Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, GaT כתב:

הלבנים היו גאים בשיטת האפרטהייד שלהם, הם לא התביישו בה, וחשבו שהיא מטיבה בסופו של דבר עם השחורים. 

מומלץ להאזין לפודקאסט בנושא (של אחד ביום):

מבלי להיכנס לטוב/רע היא היטיבה. 

יש אצלנו עובד שחור שגדל בדרום אפריקה. 

אני מצטט אותו "יש אפרטהייד, יש אוכל. אין אפרטהייד, אין אוכל". 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי כל בני האדם נולדים שווים, אבל לא כל התרבויות שוות.

בגלל זה קולוניאליזם הוא לא דבר כזה גרוע כמו שהיום מפמפמים לכולם.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

כמובן שהיא משפיעה, מנגד מי שיגיד שצפון קוריאה בסה״כ מגינה על גבולותיה כי יפן ניסתה לכבוש אותה בעבר לא ישכנע המון אנשים שיש להם גישה לאינטרנט.

לאומים, קבוצות אתניות ומדינות פועלות על סמך ההיסטוריה שלהן. אירועים גדולים בהיסטוריה שהשפיעו על אותה קבוצה/מדינה מוטמעות חזק ומשפיעות על האופן בו הן משקיפות על העולם ופועלות בו. במיוחד אם אותה קבוצה תופסת את אותו אירוע כאירוע בו הקבוצה נפגעה כי היא הייתה חלשה וחסרת כיוון.

והזכרון הזה נמשך לאורך מאות שנים. מסין שרואה את 100 שנות ההשפלה כבסיס המוסרי שלה לכל פעולה ״בספרה״ שלה, מדינות אקס-קולניאליסטיות - במיוחד באפריקה - שמאשימות את כל בעיותיהן בקולניאליזם, רוסיה שעדיין נלחמת את המלחמה הפטריוטית הגדולה וכ״ו וכ״ו. 

תפיסת ההשפלה ההיסטורית מוטבעת כל כך עמוק בזכרון הקבוצתי הקולקטיבי שהיא מכתיבה מהלכים ופעולות ורק לאורה ניתן להבין את המניעים ומערכת האמונות של הקבוצה.

צפון קוריאה אולי לא ״מגינה״ על עצמה מיפן, אבל הכיבוש היפני ומלחמת קוריאה שבאה מיד לאחר מכן שינו את הפסיכולוגיה הלאומית ובנו תסביך רדיפה מצד אחד וניסיון לבנות מערכת אוטרקית שלא צריכה להסתמך על אף גורם זר לטובת שרידות השלטון מצד שני (אפילו סין ורוסיה, שנחשבות ל״ידידות״ של צפון קוריאה).

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני שעה, oryo כתב:

תפרמל לי את זה: אתה סבור שאם מחר תהיה ריבונות פלסטינית אז יהגרו מישראל החוצה רבבות ימנים משיחיים שהבינו שבסוף אי אפשר לשלוט מהים לירדן? זו הטענה?

אני טוען שעם או בלי ריבונות פלסטינים, הפיכה משטרית, שלטון מלוכני, ביהמ״ש סמולני (וכו׳) - רוב הישראלים יגורו בישראל, המציאות היא שאין באמת לאן ללכת והגירה זה מאוד מאוד קשה. המטרה של כל מתדייני הפורום כאן היא שלרוב הזה יהיו את החיים הכי טובים שאפשר, במגבלות הפורמט. יש צד שבטוח שלשלוט בפלסטינים לנצח זה פתרון סקאלבילי בר-קיימא, ואחר שחושב שריבונות פלסטינית על שלל מגרעותיה זה יותר סביר (אני מתעלם כרגע מאלו שמפנטזים על רצח עם).

ההודעה שלי עסקה בזה ש״תחזיקו אותי אני הולך״ עובד רק כשיש לך איך ולאן ללכת, בשילוב עם רצון מספק לבצע זאת. החרדים או המשיחיים המאיימים בעזיבה המונית בעיקר משעשעים, להמחשה: דמיינו את גלית דיסטל ומירי רגב מאיימות שאם לא יקבלו את מה שהן מבקשות יעזבו לשוק ההייטק - לול, מי ירצה אתכן יא מאעבולות? קר שם בחוץ כשמתנתקים מפירות עץ הכסף ועטיני השלטון.

אני חושב שזה לא שחור ולבן. התסריט הכי ריאלי יזכיר את מלחמת האזרחים האלג׳יראית בה ה-FLN נלחמו נגד ה-OSM, האירופאים האלג׳יראים גם פעלו עם הצבא הצרפתי וגם נלחמו נגדו (מזכיר משהו?) וכל הפייה-נואר ברחו ממנה אחרי המלחמה בעקבות מסעות רצח של המוסלמים. מלחמה עקובה מדם. 

אתה חושב הגירה, אבל אתה צריך לחשוב יותר על בריחה. בידיוק כמו שהלבנים ברחו מרודזיה או כמו שלבנים בורחים היום מדרום אפריקה. ב-15 השנה הראשונות אחרי סיום האפרטהייד עזבו כמליון לבנים את דרא״פ (מתוך אוכלוסיה של כ-5 מיליון). 20% מהאוכלוסיה. וזה בלי מלחמת אזרחים עקובה מדם - כפי שבוודאות תיהיה בשטחי ארץ ישראל במידה ותנסה לקום מדינה ערבית בגדה.

פורסם
לפני 5 שעות, oryo כתב:

מפתיע -

Screenshot_20240715_072326_Facebook.thumb.jpg.3c3d332f3890e28e0b9efe0ce93e84c5.jpg

אני חשבתי שהוא יהיה שר

אני קורא את התגובות ואני מבין שזו מדינה שאני ממש לא רוצה לחיות בה יותר. כנראה שיהיה יותר שימוש לבית שרכשתי בחו"ל ולדרכון הזר. באמת מדינת פח אשפה ללא עתיד. 

פורסם
לפני 52 דקות, garicho כתב:

וזה בלי מלחמת אזרחים עקובה מדם - כפי שבוודאות תיהיה בשטחי ארץ ישראל במידה ותנסה לקום מדינה ערבית בגדה.

בוודאות תהיה מלחמת אזרחים אם יתנו ריבונות לפלסטינים בגדה? במחילה, אין מספיק גלגולי עיניים בעולם, אז ברשותך אשתמש בציטוט 🙂

לפני 3 שעות, garicho כתב:

אני חושש שזאת מסקנה מעט נמהרת ולא מדויקת.

בחיאת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

@Supertigre אל תשכח שהתגובות בפייסבוק זה "ימין" טורבו (וחלק גדול עם שמות בעברית) בדיוק כמו שהטוויטר זה "שמאל" טורבו.

הרשתות נותנות במה למיעוט ומייצרות תחושה מוטעית.

אני שיחררתי מכל הזבל הזה, הורדתי עוקב לכל מי שמנסה לסכסך והחיים הרבה יותר טובים.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 7 דקות, oryo כתב:

בוודאות תהיה מלחמת אזרחים אם יתנו ריבונות לפלסטינים בגדה? במחילה, אין מספיק גלגולי עיניים בעולם, אז ברשותך אשתמש בציטוט 🙂

בכיף, אבל שים מרקר ותזכור את מה שאני כתבתי. אני יודע שבתור היסטוריון אני לא אמור להשתמש בביטוי, אבל לצערי זאת התוצאה הכמעט ודאית. וואלה, גם אם זה 98% סיכוי שכן ו-2% סיכוי שלא - זה מספיק וודאי בשבילי.

באופן כללי - ממליץ לקרוא על מלחמת אלג׳יר ואיך זה היה מאבק של כולם בכולם ואיך הוא גם זלג למטרופולין עצמו (ושם היה 750 ק״מ של ים, לא גדר מחוררת). מאוד מעניין ומאוד רלוונטי. כולל מתנחלים צרפתים, משתפ״ים מוסלמים, צבא, טרוריסטים, לוחמי חופש, לוחמי חופש טרוריסטים…

לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

@Supertigre אל תשכח שהתגובות בפייסבוק זה "ימין" טורבו (וחלק גדול עם שמות בעברית) בדיוק כמו שהטוויטר זה "שמאל" טורבו.

הרשתות נותנות במה למיעוט ומייצרות תחושה מוטעית.

אני שיחררתי מכל הזבל הזה, הורדתי עוקב לכל מי שמנסה לסכסך והחיים הרבה יותר טובים.

סגרתי את הפייסבוק לפני 5 שנים. אין לי אף פלטפורמה סוציאלית אחרת. אתה יודע מה גיליתי?

1. יש חיים.

2. מי החברים האמיתיים שלך

3. אנשים לא זוכרים יותר ימי הולדת.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 18 דקות, garicho כתב:

סגרתי את הפייסבוק לפני 5 שנים. אין לי אף פלטפורמה סוציאלית אחרת. אתה יודע מה גיליתי?

1. יש חיים.

2. מי החברים האמיתיים שלך

3. אנשים לא זוכרים יותר ימי הולדת.

לא חייב לסגור את הפייסבוק/אינסטגרם, אפשר פשוט לסנן את מי שעוקבים אחריו. 

יש קבוצות ודפים עם ערך מוסף ויש פח זבל. 

וימי הולדת צריך לזכור רק את של האישה.

פורסם
לפני 43 דקות, garicho כתב:

זאת התוצאה הכמעט ודאית.

לא בהתרסה, סקרנות אמיתית: אשמח לשמוע מי נלחם במי במלחמת האזרחים ה98%-וודאית בה אתה מאמין? המתנחלים את השלטון שזרם עם זה? ערבי ישראל את היהודים שאפשרו לפלסטינים מדינה? השמאלנים שלא מוכנים להשלים עם זה שלא מאפשרים מדינת-כל-אזרחיה מהים עד הירדן?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 14 דקות, oryo כתב:

לא בהתרסה, סקרנות אמיתית: אשמח לשמוע מי נלחם במי במלחמת האזרחים ה98%-וודאית בה אתה מאמין? המתנחלים את השלטון שזרם עם זה? ערבי ישראל את היהודים שאפשרו לפלסטינים מדינה? השמאלנים שלא מוכנים להשלים עם זה שלא מאפשרים מדינת-כל-אזרחיה מהים עד הירדן?

כמובן שלא בהתרסה, הכל טוב. המתנחלים וגורמים רדיקלים מהימין ילחמו בערבים בשטחים. הם גם ילחמו בחלקים של הצבא שלא יהיו מוכנים לסבול את הפעולות שלהם. הערבים ילחמו במתנחלים ובצבא בו זמנית. הם גם ילחמו בינם ובין עצמם על השליטה העתידית במרחב. כך זה יתחיל (אנחנו רואים את זה כבר היום, זה פשוט ילך ויחריף). איך ינהגו סקטורים אחרים - ערבים  בישראל, השמאל הרדיקלי - קשה לי להעריך. כמובן שבד בבד תיהיה עזיבה/הגירה מסיבית מישראל של מי שיכול. 

זאת ההערכה שלי. אולי אני פסימי אבל אני מאמין שזה מה שיקרה כמעט בוודאות. הלוואי ואני טועה.

פורסם

הצל קיבל דרגות קצונה. אני חושב שאפשר לקפל פה הכל. השאלה זה לא אם מגיע או לא מגיע. הנושא העיקרי שבשביל להיות קצין כבר לא רלוונטי אם אתה עומד בקריטריונים, עמדת בהצלחה בקורס, הפגנת יכולת. כלום מזה לא רלוונטי.

תוכיח שאתה בצד ה"נכון" של המפה הפוליטית, תוכיח שכיסחת ( פיזית ומילולית) מספיק מתנגדים לצד ה"נכון" ואתה זכאי לדרגות קצונה כדי שתוכל לכסח מתנגדים בחסות החוק.

לא רואה עתיד פה. מצטער. כמו שאומרים שמגיע לפריפריה להיות טייסים. שום מילה על יכולת, עמידה בהצלחה בקורס, קריטריונים. זה לא רלוונטי. אתה צריך שם משפחה מזרחי ולגור בפריפריה וח"כ הכנסת בשלטון כבר ילחמו שתהיה טייס.

ראש הממשלה, "פרופ'" שמחון, "שר האוצר" עשו דיון על התקציב. עט לא היה על השולחן. לא מדבר על אנשי מקצוע.

מכינים אותנו להורדת דירוג האשראי הקרובה. במקום לעשות עבודה מה יהיו המילים לאחר ההורדה? אנטישמים. 

החלק היותר עצוב - אני לא חושב שהגענו לתחתית.

החלק הסופר עצוב - יש 20 מנדטים שחושבים שהגענו למצב הזה בגלל ההפגנות ולא בגלל שהממשלה הזאת פשוט לא מתפקדת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, eladns כתב:

אני במילואים באמצע שום מקום במדבר ותראו מה מצאתי,קוששתי כיסא לשבת 

image.thumb.jpeg.adced89d1bb4064228750e062b4cf638.jpeg

מי היצרן של הכיסא הזה? כל כך הרבה שנים, מדבר, מילואימניקים והוא עוד מחזיק מעמד :-) 

פורסם
לפני 10 דקות, asix כתב:

הצל קיבל דרגות קצונה. אני חושב שאפשר לקפל פה הכל. השאלה זה לא אם מגיע או לא מגיע. הנושא העיקרי שבשביל להיות קצין כבר לא רלוונטי אם אתה עומד בקריטריונים, עמדת בהצלחה בקורס, הפגנת יכולת. כלום מזה לא רלוונטי.

תוכיח שאתה בצד ה"נכון" של המפה הפוליטית, תוכיח שכיסחת ( פיזית ומילולית) מספיק מתנגדים לצד ה"נכון" ואתה זכאי לדרגות קצונה כדי שתוכל לכסח מתנגדים בחסות החוק.

לא רואה עתיד פה. מצטער. כמו שאומרים שמגיע לפריפריה להיות טייסים. שום מילה על יכולת, עמידה בהצלחה בקורס, קריטריונים. זה לא רלוונטי. אתה צריך שם משפחה מזרחי ולגור בפריפריה וח"כ הכנסת בשלטון כבר ילחמו שתהיה טייס.

ראש הממשלה, "פרופ'" שמחון, "שר האוצר" עשו דיון על התקציב. עט לא היה על השולחן. לא מדבר על אנשי מקצוע.

מכינים אותנו להורדת דירוג האשראי הקרובה. במקום לעשות עבודה מה יהיו המילים לאחר ההורדה? אנטישמים. 

החלק היותר עצוב - אני לא חושב שהגענו לתחתית.

החלק הסופר עצוב - יש 20 מנדטים שחושבים שהגענו למצב הזה בגלל ההפגנות ולא בגלל שהממשלה הזאת פשוט לא מתפקדת.

אני אשאיר בצד את הדעה שלי על הנושא (ולא חושב שמישהו פה יכול לנחש מה אני חושב על זה, בשיא הרצינות) - הבנתי שמדובר בדרגות "לשם כבוד", כמו שנותנים למישהו תואר פרופסור בלי תארים מתקדמים, תזות ודוקטורט.

• תוכן חדש...