Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, MostlyWicked כתב:

יש לך עיניים, אף ופה. אתה יודע למי עוד היו עיניים אף ופה? להיטלר. הנה, יש לך משהו משותף עם היטלר.

כבר כמה עמודים שעושים לי שיוך פוליטי כזה או אחר כדי לעשות דה-לגיטימציה לתגובות שלי. זה בסדר, זה אומר שאי אפשר להתייחס עניינית לטיעונים.

• אהבתי 2
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 16 דקות, MiniMiz3r כתב:

יש סיבה שבקבינט יש יותר מבן אדם אחד והחלטות מתקבלות בהצבעה. אם רוב חברי הקבינט היו חושבים שיש צורך בכניסה לרפיח, היא כבר הייתה קורית, ואם היו חושבים שצריך לקבל עסקה של החזרת כל החטופים תמורת הפסקת המלחמה גם זה היה קורה.

בוא, אנחנו יודעים טוב מאוד איך דברים עובדים במדינה הזאת.

ביבי היום נמצא בעמדה שהוא המחליט הבלעדי בכל נושא. אפשר לנסות להתכחש לעובדה הזאת אבל כשביבי רוצה משהו הוא יקרה וכשביבי לא רוצה משהו הוא לא יקרה.

אחת הבעיות הכי גדולות בכל שנות שלטונו של נתניהו מגיעות כאשר הוא לא יודע מה הוא רוצה.

אם ביבי היה רוצה - מזמן היה משיג עסקה עם חמאס, ואם היה רוצה מזמן היינו נכנסים לרפיח.

הוא ממש לא מתחשב בהחלטות הקבינט מלחמה ( ולדעתי גנץ ואייזנקוט סתם מבזבזים שם את הזמן).

בעיה יותר גדולה שגם אם הוא החליט החלטה כלשהיא, שאינה לטעמם של הצמד סמוטריץ ובן גביר, הלחץ שבן גביר וסמוטריץ לוחצים לו על הביצים גורמים לו לא להחליט וזה המצב הכי גרוע והמצב שאנו נמצאים בו זאת בדיוק מהסיבה הזאת.

פורסם
לפני 10 דקות, EliC25 כתב:

כבר כמה עמודים שעושים לי שיוך פוליטי כזה או אחר כדי לעשות דה-לגיטימציה לתגובות שלי. זה בסדר, זה אומר שאי אפשר להתייחס עניינית לטיעונים.

זה בסדר, קראו לי פה ביביסט למרות שלא הצבעתי ביבי אפילו פעם אחת מתוך 8 מערכות הבחירות שהייתי זכאי להצביע בהן עד היום. נראה לי שאפילו לא הצבעתי מעולם למפלגה שנכנסה לקואליציה עם ביבי. אבל הפורום הזה מאוד אובססיבי לביבי, אין שום אפשרות להעביר שום ניואנס כשזה נוגע אליו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

סבבה, יכול להיות. זה לא סותר משהו ממה שאמרתי. אם כבר, אז כנראה שההפך.

תשובה עניינית ומפורטת. 

יישר כח.

פורסם
לפני 7 דקות, EliC25 כתב:

עושים לי שיוך פוליטי כזה או אחר

אתה עצמך עשית את השיוך הזה עם הטענה שאין עם פלסטיני, ועם הכינוי פלסטינצים,

מחזק את זה עם סרטוני "מה היית עושה אילו..." כאילו הם מייצגים עם (שלא קיים כביכול)

וביחד עם ה'הבנה' שהציונות הדתית יותר מתונה ממנהיגיה -

איפה במקום אחר פוליטית אפשר למקם אותך?

פורסם
לפני 7 דקות, BoazB11 כתב:

מחזק את זה עם סרטוני "מה היית עושה אילו..." כאילו הם מייצגים עם (שלא קיים כביכול)

אתה מניח שאני חושב שיש לי ייצוג בכנסת. אני לא חושב שיש, בגלל זה אני חוזר על זה בפעם המי יודע כמה, כל ה120 צריכים ללכת והמערכת צריכה להתאפס.

לגבי העובדה שאין עם פלסטיני, איך זה קשור להכללה? הרעיון הפלסטיני כפי שציינתי קודם לכן (כנראה שזה מסר שקשה מאוד להעביר אותו) הוא אנטי-תזה לציונות\ישראליות. כלומר עצם הרעיון הוא מחיקה, החלפה, השמדה you name it שלך, שלי, של העם היהודי היושב בארץ ישראל (ואולי גם בגולה, זה כנראה לשלב יותר מתקדם בתוכנית...)

מה מייצג יותר אוכלוסיה מאשר מדגם רחוב אקראי ? (לא מדובר בסרטון אחד של 10 אנשים, אלא במאות סרטונים שצולמו לאורך השנים ומועבר בהם נרטיב ומסר חד משמעי.)

בנתיים אתם מגיבים לי וממשיכים להתנגד לעמדות של האויבים שלנו שאני מציג לכם פה, ומתעקשים שיש מישהו בצד השני שיכול להיות פרטנר.

אני מסתכל על העובדות. רוב המדינות המוסלמיות\ערביות הן מדינות פרימיטיביות, דיקטטוריות, בלי זכויות אדם ראויות. מדינות בהם יש הרבה פשע ואלימות.

לעומת זאת המדינה היהודית היחידה אינה חפה מבעיות אך היא דומה הרבה יותר למדינות מערביות אחרות, שדוגלות בחירות, חופש ביטוי, שיוויון זכויות ועוד. בנוסף, גם באיזורים בהם חיות אוכלוסיות דתיות יותר, לא שומעים על רצח או אלימות בתוך המשפחה על רקע של כבוד או על רקע דתי. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, BoazB11 כתב:

כנראה שהוא בימין. לביבי אין חזקה בלעדית על הימין. מהבחינה הזאת דווקא אתה הוא זה שממש מתיישר עם דף המסרים של ביבי, הוא זה שטוען שכל מי שלא איתו חייב להיות שמאל (כגון השמאלנים הידועים ליברמן, בנט וסער) קרי אין ימין בלעדיו.

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 דקות, EliC25 כתב:

מה מייצג יותר אוכלוסיה מאשר מדגם רחוב אקראי ? (לא מדובר בסרטון אחד של 10 אנשים, אלא במאות סרטונים שצולמו לאורך השנים ומועבר בהם נרטיב ומסר חד משמעי.)

או, הרבה דברים

קודם כול זה סרטון ערוך שמעביר את הנרטיבים של יוצר הסרטון

שנית כמובן, זה אקראי בין אלה שמוכנים לדבר מול מצלמה לגבי דעתם בנושאים מסויימים.

שלישית, האנשים עצמם מפעילים צנזורה עצמית לגבי מה שהם אומרים לפני המצלמה. 

החזרה לסרטונים האלה.. הם לא מוכיחים באמת את מה שאתה רוצה להוכיח.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, EliC25 כתב:

איזה קשקוש, היו מס' התייחסויות. אתה בסהכ כותב את הסיפור הסטנדרטי של "אין דבר כזה פלסטינים" "כולם נאצים" וכרגיל לא מציע שום דבר אופרטיבי, מהסיבה שכנראה אין לך - לפחות לא כזו שאתה מרגיש בנוח לכתוב. הנגזרת של מה שאתה כותב היא השמדה או העלמה אחרת, שכאמור גם בזה בסדר להאמין אם בא לך, אבל *אופרטיבית*...? אותו שיח ימני גנרי רגיל, דיבור על כלום. 

ממש כמו הכנסת - "צריך להעיף את כולם הביתה". נו סבבה, מסכים איתך לגמרי, ועכשיו כשאנחנו שמים מכנסיים של ילדים גדולים ומבינים שזה לא הולך לקרות - מה כן? 

ובתור מי שכל הודעה שניה כותב על "שטופי מח ומהונדסי תודעה" אין לך בסיס להתבכיין על דה לגיטימציה אישית, אתה מדבר עם אנשים איך לומר בעדינות, לא פחות חכמים או מוצלחים ממך, אבל נוסג לתגובת הנגד הסטנדרטית הנ"ל. בוא, טול קורה / תעיף מבט לדבשת, ותתחיל לדבר עניינית/אופרטיבית במקום בסיסמאות ורדוקציות. 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 6 דקות, MostlyWicked כתב:

לביבי אין חזקה בלעדית על הימין. מהבחינה הזאת דווקא אתה הוא זה שממש מתיישר עם דף המסרים של ביבי,

לא הוצאתי את רצף האותיות ביבי ממקלדתי.

ביביסטים משולים בעיני לעובדי אלילים, אווילים שטוענים שאין בלתו,

ואת אלי, לפחות מההיכרות הקלושה בפורום, אני מעריך קצת יותר מזה.

אני פשוט חושב שלהתעלם מהבעייה, ע"י שלילת קיומה (אין עם פלסטיני, אז שיעופו מפה או לא יודע מה)

זו גישה שמובילה להחמרת הסכסוך ולא לפתרונו.

מה הפתרון? קטונתי. רק ברור לי שיקח הרבה שנים להגיע לשם.

*מחקתי פה חפירה ארוכה, כי תכלס - מה הטעם.

פורסם
לפני 12 דקות, David32 כתב:

קודם כול זה סרטון ערוך שמעביר את הנרטיבים של יוצר הסרטון

תבדוק מי הוא יוצר הסרטון ואז תספר לי מה הנרטיב שהוא מנסה להעביר?

השאלות הן שאלות שהצופים שולחים, והתשובות הן תשובות שהנשאלים עונים. אין מחיקה של חומרים או קטיעה של תשובות באמצע כדי להוציא משהו מהקשרו. (בניגוד לתקשורת הקלאסית)

לפני 13 דקות, David32 כתב:

שנית כמובן, זה אקראי בין אלה שמוכנים לדבר מול מצלמה לגבי דעתם בנושאים מסויימים.

מניח שלא צפית ביותר מכמה דקות, כי יש הרבה אנשים שעונים לא למול מצלמה או אפילו בשיחת טלפון (למשל עם עזתים)

לפני 14 דקות, David32 כתב:

שלישית, האנשים עצמם מפעילים צנזורה עצמית לגבי מה שהם אומרים לפני המצלמה. 

זה גם נכון, מצד שני אם תסתכל על אנשים שמגיבים כשהם בקבוצה, תראה את תגובת הקבוצה לתשובה הספונטנית שלהם, ותוכל הרבה פעמים להבין אם הם משקרים או לא.

לפני 6 דקות, oryo כתב:

איזה קשקוש, היו מס' התייחסויות. אתה בסהכ כותב את הסיפור הסטנדרטי של "אין דבר כזה פלסטינים" "כולם נאצים" וכרגיל לא מציע שום דבר אופרטיבי, מהסיבה שכנראה אין לך - לפחות לא כזו שאתה מרגיש בנוח לכתוב. הנגזרת של מה שאתה כותב היא השמדה או העלמה אחרת, שכאמור גם בזה בסדר להאמין אם בא לך, אבל *אופרטיבית*...? אותו שיח ימני גנרי רגיל, דיבור על כלום. 

אין פתרון

אם היה כזה הייתי אומר לך.

אי אפשר לדבר על פתרון חד צדדי של התפשרות על שטח או של השמדה\טרנספר\כל דבר אחר וואטאבר.

אין פתרון. נקודה.

לפני 7 דקות, oryo כתב:

ממש כמו הכנסת - "צריך להעיף את כולם הביתה". נו סבבה, מסכים איתך לגמרי, ועכשיו כשאנחנו שמים מכנסיים של ילדים גדולים ומבינים שזה לא הולך לקרות - מה כן? 

לתת את הקול לאנשים שהוכיחו שהם עובדים עבור הציבור ולא עבור עצמם או המקורבים אליהם.

לצערי רוב העם ממשיך לבחור באותם אנשים בגלל קיבעונות או אמונה להבטחות שווא. 

לפני 8 דקות, oryo כתב:

ובתור מי שכל הודעה שניה כותב על "שטופי מח ומהונדסי תודעה" אין לך בסיס להתבכיין על דה לגיטימציה אישית, אתה מדבר עם אנשים איך לומר בעדינות, לא פחות חכמים או מוצלחים ממך, אבל נוסג לתגובת הנגד הסטנדרטית הנ"ל. בוא, טול קורה / תעיף מבט לדבשת, ותתחיל לדבר עניינית/אופרטיבית במקום בסיסמאות ורדוקציות. 

it is what it is.

נכון יש התייחסות עניינית גם. אבל הריצה המהירה הזו ל'אתה בטח תומך\מצביע\מהמחנה של ....' היא כשלעצמה ניסיון לדה-לגיטימציה.

לפני 5 דקות, BoazB11 כתב:

מה הטעם.

על זה נוכל להסכים

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, EliC25 כתב:

מניח שלא צפית ביותר מכמה דקות, כי יש הרבה אנשים שעונים לא למול מצלמה או אפילו בשיחת טלפון (למשל עם עזתים)

לא צפיתי בכלל, אפילו לא לחצתי על הלינק.

הפורמט ידוע לי. וכך גם האמינות שלו.

זה פח.

סורי.

• משעמם 1
  • מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

ביטחונית כרגע במלחמה, ארה"ב כובלת לנו את הידיים.

אם לא הם, לא היו לנו ידיים בכלל. 

וזה לא רק הנשק והתחמושת שקיבלנו מהם, שבלעדיו לא היה לך מה לירות אחרי חודש של לחימה, זה גם הגב שהם נותנים לך בזירה הבין לאומית, וגם הקואליציה האיזורית שארגנו לך ביירוטים מול אירן, וגם המסר התקיף לכל השכנים שלנו שאמנם אפשר להתעסק עם ישראל אבל רק עד גבול מסויים. 

נראה לי כמו כפיות טובה להתלונן שהם כובלים לנו את הידיים. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני כשעה, asix כתב:

בוא, אנחנו יודעים טוב מאוד איך דברים עובדים במדינה הזאת.

ביבי היום נמצא בעמדה שהוא המחליט הבלעדי בכל נושא. אפשר לנסות להתכחש לעובדה הזאת אבל כשביבי רוצה משהו הוא יקרה וכשביבי לא רוצה משהו הוא לא יקרה.

עובדתית זה פשוט לא נכון. בקבינט יש שלושה בעלי זכות הצבעה - נתניהו, גלנט וגנץ. השניים האחרונים קרובים יותר בדעותיהם אחד לשני מאשר לנתניהו, יש להם יכולת לכפות כל החלטה שהם רואים לנכון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

לא צפיתי בכלל, אפילו לא לחצתי על הלינק.

הפורמט ידוע לי. וכך גם האמינות שלו.

זה פח.

סורי.

זה מצחיק

לפני שבועיים ראיתי חבר שלמד איתי בתואר השני עונה שם לשאלה.

שלחתי לו את הסרטון ודיברתי איתו על תשובתו הנאיבית. והוא ענה לי 'האמת שלא הכרתי בכלל את המראיין והערוץ, הוא נפל עליי משום מקום' אמרתי לו שיצפה קצת בתשובות של הצד השני, והוא ענה 'תשמע.... לא צריך להתייחס ברצינות למה שהם אומרים ברחוב. אני רוצה להאמין שאדמה פחות חשובה מחיים' אמרתי לו שאני מסכים איתו, הבעיה היא שהם לא מסכימים איתו, והוא לא עושה משא ומתן איתי אלא איתם.

סופו של דבר הבחירה לא לצפות\לא להקשיב\לא ללמוד על הצד השני היא הטמנת הראש בחול ורצון להישאר עם אותו סט אמונות ופנטזיות שלא מתכתבות עם המציאות.

לפני 3 דקות, SurfHigh כתב:

אם לא הם, לא היו לנו ידיים בכלל. 

וזה לא רק הנשק והתחמושת שקיבלנו מהם, שבלעדיו לא היה לך מה לירות אחרי חודש של לחימה, זה גם הגב שהם נותנים לך בזירה הבין לאומית, וגם הקואליציה האיזורית שארגנו לך ביירוטים מול אירן, וגם המסר התקיף לכל השכנים שלנו שאמנם אפשר להתעסק עם ישראל אבל רק עד גבול מסויים. 

נראה לי כמו כפיות טובה להתלונן שהם כובלים לנו את הידיים. 

שים לב שלא אמרתי 'מה אנחנו צריכים את ארצות הברית??!?!' (כמו הרבה חמומי מוח אחרים שמצרפים את המילים האלו מיד אחרי ציון העובדה שארה"ב כובלת את ידינו)

הבעיה היא שהם, ממקום מושבם הרחוק, לא מבינים את הבעיה האמיתית שאנחנו עומדים מולה. ושדעת העולם חשובה וכו' וכו', מה שלבסוף לא נתן לנו לגיטימציה להמשיך עם סגירת החגורה על עזה עוד בתחילת המלחמה והטלת לחץ הומניטרי שהיה שם אותנו בעמדה דיפלומטית טובה יותר. בסופו של דבר אנחנו אחרי החרבה של רוב עזה, ועדיין החמאס הוא זה שתופס אותנו בביצים לכן עסקה לא עסקה כן תמרון לא תמרון.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...