Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

https://www.facebook.com/643080704/posts/pfbid02PNXfYsETLUg6LuHzBzeJACJuQBBV6xtPevJFHPohqksAhUjXKhrsZh3aiFqhyk31l/?mibextid=Nif5oz

אמירות מגעילות בדיוק כמו של איציק זרקא, אבל אלה אנשים שחלק גדול מהתגובות פה לא יגנו.

(אגב, שמתם לב לשלט עם האיקס על מדינה יהודית? זה גם בסדר?)

הכל שם סבבה. מילה במילה. ואל תשווה את זרקא לאף אחד מהם. כי הוא נאצי על מלא מלא.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

השוואות זה לב העניין אצל תומכי הרפורמה ומצביעי הממשלה הנוכחית. אף אחד מהם לא יודע להצביע על מה טוב במה שהם רוצים, אבל הם יודעים להשוות יופי

ואז הם מתעצבנים שבכל השוואה למי יש יותר גדול הם מפסידים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני היחידי ששם לב להשוואה הכמעט משעשעת בין לקרוא למישהו ״פאשיסט״ ובין ״איזה כיף שהמשפחה שלכם נשרפה בשואה?״

כאילו אמנם לא נבחנתי בתורת ההשוואות הימנואידיות 1ממ׳ אבל, אינטואיטיבית, אני לא חושב שלדבר על רצח של אנשים חפים מפשע ולקרוא להומופוב מוצהר שטוען ש״צריך להדביר הומואים״ פאשיסט - בכלל באותו אזור חיוג.

אבל כאמור, לא מומחה

• מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אנטישמיות, כי לא דיברנו הרבה זמן על אנטישמיות.

אחד הדברים המסקרנים ביותר זה איך פוסט ששיתפה נטלי דדון בפייסבוק, שדעותיה נוטות ימינה. יכולות לעוות את המציאות ולנסות להכניס פחד מאנטישמיות בעולם לעומת מדינת ישראל שהיא לא כל כך עם אנטישמיות כמו בחוץ.

בוא נשים על השולחן את הדבר הכי חשוב - ההגדרה בארץ ובעולם כולו שונה לחלוטין ולפי המסמך של ההסתדרות הציונית יש גם תת-דיווח על אירועי אנטישמיות אז אני אקח בחשבון.

בישראל בשנת 2022 לפי ארגון הצלה ללא גבולות היו 7386 אירועי פח"ע, שאפשר להגיד שהם אירועי אנטישמיות בת'כלס.

לעומת זאת בהסתדרות הציונית מציינים כי כל יום מדווחים מעל 10 מקרי אנטישמיות. בשביל הכיף והסבבה 3800 מקרים בשנה.

אבל מה עם תת-דיווח?! נקבל מספר שהוא קצת מוזר כי יוצא לנו 4750 מקרים שקורים בכל העולם לעומת 7386 מקרים בארץ הקודש.

אז אנטישמיות, איפה יש יותר פה או בחו"ל?

אז שלא יעבדו עליכם (אצבע מורה וקול של חיים הכט)

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, RK כתב:

החיים שלך זה השוואות. בגלל זה אתה לא רוצה מה שטוב בשבילך, אתה רוצה לראות איך אתה ביחס לאחרים.

החיים של הרבה אנשים זה השוואות. כי זה קל וזה דיפולט מאוד נעים ליפול אליו בלי להתמודד עם עצמך ועם בכלל לשאול את עצמך איך אתה מרגיש. אני בטוח שגם רוב מתנגדי הרפורמה חיים לפי השוואות. אולי במקרה הזה ספציפית הם משווים למשהו אחר, אבל המתודה זהה.

זה שאתה יצאת מזה, זה יפה לך, אבל אני מתאר לעצמי שלא לכולם זה קל, וזה בהחלט מצריך איזשהו סוויץ במוח.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 שעות, mikyl כתב:

הכל שם סבבה. מילה במילה. ואל תשווה את זרקא לאף אחד מהם. כי הוא נאצי על מלא מלא.

רוצה להוציא אותו להורג כמו אייכמן?

לפני שעתיים, oryo כתב:

אני היחידי ששם לב להשוואה הכמעט משעשעת בין לקרוא למישהו ״פאשיסט״ ובין ״איזה כיף שהמשפחה שלכם נשרפה בשואה?״

כאילו אמנם לא נבחנתי בתורת ההשוואות הימנואידיות 1ממ׳ אבל, אינטואיטיבית, אני לא חושב שלדבר על רצח של אנשים חפים מפשע ולקרוא להומופוב מוצהר שטוען ש״צריך להדביר הומואים״ פאשיסט - בכלל באותו אזור חיוג.

אבל כאמור, לא מומחה

ו"תתאבד"? או קריאות "מ**ת לרב"? זה גם בסדר?

שניהם נבלות, רק שאחד מהם מקובל עליכם, כי הוא "נלחם בשבילכם". אני לא הייתי רוצה להיות חבר של אף אחד מהם..

גם אם אחד מהם נבלה בדרגה 10, השני בדרגה 4. עדיין נבלה.

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

תלוי איך אתה מגדיר מדינה יהודית.

אם אתה מדבר על מדינה דתית או חו"ח מדינת הלכה אני שותף מלא לשלט אבל אם מדובר על מדינה עם שבתון חלקי בחגים, לימוד תנ"ך בבתי הספר, בתי כנסת נגישים לכולם וכו' זה סיפור אחר.

אי אפשר לנתק אמירה מהשיחה. כשאתה מדבר עם אבי מעוז ואתה נגד מדינה יהודית זה שונה לחלוטין מאשר אם אתה מדבר עם חילי טרופר ואתה נגד מדינה יהודית.

ואני לא רוצה התנצלויות של אף אחד. כן תסביר מה רצית להגיד אבל אל תתנצל על מה שרצית להגיד.

אני אלך עם אותה דעה לשני הצדדים. אם נשווה נגיד ללהט"ב - יש דברים שאני בעד, יש דברים שאני נגיד. נגיד חתונה של לסביות ופונדקאות - סבבה. לתת לאנשים להתקרב לילד שלי בגן עם הרצאות על זה שהוא בעצם בת - לא. 

ואני אגיד את אותה דעה גם לאבי מעוז ההומופוב וגם לאשת שמאל קיצונית בארצות הברית שמזדהה כhe/she/they/them.

לפני 4 שעות, RK כתב:

החיים שלך זה השוואות. בגלל זה אתה לא רוצה מה שטוב בשבילך, אתה רוצה לראות איך אתה ביחס לאחרים. אתה זה אתה, ובגדול כל מי שהצביע למחנה שכרגע מחרב לנו את המדינה מהממשלה.

מי ששואף לטוב, שואף לטוב בשביל עצמו ובשביל הסובבים אותו. לא מעניין אותו שהאחרים רעים/טובים/רשעים יותר ממנו/פחות ממנו/באותה מידה.

החלק הראשון:

טעות מוחלטת. אני אעשה מה שטוב לי ולא מעניינת אותי הדעה של רומן/פינדר/אור. בנקודת זמן של הבחירות חשבתי שכדאי בן גביר, היום לא. הוא נכשל. בחירות הבאות אצביע למי שאחשוב שיתפקד טוב.

החלק השני - יש הבדל בין לשאוף באופן אישי לבין לנהל דיון על דברים כלליים במדינה, וכן אם יש צד שחושב שהוא נקי וטהור אפשר לפעמים להוכיח לו שלא.

לפני 5 שעות, פינדר כתב:

אם בחור עם כיפה מגיע לתת הרצאה שכולה שינאה להומואים, אני לא אגיד זה סבבה, כי ברמאללה או באיראן היו תולים אותם...

אז אם מחר יעשו מצעד הגאווה בירושלים, אתה סבבה עם הפגנות של חרדים נגד?

או שאני יכול לקלל פעילי מרצ שבאים להפגין נגד נוכחות צהל באיוש?

לשנוא הומואים זה מגעיל, אבל עדיין חוקי. דמוקרטיה.

פורסם
לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

לתת לאנשים להתקרב לילד שלי בגן עם הרצאות על זה שהוא בעצם בת

זה משהו שקורה?

ולא. הרצאה של טראנס.ית על זה שיש אנשים שהם שונים ממה שהילדים מכירים, זה לא מה שכתבת.

לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

תתאבד"? או קריאות "מ**ת לרב"? זה גם בסדר?

הבן אדם כתב דברים איומים על הומואים.

אבל אם הומואים מוחים נגדו, אז הם צריכים להיות כבולים לכללי הנימוס שלך. סבבה.

לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

אז אם מחר יעשו מצעד הגאווה בירושלים, אתה סבבה עם הפגנות של חרדים נגד

בוודאי.

הזכות להפגין היא זכות יסוד.

למרות שאם תשים לב, מצעד הגאווה הוא לא נגד חרדים, אלא בעד חופש.

והם בדרך כלל לא מסתפקים בהפגנה אלא מנסים למנוע את המצעד, אם בניצול הכח הפוליטי שלהם או סתם באלימות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

זה משהו שקורה?

ולא. הרצאה של טראנס.ית על זה שיש אנשים שהם שונים ממה שהילדים מכירים, זה לא מה שכתבת.

הבן אדם כתב דברים איומים על הומואים.

אבל אם הומואים מוחים נגדו, אז הם צריכים להיות כבולים לכללי הנימוס שלך. סבבה.

1.

https://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5580680,00.html

כשההורים התנגדו לחשיפה אל הילדים שלהם קראו להם חשוכים. אם הייתי אומר לך שאנשים של חב"ד מתקרבים לילדים שלך היית אומר כפייה דתית, למה פה אין להורים זכות להחליט על הילדים שלהם?

2. שוב, בפעם האלף, אתם רוצים לקלל, תקללו. אל תבכו אחר כך שרק הימין אלים. 

כמו הבחור ששבר חלון לאמא עם ילדים ברכב.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, יובל .מ. כתב:

1

תקרא את הכתבה ותגיד אם היא עונה על ההגדרה שלך ל:

לפני 49 דקות, יובל .מ. כתב:

הרצאות על זה שהוא בעצם בת

עריכה:

אני בעצמי לא יודע עד כמה זה מתאים בגיל כזה.

אני רק יודע שההיסטריה נובעת ברובה משמרנות דתית וטראנסופוביה ופחות מנימוקים מושכלים על בשלות נפשית או משהו בסגנון.

עריכה 2:

אתה שוב עושה השוואה כוזבת.

טראנסית בגן לא מנסה לשכנע בנים שהם בנות.

חבדניקים בגן כן מנסים להסיט ילדים מחינוך חילוני לאמונה דתית.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

כי עד היום כל הפרסומים שראיתי היו "נאמנים למגילת העצמאות" שקבעה באופן חד חד ערכי "אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל". אפשר אפילו להזכיר פה שהמילה דמוקרטית לא הוזכרה בכלל, אבל כבר דיברנו על זה כמה פעמים.

בנוסף המחאה הייתה באופן ברור מחאה עממית של עם ישראל, שרוצה לשמור על ישראל יהודית ודמוקרטית, ובגלל זה אנשים שלא יצאו להפגין עד היום יצאו.

אפשר להגיד אז שהמסכות ירדו? שהמטרה היא לשנות את האופי של המדינה ולא לשמור על מה שהיה?

שונא, שונא, שונא את גניבת הדעת הזו, שש"ס החלו לפמפם ב 2016 בערך.

קח משפט אחד ותוציא מההקשר, למה לא. העובדה ש "יהודי" זו גם דת וגם לאום זה אסון לכל מי שמנסה לשמור על שפיות.

מגילת העצמאות מדברת כולה על הקמת מדינה שתהווה בית לאומי לעם היהודי, עם. פיפולז, חברע'ס, dudes and dudettes, תמצא את הביטוי שמתאים לך.

היא לא מדברת בכלל, בשום צורה או מצב, על הקמת מדינה דתית ו/או שבה מקום רק לדת היהודית.

למעשה יש פסקה שלמה שעוסקת בנושא הזה:

ציטוט

מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות. מדינת ישראל תהא מוכנה לשתף פעולה עם המוסדות והנציגים של האומות המאוחדות בהגשמת החלטת העצרת מיום 29 בנובמבר 1947 ותפעל להקמת האחדות הכלכלית של ארץ-ישראל בשלמותה.

אני לא משורר ולא כותב מוכשר במיוחד, אבל כל הדיבור הזה על שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת גזע ומין נראה לי די מנוגד (רק ב 98% כזה...) למדיניות שהממשלה הנוכחית מנסה לקדם. כבר היום השוויון הזה לא קיים.

ולפני שמישהו פה יכופף עוד חלקים של המסמך המכונן שלנו, בונוס קטן, ניתוח טקסט:

"לאור חזונם של נביאי ישראל" לא פירושו "לפי החוקים אליהם היו כפופים נביאי ישראל" וגם לא "לפי מה שנביאי ישראל הנחו את העם לעשות באותה תקופה", אלא, חברה שמתנהלת על יסודות החירות, הצדק והשלום היא ביטוי חזונם של נביאי ישראל. (האם אני מסכים עם זה? רק חלקית, אבל זה הטקסט) 

זה הפוסט הרביעי בנושא שאני כותב בשרשור זה, על שימוש במגילת העצמאות והוצאה מהקשר עבור גניבת דעת.

• אהבתי 4
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

ו"תתאבד"? או קריאות "מ**ת לרב"? זה גם בסדר?

מצויין

image.thumb.png.1d05a0a2d87bf7e1add9d9bb1928869f.png

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

לתת לאנשים להתקרב לילד שלי בגן עם הרצאות על זה שהוא בעצם בת - לא. 

אל תמציא דברים שלא קורים.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אז אם מחר יעשו מצעד הגאווה בירושלים, אתה סבבה עם הפגנות של חרדים נגד?

יש הפגנת נגד של להב״ה.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

לשנוא הומואים זה מגעיל, אבל עדיין חוקי. דמוקרטיה.

גם לצעוק לרב שלהם ״תתאבד״.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אלך עם אותה דעה לשני הצדדים. אם נשווה נגיד ללהט"ב - יש דברים שאני בעד, יש דברים שאני נגיד. נגיד חתונה של לסביות ופונדקאות - סבבה. לתת לאנשים להתקרב לילד שלי בגן עם הרצאות על זה שהוא בעצם בת - לא. 

ואני אגיד את אותה דעה גם לאבי מעוז ההומופוב וגם לאשת שמאל קיצונית בארצות הברית שמזדהה

אותה הדעה כן אבל אם אתה הומו ובא אדם שקורא להשמיד אותך כדי לשכנע עוד אנשים להשמיד אותך אתה תנהל איתו שיח או שתעיף אתו קיבינימט?

ועכשיו יבוא אדם אחר שיגיד תיייה איך שאתה רוצה בבית שלך אבל מפריע לי שאתה הולך מחובק עם בן הזוג שלך ברחוב. אתה תעיף אותו קיבינימט או תנסה לנהל אידו דיאלוג?

שניהם הרי לא מקבלים אותך. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Pika007 כתב:

שונא, שונא, שונא את גניבת הדעת הזו, שש"ס החלו לפמפם ב 2016 בערך.

קח משפט אחד ותוציא מההקשר, למה לא. העובדה ש "יהודי" זו גם דת וגם לאום זה אסון לכל מי שמנסה לשמור על שפיות.

מגילת העצמאות מדברת כולה על הקמת מדינה שתהווה בית לאומי לעם היהודי, עם. פיפולז, חברע'ס, dudes and dudettes, תמצא את הביטוי שמתאים לך.

היא לא מדברת בכלל, בשום צורה או מצב, על הקמת מדינה דתית ו/או שבה מקום רק לדת היהודית.

למעשה יש פסקה שלמה שעוסקת בנושא הזה:

אני לא משורר ולא כותב מוכשר במיוחד, אבל כל הדיבור הזה על שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת גזע ומין נראה לי די מנוגד (רק ב 98% כזה...) למדיניות שהממשלה הנוכחית מנסה לקדם. כבר היום השוויון הזה לא קיים.

ולפני שמישהו פה יכופף עוד חלקים של המסמך המכונן שלנו, בונוס קטן, ניתוח טקסט:

"לאור חזונם של נביאי ישראל" לא פירושו "לפי החוקים אליהם היו כפופים נביאי ישראל" וגם לא "לפי מה שנביאי ישראל הנחו את העם לעשות באותה תקופה", אלא, חברה שמתנהלת על יסודות החירות, הצדק והשלום היא ביטוי חזונם של נביאי ישראל. (האם אני מסכים עם זה? רק חלקית, אבל זה הטקסט) 

זה הפוסט הרביעי בנושא שאני כותב בשרשור זה, על שימוש במגילת העצמאות והוצאה מהקשר עבור גניבת דעת.

פוסט רביעי יפה אבל הוא לא קשור לנקודה שלי. ולא אכפת לי מה ש"ס אמרו.

לפני 43 דקות, falou כתב:

מצויין

image.thumb.png.1d05a0a2d87bf7e1add9d9bb1928869f.png

אל תמציא דברים שלא קורים.

יש הפגנת נגד של להב״ה.

גם לצעוק לרב שלהם ״תתאבד״.

1. הרב הזה מטומטם.

2. קורים, קורים. 

3. וכל פעם שזה קורה דואגים לפמפם את זה.

4. שוב - רוצה לצעוק, תצעק. אל תכעס אחר כך כשהצד השני עושה את זה.

לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

אותה הדעה כן אבל אם אתה הומו ובא אדם שקורא להשמיד אותך כדי לשכנע עוד אנשים להשמיד אותך אתה תנהל איתו שיח או שתעיף אתו קיבינימט?

ועכשיו יבוא אדם אחר שיגיד תיייה איך שאתה רוצה בבית שלך אבל מפריע לי שאתה הולך מחובק עם בן הזוג שלך ברחוב. אתה תעיף אותו קיבינימט או תנסה לנהל אידו דיאלוג?

שניהם הרי לא מקבלים אותך. 

כשסטודנטים ערבים יפגינו עם דגלי פלסטין באוניברסיטאות ברחבי הארץ בקריאה לפגוע ביהודים, סטודנטים יהודים יכולים להעיף אותם קיבינימט?

פעם קודמת שדיברו על זה אמרתם שזה יהיה "פאשיזם", לא?

פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

פוסט רביעי יפה אבל הוא לא קשור לנקודה שלי. ולא אכפת לי מה ש"ס אמרו.

הכי קשור לנקודה שלך. קודם הוצאת משפט מהמגילה מהקשרו, ואז טענת שמפגינים כאלו ואחרים "רוצים לשנות את האופי של המדינה" למרות שהם "נאמנים למגילת העצמאות" כאילו אלו ניגודים.

• תוכן חדש...