Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

דבחיי ששטפו לך את המוח אם אתה חושב שזו הדעה של המחנה הזה.

אין לי איך לשכנע אותך שהדיעה שלי על המחנה שלך מבוססת לפחות כמו הדיעה שלך על הערבים. לפחות כי הדתיים והחרדים ואני שייכים יותר לאותה החברה ומדברים יותר את אותה השפה ממה שאתה כנראה יכול להגיד על עצמך ועל הערבים (אולי אתה מדבר ערבית שוטפת, אין לי מושג).

לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

הלוואי היית ביקורתי כלפי דברים ומעשים של עבאס כמו שאתה ביקורתי כלפי סמוטריץ\בנגביר\ביבי.

עבאס לא היה ראש ממשלה, שר במשרד הבטחון, שר האוצר, שר לבטחון לאומי. לא עיצב קונספציה כשלת למדינת ישראל. הוא לא חתום על השנאה שמפריעה לך ככ בין היהודים. אני בטוח שאפילו אנגלית הוא יודע יותר טוב מגרנדמייזר. וכנראה גם חוגר חגורת בטיחות, כמו כל אדם סביר, בנסיעה ברכב.

לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

אפילו בתוך המשפחה שלי, שבה אנשים חונכו באותו בית ואותן מסגרות, אין הומוגניות בדעותיהם לגבי מה שכתבת. אז אולי כדאי שתכיר יותר פרטים מהקבוצה שאתה מתייחס אליה ואז תבין שהדעות לא הומונגניות בכלל.

הדעות סופר הומוגניות. אנקדוטות על קרובי משפחה שלך שאולי לא מאמינים בא״י השלמה לא רלוונטיות. יוצאים מהכלל יש לכל כלל. ואני באמת לא מבין את הפער העקרוני שמאפר לך לגבש דיעה חד משמעית על הפלסטינאצים, אבל לא מאפשר לך להבין שמותר לגבש דיעה על מה שהוא בסופו של דבר קבוצה פוליטית מובהקת בישראל, שמזוהה עם רעיונות ומפלגות מאוד ספציפיים. ואני באמת לא יכול להדגיש כמה מספיק כמה זה אירוני בעייני שאתה בעצמך מציג דיעות ככ סטראוטיפיות שמזוהות עם הציונות הדתית, ובאותה הנשימה מתווכח איתי שיש מגוון דיעות שאני איכשהו לא פוגש.

לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

תשמע אני כולי בדמעות כאן ובקושי מצליח לראות מה אני כותב. אוי המסכנים עובדים בעבודות שיהודים לא רוצים לעבוד בהן ומרוויחים פי כמה ממה שהיו מרוויחים באותן עבודות בשטחיהם. זה עובד גם לצד השני. בדיוק כפי שמוכנים לשלם להם פחות, הם גם מרוויחים יותר אחרת הם לא היו עובדים בזה. (ולא משלמים על כך מיסים ומעמ, שזו גם הסיבה שאפשר לשלם להם פחות, טיב העבודה הוא גם מקום לדיון אחר.)

אתה אומר את זה כאילו זו לא בחירה חופשית של בן אדם במה לעבוד או איזה מקצוע ללמוד, וכאילו מדינת ישראל 'כופה' על הפלסטינים ללמוד לעבוד בבניין, מכונאות, רתכות וכדומה.

לא קראתי להם ״מסכנים״. הסברתי את טיב היחסים איתם. נוח שיש אותם, כי מישהו צריך לנקות ולבשל ולעבוד בשדה ובבניה. ולשמוע קשקשנים, סלח לי, מהשטחים, שהם באמת הדבר הכי קרוב ליחסי קולוניאליסטים natives ואפרטהיד שיש לנו, מדברים על ״שוויון זכויות״ ו״אם רק היה שלום״ זה ככ cringe, כמו שאומרים הצעירים של היום, שאני באמת לא יודע איך להתייחס לזה ברצינות. ושוב, מימלא זה לא רלוונטי לדיון על הומגוניות של דיעות אצל הציונות הדתית :)

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 52 דקות, MiniMiz3r כתב:

לפי התער של אוקהם ההסבר הפשוט (נתניהו לא שולט על כל העולם והמציאות הקיימת היא פועל יוצא של ההצבעה של שלושה אנשים) הוא הנכון אבל אתה מוזמן להמשיך להאמין בתאוריות קונספירציה כאוות נפשך. אין לנתניהו ממשלה בלי גנץ והוא יודע את זה היטב. 

אתה כנראה לא עוקב.

ביבי מחליט מתי מכונס הקבינט. תבדוק כמה פעמים הוא ביטל את כינוס הקבינט, כי הוא יודע שהוא לא יכול להעביר החלטה או כדי למנוע הצבעה.

במקביל הוא שולח שליחים שמדווחים אליו ישירות למו"מ עקיפים.

גנץ ואייזנקוט כרגע יושבים שם או כי הם באמת מאמינים שזה לטובת המדינה או כי הם חושבים שזה תורם להם פוליטית. אני לא בטוח שהם צודקים.

לפני שעה, oryo כתב:

בכ"א אני לא מסכים שאין פתרון, כמובן שיש

אני דווקא לא משוכנע שיש פתרון.

ואני די בטוח שאם יש פתרון (כמו שתי מדינות, שהוא לדעתי הפתרון היחיד האפשרי), הוא לא יתממש, כי גם הפלסטינים וגם הימין היהודי יכשילו אותו.

אם כבר יש פתרון ריאלי, הוא דומה למה שאתה עשית, דהיינו לארוז וללכת. הבעיה שזהו פתרון אישי ולא לאומי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

ביבי מחליט מתי מכונס הקבינט. תבדוק כמה פעמים הוא ביטל את כינוס הקבינט, כי הוא יודע שהוא לא יכול להעביר החלטה או כדי למנוע הצבעה.

זה לא נכון. הקבינט חייב להתכנס לכל הפחות פעם ב-48 שעות אלא אם כן יש הסכמה לדחות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

בחיי ששטפו לך את המוח אם אתה חושב שזו הדעה של המחנה הזה.

זה לא עניין של דעה אלא של הסכמה. אתה רוצה לומר לי שאם יהיה רוב לסגירת כל העסקים בשבת הם יתנגדו עבורי? אם יסגרו את שירותי ההצלה בים בשבת הם יתנגדו לכך? אם יאסרו על מכירת אוכל לא כשר במדינה הם יתנגדו? אם תהיה חובה להפרדה בין בנים לבנות בביתי הספר הם יתנגדו? 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

הוא לא מביא שום טיעון לגבי הטענות שלי לאמינות הפורמט.

גם אתה לא הבאת שום טענות לגבי אמינות הפורמט, חוץ מזה שזה 'בולשיט שמעביר את הדעה של היוצר'. אגב אני לעומתך כן ציינתי למה זה כן אמין.

אז עכשיו אני מטמין ראש בחול שחי בעולם פנטזי כי אני לא צופה באיזה ערוץ יוטוב?

עוד דה-לגיטימציה. 'איזה ערוץ יוטיוב'. זה לא 'איזה ערוץ יוטיוב'. אלו דעות של אנשים מהרחוב מהצד השני, שכדאי להקשיב להם. אז הם מפורסמות ביוטיוב, במקרה אחר הן מפורסמות בקארסבורום ובמקרה שלישי בריאיון אצל פירס מורגן. זה לא באמת חשוב איפה, זה מה שהם אומרים ואם אתה בוחר לא להקשיב להם אז כן, אתה טומן ראשך בחול ומעדיף להתעלם מהמציאות.

להסביר לך למה זה לא אבסורדי שהם מוכנים "לעבור" לתוך "שטחי א"י " (או שטחי מדינת ישראל - תחליט?

זה לא משנה, אלו אותם שטחים. אבל כן, תסביר לי בבקשה למה זה לא אבסורדי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

אני דווקא לא משוכנע שיש פתרון.

ואני די בטוח שאם יש פתרון (כמו שתי מדינות, שהוא לדעתי הפתרון היחיד האפשרי), הוא לא יתממש, כי גם הפלסטינים וגם הימין היהודי יכשילו אותו.

אם כבר יש פתרון ריאלי, הוא דומה למה שאתה עשית, דהיינו לארוז וללכת. הבעיה שזהו פתרון אישי ולא לאומי.

שאלה א׳ היא האם קיים פתרון ריאלי במרחב האפשרויות הסבירות, לדעתי כן היות ויש די והותר סכסוכים ומאזני אימה בעולם שמוכיחים את זה - כולל כאלו בשכנות למדינת ישראל.

ברור לי - שקצת כמו ילד - כל סכסוך הוא פתית שלג מיוחד וספציפי, אבל לא רואה משהו כזה מיוחד בסכסוך הישראלי-פלסטיני. בסה״כ עוד מקרה מיני רבים בו שתי קבוצות חושבות שהטריטוריה שלהן, כאשר קבוצה אחת חזקה פי גזיליון ולשמחתי הרבה זו הקבוצה שלי 🙌

שאלה ב׳ היא האם ישנה התכנות לפתרון, מה שקראת לו ״פתרון ריאלי״, וכאן אני מסכים איתך: לא בעתיד הנצפה.

אין פרטנרים, לא בצד הפלסטיני ולא בצד הישראלי של העשורים האחרונים, ודרך הפעולה של הפסיכופתים (עפ״י ההגדרה הקלינית) בהנהגות של שני העמים לא מקדמת שום דבר. אם(/כש?) מתישהו יימאס למעצמות העולם אז ישראל תלמד בדרך הקשה מה קורה למי שלא משחק יפה, כאשר יוצנח לה הפתרון הסביר (והלא אידיאלי) היחיד. רמז: לא רצח עם, לא גירוש של מיליונים ולא כיבוש נצחי :( אני יודע שרבים בשרשור בטוחים שהעולם סובב סביב ישראל, המעצמה היחידה בגלקסיה שיכולה להכתיב מה בזובי שלה ולייצר לעצמה אוכל דלק תחמושת סיליקון וריאליטי - אבל לצערנו במציאות מדינות מערביות מתקדמות חייבות שת״פים בשביל לקיים כלכלה משגשגת, ואפילו צולעת.

אני סבור כי שחקן רציונלי מתוחכם היה מנסה לייצר את התנאים האידיאליים לפתרון, או לחלופין מציג תמונה כאילו יש חתירה לפתרון מהצד שלו אבל חוסר התכנות מהצד השני. ישראל עשתה את זה במשך שנים, אבל כבר זמן רב מאוד שלא, וכעת עמי כ״כ עייף מרוט ו - סלח לי - קצת טמבל, וחושבים שאם יתעלמו מהפלסטינים הם יתאיידו יש מאין.

... ואז אוק׳ 7, וכולם בהלם ותדהמה שהאנשים שאתה מתעלם מקיומם ומצהיר שתכבוש לנצח, החיים בעוני תחת שלטון עוד יותר דתי ופונדמנטליסטי מישראל, מצליחים לגייס פסיכופתים מתאבדים ולעשות zerg rush.

מדברים כאן על ״התעוררות״, והשאלה היחידה שלי היא: מי לעזאזל הצליח לישון עד עכשיו!?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

עבאס לא היה ראש ממשלה, שר במשרד הבטחון, שר האוצר, שר לבטחון לאומי. לא עיצב קונספציה כשלת למדינת ישראל. הוא לא חתום על השנאה שמפריעה לך ככ בין היהודים. אני בטוח שאפילו אנגלית הוא יודע יותר טוב מגרנדמייזר. וכנראה גם חוגר חגורת בטיחות, כמו כל אדם סביר, בנסיעה ברכב.

לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

סיוע 48

לפני כשעה, Supertigre כתב:

זה לא עניין של דעה אלא של הסכמה. אתה רוצה לומר לי שאם יהיה רוב לסגירת כל העסקים בשבת הם יתנגדו עבורי? אם יסגרו את שירותי ההצלה בים בשבת הם יתנגדו לכך? אם יאסרו על מכירת אוכל לא כשר במדינה הם יתנגדו? אם תהיה חובה להפרדה בין בנים לבנות בביתי הספר הם יתנגדו? 

להגיד שכולם יתנגדו אני לא יכול. להגיד שחלק מסוים יתנגד ויעמוד על כך שיהיו לך זכויות וחופש שנוגדות את אמונתם הדתית? כן. אני משוכנע בזה.

פורסם
לפני 2 דקות, EliC25 כתב:

גם אתה לא הבאת שום טענות לגבי אמינות הפורמט, חוץ מזה שזה 'בולשיט שמעביר את הדעה של היוצר'. אגב אני לעומתך כן ציינתי למה זה כן אמין.

איפה ראית "בולשיט שמעביר את הדעה של היוצר"? אני מציע שתגיב למה שכתבתי ולא למה שנראה לך שכתבתי.

לפני 4 שעות, David32 כתב:

או, הרבה דברים

קודם כול זה סרטון ערוך שמעביר את הנרטיבים של יוצר הסרטון

שנית כמובן, זה אקראי בין אלה שמוכנים לדבר מול מצלמה לגבי דעתם בנושאים מסויימים.

שלישית, האנשים עצמם מפעילים צנזורה עצמית לגבי מה שהם אומרים לפני המצלמה. 

לפני 3 דקות, EliC25 כתב:

עוד דה-לגיטימציה. 'איזה ערוץ יוטיוב'. זה לא 'איזה ערוץ יוטיוב'.

זה בדיוק מה שזה, זה איזה ערוץ יוטוב. זה שאתה מסתמך עליו כמקור מיהמן ועליו מבסס את הכול - זה סבבה, אבל לא הופך את זה לסתם ערוץ יוטוב.

לפני 5 דקות, EliC25 כתב:

זה לא משנה, אלו אותם שטחים. אבל כן, תסביר לי בבקשה למה זה לא אבסורדי.

בטוח? עזה ואיוש זה ארץ ישראל או לא?

למה זה לא אבסורדי?

כי הם לא כולם במקורם מעזה/איוש/ירדן/לבנון וכו'. הם טוענים שהם גורשו משטחה של מדינת ישראל ב 48. ושהם/אבותיהם חיו בשטחים שעכשיו נקראים מדינת ישראל.

אז כן, הם רואים את המקום שאתה גר בו כ "אדמה שלהם" ובדרך מסויימת לפחות חלקית זה נכון. ולכן אין כן אבסורד כלל. דווקא מאוד הגיוני.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, oryo כתב:

... ואז אוק׳ 7, וכולם בהלם ותדהמה שהאנשים שאתה מתעלם מקיומם ומצהיר שתכבוש לנצח, החיים בעוני תחת שלטון עוד יותר דתי ופונדמנטליסטי מישראל, מצליחים לגייס פסיכופתים מתאבדים ולעשות zerg rush.

ואוו

שוב אנחנו אשמים כי כבשנו אותם וכי הם חיים בעוני ומסכניםםם :( :( :( :( 

גם סבי סביהם לפני 100 שנה היו כבושים עניים ומסכנים שרק רצו להציל את משפחתם מהיהודי הרשע שגונב את אדמותיהם, שולט בכלכלה ובהוליווד, ולכן הם שחטו יהודים כבר במאה הקודמת (וגם במאה שלפניה)?

גם בעיראק שחטו יהודים כי הם כבשו את עיראק?

ובמצרים, שללו זכויות ורכוש מיהודים גם כי הם כבשו ועינו את המצרים?

מתי עובר הקו בין מוסלמים שסתם טובחים ופוגעים ביהודים כי זו מלחמת דת, לבין מוסלמים שטובחים ופוגעים ביהודים בתור התנגדות לאומנית שהיא אולי לגיטימית או נובעת מצורך הישרדותי?

• אהבתי 7
פורסם
לפני 2 דקות, EliC25 כתב:

אבל כן, תסביר לי בבקשה למה זה לא אבסורדי.

תראיין אנשים רנדומליים בעולם תגלה שהם מוכנים לעבור לארה״ב, נו ו? אני מוכן לשכב עם בר רפאלי, זה לא עוזר לי יותר מדי. יש משהו שנקרא ״התכנות״.

הפלסטינים יכולים לרצות עד מחר את ישראל - הם לא יכבשו אותה כי הם לא מעצמה והם לעולם לא יהיו מעצמה, הם בסה״כ עם פח שישראל יכולה לחסל בשעתיים אבל לא עושה את זה כי היא חלק מהעולם המערבי, בינתיים.

מול אויבים מתמודדים בפירוד ואיום, לא באינטגרציה. ישראל והישראלים התמכרו לשליטה ולא מבינים שיש לשליטה גם השלכות מאוד שליליות (אחריות). כאמור, חושבים מהזין במקום מהראש. יש סיבה ששלל המדינות שלא אוהבות במיוחד את ישראל לא תוקפות אותה פעם בשנה, ואם/כש תהיה מדינה פלסטינית אי שם בעתיד גם שם ייווצר מאזן אימה בצורה זו או אחרת.

כרגע אין להם יותר מדי מה להפסיד, בעלות הברית הבינו היטב שאף אחד לא רוצה להיות במלחמה עם אדם שאין לו מה להפסיד, ישראל אולי תבין את זה יום אחד. אולי לא.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
Just now, David32 כתב:

זה בדיוק מה שזה, זה איזה ערוץ יוטוב. זה שאתה מסתמך עליו כמקור מיהמן ועליו מבסס את הכול - זה סבבה, אבל לא הופך את זה לסתם ערוץ יוטוב.

לא ביססתי עליו את הכל.

אני שומע דעות ממספיק מקומות. אתה יודע, אנחנו בשנת 2024, לחלק גדול מאוד מהעולם יש גישה לסמארטפון ואנשים כותבים את מה שהם חושבים, אנשים מדברים ומעלים את זה לרשת, או הולכים לראיונות או להפגנות וכו' וכו'.

לעומת זאת, לא ראיתי ייצוג משמעותי של דעה אחרת (של שלום, דו קיום, זכויות.. וכדומה) לא אומר שלא ראיתי כלל. אך ראיתי את זה במספרים קטנים מאוד.

לפני 1 דקה, David32 כתב:

בטוח? עזה ואיוש זה ארץ ישראל או לא?

ברור לך שבתגובתי התייחסתי ל48, ואם לא הבנת את זה, אז אני עכשיו מדייק שזה היה ההקשר במשפט שלי.

לפני 2 דקות, David32 כתב:

כי הם לא כולם במקורם מעזה/איוש/ירדן/לבנון וכו'. הם טוענים שהם גורשו משטחה של מדינת ישראל ב 48. ושהם/אבותיהם חיו בשטחים שעכשיו נקראים מדינת ישראל.

זה בדיוק העניין. שהרוב המוחלט של מי שהיה חי ב48 כבר מת, ומי שעוד נשאר בחיים ברובו היה אז ילד קטן או צעיר, כך שאין לו באמת היכרות מציאותית עם האדמה הזו. בדיוק כפי שלי אין זיקה לאלכסנדריה, חאלב או בגדד ממנה ההורים שלי הגיעו לפני 70 ו60 שנה. 

האנשים שנלחמים היום 'למען בלסטין הכבושה' הם אנשים צעירים שמעולם לא גרו ביפו, חיפה, אשדוד או איפשהו לפני 48.

זה בדיוק מה שאני אומר.

לפני 3 דקות, David32 כתב:

איפה ראית "בולשיט שמעביר את הדעה של היוצר"? אני מציע שתגיב למה שכתבתי ולא למה שנראה לך שכתבתי.

לפני 4 שעות, David32 כתב:

אז סליחה על שינוי הניסוח, בכל אופן הסרטון אינו ערוך, אין קאטים בין משפטים של דובר, להפך. מה שכל כך אותנטי זה שלא נערכים אפילו דברים טיפשיים שצריכים להיערך. אתה מקבל את התוכן הגולמי as is.

לגבי מה אנשים אומרים מול מצלמה - כבר התייחסתי. ואם מול מצלמה בן אדם בדרך כלל צריך לווסת את עצמו. אני לא רוצה לדעת מה הם אומרים מאחורי המצלמה כאשר מול המצלמה הם תומכים בטרור ובגירוש\השמדה של עמי.

לפני 3 דקות, oryo כתב:

תראיין אנשים רנדומליים בעולם תגלה שהם מוכנים לעבור לארה״ב, נו ו? אני מוכן לשכב עם בר רפאלי, זה לא עוזר לי יותר מדי. יש משהו שנקרא ״התכנות״.

ואו אחלה אנלוגיה. האם אתה מחזיק פוסטרים בבית של בר רפאלי, מחנך את ילדיך לתוכנית ארוכת טווח על מנת שיעזרו לך להשיג את מבוקשך לשכב עם בר רפאלי, מקדיש את חייך למען מטרה זו ומוכן לוותר על הרבה דברים למענה?

לפני 4 דקות, oryo כתב:

הפלסטינים יכולים לרצות עד מחר את ישראל - הם לא יכבשו אותה כי הם לא מעצמה והם לעולם לא יהיו מעצמה, הם בסה״כ עם פח

אין לי ספק שהם לא יכבשו אותה. אבל לגרום נזק חמור הם יכולים והם כבר גרמו וגורמים יום יום. האם זה 1 או 0? לא. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, EliC25 כתב:

שוב אנחנו אשמים כי כבשנו אותם וכי הם חיים בעוני ומסכניםםם :( :( :( :( 

האשמה היא קודם ולפני הכל עליהם, דעתי על הפלסטינים ידועה, לא צריך לשכנע אותי שהם עם פח פונדמנטליסטי אלא צריך ללמוד לקרוא עברית, אני מתייחס לצד הישראלי כי זה הצד היחיד שמעניין אותי בסיטואציה. אנשים ששולטים בגורל שלהם ומנסים לשפר פוזיציה מתחילים קודם כל בלבחון מה הם עושים ואיך הם יכולים להשתפר, לא למה האחר אשם. 

כמו כן פעם הבאה שאתה מדבר אלי בזלזול אתה נחסם, אני לא משועמם מספיק בשביל לנהל דיון עם אנשים שגם לא קוראים וגם לא מכבדים, אם אתה רוצה לזרוק בוץ יש פה מספיק חבר׳ה אחרים שיזרמו בכיף אני ממליץ על @יבגניפ :P 

• מצחיק 2

פורסם
לפני 4 דקות, EliC25 כתב:

זה בדיוק העניין. שהרוב המוחלט של מי שהיה חי ב48 כבר מת

כול יהודי שחי בארץ ישראל לפני 2000 שנה מת.

לא מפריע לך לבוא ולהגיד שזאת הארץ שלך נכון?

לפני 2 דקות, oryo כתב:

אם אתה רוצה לזרוק בוץ יש פה מספיק חבר׳ה אחרים שיזרמו בכיף אני ממליץ על

עד כדי כך אתה לא מכבד אותי שאתה לא ממליץ עלי?

• מצחיק 3

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, EliC25 כתב:

ואו אחלה אנלוגיה. האם אתה מחזיק פוסטרים בבית של בר רפאלי, מחנך את ילדיך לתוכנית ארוכת טווח על מנת שיעזרו לך להשיג את מבוקשך לשכב עם בר רפאלי, מקדיש את חייך למען מטרה זו ומוכן לוותר על הרבה דברים למענה?

אני מכיר אנשים רבים שמחזיקים פוסטרים של ארץ ישראל השלמה, מחנכים את ילדיהם לא״י השלמה, מצהירים בראיונות על זה - חלקם משרתים אותך בממשלה שלך. 

(לפני שאתה קופץ - אותך בתור אלי שחי בישראל והממשלה שלו היא ממשלת ישראל, לא בתור מצביע שלהם, לא מעניין אותי למי הצבעת)

הפואנטה היא שאנשים מטומטמים/רעים קיימים בכל מיני מקומות, והפואנטה עם רפאלי היתה שחלומות לחוד והתכנות לחוד. ההתכנות היא-היא השאלה האמיתית. בזמן שאתה מתקרבן במקסימום אתה שוכח שלצד שלך, בתור ישראלי מישראל, יש אשם תורם רציני מאוד עפ״י כל מטריקה סבירה של אדם שמנסה לבחון את הסיטואציה כיום. אבל ברגע שמזכירים לך אתה מתחיל לדבר על עיראק של תחילת המאה ה20 מאיזושהי סיבה, כאילו זה קשור למשהו 🤷‍♂️ כן, לקחו לסבא שלי את הכל בעיראק והוא ברח לישראל בלי כלום, נו ו? מה אני עושה עם פיסת המידע הזו, מסיק שהערבים דפוקים בשכל? מה, באמת צריך את פיסת המידע הזו בשביל להגיע למסקנה..?

הפלסטינים חולמים על ישראל? שיחלמו. הנה הם עשו מגה פיגוע ובתמורה הקרסנו עליהם את רוב גוש החרא הזה שנקרא ״עזה״ יחד עם משפחות שלמות, ואם/כש תהיה להם מדינה והם ירימו ראש אז אולי נעשה שם את מה שהיה צריך לעשות ב48׳. בינתיים, כשהם תחת חסותך, אתה מוגבל הרבה יותר. לא כי העולם אנטישמי אלא כי ככה זה במציאות.

מעדיף להפרד מהם ולהתמודד - כמו לבנון, סוריה, ירדן, מצרים - מאשר לשלוט בהם ולהתקרבן כשהם מתנגדים אחרי עשרות שנות כיבוש/שליטה. מצד שני אני מעדיף לא לגור בישראל בכלל אז למי אכפת מה אני חושב :) תתנחם בכך שאתה לגמרי המנצח כאן, כי הצד שלך הוא זה שמכתיב את הבון טון הגאופוליטי בישראל, ואתה אכן תמשיך לכבוש אותם עוד הרבה מאוד שנים ולשלם על כך, איך אמרת: it is what it is.

(ולמען הסר ספק: אין בי ולו פרומיל של ״שמחה לאיד״, אני מתבאס מאוד מהסיטואציה ומהעתיד הברור של ישראל, פשוט בשלבי האבל אני ב״השלמה״)

עריכה אחרונה על ידי oryo

• תוכן חדש...