Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, farkash7 כתב:

שכח גם הפייק עיתונאי להזכיר שאם התוכנית של לוין הייתה מצליחה, כלומר אם לשכת עורכי הדין הייתה בוחרת בשרץ שנקרא אפי נווה הוא בכלל לא היה שואל את מי למנות לנשיא ולא מתפשר על שום דבר, הוא היה מחזיק ב-5 קולות בטוחים אל מול 4 ולא היה חייב דין וחשבון לאף אחד.

למינוי שופט בעליון חייבים רוב של 7 מ-9 ולכן זה לא היה עוזר לו. מה שכן, בלי רוב רגיל אפילו הוא לא יכול למנות אף אחד אבל באמצעות זה שהוא קובע את סדר היום יש לו וטו אפקטיבי ... רק שלגבי נשיא העליון הוטו הזה נעלם ב-16.1.25

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

אני לא דיברתי על מינוי שופטים דיברתי על מינוי נשיא לעליון.
אני לא יודע מה הפרוצדורה במקרה הזה, אבל נראה לי שבחירת נשיא לעליון היא לא מינוי שופט לעליון וממה שאני מבין רק עבור מינוי שופט לעליון נדרש רוב של 7/9.
לנשיא עליון יש חשיבות די גדולה, נתחיל מזה שהוא חבר בוועדה לבחירת שופטים... 

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ימניים זה פשוט לנהל גן ילדים. שר משפטים לא מצליח לשנות את הועדה לבחירת שופטים, כבר שנתיים שלא מכנס אותה לבחירת שופטי עליון נדרשים (יש בטח עוד ערכאות שחסרים בהם שופטים?) ואז כאשר אומרים לו די, צריך לבחור כבר, הוא, לוין, וימניים טיפוסיים כמו אסון סגל, אומרים תראו את השמאל הזה, מה הוא מאיים.

לפני 57 דקות, יובל .מ. כתב:

להגיע לשירות זו אמירה ברורה לפגיעה בכשירות הצבאית של מדינת ישראל.

מתי אתה חושב שהם כן צריכים לעשות את זה? באיזה שלב? אף פעם? בשלב בו תבוא משטרת בן גביר ותעצור אותם על "בגידה" כי הם לא רוצים לטוס יותר? 

פורסם
לפני 5 דקות, Supertigre כתב:

ימניים זה פשוט לנהל גן ילדים. שר משפטים לא מצליח לשנות את הועדה לבחירת שופטים, כבר שנתיים שלא מכנס אותה לבחירת שופטי עליון נדרשים (יש בטח עוד ערכאות שחסרים בהם שופטים?) ואז כאשר אומרים לו די, צריך לבחור כבר, הוא, לוין, וימניים טיפוסיים כמו אסון סגל, אומרים תראו את השמאל הזה, מה הוא מאיים.

עד כמה שאני זוכר, מספר השופטים החסרים (מעבר ל-3 בעליון) הוא כ-90. כ-16 היו תקנים ריקים עם כניסת הממשלה לתפקיד, כ-50 הם תקנים חדשים שלא אוישו שנתיים, והשאר החלפת שופטים שפרשו בשנתיים האחרונות. לא כולם הם שופטים בבתי משפט רגילים -- יש גם רשמים ועוד מספר תפקידים עם סמכות כמו של שופט בתחום מקצועי כלשהוץ
המחסור בשופטי עליון פוגכ לא רק לבג״ץ -- זה חשוב לא פחות כשהעליון יושב כערכאת עירעור על משפטים במחוזי, וגורם להרכבים קטנים מדי בתיקים חשובים, ובעיכוב פסיקות.
יש מחסור חמור במיוחד במחוז י-ם, עד כדי כך שיש עכשיו תורנות של שופטים שנוסעים לשם ממחוזות אחרים למלא את החסר.

לוין פשוט לא ממלא את חובתו החוקית.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, Supertigre כתב:

מתי אתה חושב שהם כן צריכים לעשות את זה? באיזה שלב? אף פעם? בשלב בו תבוא משטרת בן גביר ותעצור אותם על "בגידה" כי הם לא רוצים לטוס יותר?

נתוני הסד"כ של טייסים במדינת ישראל זה נתון חסוי.

אם טייס קרב מחליט על דעת עצמו להפסיק לטוס אחרי הגיל המקסימלי - זכותו.

אם הוא מקים ארגון כדי לגרום לכולם להפסיק להגיע למילואים, ובכך מסמן לאויב "הנה תראו מחר לא יהיו מטוסים לסייע לכוחות הקרקע" זה עניין אחר.

• אהבתי 1
פורסם

זאת לא השאלה שלי, השאלה שלי היא באיזה שלב לאזרח מותר לדעתך לשבור את הכלים כאשר הוא רואה שהשלטון לוקח את המדינה למקום רע מאוד לטעמו, מקום המשנה את מהות המדינה מהיסוד. בתקופה הזו ממש היינו צריכים להתעסק בריפוי, בתמיכה בתושבי הצפון והדרום, לקחת תלמידי בית ספר לשקם את הקיבוצים בדרום, גינון קצת, שתילה.... היינו אמורים לחבק ולבכות עם כל משפחות הנופלים, להמתין בקוצר רוח להחזרת החטופים, אולי להביא סוף סוף את גולדין ושאול לקבורה ולשחרר אברה מנגיסטו והישאם שכבר כלואים שם שנים רבות ומי בכלל יודע אם הם עוד חיים בכלל... במקום זה במה מתעסקים? בכל מה שהיה רע לפני הנורא עוד יותר שקרה לנו? זה נשמע לך שפוי? 

אז תגיד לי אתה, מתי אדם שבלעדיו (טייסים) היינו עם אלפי חיילים הרוגים בעזה וחיזבאללה היה מפרק לא רק את הצפון הרחוק אלא גם את חיפה והמרכז, מתי אדם כזה יכול לומר די לשלטון? 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הדיון הזה עדיין מתנהל במושגים של "ימין" ו "שמאל" למרות שאין לזה אחיזה במציאות.

תזכורת-

ביבי/ליכוד בצורה הנוכחית זה לא ימין, המפלגות החרדיות זה בטח שלא ימין. כל החבורה הזו למעשה כרגע מקדמת כל מיני רגולציות ותהליכים שמאוד מזכירים את ברה"מ הקומוניסטית.

בנוסף הטבות סקטוריאליות די בוטות סטייל.... צפון קוריאה? לא יודע, אבל קפיטליזם זה בטח שלא. לאפשר לקבוצה מצומצמת חגיגה על חשבון כלל הציבור, משהו סטייל איראן ומצרים כנראה.

המחנה הממלכתי/יש עתיד הם לא שמאל, ולמעשה המצע של שתי המפלגות האלו דומה למה שהליכוד אמורים להיות, אולי אפילו טיפל'ה יותר ימינה בפן הכלכלי, קצת פחות במדיני (יש עתיד) או זהה (המחנה הממלכתי)

העבודה הם בערך שמאל.

בישראל לא נשאר באמת "שמאל", למעט מה שהוואנאבי דיקטטור של ישראל טרח לקעקע, ש "שמאל=בוגדים".

בואו נהנה מהסבסוד האחרון של קבוצות סקטוריאליות והכבדת המעמסה על המערכות הציבוריות

https://www.ynet.co.il/economy/article/rkz4t92nkx

כאחד שלא מתנזר משתיה מתוקה או משהו כזה, כשהטילו את המס דווקא שמחתי. בנוגע לחד"פ- אני משתמש פעם באף פעם, אבל ראיתי הרבה יותר מדי מזה בשמורות הטבע בכל מקום. המס הראשון שצריך להחזיר, ויפה שעה אחת קודם.

אולי גרנדמייזר עייפה מדי מכדי לשטוף כלים.

• אהבתי 5
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כבר מדברים על מיסים והתייקרויות, כולנו הולכים להתגעגע למס על חד"פ ושתיה מתוקה. הכל הולך לתייקר משמעותית ב2025. מים, חשמל, ארנונה, הכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 שעות, Supertigre כתב:

זאת לא השאלה שלי, השאלה שלי היא באיזה שלב לאזרח מותר לדעתך לשבור את הכלים כאשר הוא רואה שהשלטון לוקח את המדינה למקום רע מאוד לטעמו, מקום המשנה את מהות המדינה מהיסוד. בתקופה הזו ממש היינו צריכים להתעסק בריפוי, בתמיכה בתושבי הצפון והדרום, לקחת תלמידי בית ספר לשקם את הקיבוצים בדרום, גינון קצת, שתילה.... היינו אמורים לחבק ולבכות עם כל משפחות הנופלים, להמתין בקוצר רוח להחזרת החטופים, אולי להביא סוף סוף את גולדין ושאול לקבורה ולשחרר אברה מנגיסטו והישאם שכבר כלואים שם שנים רבות ומי בכלל יודע אם הם עוד חיים בכלל... במקום זה במה מתעסקים? בכל מה שהיה רע לפני הנורא עוד יותר שקרה לנו? זה נשמע לך שפוי? 

אז תגיד לי אתה, מתי אדם שבלעדיו (טייסים) היינו עם אלפי חיילים הרוגים בעזה וחיזבאללה היה מפרק לא רק את הצפון הרחוק אלא גם את חיפה והמרכז, מתי אדם כזה יכול לומר די לשלטון? 

די לשלטון? כל הזמן.

די לבטחון המדינה? אף פעם.

בחיים לא תקפתי באופן ישיר את מי שבחר ללכת מכאן, להוציא את השקעותיו או לשבות. מדינה חופשית (כרגע לפחות), תעשה מה שאתה רוצה ותישא בהשלכות. אם אתה רוצה להשבית את מרכזי ביג, קח בחשבון שחלק מהשוכרים שלך יהיו נגד וכנראה גם חלק מהקונים.

ברגע שאתה שם תנאי לשירות שלך, אתה פוגע בצבא העם בצורה שיהיה מאוד קשה לשקם.

ואם מבחינתך התנאי נשבר, לך הביתה. לבד. המספרים יגיעו לביבי והוא יבין, אבל לפחות לא ייצאו החוצה לסינוואר.

אגב, דיונים שהיו לי עם אנשי ימין בחמ"ל השבוע - אם תמשיך להילחם בלי סוף, תפקיר את החטופים בטענה ש"אני לא רוצה עוד 7 באוקטובר" במקום להבין שפשוט צריך לתקוף אחרי שכולם חוזרים וליזום - אתה שובר את ה"חוזה הלא כתוב" ובפעם הבאה אף אחד לא יקפוץ בצו 8. זה הולך לשני הצדדים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

הכל הולך לתייקר משמעותית ב2025. מים, חשמל, ארנונה, הכל

אם שתיה מתוקה וחדפ היו ממוסים כמו אז, הכול היה עולה בטיפה פחות. ואם היו מנסים לייעל את המערכת יותר - גם פחות. אבל אפס רצון באמת לעבוד...

לגבי הצעת המשאל עם לגבי נשיאה בנטל, איך זה עובד בדיוק כשגם ככה אנחנו יודעים לפי הנתונים שכמות הנושאים בנטל ומשלמי המיסים היא מצומצמת? שאלה שמסרבים רק גדלים? זה לא מתכנס.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

לגבי הצעת המשאל עם לגבי נשיאה בנטל, איך זה עובד בדיוק כשגם ככה אנחנו יודעים לפי הנתונים שכמות הנושאים בנטל ומשלמי המיסים היא מצומצמת? שאלה שמסרבים רק גדלים? זה לא מתכנס.

במידה ומשאל עם יהיה חובה לכל אזרח מגיל 18 אתה לא חושב שישתנו דברים?

פורסם
לפני 11 דקות, עדי-אל כתב:

במידה ומשאל עם יהיה חובה  אתה לא חושב שישתנו דברים?

יש מונח שנקרא diminishing returns.

הוא ישנה דברים, לזמן מה. 

ריבוי האוכלוסין הטבעי בחברה החרדית יהפוך את הקערה הזו בשלב מוקדם יחסית, ותוצאות המשאל יהיו "גיוס? מה פתאום?" מאד מהר. פחות מ-20 שנה לדעתי. 

אפרופו סרבנות. 

טייס שמפסיק להתנדב בגלל דיקטטורה בהתהוות, כן יש כאלו. זה לא סרבנות. 

קחו *כל ציטוט שהוא*, מתוך *ממשלת ישראל*, שאמר אחד מחברי הממשלה החרדים. זה סרבנות. 

אה, וגם כמה מהלא חרדים. 

אבל על הסרבנות הזו כמעט שלא מדברים. זו הסרבנות שכרגע היא הבעייתית. למה כולם שותקים? למה אף אחד לא מאיר זרקור על הסרבנות של החרדים? למה התקשורת מתייחסת לזה כאל "הכלבים נובחים והשיירה עוברת"?

• אהבתי 5

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 26 דקות, עדי-אל כתב:

במידה ומשאל עם יהיה חובה לכל אזרח מגיל 18 אתה לא חושב שישתנו דברים?

קודם כול לא חושב שמשאל עם או בחירות צריך להיות חובה

שנית,למה שזה ישנה משהו ולמה שמה שישתנה לא ישתנה חזרה כשהדמוגרפיה תשתנה?

אחד החיסרונות של הדומקרטיה זה שגם לאנשים שהם מתנגדים לה יש קול. אלה חלק מהתלונות ששמעתי מחברי הרומנים בדיון האחרון שניהלתי איתם לגבי הג'ורג'סקו הזה. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

ואם מבחינתך התנאי נשבר, לך הביתה. לבד. המספרים יגיעו לביבי והוא יבין, אבל לפחות לא ייצאו החוצה לסינוואר.

אני לא יודע לגבי זה - אם זה יגיע לביבי ואיזו השפעה תהייה לזה אל מול נתונים שנחפשים בתקשורת כל יום כל היום.

תראה, אני מאוד אמביוולנטי פה. אני לא רוצה שהצבא יתפרק מן הסתם. אבל אף אחד מאיתנו לא באמת יודע איפה עובר או היה עובר הגבול של המהפכה. אבל לדעתי - ולצערי כנראה נגלה את זה בקרוב - בהעדר חסמים אזרחיים ברורים, הביביזם הדתי יקח אותנו לכיוון של סמי ממלכה דתית. עם אולי בחירות בכאילו (די בטוח שחקיקה שתפסול ערבים וגם שמאלנים בטענה הרגילה ״העם רוצה״ היא עניין של זמן, למשל). ובפועל החברים שהודיעו שיפסיקו להתנדב גם 1) היו הדבר היחיד שעצר את המהפכה המשפטית; 2) כן התגייסו במלחמה.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

דיונים שהיו לי עם אנשי ימין בחמ"ל השבוע - אם תמשיך להילחם בלי סוף, תפקיר את החטופים בטענה ש"אני לא רוצה עוד 7 באוקטובר" במקום להבין שפשוט צריך לתקוף אחרי שכולם חוזרים וליזום - אתה שובר את ה"חוזה הלא כתוב" ובפעם הבאה אף אחד לא יקפוץ בצו 8. זה הולך לשני הצדדים

הרבה אומרים את זה אבל כולם יקפצו שוב בצו 8 במצב חירום. לאנשים אכפת מהבית שלהם וככל שהצרה יותר גדולה הם ילחמו ביותר נחישות. הפוליטיקאים הציניים והמנותקים בונים על זה שלא משנה מה יקרה, תמיד יהיו להם נתינים בגלל זה. 

אף טייס לא יאפשר לאיראן להפיל פה טילים ולרצוח ילדים, אף לוחם לא ישב בבית כשטרוריסטים על היילקסים מרססים אנשים ברחובות רק בגלל חבורת פוליטיקאים אפסים.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...