Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

כמו שפינדר כתב לך, הם עושים את זה על יפו ושייח מוניס כבר 80 שנה. איך זה עוזר לך?

נקמה היא לא ערך בפני עצמו, לפחות בשבילי. לא מעניין אותי אם הם בוכים או שמחים. מעניין אותי לחיות במדינה שלא מפחיד לצאת בה מהבית. ישראל די נכשלת בזה בלונג טרם עשורים. התנחלויות, כיבוש זוחל של הגדה, רצועות בטחון ועוד לא עזרו לזה. 

Just now, יובל .מ. כתב:

זה עובד יופי כשעושים את זה כמו שצריך.

נסה להוסיף תוכן לתגובה, זה יעזור לדיון.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה עובד בהיבט הרתעתי וזה מנוף לחץ למיקוח ששווה להם הרבה יותר מחיי אדם.

רואים את זה טוב בדרישות של חמאס להחזיר את התושבים לצפון הרצועה. הביקורת הכי גדולה של העזתים על ה"מבול אל אקצא" זה שבמקום לכבוש שטחים מישראל עכשיו הם נכבשו שוב בידי ישראל.

זה עבד טוב עם מצרים למשל.

זה לא פיתרון לכל הבעיות שלנו, אבל זה כלי שצריך להשתמש בו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Renaultrap כתב:

שר הבטחון ליברמן מצוטט שאומר שאין לזה קשר. אתה בוחר בפרשנות שנוחה לך פה.

ואתה מה שנוח לך.

כנראה שברק חירם גם לא ימונה לרמטכ״ל אז הם חולקים את העונש.

בינתיים הוא קודם בתפקיד. עד לרמטכ"ל יש לו דרך, קודם שיהיה אלוף.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

המטרה היא לא להתנחל, המטרה היא עונש. הערבים מבינים הכי טוב כשלוקחים להם שטח. זה העונש הכי טוב שיכולנו לעשות.

זה מה שאנחנו עושים מ-48. עד עכשיו עבד יופי.

שיזכרו תמיד מה קרה להם כשהם עשו את מה שהם עשו, אם יעשו שוב ניקח להם עוד חתיכה.

נכון. הם כנראה לא יזכרו שמחקנו איזה 70% מעזה.

דרום לבנון היא הצעד הבא, אם נכנסים למלחמה שם וחוטפים את מה שחוטפים חייבים לספח שטח, לא רצועת בטחון, לספח ולהתיישב.

כבר הינו שם 20 שנה. גם שכחת שישראל זה לא ארה"ב או רוסיה.

חיל האוויר לא נכנס לפעולה בזמן בגלל המנהיג שדואג לעצמו?

אתה קורה רק מה שנוח לך? ח"א הוא חלק מצה"ל שנרדם במשמרת. אבל דג מסריח מהראש. את הקונצפציה קובע דרג מדיני וקודם כל העומד בראש. אותו אחד שקודם כל דאג לתחת שלו. וממשיך באותה דרך גם היום. 

יש לך מידע שבזמן ממשלת השינוי הסד״כ בעוטף היה שונה? ביו״ש? 

ממשלת שינוי הייתה סה"כ שנה אחד מול 15 של ביבי והגיבה בהרבה יותר נחישות לירי של טילים. בנט לא העביר מזוודות כסף לחמאס ולפיד לא טען שחמאס הוא נכס.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • אהבתי 1
פורסם

איך זה עובד?

מאז הקמת המדינה אנחנו מנסים את זה. יושבים מ-1967 ביו"ש. מייצר הרתעה? לא. ישבנו בעזה. יצר הרתעה? לא. ישבנו בסיני. יצר הרתעה? לא. יצרנו רצועת בטחון בלבנון, אחרי שהגענו עד בירות. יצר הרתעה? לא. די להפך. כמעט מכל מקום, חוץ מיו"ש, נדחקו, בסופו של דבר. וגם שם אין הרתעה.

אתם מספרים לעצמכם סיפור על משהו שנכשל פעם אחר פעם אחר פעם. ואני מבין מאיפה זה מגיע, נראה לי. זה תמיד מגיע לנקודה של "אתה לא מבין ערבים". עכשיו, אולי אני באמת לא. אבל זה שהגישה הספציפית הזו נכשלה במבחן התוצאה במשך איזה 80 שנה, זו עובדה די ברורה.

לפני 39 דקות, farkash7 כתב:

לא עובד? זה מכאיב להם מאוד. מהבחינה הזו זה עובד.
הם גם ככה שונאים אותנו אז מה זה משנה? לפחות שיכאב להם.
שיספרו לילדים שלהם שפעם היה להם בית בצפון עזה עד שהיהודים המג'נונים באו והעיפו אותנו משם וכשהם ישאלו למה או שהם ישקרו או שיגידו להם מה הם עשו לפני.

דיברנו על הרתעה ושיפור המצב שלנו. זה לא עובד.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 31 דקות, יבגניפ כתב:

איך זה עובד?

מאז הקמת המדינה אנחנו מנסים את זה. יושבים מ-1967 ביו"ש. מייצר הרתעה? לא. ישבנו בעזה. יצר הרתעה? לא. ישבנו בסיני. יצר הרתעה? לא. יצרנו רצועת בטחון בלבנון, אחרי שהגענו עד בירות. יצר הרתעה? לא. די להפך. כמעט מכל מקום, חוץ מיו"ש, נדחקו, בסופו של דבר. וגם שם אין הרתעה.

התשובה לכל השאלות שלך היא "כן". אם לא הייתה הרתעה, היית מת עכשיו. 

• לא הבנתי... 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, פריג'י כתב:

מסכים. ושירתתי שם אני מכיר לעומק את מה שכתבת. דרומית לתוחמת היה צריך להיות קו הגבול עד להסכם שלום מלא ופירוז.

מעל פילדלפי היה צריך להיות אגם מים מלוחים. שהפלמנגואים יבריחו אמל"ח.

פה אני לא מסכים. 

יש הנהגה ושלטון. אני הצבעתי ברגליים ולא באתי לגור שם ולא הבנתי איך אנשים מוכנים לכך. 

היום בתור צפוני אם המצב לא יטופל - לא נישאר.

זה מה שאני יכול לעשות בתוך אזרח. לא אצא לחסום כבישים על נושאים כאלו, אני לא עצמאי ויש לי משרה מלאה... אנסה להביא לבחירה של אנשים עם יכולות ולא כלומניקים.

הרבה יותר הגיוני שאצא למחות כשמנסים לבטל פה הפרדת רשויות שתשפיע עלי כפרט, בלי אפשרות בחירה.

שוב, זה מתחבר לדברים של ברק חירם. היום אלה לא מוכנים להמשיך, מחר אחרים, רק בגלל שהרקטות מהטלויזיה מתחילות לחרוך להם את החצר. אם היינו מתפקדים כקולקטיב עם חזון מאד בסיסי ולא משווקים את מדינת ישראל (או תל אביב) כאלטרנטיבה למדינת יהודה לא היינו מגיעים לחרפה הזו.

עריכה אחרונה על ידי Renaultrap
פורסם
לפני 13 דקות, MiniMiz3r כתב:

התשובה לכל השאלות שלך היא "כן". אם לא הייתה הרתעה, היית מת עכשיו. 

ברור. בגלל זה קיבלנו את ה7.10.

(ואתה גם מבלבל בין שתי טענות שונות. אבל זה לא ככ משנה. בעיקר עצוב מה שאינדוקטרינציה שבורה עושה גם לאנשים חכמים)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 48 דקות, יבגניפ כתב:

איך זה עובד?

אתם מספרים לעצמכם סיפור על משהו שנכשל פעם אחר פעם אחר פעם. ואני מבין מאיפה זה מגיע, נראה לי. זה תמיד מגיע לנקודה של "אתה לא מבין ערבים". עכשיו, אולי אני באמת לא. אבל זה שהגישה הספציפית הזו נכשלה במבחן התוצאה במשך איזה 80 שנה, זו עובדה די ברורה.

כמו שרשמתי - כשאתה עושה את זה טוב, זה עובד.

כשכבשת את סיני באופן מוחלט, לאחר מכן מנעת את השחרור אחרי מתקפת הפתע שלהם ואז יכלת לדהור לקהיר בקלות, מצרים הבינה.

כשהשתלטת על בקעת הירדן, שחררת את ירושלים ירדן הבינה.

כשהשתלטת על רמת הגולן וסיפחת סוריה הבינה.

רק עם הפלשתינאים זה תמיד חצי כוח. היית צריך להשתלט לגמרי על צפון הרצועה. לגמרי. כל מי שנשאר בן מוות, ילד ילדה איש אישה וטף. כולם דרומה. להעלות על משאיות ולהעביר מעבר לציר נצרים.

אל תתיישב מחדש אפילו, רק תשתלט לגמרי. אין לאיפה לחזור.

היו מבינים שאתה לא משחק.

אתה מזלזל באיו"ש, אבל עובדתית אתה יכול לקחת את הרכב לסוע לשם בין רכבים פלשתינאים ויש איזה 99.9 אחוז שתחזור הביתה בשלום. כמובן לא בשטחי A, כי שם אתה לא יושב.

חצי מהפחד שלהם זה כי יש את צה"ל בדרכים, החצי השני זה כי אם הם עושים פיגוע יצא להם איזה חזנאל מהרכב עם אמ16 ויירה חזרה.

אז וואלק, כן, אתה לא מבין ערבים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

כמו שרשמתי - כשאתה עושה את זה טוב, זה עובד.

כשאתה מרתיע זה עובד וזה לא קשור לשום שטח.

זה יכול להיות בפעילות יזומה, בתגובה לא פרופורציונית או חיסול מנהיגים על בסיס קבוע ומתמשך. לשבת בשטח לא נתן לנו כלום חוץ מעוד נפגעים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

צחקתי מהוואלאק בקול רם. 

הדוגמאות שלך טיפה מפספסות את הסיפור ההיסטורי. לא רק מצרים "הבינה", למשל. אלא גם ישראל. שויתרה, בניגוד לדוקטרינה שלך והאמונה של המשיחיים על סיני.

ביוש אתה שולט צבאית. במקרה הזה, זה עובד. בלבנון זה נכשל. אבל ואללאק מה זה שייך ל"לכבוש שטחים שילמדו"? ואני אפילו כבר לא מנסה לערער פה על תפיסת המציאות החירמית, שתבטיח מלחמה לנצח או עד שנקרוס.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

צחקתי מהוואלאק בקול רם. 

הדוגמאות שלך טיפה מפספסות את הסיפור ההיסטורי. לא רק מצרים "הבינה", למשל. אלא גם ישראל. שויתרה, בניגוד לדוקטרינה שלך והאמונה של המשיחיים על סיני.

ביוש אתה שולט צבאית. במקרה הזה, זה עובד. בלבנון זה נכשל. אבל ואללאק מה זה שייך ל"לכבוש שטחים שילמדו"?

לבנון זאת דוגמה שונה - יצאת ממדינה כושלת עם ארגון טרור שהשתלט עליה בלי שום הסכם. לך תדע, אם היית מגיע לביירות אולי המצב היה שונה.

מסיני יצאת אחרי הסכם.

הערבים רוצים  את האדמה. זהו.

אתה יכול לדבר איתם על מה שבא לך, בסוף הם מחוברים לאדמה, בדיוק כמו ה"מתנחלים המשיחיים", וזה למה סמוטריץ מפחיד אותם יותר מיאיר גולן.

לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

כשאתה מרתיע זה עובד וזה לא קשור לשום שטח.

זה יכול להיות בפעילות יזומה, בתגובה לא פרופורציונית או חיסול מנהיגים על בסיס קבוע ומתמשך. 

לא בחברה שמקדשת אדמה ומוות.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

לא בחברה שמקדשת אדמה ומוות.

המשיחיסטים שלנו לא קשורים.

ומי שמקדש מוות לא תוכל להרתיע אותו אף פעם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

לבנון זאת דוגמה שונה - יצאת ממדינה כושלת עם ארגון טרור שהשתלט עליה בלי שום הסכם. לך תדע, אם היית מגיע לביירות אולי המצב היה שונה.

מסיני יצאת אחרי הסכם.

הערבים רוצים  את האדמה. זהו.

אתה יכול לדבר איתם על מה שבא לך, בסוף הם מחוברים לאדמה, בדיוק כמו ה"מתנחלים המשיחיים", וזה למה סמוטריץ מפחיד אותם יותר מיאיר גולן.

איך לבנון זו דוגמא שונה? הגענו לבירות ב82. ספריאל פה יכול להעיד. החזקנו בשטח 20 שנה. ומה? התקפלנו כשממול קיבלנו ארגון טרור קטלני פי כמה.

מה שאולי אתה מנסה להגיד, כמו עוד כמה פה, זה שאתה יכול לייצר הרתעה צבאית אם תפגע מספיק חזק. וזה נכון עד גבול מסוים. כי גם בצד השני הממוצע רוצה לחיות את החיים שלו. אבל אין לזה קשר לסיפורים מונפצים על התרבות הערבית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

איך לבנון זו דוגמא שונה? הגענו לבירות ב82. ספריאל פה יכול להעיד. החזקנו בשטח 20 שנה. ומה? התקפלנו כשממול קיבלנו ארגון טרור קטלני פי כמה.

מה שאולי אתה מנסה להגיד, כמו עוד כמה פה, זה שאתה יכול לייצר הרתעה צבאית אם תפגע מספיק חזק. וזה נכון עד גבול מסוים. כי גם בצד השני הממוצע רוצה לחיות את החיים שלו. אבל אין לזה קשר לסיפורים מונפצים על התרבות הערבית.

לבנון שונה כי המדינה עצמה לא רוצה מלחמה, הם רוצים שקט, פשוט אין להם איך לעצור את חיזבאללה.

אם זה היה צבא לבנון מול צה"ל, המצב היה שונה, אז אנחנו נלחמים מול חמאס על סטרואידים שמתחבא מאחורי מדינה. לקרדה.

ראינו את התגובות של העזתיים ב7.10, אם היו רוצים לחיות הם לא היו שמחים כל כך כי היה ברור מה יגיע אחר כך.

• תוכן חדש...