Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא פשוט נוציא את הבלבולים ונבדוק למי יש יותר גדול?

להיעלב או להעליב. בדרך כלל מתייגים אותי בתור שמאל למרות שלא שואלים אותי לדעותיי לפני שמתייגים אותי בתור כזה וכאשר מתחילים לדון על האשכרה דברים כמו מיסים, הטבות,הנחות או סתם אסטרטגיות כלכליות בכלכלה המקומית, הצד השני די משתתק או נהפך די במהירות להיות סוציאליסטי. ככה ש"הימין" יכול להמשיך לחפש לעשות סיבוב על "שמאל".
להוציא פופקורן או שנתחיל לריב על מה ימין בעינך?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעתיים, ליין מן כתב:

והיום - ראו את התגובות בדיוןהמקללים האלימים, המכנים אחרים בשמות גנאי - הם לא מהימין.
התהפכו היוצרות - האם האלימים של היום.. הם חסרי חינוך, או מתוסכלים, או אולי עבריינים.

אתה רק מוכיח את הטענה שלי שאנשים בימין כמו אמסלם לא רוצים תיקון, הם רק רוצים לקחת עוד, להשיג עוד כוח ויאללה, שנהיה כמו המדינות הנכשלות סביבנו. הימין ובמיוחד זה הביביסטי זה כמו הפלסטינים, תוקפים וכאשר הם חוטפים הם קוראים "לעצור את התוקפנות של ישראל". אלו אותם אנשים שקוראים לביידן בוגד למרות שהוא יותר ציוני מכל אחד ואחד מהם, אלו אותם אנשים שיקללו את ארדואן אך יהיו הראשונים לנסוע לחופשה בטורקיה, הם יקללו את הסינים שתומכים באיראן אך יהיו הראשונים לקנות רכב סיני... 

פורסם
לפני 1 דקה, רוןS כתב:

זעקת הקוזק הנגזל.

תרשה לי לכרפס לך.

בתאריך 11.12.2024 בשעה 10:10, PinkDolphin כתב:

* כמו שכבר כתבתי, אני לא מפחד ממלחמת אזרחים. האזרחים האנטי-ציונים גרועםי בעיני מהחמאס..
* אני אישית חושב שהסיכויים של ישראל לשרוד עוד 60 שנה (בהנחה שנצליח להעיף את כל ה״ממשלה״ ולנטרל את כל תומכיה, שכולם אנטי-ציונים)..
* 2) אני לא מכיר בחוקיות ה״ממשלה״, כיון שאני לא מכיר בחוקיות הבחירות לכנסת כשמועמדים ורשימות גזענים ותומכי מדינת הלכה הורשו להתמודד (בניגוד לסעיף 7א(א) לחוק יסוד הכנסת. זה יותר מחצי מהקואליציה)..
* ראה הכספים הקואליציונים לחרדים והאתנן עכשיו לגדעון סער וחבורת הזבל שאיתו)..

לפני 15 שעות, ch28566 כתב:

* יש עוד משהו שממשלת הדמים הזו לא עושה מתוך קנאה ושנאה?

בחיי שכל חברי הממשלה הזו צריכים לעמוד למשפט על בגידה במדינה.

כולם שם חלאות המין האנושי שרואיים להרקב בכלא לכל החיים. 

* כל החנפנים באו לבית המשפט לתמוך בשקרן. חבורת חלאות המין האנושי.

אתה עדיין חושב שאני מפספס משהו - 

אני רואה.. מה שאני לצערי רואה כתוב. 

אייל

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 42 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה צריך לשאול את עצמך לכמה בעלי דעות ימין יש את האומץ להגיד את הדעות שלהם כשזה ברור שפרופסורים בעלי דעות שמאל מורידים להם את הציון.

בניגוד למשל במקצועות אחרים כמו הנדסה שם אין דעה - אם איקס שווה 4 אז הוא שווה 4 גם אני באתי לכיתה עם חולצה של פרי פלסטיו או כהנא צדק.

יש אנשי "ימין" שמגיבים בצורה שאם היו לידי הייתי שובר להם כיסא על הראש. המיץ של הזבל של השקית אשפה.

התגובה שלך לא מחוברת למציאות גבר.

המושגים ״ימין״ ו-״שמאל״ ממש לא רלוונטים יותר, אם אי פעם היו ב-40 שנים האחרונות.
ביבי הצהיר על תמיכתו המפורשת במדינה פלשתינית ו״פתרון 2 המדינות״ (*) שלוש פעמים: נאום Wye, נאום בר-אילן ובהצגת הצעת השלום של טראמפ ב-2000. זה היה בדיוק מה שהיה כתוב אז במצע של מרצ. זה אומר משהו? לא.
הליכוד הוא לא ימין, אלא אירגון פשע מאורגן להשגת ג׳ובים למקורבים, ומפלגות האופוזיציה הן כולן מרכז חוץ מישראל ביתינו שהיא מרכז-ימין (ובל״ד שהיא לאומנית ערבית אנטי-ציונית)

ההבחנות  החשובות הם ציוני מול אנטי-ציוני (ולתפישתי כל הקואליציה אנטי-ציונית כמו אירגוני הטרור), וליברלי מול פאשיסטי-תיאוקראטי.
אנשים דווקא משנים את דעתם. כמעט כל האנשים שאני מכיר שנחשבו ״שמאל״ לפני 25 שנה מתנגדים למדינה פלשתינית -- וזה קרה בהדרגה ליותר ויותר מהם עם כל איתיפאדה, עם מלחמת לבנון השניה, עם המבצעים בעזה וביו״ש ועכשיו אחרי ה-7/10. לא מעט מהם עכשיו תומכים בגירוש מלא של כל תושבי עזה.
בסביבה שאני רואה -- אנשים דווקא מתווכחים הרבה על פוליטיקה ואומרים את דעתם. דיון פוליטי לא מתאים לסביבת הרצאה באוניברסיטה -- יש חומר שאמורים ללמוד.

(*) בעיני זה פתרון 3 המדינות, כי מדינה פלשתינית כבר קיימת רק קוראים לה בטעות ״ירדן״.

לפני 7 דקות, ליין מן כתב:

אני רואה.. מה שאני לצערי רואה כתוב. 

פרט ל״חבורת הזבל״, שהוא באמת ביטוי גנאי (למי שמפר הבטחות מפורשות לבוחרים שלו וכך בוגד בהם, כמו שעשה בעבר גנץ, וכמו שעשו סילמן ושיקלי), איפה אתה רואה קללות, צעקות (איך בכלל הייתי צועק בפורום כתוב, אלא בהגדלת פונט שלא עשיתי?) או ״אלימות״?
אם התכוונת ל״אלימות מילולית״, אין להשקפתי דבר כזה והביטוי הוא עיוות של השפה העברית.

כתבתי שם דברים חריפים, אכן, שאולי לא נעים לך לקרוא -- אבל אני מאמין בכולם, ואף אחד מהם איננו מתקשר ל-״חסרי חינוך, צועקים מקללים ונוקטים באלימות כעבריינים״, כדבריך.
בעיני כל מי שתומך היום, יותר משנה אחרי ה-7/10, באחת ממפלגות הקואליציה (וזה לא נכון למי שתמך בהן לפני שנתיים, פרט למפלגות החרדיות) חסר חינוך בהגדרה, ואנטי-ציוני בהגדרה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אתה צריך לשאול את עצמך לכמה בעלי דעות ימין יש את האומץ להגיד את הדעות שלהם כשזה ברור שפרופסורים בעלי דעות שמאל מורידים להם את הציון.

בוא תשאל אותך לעמה בעלי דעות שמאל יש את הומץ להגיד את הדעות שלהם בבר אילן או באריאל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ממתי מפחדים להגיד באוניברסיטה בארץ מה שחושבים? זה לא הרווארד או קולומביה. למדתי תואר במדעי הרוח בישראל, ואני זוכר כל מיני פרופסורים שמלאנים או לאומנים ערבים. כל מי שרצה אמר מה שרצה ואיך שרצה. אף פעם לא הכרתי איזה פחד סביב זה. אולי אם אתה רוצה להתקדם באקדמיה, אתה תחשוב פעמיים מה להגיד. אני לא מסכים עם כך, אגב, והיו לי כמה מרצים אובר שמלאנים שדווקא לקחו דוקטורנטים ימינה מהמרכז, כי הם היו באמת אינטלקטואלים, ורצו את היכולת לצאת מתיבת התהודה שלהם. 

זה היה לפני 20 שנה, אבל אם כבר ולאור התמורה הכללית בחברה הישראלית אני מאמין שעכשיו עוד פחות בעייתי להיות עם עמדות לאומיות באוניברסיטה. 

אשמח לקרוא על זה יותר, האם קיימים איפשהו נתונים? אני לא מדבר על אנקדוטות. פרופסורים דפוקים למיניהם יש בכל העולם. נתונים לגבי פגיעה בסטודנטים לאומיים?

פורסם
לפני כשעה, garicho כתב:

ממתי מפחדים להגיד באוניברסיטה בארץ מה שחושבים? זה לא הרווארד או קולומביה. למדתי תואר במדעי הרוח בישראל, ואני זוכר כל מיני פרופסורים שמלאנים או לאומנים ערבים. כל מי שרצה אמר מה שרצה ואיך שרצה. אף פעם לא הכרתי איזה פחד סביב זה. אולי אם אתה רוצה להתקדם באקדמיה, אתה תחשוב פעמיים מה להגיד. אני לא מסכים עם כך, אגב, והיו לי כמה מרצים אובר שמלאנים שדווקא לקחו דוקטורנטים ימינה מהמרכז, כי הם היו באמת אינטלקטואלים, ורצו את היכולת לצאת מתיבת התהודה שלהם. 

זה היה לפני 20 שנה, אבל אם כבר ולאור התמורה הכללית בחברה הישראלית אני מאמין שעכשיו עוד פחות בעייתי להיות עם עמדות לאומיות באוניברסיטה. 

אשמח לקרוא על זה יותר, האם קיימים איפשהו נתונים? אני לא מדבר על אנקדוטות. פרופסורים דפוקים למיניהם יש בכל העולם. נתונים לגבי פגיעה בסטודנטים לאומיים?

מפחדים. למדתי תואר שני ברופין, כמות התכנים שנחשפנו אליהם שמאוד היו שנויים במחלוקת פוליטית, הייתה אבסורדית ונקבעה על פי המרצים הבכירים בחוג. למשל - פסיכולוג ערבי ישראלי שהרצה לנו על "פערים תרבותיים" באמצעות דוגמא בראשית ההרצאה, שחללי צהל בעינינו הם גיבורים, אך בעיניו הם כמו הנאצים. שהוא מגדיר עצמו כפלסטיני ולא ישראלי (אך אין לו בעיה לקבל זכויות של אזרח אולהרצות ולקבל כסף ממוסד ישראלי), ושאינו עומד בצפירה גם כשיושב מול מטופלים שזה פוגע ברגשותיהם. בשיעור עצמו אף אחד לא פצה פה מהחשש לפתוח חזית מול המרצה, אך לאחר השיעור היה ברור שרוב מוחלט של הסטודנטים לא הצליח להחליק את הבחירה בהרצאה הזו בגרון.

עכשיו תאר לעצמך הרצאה כזו שקשורה לבניית התנחלויות/ארץ ישראל השלמה/טרנספר לערבים (אני יכול בקלות לחבר את הנושאים האלו לפסיכולוגיה ולא להשאירם במסגרת מדינית ביטחונית חברתית).

@יבגניפזה גם מתייחס לתגובתך. אין פה עניין של כמות סטודנטים בעלת דעות כאלו ואחרות, כי אני לא חודב שמפלים בקבלת מועמד לפי דעותיו הפוליטיות או השתיכותו העדתית. אבל יש קונצנזוס די ברור באקדמיה לגבי זה שניתן וראוי להכיל דעה של "אנחנו עם כובש והערבושים המסכנונים האלו :( " מצד סטודנטים או סגל, אך פחות ראוי להשמיע עמדה ריאלית שבה מחזיקים רוב העם, שאין פרטנר למשא ומתן, שלום, ושזה או אנחנו או הם (ואני עדין בהתנסחויות שלי). תוכל להגיד שזה רק לתחושתי, אבל את התחושה אני לא חולק לבד כפי שאמרתי, זה לא משהו שפגשתי רק באקדמיה אלא בעיקר בעבודה וששמעתי חברים רבים שמרגישים כך גם בעבודתם.

פורסם

אם היה לי מרצה כזה הוא בהחלט היה שומע את דעתי המנוגדת, גם במחיר של לעוף מהקורס. אבל כזה אני, אף פעם לא התרגשתי מבעל סמכות, לא בבית הספר, לא בצבא ולא בחיים אישיים (כנראה בגלל זה אני עצמאי 99% מחיי הבוגרים). נניח את דעותיו של המרצה בצד, השאלה החשובה יותר היא האם זה כן או לא פגע למישהו בציון. 

פורסם
לפני כשעה, ch28566 כתב:

אם היה לי מרצה כזה הוא בהחלט היה שומע את דעתי המנוגדת, גם במחיר של לעוף מהקורס. אבל כזה אני, אף פעם לא התרגשתי מבעל סמכות, לא בבית הספר, לא בצבא ולא בחיים אישיים (כנראה בגלל זה אני עצמאי 99% מחיי הבוגרים). נניח את דעותיו של המרצה בצד, השאלה החשובה יותר היא האם זה כן או לא פגע למישהו בציון. 

במקצוע שלי אף אחד לא יהמר על מקומו בלימודים, אחרי שעוברים שנים של השקעה כדי להתקבל בכלל.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

בוא תשאל אותך לעמה בעלי דעות שמאל יש את הומץ להגיד את הדעות שלהם בבר אילן או באריאל.

כי לאנשי ימין, גם אם אלה מטומטמים כמו רוטמן או סמוטריץ יש את הכבוד לשמוע דעות אחרות ולהגיב עליהן.

לפני 4 שעות, ch28566 כתב:

https://mida.org.il/2015/12/28/משטרת-מחשבות-באונ-העברית-מרצים-קוראים/

אף אחד מהמרצים האלה לא יענש, ומבחינתם אם תרצו פאשיסטים כבר עשור. אם הם לא פגעו לסטודנטים ימנים בציון אני גוזר ביצה.

אגב, אף אחד מהם לא התלונן על דגלי טרור של אשף וקרא להפגנות שלהם "הפצת טרור במדינת ישראל" כשהם צועקים אינתיפאדה או לשחרר את ירושלים.

מצד שני, כשרוצים לפטר מרצים בוגדים פתאום ועד ראשי האוניברסיטאות מתעורר:

https://www.themarker.com/news/education/2024-06-04/ty-article/.premium/0000018f-e273-df97-a78f-f2f30b760000

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

כי לאנשי ימין, גם אם אלה מטומטמים כמו רוטמן או סמוטריץ יש את הכבוד לשמוע דעות אחרות ולהגיב עליהן.

חחח... ברור שמעולם לא נכחת בישיבה של ועדת חוק ומשפט הכנסת (נכחתי לא מעט פעמים) -- רוטמן מפר את כללי התקנון כל הזמן ולא נותן אפילו לעדים שהועדה הזמינה לסיים משפטים (אני לא מדבר על קריאות ביניים, אלא על העדויות עצמן).
כנ״ל לא בהרצאות שהוא נתן, כשנותנים זמן לשאלות בסוף (שוב, אני לא מדבר על קריאות ביניים של מי שמנסים להפריע לו לנאום).
רוטמן ניאו-נאצי בהתנהגות ובדיעות, וזה מבזה את כל הימין הציוני בארץ מז׳בוטינסקי ואילך לקרוא לרוטמן או למישהו ברשימה הגזענית שלו ״איש ימין״.

ציטוט

אגב, אף אחד מהם לא התלונן על דגלי טרור של אשף וקרא להפגנות שלהם "הפצת טרור במדינת ישראל" כשהם צועקים אינתיפאדה או לשחרר את ירושלים.

רק לידיעתך, נכון לעכשיו דגל הרש״ף (מה שהיה דגל אש״ף) חוקי בארץ (יש תקדימים משפטיים), בעקבות הסכמי אוסלו.
יש חוק שיאסור את זה בקנה, אבל עדיין רחוק מלעבור.
אפשר לחשוב שאת הרש״פ צריך לפרק, כמוני, אבל כל עוד זנה חוקי -- זה חוקי.

פורסם

אנחנו תיכף ב2025, לא נמאס לכם מהטרחנות?

ועידות הכנסת לא מעניינות כי הכל שם הצגה, כשהועידה היא של איש שמאל מסלקים את הימין וכשזה הפוך אז... הפוך. 

גם אם מותר להניף דגל אשף, אסור לצעוק תוך כדי איטבח אל יהוד, אבל משום מה זה עובר בסבבה כי חופש ביטוי. אמרתי לכם כבר לפני הרבה זמן, ואני אומר את זה גם לביביסטים שמביאים לי תירוצים - לי אין כוח יותר לחירטוטים. אתם רוצים לקבל תמיכה בטרור נגדנו זה עניין שלכם.

לפני 10 שעות, ליין מן כתב:

ראה כיצד התגובות נרשמות  בדיון הנוכחי.... מי מקלל מי מעליב ומי שונא.. את הצד-השני

מה הפחד הזה מלהגיד את האמת..
האם אני לא כותב את האמת, על תרבות הדיון, בדיון הנוכחי..

אייל.

הדיון פה דווקא מאוד מתורבת.

להגיד על חברי ממשלה שפוגעים במשפחות חטופים שהם אפסים זה בסדר גמור, כי הם פוגעים במשפחות חטופים. 

להגיד על היועמשית שהיא בדרגה של ניאו נאצי או משהו כזה זה קצת יותר בעייתי, או להגיע למשפט של ביבי עם חולצת חטופים ולשרוף אותה מול המשפחות זה מעשה קצת יותר בוגדני ותמיכה בטרור.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, EliC25 כתב:

תוכל להגיד שזה רק לתחושתי, אבל את התחושה אני לא חולק לבד כפי שאמרתי, זה לא משהו שפגשתי רק באקדמיה אלא בעיקר בעבודה וששמעתי חברים רבים שמרגישים כך גם בעבודתם.

יכול להיות שהתחושה מבוססת, אני לא יודע. יכול להיות גם שלאנשים כמו המרצה שהזכרת יש יותר צורך, משום מה, להזכיר את הדיעות הפוליטיות שלהם עם ובלי קשר לכלום.

כמו שכתבתי גם אתמול, אני גם חושב שבמדעי הרוח זה די מובהק, אבל לדעתי שם הסיבה לזה היא בין היתר שזה גם עיקר הקהל שנמשך לזה.

בכל מקרה, אני לא חושב שסטודנטים צריכים לשמוע דיעות פוליטיות של מרצים לא משנה מה, וחבל שזה מקובל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...