Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

אתה חושב שאם מישהו מת משנה לו כמה כבוד הוא מקבל?

למת כבר לא אכפת, אבל הוא מגלה את זה רק אחרי שהוא מת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 57 דקות, avargel כתב:

למי שרוצה טעימה מ2 הגישות בסוגיית השפיטות שעומדת פה על הפרק, אבל לא רוצה לקבל את האינפורמציה השגויה שלו מההמון שחוזר על קלישאות נבובות של יאיר לפיד או חנן קריסטל

תודה, אהבתי.

אני לא חושב שהכל שפיט, ואני מסכים שלא טוב שביה״ש לקח על עצמו סמכויות שלא ניתנו לו. וזה נכון (בפן הדמוקרטי) לאפשר לכנסת להחליט, כי היא הריבון או איך שהם אוהבים לקרוא לזה ״הרשות המכוננת״. 

אבל בסוף, וחפרנו על זה המון כאן, זה הגיע למהו ״טוב״ או מהו המוסר ה״אוניברסלי״. החבוב טען, ובאיזשהו מקום בצדק, שהכנסת קצת מקולקלת כי פוליטיקה ועוד שלל סיבות. החבובה טוענת, וגם היא בצדק, שקבוצת שופטים לא יותר מוסרית מ״בונת ציפורניים״ (משתמש בביטוי שעלה כאן). 

עוד מוטיב חוזר הוא הדיון סביב חוקי ״יסוד״ או בעצם היעדר החוקה בישראל, שלא מאפשר ליישב הרבה מהמחלוקות ומתנזק בסופו של דבר לאותה הסכמה עמומה שלא באמת קיימת בציבור הישראלי. הם קוראים לזה ״נורמות״, אבל השם לא באמת משנה. אין באמת קווי יסוד, ״נורמות״, הסכמות או איך שלא נקרא לזה שעוברים לאורכו ולרוחבו של העם. ומכאן הכנסת שלנו נראית איך שהיא נראית והחוקים שעוברים נראים כמו שהם נראים.

---

אבל מעל כל הפלפולים המשפטיים האלה, שאני מסכים איתם, חייבים לזכור מה הקונטקסט, מהו ההקשר. מי מעביר את החוקים, באיזו צורה ולמה. ההיקף של הרפורמה הוא לא רק בהגבלת כוחו של בג״ץ. אלא גם סביב הועדה לבחירת שופטים והמינויים של היועצים המשפטיים. 

---

נ.ב.

דווקא בגלל שאני מסכים עם החבובה, ובגלל שאני חושב שהכנסת היא זו שצריכה להחליט אני הרבה (הרבה) יותר מפחד ממקודם. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אתה צודק, הדיבייט ההוא היה ספציפית לגבי השפיטות

יש דיונים דומים בשלל הנושאים החוקתיים העומדים על הפרק, בכללם שיטת בחירת השופטים

מה שאני מתכוון לומר זה דבר פשוט

בתקשורת ובאופוזיציה הפכו את הדעה הזאת ללא לגיטימית, לא דמוקרטית, וכו' וכד'.

וזה מה שמרתיח אותי פה.

אפשר להתווכח. אי אפשר להפוך האחר ללא לגיטימי.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אברגיל,

ההרגשה האישית שלי, היא שאתה בא ואומר "רגע, הדיון לגיטימי, צריך לשנות קצת פה, ולהזיז שם, וזה לא בסדר, ופה צריך פיין-טיונינג"

בזמן שהרפורמה היא משהו כזה:

Patrick_Bateman_With_an_Axe_Banner.jpg (1200×675)

(סלח לי גוסר, שלקחתי את תפקידך)

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני מסכים שהרפורמה "מטפלת" בכמה נושאים בו זמנית, וזה נראה לא טוב.

אבל אני גם חושב שמה שצריך פיין טיונינג זאת הרפורמה עצמה. לא מה שאמור באמת להתבצע ביחסי הכוחות בין הרשויות.

אם באמת היו באים פה עם D9, תאמין לי שיכלו ללכת הרבה יותר רחוק.

בסוף, הרפורמה המוצעת היא איפשהו באמצע. וצר לי על הדה-לגיטימציה התקשורתית שבאמת סחפה מאות אלפים שרובם המכריע לא מבין בזה דבר וחצי דבר, ורוב אלה שכן מבינים - מונעים מפוזיציה מאוד ברורה.

דמות שקל לי אישית להתחבר אליה בימים אלה הץזה פרופ' יובל אלבשן. והוא לא חשוד בביביזם או בימניות יתירה. אבל יותר חשוב - הוא פשוט יודע על מה הוא מדבר.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 19 דקות, avargel כתב:

אפשר להתווכח אם היה נבדל או לא היה נבדל, אבל אחרי שהקבוצה השנייה תמנה שופט מטעמה זה כבר לא יעזור לך.

יש חלק מכובד מהאופוזציה הנוכחית שכבר תמכו ברפורמות במערכת המשפט - אף אחד לא טען שהיא כליל השלמות, אבל בתקשורת ובאופוזיציה תופסים את ה"רפורמה" המוצעת כניסיון דה-פקטו לחיסול בית המשפט העליון ,וחלק מהתומכים ברפורמה אפילו אומרים את זה בפה (כמעט) מלא.

פורסם
לפני 39 דקות, avargel כתב:

זה לא לגמרי ככה, כי בסוף כן יש רוב איך שלא נסובב את זה לרפורמה כלשהי במערכת המשפט.

אני מניח שאני הייית מוטרד מזה בכל מקרה, אבל אם הקונסטלציה היתה יותר מאוזנת או אם תהייה יותר מאוזנת - נניח 70-75 חכים להתגברות על החלטות בגצ וכו׳, אני ממש בספק שאנשים כמו סער או בוגי וכו׳ יהיו נגד זה.

לפני 17 דקות, avargel כתב:

אם באמת היו באים פה עם D9, תאמין לי שיכלו ללכת הרבה יותר רחוק.

אני לא חושב. מוטיב חוזר בויכוחים בין ימין לשמאל פה ובכלל זה שככל שהולכים ימינה, אנשים נוטים פחות ופחות להבין שיש גבולו למה שאפשר לעשות. אבל ביבי בטח מבין את זה. ואולי גם לוין, לא יודע. ואולי אפילו רוטמן. לא יכלו ללכת יותר רחוק וגם את מה שהציעו לא בטוח יכולים לעשות, לא בגלל שמאלנים שמפגינים, אלא בגלל שההמשך ביחסי חוץ יהיה רע. מאוד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, avargel כתב:

בסוף, הרפורמה המוצעת היא איפשהו באמצע

היא לא.

תן קצת קרדיט לאנשים שהזעם וההתנגדות היא לא רק בגלל ה"דה לגיטימציה התקשורתית".

כל סעיף בפני עצמו יכול להיות לגיטימי. כולם ביחד הופכים את הממשלה לבעלת כח בלתי ניתן לריסון.

בטח כשמי שמובילים את השינוי הזה, לא מייצגים ציבור שדמוקרטיה היא בראש סדרי העדיפות שלו.

לפני 22 דקות, avargel כתב:

אם באמת היו באים פה עם D9, תאמין לי שיכלו ללכת הרבה יותר רחוק

תמיד יכול להיות יותר גרוע. זו לא יותר מנחמת טיפשים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

סתם קוריוז קטן

נרשמתי לוובינר בנושא, והשם שנתנו לו הוא: "קץ הדמוקרטיה או חיזוקה"

איכשהו באישור ההרשמה במייל הגיע קטוע

אז זה: "ברוכים הבאים לקץ הדמוקרטיה"

היקום אמר את דברו

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני כשעה, avargel כתב:

בתקשורת ובאופוזיציה הפכו את הדעה הזאת ללא לגיטימית, לא דמוקרטית, וכו' וכד'.

וזה מה שמרתיח אותי פה.

לא מדויק (ואני עדין). הפכו את מכלול הרפורמה, את הקונטקסט שלה ואת מי שמוביל אותה, ביחד כמכלול, ללא דמוקרטיים כל כך. השאלה על לגיטימיות? זו כבר שאלה של הריבון. אז כן, הריבון כרגע לפחות חושב שזה לגיטימי מאוד. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, stx כתב:

אני יודע שזה נראה כמו הטרלה אבל אלוהים עדי שאני שואל ברצינות - אתה באמת ובתמים מעדיף אותה בכנסת מאשר את מנסור עבאס?

את שניהם הייתי חוסם בשער הגיא. 

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

כן, בוא תשווה בין יליד רוסיה שבא להתנחל בארץ זרה למישהו שחי כל החיים שלו במדמנה של כיבוש זר בארץ אבותיו.

לא נעים לי לבשר אבל רוב הערבים פה בין הים לירדן לא באמת חיו פה יותר מכמה דורות בדיוק כמו רוב היהודים.

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 1 דקה, edward כתב:

לא נעים לי לבשר אבל רוב הערבים פה בין הים לירדן לא באמת חיו פה יותר מכמה דורות בדיוק כמו רוב היהודים.

לא נעים לי לבשר אבל אתה רשמית המחליף של ליאור.

• מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

לא נעים לי לבשר אבל אתה רשמית המחליף של ליאור.

זה יפה שקשה לך עם עובדות אז אתה הולך על הפן האישי. יושר אינטלקטואלי מופתי.

האתר שלי: long.co.il

פורסם (נערך)

זו מחמאה, מה אתה רוצה?

..

אהבתי לקרוא שביבי ניגב את התחת עם שרת התעמולה ואמר לה שאם היא לא עומדת בלחץ אז שתפרוש.

מעניין אם יבוא איזה ציוץ נגד האליטיסט מקיסריה. בטח לא.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...