Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, לב טוב כתב:

אתה עוד קורה לזה "דיור"?

אתה מעדיף את מתקן חולות? ל3 שנים?

כי זו ההשוואה שאתה בחרת.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 2 דקות, לב טוב כתב:

אתה מוזמן לקפוץ לביקור בדרום תל אביב. 

ולראות מה? שזה הסחלה של ישראל? ידוע. זה היה הסחלה גם לפני 20-30-40 שנה, הרבה לפני המהגרים מאריתריה. אבל זאת לא הנקודה - הנקודה היא שאותו מהגר ספציפי שרצו לכלוא ל-3 שנים ללא זכויות לא אשם באלימות של מהגר אחר. אי אפשר להעניש קולקטיבית אנשים רק כי הם ממדינה מסוימת או בעלי צבע עור מסוים.

לפני 5 דקות, לב טוב כתב:

אני מחכה להסבר איפה היו השופטים כשעקרו אנשים מבתיהם, למה אז זה כן היה סביר? כי "אלה אנשים אחרים" כדברי השחצן לפיד?

מה הבעיה ביציאה מגוש קטיף? למה השופטים היו צריכים להתערב? ומה עם כפר שלם? - גם שם עקרו אנשים מבתיהם. ומה עם שכונת המוגרבים שעליה בנו את רחבת הכותל? ומה עם הכפרים יאלו ובית נובה שנהרסו אחרי ששת הימים ועל חורבותיהם נבנה פארק קנדה? איפה היו השופטים שם…?

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

אם להיות כנים, הם קיבלו פיצויים נדיבים.

זה ששיכנו אותם בקראווילות בהתחלה, מה רצית שיעשו? יחלקו להם וילות בארסוף?

שבכלל לא יפנו אותם. פינוי אנשים מביתם זה תופעה מבישה ששייכת לאירופה של פעם. 

לפני 2 דקות, Nemesis כתב:

לא הבנתי את הקשר בין מה שכתבתי לבין מה שענית.

טענת שיש לו 3 שנים לבוא לשופט להוכיח שהוא כן חוקי, ואני שואל איך אחד שהסתנן לארץ בצורה בלתי חוקית יכול לטעון שהוא חוקי.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 1 דקה, לב טוב כתב:

אני מבין שזה "הגיוני" ו"בסדר" ו"צודק" ו"מוסרי" לזרוק אנשים בכפיה מביתם.

אנשים שהלכו בכוונה לבנות את ביתם בלב איזור שמעולם לא היה חלק חוקי ממדינת ישראל, כדי לכפות על המדינה להחזיק באיזור הזה.

ההתיישבות שלהם, מעבר לסבל וחוסר הצדק שגבתה מהתושבים המקומיים, גם עלתה הרבה כסף ובהרבה חיי אדם, אזרחים וחיילים.

אני מבין שאתה בתור חלק מ״העם הנבחר״ שפטור משירות צבאי, פחות מוטרד מהחיילים שנהרגו ונפצעו שם, אבל לאלו שמשרתים, זה היה מחיר כואב מאוד.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, לב טוב כתב:

טענת שיש לו 3 שנים לבוא לשופט להוכיח שהוא כן חוקי, ואני שואל איך אחד שהסתנן לארץ בצורה בלתי חוקית יכול לטעון שהוא חוקי.

איך זה קשור בכלל? וזה בכלל לא מה שטענתי.

טענתי שיכולים להחזיק אותו במעצר במשך 3 שנים מבלי שראה שופט, מבלי שהוא יכול לטעון שהוא בעצם פליט לפי אמנת הפליטים שישראל חתומה עליה, או שהכלב אכל לו את שיעורי הבית או שהוא בכלל "לב טוב" אזרח ישראלי שהלכה לו לאיבוד תעודת הזהות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ישובי גוש קטיף וצפון השומרון היו בהחלט חוקיים.

זה לא מנע ממשלת ישראל לזרוק אותם מהבית תוך התעלמות מלאה של בג"צ שרומסים להם כמעט כל זכות שקיימת.

אבל את מי זה מפתיע.

הם היו בצד הלא נכון

.

פורסם
לפני 1 דקה, לב טוב כתב:

מתרחש כל יום בכל העולם. גם באירופה ואמריקה. תמורת פיצויים. אם צריך לבנות סכר שמציף איזור, אז כפרים שלמים נחרבים. 

הנה, רק מלפני כמה שבועות בגרמניה. פינו כפר שלם בשביל להגדיל מכרה פחם…

https://www.voanews.com/a/police-start-clearing-german-village-condemned-for-coal-mine-/6915102.html

לפני 4 דקות, לב טוב כתב:

הוא מוכיח שהוא פליט. ואז הוא יכול להשאר בישראל בצורה חוקית. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 23 דקות, לב טוב כתב:

ואם בג"ץ "שכח" להגן על זכויותיהם (מה?! לשופטים יש עמדות פוליטיות?!) כנראה שלא הוא זה שמגן על זכויות המיעוטים...

"שכח"? "שכח"?? מתוך פסק הדין:

ציטוט

82 .האם נפגעות זכויות אדם נוספות? לדעתנו, התשובה היא בחיוב. חוק יישום ההתנתקות פוגע בכבוד האדם של הישראלים המפונים. כבוד זה מוגן בסעיף 2 לחוק- יסוד: כבוד האדם וחירותו

וגם

ציטוט

119 .הגענו למסקנה, כי חוק יישום ההתנתקות פוגע בזכויות האדם של הישראלים המפונים. במרכזן של פגיעות אלה עומדות הפגיעות בזכותם לכבוד ולקניין. בחינת חוקתיותן של פגיעות אלה הינה שפיטה. עם זאת, הגענו למסקנה כי על רקע הפיצוי הראוי המובטח בחוק (כפוף לתיקונים מספר עליהם נעמוד בהמשך) ועל רקע זמניותה של התפיסה הלוחמתית, הפגיעה בזכויותיהם של הישראלים המפונים מקיימת את דרישותיה של פסקת ההגבלה. נעבור, על כן, לבחינת חוקתיות ההוראות בעניין הפיצויים. בחינה זו היא חיונית, שכן הפיצוי הנאות יכול שישפיע על חוקתיות הפינוי.

אנשים נעקרו מבתיהם ובית המשפט נתן סעד בעניין הפיצוי. בית המשפט לא נתן סעד בעניין הפינוי, כי, נו, השטח לא שייך לישראל ("זמניות של התפיסה הלוחמתית"). 

רוצה ישראל לספח? בבקשה. 

אה, היא לא רוצה. או רוצה לספח אבל עם סייגים? בהצלחה עם זה.

• אהבתי 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, לב טוב כתב:

אבל... על ההתנתקות החליטה ממשלה שנבחרה בבחירות דמוקרטיות. 

אם לא היה בג"צ, והממשלה היתה מחליטה, היו מפנים אותם תמורת "פיצוי סמלי" של קופון לארומה...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, om2 כתב:

ישובי גוש קטיף וצפון השומרון היו בהחלט חוקיים.

הם היו בתחומי מדינת ישראל?

מה עם ימית? ואופירה?

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, פינדר כתב:

הם היו בתחומי מדינת ישראל?

לפי סמוץ' - כן

ירדן זועמת על מפת "ישראל הגדולה" בנאום סמוטריץ': "הפרת הסכם השלום"

• מצחיק 2

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

אם לא היה בג"צ, והממשלה היתה מחליטה, היו מפנים אותם תמורת "פיצוי סמלי" של קופון לארומה...

מעניין שבג"ץ לא ביטל את חוק ההתנתקות מ"עילת הסבירות". 

חבל, גם את סיפור המסתננים יכול היה לפתור באמצעות גירוש מהארץ תמורת "פיצוי". אבל היי, זה "אנשים אחרים". 

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, לב טוב כתב:

https://www.now14.co.il/פלורליזם-מרצה-בביהס-לתקשורת-באוני-רי/ 

ולזה קוראים "דמוקרטיה" ו"חופש הביטוי". בושה! 

אח"כ אנשים פה מתפלאים למה יש כאלו שלא מעסיק אותם בשיט ההפגנות על "דיקטטורה". כנראה בגלל שהשינוי היחיד בין המצב העכשווי למצב שאחרי הרפורמה, תהיה שהמותר לי והאסור לך יחליפו צד...

ממש ירדו לי דמעות מסתימת הפיות הנוראית שהתרחשה שם, עצוב מאוד.

כשיקראו לאוסף האופורטוניסטים שהתמקם שם באולפן ׳אלגזריה׳, ׳חמאס׳, ׳טרוריסטים׳ אז תדבר איתנו על ׳בושה׳.

ערוץ שכל המטרה שלו זה לסגוד למסית הראשי מעז להתקרבן? שיעשו איזה ׳תחקיר׳ על מי המילארדר הגרוזיני שממן אותם, אז אולי נקשיב להם.
כתבו שיש אנרכיה בהפגנות, לא? קיבלו את מה שבישלו. אם זו אנרכיה, מה שהחברים שלהם עושים בהתנחלויות זה מלחמת העולם השלישית.  

זה ממש מרגיש כאילו ליאיר נתניהו יש גישה לטקסטים שעולים שם על המסך... ערוץ בדיחה.

image.thumb.png.f957de45be7f0e93ae133c9f728e5b01.png

עריכה אחרונה על ידי MZN
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, לב טוב כתב:

גם את סיפור המסתננים יכול היה לפתור באמצעות גירוש מהארץ תמורת "פיצוי".

הו. הנה הבעיה. בג"צ לא יכול היה לפתור. כי הוא לא יכול ליזום, רק להגיב.

תשים לב להבדל הדק (עבה) הזה.

אם המחוקקת-מבצעת היתה רוצה, היתה מטפלת בנושא הזה בצורה טובה יותר. פינוי עם פיצוי, קידום הקמת הגדל והמכשולים וכו'.

אבל מה עשו? אתן לך לנחש לבד.

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם
לפני 5 דקות, לב טוב כתב:

חבל, גם את סיפור המסתננים יכול היה לפתור באמצעות גירוש מהארץ תמורת "פיצוי". אבל היי, זה "אנשים אחרים". 

מישהו הציע לפצות אותם?

אתה מפגין פה בורות מדהימה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...