפשר להם ליצר פצצה ברגע שיחליטו.

לא. החומר המועשר מעולם לא היה בפורדו או נתנז (היו כמויות מזעריות של חומר מועשר ל-84% בפורדו לפי דו״ח סבא״א מ-2023), אלא במחסן באיספהאן.
היה ידוע מראש שכל ה-409 ק״ג של אורניום מעושר נמצאים באיספהאן, לא בפורדו. לכן כששאר 4 בנייני המתחם באיספהאן (שמשמש לשלב אחר בתהליך ההעשרה) הופצצו ע״י חיל האויר לפני שבוע, המחסן הזה לא הופצץ (וזה מידע מסבא״א), ככל הניראה למנוע קרינה שתזיק לאזרחים.

מיד לאחר הפצצת המתחם משמרות המהפיכה התפארו שהם מסליקים את החומר למקומות אחרים;
אנחנו צריכים באמת לצפות ולקוות שאמ״ן לא מטומטמים, והתכוננו מראש ויודעים איפה כל החומר המועשר כרגע. לא יודע איך הכי טוב לנטרל אותו -- אולי לגנוב אותו ולהעביר ארצה?

פורסם
לפני 53 דקות, David32 כתב:

גוסר, צריך להרים פה איזה mcp שיענה על שאילתות לגבי תוכן השירשור ומי אמר מה ב 2015.

גרמת לי עכשיו לפקפק אם חבר פורום מהעבר היה בכלל llm agent מתקדם, ונעלם מפה בהתאם להתקדמות בתחום.

• אהבתי 1
  • מצחיק 5
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

אני בטוח שיש פורום של הליכוד ששם לאור ההצלחות האחרונות מתעלמים לגמרי מהנזקים שממשלות נתניהו גרמו לאורך השנים, שלא לדבר על האסון הגדול ביותר מקום המדינה, ולא תקרא שם דעות לא חכמות כמו שלי. 

תשמע היום הקשבתי לרדיו, לתוכנית של גיא פלג ב103, עולה איזה ביביסט, טוען שצריך לשחרר את ביבי מהמשפט כי ההצלחה באיראן תחזיר את החטופים מהר יותר.

צחקתי בקול..

לפני שעתיים, asix כתב:

תשמע, יש כאלה שמפרסמים שאיראן הייתה עוד רגע מפצצה בשנת 2005.

יש שטוענים שבכלל לא הייתה פצצה והכל הצגה.

את האמת, נראה לי שאף אחד לא יודע לומר לנו את התשובה האם באמת הושמדה - אף ערוץ תקשורת. אפילו לא ערוץ 14 שאומרים שאצלו יש רק אמת.

מאוד לא הייתי רוצה לגלות שאחרי כל זה נשארה להם שם פצצה.

יש להם פצצה, פשוט נוח לא להגיד.

היה מבצע שחיסלו את כל המנהרות ואפילו ביבי יצא במסיבת עיתונאים לספר לאומה על כך.

הגיע השביעי, ומה גילו שיש בעזה? מנהרות והרבה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

בשתי הודעות שונות כתבת, במילים שונות, שיש לך מה להגיד, אבל אתה בוחר שלא לומר כלום.

אני לא מבין מה אתה רוצה מיבגני. איזה דיון אתה מצפה שיתנהל, כשאתה מצהיר שאתה לא כותב את מה שיש לך לומר.

אפילו קשה לומר בביטחון שאתה בר פלוגתא, שכן כאמור דעותיך הן בגדר סוד.

סחטיין על ציפוף השורות, מעריך את הלויאליות לשותפי דעה.

אני חסיד גדול של הליברלים משמאל ובעיקר בשל רוממות לשונם בכל נושא ועניין.

שמעתי שבטיב טעם מוכרים חטיפי מודעות עצמית.

לגבי דעתי, רשמתי אותה קודם - אם לא טרחת לקרא - הכל טוב מבחינתי.

הנה נסיון נוסף - 

ולעניין: יתכן בהחלט ש-98.78% מאזרחי המדינה היו יכולים להחליף את נתניהו בהצלחה ואני אפילו מוכן לקבל את התזה שהחתול של מישהו כאן יכול היה לעשות עבודה טובה יותר ממנו.

עם זאת, בהנתן שכרגע החלפתו של נתניהו (בצורה חוקית ודמוקרטית) אינה על הפרק, הוא זה שמייצג אותי כישראלי בין אם זה מוצא חן בעיני או לא, כמנהיג המוביל מהלך היסטורי מול אוייבנו ומול העולם.

לכן תמיכתי נתונה לו כרגע, כפי שהייתי תומך בלפיד, גנץ, גולן או כל מי שהיה מנהיג את ישראל בתקופה דומה.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שוב לא ברור מה אתה רוצה לומר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, waterman כתב:

לכן תמיכתי נתונה לו כרגע, כפי שהייתי תומך בלפיד, גנץ, גולן או כל מי שהיה מנהיג את ישראל בתקופה דומה.

אז אני בניגוד אליך חושב שישראל נלחמת בשתי חזיתות. האויבים מבחוץ, שלמרבה השמחה נראה שאנחנו גוברים עליהם. וגם שלטון נתניהו, יחד עם קואליציית החרדים והמתנחלים, שמפורר את המדינה מבפנים. מבחינתי ניצחון בחזית החיצונית, ללא החלפת השלטון, משאיר את קיום המדינה, כמדינה מערבית מתקדמת, בסכנה גדולה.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, waterman כתב:

סחטיין על ציפוף השורות, מעריך את הלויאליות לשותפי דעה.

תודה. שתדע שקודם גם שרנו אינטרנציואל בממד ביחד וחילקנו זה לזה פנקסים אדומים.

• מצחיק 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעה, DareDevil כתב:

תשמע היום הקשבתי לרדיו, לתוכנית של גיא פלג ב103, עולה איזה ביביסט, טוען שצריך לשחרר את ביבי מהמשפט כי ההצלחה באיראן תחזיר את החטופים מהר יותר.

צחקתי בקול..

יש להם פצצה, פשוט נוח לא להגיד.

היה מבצע שחיסלו את כל המנהרות ואפילו ביבי יצא במסיבת עיתונאים לספר לאומה על כך.

הגיע השביעי, ומה גילו שיש בעזה? מנהרות והרבה..

אגב, היום חולצו מעזה גופות של 3 חטופים. מישהו בכלל שמע על כך? את מישהו זה עניין (חץ מקרוביהם, כמובן)? זו אחת הסיבות לפתיחת המתקפה על איראן.שינוי פוקוס מיידי של התודעה האזרחית.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אם כבר מדברים על הבחירות הבאות, אז לדעתי הקמפיין של נתניהו הולך להיות פשוט.

או שאתה תומך נתניהו פטריוט, או שאתה נגדו שזה אומר שאתה בוגדני חלאה תומך איראן. 

אני מקווה שהוא ישכיל לפרוש בשיא. הוא יכול להיזכר כמו שרצה, Protector of Israel 

או להיזכר כמי שריסק אותה.

פורסם

הוא יסכים לפרוש רק אם יבטיחו לו שבנו יחליף אותו. והביביסטים..? יצהלו. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 26 דקות, פינדר כתב:

אין מצב שהוא פורש כל עוד המשפט מתנהל הוא עומד על הרגליים

תיקנתי אותך.

האישיות הנרקיסיסטית לא תאפשר לו לוותר על התואר והחליפה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...