Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב. צודק. התייאשתי. חבל בכלל על הזמן שלי כאן, כל אחד יתבצר בעמדתו ויאללה בלגן... 

לאיפה מעבירים עכשיו את הכסף? הבנתי שארה"ב כבר מסוכנת...

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, vadim6385 כתב:

הנקודה שלי שאם כל אחד ידאג לעצמו ולא יחכה למבוגר האחראי שיציל אותו, לא יהיה צורך במבוגר אחראי, כל אחד יהיה המבוגר האחראי.

שמע...זה נכון שיש לך מבוגר אחראי מלמעלה שאתה יודע מה הולך עושה או הולך לעשות.

ברגע שאין לי מושג מה האלה למעלה יעשו,היכולת שלי לדאוג לעצמי בצורה שהיא data driven ולא סתם ניחושים יורדת דרסטית.

אני אתן לך דוגמה,

איתמר עובד בבנק בתור מתכנת,הוא יודע שישפר שכר ותנאים אם יעבור לעבוד בחברת סטרטאפ X,אבל המצב הוא כזה שאין לו יכולת לדעת כמה זמן יהיה לו כסף(עקב מהלכי המדינה בין היתר) אז הוא מחליט לחכות.

אותו דבר עם הדירה שהוא רוצה לקנות,הרכב שהוא רוצה להחליף וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 7 דקות, לב טוב כתב:

אוי, דמעות...

למישהו יש טישו?

כואב לשמוע את האמת, אה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא התכבנתי לכאב, סליחה אם כך היה נשמע. 

זה היה דמעות התרגשות של לראות קצת אור בקצה המנהרה, אני שותף איתך לגמרי במה שכתבת שם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Potato כתב:

במה הזוגות החרדים שונים מהחבר החילוני שלי ואשתו שגם חטפו העלאות ריבית?

קראת את המאמר?

- הקלות בה זוגות חרדים מקבלים משכנתאות למרות הכנסות (וצפי הכנסות) נמוך. למה מאשרים? כי הקהילה, משפחה והרב תומכים. לתמוך בריבית נמוכה זה קל, בריבית גבוהה זה קשה. קשה מאוד.

- התמיכה של ההורים בזוג הצעיר היא גבוהה מאוד, בין אם בעזרה כספית או בנטילת התחייבות.

- הציבור החרדי מוטה חזק לדרישה ה(לא) בסיסית לבעלות של דירה לכל זוג צעיר.

- כבר היום יש פער של 2600 ש"ח בממוצע בין ההכנסות להוצאות שכנראה חלקו נסגר בעבודה ב"שחור". אבל כמה אפשר לסגור את הפער ההולך וגדל (כי הריבית הולכת וגדלה) עם עבודה כזו? כושר ההשתכרות של הגברים החרדים מוגבל. וגם אם מחר הגבר החרדי ינסה לרכוש השכלה יהיה לו קשה מאוד וכנראה ייכשל (נתונים במאמר). זה לא הולך להיות פשוט.

בטח פספסתי כמה, שווה לקרוא. פוקח עיניים.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אמרתי את זה מספר פעמים ואני אגיד את זה שוב,למרות שזו דעה לא פופולארית.

משברים בכלכלה בריאה זה דבר טוב,הם מטלטלים קצת ומאזנים דברים.

יהיו אינדיווידואלים שיפגעו, אנשים שיישארו זמנית בלי עבודה,יהיו אנשים שיצטרכו למכור נכס ולקנות אחד זול יותר.

אבל בשורה התחתונה,גם מה שקורה ויקרה בהייטק וגם בנדלן זה דברים שהם לא בהכרח שליליים.

פורסם
לפני 11 דקות, - XM - כתב:

איך אתה בתור אדם נאור ליברל ומתעב גזענות מכל סוג שהוא, - אני כותב את זה ללא שמץ של ציניות - חי עם חוק השבות?

מגילת העצמאות מסדרת את העניין הזה יופי.

כאן:

ציטוט

השואה שנתחוללה על עם ישראל בזמן האחרון, בה הוכרעו לטבח מיליונים יהודים באירופה, הוכיחה מחדש בעליל את ההכרח בפתרון בעית העם היהודי מחוסר המולדת והעצמאות על-ידי חידוש המדינה היהודית בארץ-ישראל, אשר תפתח לרווחה את שערי המולדת לכל יהודי ותעניק לעם היהודי מעמד של אומה שוות-זכויות בתוך משפחת העמים.

כאן:

ציטוט

מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות;

ולהקדים את מה שוודאי תגיד, יש אימרה חשובה לא פחות, כאן:

ציטוט

תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות;

• אהבתי 7

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 10 דקות, Gosser1860 כתב:

הקלות בה זוגות חרדים מקבלים משכנתאות למרות הכנסות (וצפי הכנסות) נמוך. למה מאשרים?

אזרוק משהו ואלך, כי נמאס לי. 

אותם כלכלנים שמזהירים עכשיו מהשלכות הרפורמה, הם אלו שאישרו בקלות משכנתאות לצעירים חרדים. למה? כי כנראה שהוא ציבור מסורי יותר, ויותר עומד בהחזרים מכל אחד אחר.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 16 דקות, - XM - כתב:

יש בעייה בהפרדת הדת מהמדינה..

איך אתה בתור אדם נאור ליברל ומתעב גזענות מכל סוג שהוא, - אני כותב את זה ללא שמץ של ציניות - חי עם חוק השבות?

יש לי בעיה עם חוק השבות, אבל הוא הכי פחות מציק לי. כי הוא נוגע במי יכול להיות אזרח ולא בחיים של האזרחים עצמם.

לדעתי צריך להקשיח את הדרישות לקבלת אזרחות, מעבר ללהראות קשר קלוש לעם היהודי, להתנות את האזרחות במעבר שלב של כמה שנות תושבות, וכו׳.

אבל כאמור זו הבעיה הקטנה.

אני ורוב החילונים שאני מכיר, מכירים בעובדה שלא נקבל פה הפרדת דת ומדינה על מלא. אז הסטטוס קוו עד עכשיו היה סוג של צפרדע שמוכנים לבלוע.

עכשיו רוצים לתת לממשלה אפשרות להפוך את הצפרדע לדורבן וזה כבר פחות יורד בגרון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, לב טוב כתב:

אזרוק משהו ואלך, כי נמאס לי. 

אותם כלכלנים שמזהירים עכשיו מהשלכות הרפורמה, הם אלו שאישרו בקלות משכנתאות לצעירים חרדים. למה? כי כנראה שהוא ציבור מסורי יותר, ויותר עומד בהחזרים מכל אחד אחר.

כי בנקים עושים טעויות גם.

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, - XM - כתב:

יש בעייה בהפרדת הדת מהמדינה..

אין שום בעיה בהפרדת הדת מהמדינה, דייני שתופרד לרמה של בריטניה, לא חייבים ללכת כל הדרך עד לארה"ב. יודע מה, גם איטליה וספרד אני לוקח.

יש עוד מדינות מערביות מתוקנות לעילא עם גירסה משלהן לחוק השבות.

מעבר לכך, כן מקובל שלמדינה יש זכות לקבוע מי יכול להיות אזרח שלה. אבל משעה שאדם נעשה אזרח, אין להפלות בינו לבין אזרחים אחרים.

לפני 38 דקות, - XM - כתב:

יהיה בית משפט שישקף קצת יותר את דעותיו וערכיו של הציבור, אני חוזר לדוגמא שלי מלמעלה.

אמירה יחסית חלבית, שחושפת את עומק התהום בינינו.

בית משפט לא אמור לשקף את "דעותיו וערכיו של הציבור", הוא אמור לשפוט על פי חוק וללא משוא פנים. אפילו בתנ"ך זה כתוב.

בית משפט שמשקף את את "דעותיו וערכיו של הציבור" יש במדינות סביבנו. למעשה זה אומר שלא צריך בית משפט, כי פסק הדין וגזר הדין כבר ידועים. בית משפט כזה יש בסוריה, לבנון, עיראק של סדאם, סוריה של אסד, מצרים, איראן. היה במדינות הדרום של ארה"ב לפני עשרות שנים (אולי גם היום). כשהיה קורה שם איזה פשע, היו תופסים את הכושי המסכן הראשון שנקרה על דרכם, והורגים אותו. כי "דעותיו וערכיו של הציבור" היו להרוג כושים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 5

חזיר דיזל

פורסם
לפני 1 דקה, לב טוב כתב:

לדעתי אלו קבוצות שונות שאולי קיימים אנשים בחיתוך ביניהם. וכן, הציבור החרדי מחזיר כמו הציבור הכללי. עם זאת, בנקים גם עושים טעויות (בגלל בצע כסף, בגלל טעויות באופן כללי), וגם הציבור עושה בחלקו טעות בקידוש בעלות על דירה מעל הכל. 

אני לא בטוח שיש מה לקשור בין אזהרות הכלכלנים בנוגע לרפורמה המשפטית לבין חדלות פרעון המשכנתאות של חלקים במגזר כזה או אחר. שני דברים לא כל כך קשורים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 25 דקות, לב טוב כתב:

אותם כלכלנים שמזהירים עכשיו מהשלכות הרפורמה, הם אלו שאישרו בקלות משכנתאות לצעירים חרדים

זרקת שטות.

מי שאישר משכנתאות לציבור החרדי הם בנקאים שעובדים בבנקים ושיש להם אינטרס למכור משכנתאות.

הם אישרו אלפי משכנתאות מסוכנות בשנים האחרונות.

מי שמזהירים מהשלכות הרפורמה הם כלכלני מאקרו שמנתחים התנהגות שווקים וכלכלות.

אם כבר אז אני יכול להגיד, שאותם מנהיגי הציבור החרדי שדאגו למניעת השכלה מועילה מהציבור שלהם, עודדו ילודה מופרעת והסתמכות על כספי ציבור הם אלו שהיום רוצים להתערב בהחלטות של נגיד בנק ישראל בשביל למנוע קריסה מהציבור שלהם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, - XM - כתב:

יהיה בית משפט שישקף קצת יותר את דעותיו וערכיו של הציבור, אני חוזר לדוגמא שלי מלמעלה.

יש עתיד מקימה קואליציה, קבוצת שופטים חרדית פוסלת חוקים למען קהילת הלהט”ב, אתם מבצעים רפורמה משפטית, ואני כותב לך בפורום שאתם מאבדים את הבלמים והאיזונים...

אתה קצת מבולבל לגבי התפקיד של בית המשפט. כתבתי לך כבר קודם. כתבו לך שוב עכשיו.
בית משפט הוא גוף מקצועי. בדיוק כמו שבחיל אוויר לא מרכיבים צוותים שייצגו את האוכלוסיה בציבור בצורה שווה כך גם בית המשפט.
בית משפט הוא לא קואליציה לא אופוזיציה ולא כנסת. ההשוואה וההיפוך שאתה ואחרים מנסים לעשות לתפקיד בית המשפט הוא אחת הבעיות, בפשטות איבדתם את זה.
אם מישהו מרגיש שבית המשפט לא מייצג אותו הוא מוזמן לבדוק איך הטענות שלו והערכים שלו מסתדרים עם החוק ועם מגילת העצמאות. אם הם לא מסתדרים, אז אם כל הכבוד הוא יכול לדחוף את הטענות שלו אתה יודע לאן.

לגבי שופטים חרדים, לפי איזה חוקים בדיוק הם שופטים? חוקי התורה? אז ההשוואה שלך לא רלוונטית.
אם הם שופטים לפי החוקים של מדינת ישראל ומגילת העצמאות אז שוב מה שכתבת לא רלוונטי, הם לא ינהגו כך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...