Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, farkash7 כתב:

אצל הרוסים הנזק גם סובל משלל תקלות

את האמת. אנחנו לא יודעים מה קןרה עם הקינז'ל הרוסי. האוקראינים טוענים שהם מיירטים אותו על ימין ועל שמאל, אבל מעבר לאיזה שבר אחד אין להם הוכחות ויש להם אינטרס ברור לשקר בעיניין. אותו דבר לגבי הרוסים.

הסינים לא ידוע כלל.

ודןוקא לאמריקאים עכשיו לכאורה תכיף יהיה. מה באמת הביצועים וכו נדע עוד עשור שניים בטח.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

לא בא להלין על הרוסים. היו דיווחים על תקלות/ירוטים של הנשק, בכל מקרה זו לא הנקודה.
הנקודה היא שרק שתי מעצמות עם גישה לטכנולוגיה מתקדמת מאוד הכריזו שיש להן את הנשק הזה (הסינים אולי אפילו לא הכריזו, זה דווח).
האמריקאים עדיין מפתחים אותו וזה לא פיקניק עבורם.

פתאום באים האיראנים שרק לא מזמן הצליחו לשגר לווין לחלל ואומרים "יש לנו".
אני מאוד סקפטי...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

לא כל דתי או חרדי בהכרח מדרדר אותנו. יש לך אנשים כמו אבי מעוז מצד אחד ומהצד השני אנשים כמו חילי טרופר ומתן כהנא. הם מגיעים מאותו הזרם והם הפכים גמורים.

כן אבל אני מדבר על הקואליציה ומה שהיא מייצגת (כמובן. גם בתוך זה יש אנשים שבאים לעבוד. לא הרבה מהם. אבל יש).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 50 דקות, SlowRide כתב:

מי שמצביע להם לא רואה את זה ככה

זו בדיוק הבעיה. וגם כשאתה שם להם מראה מול הפנים הם ממשיכים לא להבין.

כשהמתנחל ירה למוות ביובל קסטלמן ועוד התגאה בזה שעשה וידוא הריגה, דיברנו על המקרה בשולחן השבת עם הגיסים שלי.כולם כמובן הזדעזעו מאוד.

הזכרתי להם שכבר היה לנו את הדיון הזה לפני שנים, סביב אלאור עזריה שבו הם תמכו והזהרתי אותם כבר אז שאלו יהיו התוצאות.

הם עדיין לא רואים את הקשר.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

@David32 @Shay_u

לא ברור איזה טכנולוגיה יש לאיראנים. טילים בליסטיים נכנסים לאטמוספירה במהירות היפרסונית (מה לעשות, ככה זה כשהרש"ק נופל מגובה כמה מאות ק"מ בנפילה (כמעט) חופשית). יתכן שיש להם יכולת מסויימת לנהג אותם בשלב זה.

כשמדברים על נשק היפרסוני הכוונה לנשק שנע במסלול שטוח ומבוסס על עילוי אווירודינמי..  

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

הזכרתי להם שכבר היה לנו את הדיון הזה לפני שנים, סביב אלאור עזריה שבו הם תמכו והזהרתי אותם כבר אז שאלו יהיו התוצאות.

הם עדיין לא רואים את הקשר

אבל אמת אין קשר.

שני מטומטמים שהגדילו ראש, כל אחד מסיבה אחרת.

יובל קסטלמן נרצח בגלל קלות דעת של מישהו שרצה לסמן איקס על הנשק. טימטום של מישהו שלא מסוגל לקרוא את הסיטואציה שמולו.

אזריה ירה במחבל כנקמה על זה שהוא דקר את חבר שלו. הוא ידע שזאת הוצאה להורג ועשה את זה בכל זאת נגד פקודות הצבא.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

אבל אמת אין קשר.

שני מטומטמים שהגדילו ראש, כל אחד מסיבה אחרת.

יובל קסטלמן נרצח בגלל קלות דעת של מישהו שרצה לסמן איקס על הנשק. טימטום של מישהו שלא מסוגל לקרוא את הסיטואציה שמולו.

אזריה ירה במחבל כנקמה על זה שהוא דקר את חבר שלו. הוא ידע שזאת הוצאה להורג ועשה את זה בכל זאת נגד פקודות הצבא.

שאלה של רזולוציה, לדעתי המקרים האלו מאוד מאוד קשורים, בשניהם חייל מתעלם מההוראות ומבצע מה שהוא מחליט, על דעת עצמו. בפעם אחת מת מחבל ולכן למי אכפת - בפעם השניה מת גיבור ישראלי ולכן לכולנו אכפת. 

התהליך הוא אותו תהליך, המקרה הוא אותו מקרה, והתוצאה היתה ידועה מראש. לחלוטין. 

כתבתי על זה לפני שבע שנים, והנה זה קרה 1:1 כפי שהיה ברור שיקרה. הכתובת היתה על הקיר. 

(הערת צד: הוצאות להורג של אנשים חפים מפשע קרו מספר פעמים גם לפני קסטלמן, פשוט איתו זה היה מופרז בהגזמה ונחקק לכולנו בזיכרון הקולקטיבי)

https://www.facebook.com/share/p/i7Xv69AuLH5Yzekd/

ציטוט

אדם שמהווה סכנה מיידית לסובבים אותו צריך לנטרל, זה נכון ללא קשר לדת גזע או לאום.

זה נכון במקרה של אירועי פח"ע באותה מידה שזה נכון באירועים פליליים[1] - מי שבוחר לסכן את הסובבים אותו דמו בראשו. 

לכן לפני שאני רושם מילה על אזריה אני מבהיר את העמדה *שלי* מראש: לא מעניינים אותי שיקולי אהבת-אדם-באשר-הוא-אדם, אני לא 'מרחם' על המחבל בדיוק כמו שאני לא מרחם על העבריין מ[1], אם אתה רץ עם סכין ברחוב - במיוחד בעת הנוכחית - תהיה מוכן לשאת בתוצאה הפאטלית של הבחירה שלך.

הא, אמרתי לשאת בתוצאה של הבחירה שלך - זה מביא אותי ישר לאזריה:

יש שני טיעונים עיקריים ששמעתי להגנתו של אזריה -

1. הוא חש בסכנת חיים מיידית - במקרה הספציפי הזה, בגלל שיש תיעוד ממש מא' ועד ת', אפשר לטעון שמספיק זוג עיניים ומעט מאוד הגיון בריא בשביל להפריך. אבל גם ללא הטענה הזו, יש פסק הדין[2] בו הטענות מופרכות בזו אחר זו, וגם ניכר שאזריה בעצמו לא בדיוק סגור על הטיעונים עצמם (מפנה לפוסט של Nimrod Nir[3] שמסכם את זה יפה, אפשר לדלג על הסיפא שמציעה פרשנות אישית שלו). בכל אופן מי ש*באמת* חושב ומאמין שהוא חש בסכנת חיים מיידית, אין יותר מדי מה לדבר איתו - אבל זה לא הטיעון השכיח. כמו כן חשוב לזכור שבשביל לקבל החלטה על סוגיות מהזן הזה קיימת הרשות השופטת, זה התפקיד שלה ממש ברמת ההגדרה. 

2. חייל צריך להרוג מחבלים, לכן הוא גיבור - זה הטיעון הכושל שמעיד עד כמה השיח בארץ נהיה שיח רדוד, שכן גם בקרב הקטגורים של אזריה לא נשמעת הטענה שמחבלים אינם בני מוות וטיעון הסרק הזה של "אם מעמידים אותו לדין אז וואלה כל חייל עכשיו צריך עורך דין לפני שהוא יורה על מחבל!?" זה... טיעון סרק, כי אף אחד לא מעמיד לדין חיילים שיורים בעת סכנת חיים ממשית, אלא רק כאלו שעושים זאת כשיש ספק סביר (ובמקרה הזה הוא, איך לומר בעדינות, סביר אחושרמוטה).

בכל אופן, בגלל שאי אפשר לחלק נשקים לכולם ולתת להם להחליט מתי לפתוח באש לפי מה שמתחשק להם, יש את המלצות הפתיחה באש - הא אופס, נכון - *הוראות* הפתיחה באש. כל מי ששירת X>2 ימים בצה"ל מכיר אותם, ו"ירי כי וואלה מגיע לו למות" לא נכלל שם בין היתר מסיבה פשוטה - שאוהבים לשכוח:

אי אפשר לנרמל משפטי שדה לאנשים מנוטרלים מבלי להרוג בלתי מעורבים, זה עניין סטטיסטי, וזה כבר הוכח בניסוי[4]

טעויות בזיהוי קרו ויקרו, אם נאפשר הוצאות להורג בשטח כאשר לא נשקפת סכנת חיים, אז כל אדם בעל חזות שלא באה בטוב לסובייקט עם הנשק הוא בר מוות. 

לכן כל מי שתומך בחנינה לאזריה מהסיבות הנ"ל, צריך לשאול את עצמו:

א. האם זה בסדר מבחינתי לערוך משפטי שדה לאנשים שלא מהווים סכנה מיידית?

ואם כן -->

ב. האם אדם שיורה באדם אחר, בלתי מעורב וחף מפשע שלא מהווה סכנה מיידית, הוא זכאי באופן אוטומטי אם הוא טוען שבראש שלו - הוא היה ממש בטוח שמדובר באדם רע?

כשיגיע היום ויהיה אביזר קוסמי שמתחבר לקנה של אקדח, והאביזר הזה יוכל לדעת בוודאות 100% האם המטרה היא מחבל /רוצח /פדופיל /אנס /תסריטאי_של_אבודים - אז ייתכן שגם אני אצטרף למחנה התומך במשפטי שדה.

אבל אנחנו לא שם, ואני - סמולן שכמוני - דואג מטעויות אנוש (ששוב, הוכחו בניסוי[4]), ולכן תומך בפועל היוצא של טעויות אנוש שנקרא גם 'הוראות פתיחה באש', והצורך ליישם אותם בפועל.

ומקווה שגם אתם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

אבל אמת אין קשר.

קשר הדוק ביותר.

תבדוק מתי התחילו האמירות ״אסור שמחבל יצא חי״ ומתי הביטוי ״וידוא הריגה״ נהיה מקובל.

תהליכים לוקחים כמה שנים.

לפני 1 דקה, oryo כתב:

פשוט איתו זה היה מופרז בהגזמה

וגם צולם בבירור בדיוק כמו המקרה של אזריה.

בשני המקרים ברור שזו לא הפעם הראשונה ולא האחרונה שמוציאים להורג מחבל, או מי שנחשב למחבל, רק שבמקרה המקרים האלו צולמו בבירור ולכן גרמו לדיון ציבורי.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

"היפרסוני" הפך למילת באז וכל מדינה שרוצה להראות עליונות טכנולוגית משתמשת במילה הזו. מניח שאצל האיראנים הכוונה היא יכולת תמרון מסויימת של הראש הקרבי שזה טוב נגד חץ 2 לדוגמה בשל הטווח הקצר יחסית שלו (לחץ 3 אין בעיה כזו) אבל זה ממש לא הגביע הקדוש של טיל היפרסוני מתמרן עם מנוע על-מגח שכולם עוד מנסים לפתח וגם לא גלשן היפרסוני שהוא חלק מטיל בליסטי. 

פורסם
לפני 12 דקות, פינדר כתב:

רק שבמקרה המקרים האלו צולמו בבירור ולכן גרמו לדיון ציבורי

אינסטינקטיבית התכוונתי להגיב לך שזה לא נכון, במקרה של קסטלמן מדובר לא ב"סתם" חף מפשע אלא באדם שסיים את האירוע בעצמו תוך כדי סיכון חייו, ולכן הגרוטסקיות של ההרג שלו כ"כ יותר חמורה. 

אבל אח"כ קלטתי שאתה כנראה צודק, ללא צילום היה איזשהו קרב גרסאות לגבי כמה סכנה חש החייל ושאי אפשר לשפוט בלי שהיית שם, רבאק, זה היה אפילו עם הצילום. 

ובזמן שאני כותב את זה אני קולט שכבר היינו בסרט הזה, לא זוכר את שמו כי הוא "סתם פלסטיני", אבל היה נער מוגבל שכלית שהוצא להורג ע"י חייל ישראלי בזמן שהוא מתחנן על חייו והמורה שלו + חייל נוסף מבקשים לא לירות. האירוע לא צולם כי כל המצלמות באזור לא עבדו, ולזכרוני לא יצא מזה שום דבר רציני, שכן קונספטואלית החייל חש בסכנת חיים מיידית מאדם פצוע השוכב על הקרקע ומתחנן על חייו, אז מי אנחנו שנשפוט? 

• אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

זה כמו מערכת מנוע פורשה בסיאטים של שנות השמונים.

• מצחיק 2
  • לא הבנתי... 1
  • מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

YNET:

פיגוע ירי בבאר שבע: צעירה נרצחה ושמונה נפצעו (ynet.co.il)

"צעירה נרצחה".

הארץ:

צעירה נהרגה ועשרה נפצעו בפיגוע בבאר שבע, המחבל נורה למוות - מדיני ביטחוני (haaretz.co.il)

"צעירה נהרגה".

טוב שלא רשמו המחבל נרצח.

כותרת ראשית אצל "האנשים החושבים".

אהה כן, והמחבל ישראלי. 

פורסם
לפני 38 דקות, oryo כתב:

ללא צילום היה איזשהו קרב גרסאות

הלוואי שזה היה מסתכם בקרב גרסאות.

קציני משטרה עשו הכל כדי לטשטש ראיות ולשבש את החקירה.

הם שיקרו בוודאות לגבי בדיקות רופאים וממצאים של הסיטי.

אם לא הצילומים ואם לא העקשנות של העיתונאי יוסי אלי, פריג׳ה היה מקבל תעודת כבוד מינון מגל ובן גביר.

גם עכשיו עוד בכלל לא ודאי שהוא יואשם ויורשע.

לפני 43 דקות, oryo כתב:

יה נער מוגבל שכלית שהוצא להורג ע"י חייל ישראלי בזמן שהוא מתחנן על חייו והמורה שלו + חייל נוסף מבקשים לא לירות. האירוע לא צולם כי כל המצלמות באזור לא עבדו, ולזכרוני לא יצא מזה שום דבר רצינ

איאד חלק.

אחד האיזורים הכי מרושתים במצלמות ו״במקרה״ אין אף תיעוד של האירוע.

לפני 29 דקות, יובל .מ. כתב:

אהה כן, והמחבל ישראלי. 

בפעם הבאה תבחר יותר ימין יותר חזק על יותר מלא.

זה בטוח יעבוד.

• אהבתי 3
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...