Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

רוב אלה שעברו אחרי הצבא הם מקומיים כמעט לחלוטין כשאצל אחד מהם הילדים בכלל לא יודעים עברית בעוד שאלה שעברו בגיל מאוחר הם יותר ישראלים שחיים בחו"ל.

אחותי עברה לארה״ב בערך שבוע אחרי השחרור מהצבא. גם בעלה עבר מיד אחרי השחרור. לפני 20 שנה.

והם עדיין לגמרי ישראלים בחו״ל. מעגל חברים ישראלי בלבד. טלויזיה בעברית. אם אתה פותח את המקרר שלה, אתה חושב שאתה בארץ. אפילו השמפו והמרכך כביסה מישראל.

הילדים שלה מבינים ומדברים עברית אבל השפה הטבעית שלהם היא אנגלית.

עכשיו אני, יש לי 2 ילדים בצבא, אז אם כבר אהגר מפה זה יהיה רק אחרי שהם ישתחררו ורק אם הם יסכימו לבוא. ואני יודע שאם אשכנע אותם להגר, הם כבר יהיו מהגרים לכל דבר, עם כל הקשיים.

מרגיש פספוס, על זה שלא התעקשתי לעוף מפה כשהיו צעירים ויכלו לעבור בקלות ולהיטמע במקום אחר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, ch28566 כתב:

אנחנו התנהלנו ומתנהלים כיום בצורה הגרועה ביותר ללא סיכוי לעתיד טוב יותר. מלחמת התשה זה רע, רע מאוד לישראל. תחשוב כמה כסף כבר הוצאנו על המלחמה הזו לעומת האויבים העיקריים שלנו שיושבים עדיין בכיף שלהם - לבנון ואיראן - בזבזו גרושים ולמעשה הפכו את ישראל לשדה ניסוי הכלים הטוב ביותר שיכל להיות להם. יש כאן כמובן עוד כשלון מוחלט של ביבי, הרי כבר שנים אמרו לנו שהמלחמה הבאה תהיה רב זירתית, מסתבר שאנחנו בקושי יכולים לנהל מלחמה מול ארגון קטן, לא רק בכוח אדם אלא גם בתחום התחמושת. אם לפחות היו מקשיבים קצת לליברמן, לא היינו בסכנה של חיסול היכולות של חיל האוויר במתקפה רחבה ללא מענה של אש. 

אה, אני בכלל התכוונתי למלחמה של המתנגדים בשלטון הביביזם אבל כן...

צריך לזכור שאף אחד פה לא באמת יודע מה וכמה חסר לצה"ל אם בכלל. ההחלטה לא ליזום בצפון יכולה לנבוע ממלא סיבות, חלקן לא קשורות בכלל ליכולות הצבא. לדעתי האישית זה בעיקר חוסר ביצים של המנהיג העליון שלנו בשילוב עם לחץ אמריקאי.

לומר שלבנון יושבים בכיף זה לחטוא למציאות, יש שם נזקים אדירים ועוד לא התחילה המלחמה האמיתית אבל זה לא העניין. מה שמעניין זה איך מסירים את האיום הגובר. על הסכמים איתם אין על מה לדבר, כל הסכם שנחתם עם ארגון טרור שווה לתחת. המדינה שמארחת את נסראלה צריכה לשלם את המחיר, וזה יקרה במוקדם או במאוחר, עדיף במוקדם תחת יוזמה ישראלית ולא במאוחר עם אסון נוסף בסגנון 7.10.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, Night Driver כתב:

וד"א, דירות גם היום זוג צעיר יכול לקנות אבל לא במרכז. בדיוק כמו שזוג צעיר לא יכול לקנות באמסטרדם, מינכן, ברלין או פאריז (ואני לא מדבר על איזורי הפח שם בדיוק כמו שאני לא אומר לך לגור בדרום תל אביב).

לא באמת.

לא צריך לגור במרכז תל אביב, אבל דירה בחולון לפני כמה ימים ראיתי מפורסמת 2 חדרים ב2.2.

לי אין 2.2 מליון לדירה,שהיא גם לא במרכז וגם קטנה אם רוצים להתרבות, תראה לי צעירים שיש להם.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לפני 9 דקות, פינדר כתב:

מרגיש פספוס, על זה שלא התעקשתי לעוף מפה כשהיו צעירים ויכלו לעבור בקלות ולהיטמע במקום אחר.

אני ממש לא מצטער שלא עברתי. היתה לי אפילו הצעה לעבור לגרמניה עם הצעת עבודה כמהנדס פיתוח ב ZF ושמח שבחרתי להישאר.

מעדיף צריף שלי על ארמון של אחרים אבל זה אני עם התפיסה שלי. אני ממש לא אומר שזה נכון גם לאחרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 דקות, David32 כתב:

לא זה ולא זה. אבל בטוח לא הולנדי. לעולם לא ארגיש הולנדי (בטח שלא הולנדי הולנדי, הם חיים פה דורות על גבי דורות באותו הכפר, אני כול העץ שלי מפוזר רצח - כמו של רוב היהודים לדעתי).

אבל אני מאמין (כמו שרשמתי) שתמיד נשארים מהגרים. אני גם לא ממש מרגיש ישראלי...

אנחנו עולים או ילדי עולים, להרגיש בארץ "בבית" מעולם לא היה בראש סדר העדיפויות של ההורים שלנו, יותר התרכזו בלא למות מרעב ולהבטיח לילדים עתיד טוב יותר.

כנראה שלהיטמע בחברה זו עבודה של עוד 2-3 דורות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, Potato כתב:

לא באמת.

לא צריך לגור במרכז תל אביב, אבל דירה בחולון לפני כמה ימים ראיתי מפורסמת 2 חדרים ב2.2.

לי אין 2.2 מליון לדירה, תראה לי צעירים שיש להם.

חולון זה נחשב מרכז.

מחירי דיור זו בעיה רצינית אבל זה לא משהו מיוחד לישראל. 

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, Potato כתב:

לא באמת.

לי אין 2.2 מליון לדירה,שהיא גם לא במרכז וגם קטנה אם רוצים להתרבות, תראה לי צעירים שיש להם.

אתה מדבר על מטרופולין גוש דן. בשום מקום בעולם המטרופולין המרכזי לא נגיש לכל אחד ואפילו ערי לווין במרחק של 40-50 קילומטר נחשבות יקרות יחסית. אתה יכול ללכת למקומות כמו קציר, כרמיאל או קרית גת ולמצוא דירות במחיר סביר בשכונות סבירות.
0מקומות כמו דימונהף עכו
שים לב שאני לא מדבר על שכונות קשות כי אז תמצא בסביבות ה 600-700 אלף במקומות כמו דימונה, עכו ואפילו שכונות מסויימות בחיפה ובקריות.

פורסם
לפני 25 דקות, Night Driver כתב:
לפני 25 דקות, Night Driver כתב:

מכיר היטב גם את הצד הזה של החיים והוא נכון בכל זמן ובכל מקום. אף אחד לא ערב לי שלא אפסיד את כל מה שיש לי ונכון שאין לי מעון או שכר דירה אבל יש לי התחייבויות אחרות שצריך לשלם.

וד"א, דירות גם היום זוג צעיר יכול לקנות אבל לא במרכז. בדיוק כמו שזוג צעיר לא יכול לקנות באמסטרדם, מינכן, ברלין או פאריז (ואני לא מדבר על איזורי הפח שם בדיוק כמו שאני לא אומר לך לגור בדרום תל אביב).

אלוהים, כמה שאתה מנותק.

פורסם
לפני 14 דקות, פינדר כתב:

עכשיו אני, יש לי 2 ילדים בצבא, אז אם כבר אהגר מפה זה יהיה רק אחרי שהם ישתחררו ורק אם הם יסכימו לבוא. ואני יודע שאם אשכנע אותם להגר, הם כבר יהיו מהגרים לכל דבר, עם כל הקשיים.

תן להם שנתיים שלוש אחרי הצבא להסתדר לבד והם כבר יבואו לבד גם אם בהתחלה לא רצו.

פורסם
Just now, Night Driver כתב:

מעדיף צריף שלי על ארמון של אחרים

אין לי בעיה עם צריף לעומת ארמון. יש לי בעיה עם זה שהצריף נמצא בלב יער שעולה באש ואין מי שיכבה את השריפה.

אני אישית, לא מאמין שיש עתיד טוב למדינה הזו. בתור חילוני ליברלי אני מרגיש שאני נמצא בין הפטיש של חמאס, חיזבאללה ואירן לבין הסדן של ימין דתי קיצוני.

לא משנה מי מהם ינצח, אני בכל מקרה מפסיד.

אני מעריך שלילדים שלי כבר לא תהיה ברירה ויאלצו להגר או לחיות במדינה נחשלת.

• מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, Night Driver כתב:

אתה מדבר על מטרופולין גוש דן. בשום מקום בעולם המטרופולין המרכזי לא נגיש לכל אחד ואפילו ערי לווין במרחק של 40-50 קילומטר נחשבות יקרות יחסית. אתה יכול ללכת למקומות כמו קציר, כרמיאל או קרית גת ולמצוא דירות במחיר סביר בשכונות סבירות.
0מקומות כמו דימונהף עכו
שים לב שאני לא מדבר על שכונות קשות כי אז תמצא בסביבות ה 600-700 אלף במקומות כמו דימונה, עכו ואפילו שכונות מסויימות בחיפה ובקריות.

תירה לי בראש וזהו, מה יש לי לעשות בדימונה כרמיאל או קרית גת?

פורסם
לפני 1 דקה, Potato כתב:

תן להם שנתיים שלוש אחרי הצבא להסתדר לבד והם כבר יבואו לבד גם אם בהתחלה לא רצו.

לא מאמין שאצא מפה בלעדיהם. הם הסיבה שאני רוצה לברוח.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 דקות, Potato כתב:

אנחנו עולים או ילדי עולים, להרגיש בארץ "בבית" מעולם לא היה בראש סדר העדיפויות של ההורים שלנו, יותר התרכזו בלא למות מרעב ולהבטיח לילדים עתיד טוב יותר.

כנראה שלהיטמע בחברה זו עבודה של עוד 2-3 דורות.

לא מסכים.

אבא שלי לא נולד בארץ ועלה בגיל 13. ההתאקלמות שלו מלאה ואני כילד לעולה בכלל ישראלי לכל דבר. אל תשכח שהישראלים הכי שורשיים הם דור שלישי או מקסימום רביעי.

וזה לא שמישהו קלט אותם אז. אבא שלי עובד מחודש אחרי שהגיע לארץ עם הפסקה רק לשירות הצבאי.

הולנד קצת יוצאת דופן בתחום הזה כי ההולנדים המקוריים די סגורים עם עצמם גם כלפי מהגרים שהם דור שני.

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

0מקומות כמו דימונהף עכו

אין בישראל ערים מחוץ לגוש דן, אולי קצת חיפה.

כל שאר המקומות הם בגדר פתרונות איפסון למשפחות.

פורסם
לפני 11 דקות, MostlyWicked כתב:

אלוהים, כמה שאתה מנותק.

אתה מוזמן להגיד מה לא נכון.

• תוכן חדש...