Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, - XM - כתב:

אבל יתכן שהפשרות יגרמו למחיקת הזהות היהודית של המדינה

זה מהות המחלוקת, מה זה זהות יהודית.

ועל זה כל הבעיה, ועל זה בחיים לא תהיה הסכמה של שני הצדדים ואתם יודעים את זה.

אי אפשר להתפשר על מה שכתוב בתורה, אבל החילוני יכול להתפשר על הערכים המצ'וקמקים שלו כי הוא המציא אותם...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 דקות, - XM - כתב:

היא קיימת בעולם שנוצר במקרה, ואין לו שום משמעות.

אני חי בעולם שיש לו משמעות ותכלית, אין בו שוויון וחופש מוחלטים בדיוק כמו שבמקום העבודה שלך אין שוויון וחופש.. יש לו מטרות.

אלו שני תפיסות של המציאות, אני לגמרי מבין אתכם. ומצפה שתבינו אותי.

לכן כתבתי לאור שלא יחשוד את yd b-4 בכאב לא אותנטי. זה הכל.

אני לא מבין מה בכלל הבסיס ליהירות הזו.

העולם הזה לא נוצר במקרה. הוא נוצר אחרי תהפוכות האנושות לאורך אלפי שנים, ניסוי וטעיה, פאתוס ואתוס של כל דבר מילדי אשפתות שהגיעו להנהיג אומות ועד לגדולי האנושות שכולנו לומדים עליהם בספרים, למידה מטעויותשל אחרים, הסקת מסקנות, ונסיונות חוזרים ונשנים. יש לנו סה"כ במה להתגאות מבחינת התהליך שעברנו כאנושות וחלק מהמקומות אליהם הגענו. חלק.

אבל זה לא משהו שאתה מסוגל להבין, זה רחוק ממך. אתה סה"כ לא רואה את עצמך כחלק ממשהו שהוא מעבר לקבוצה הזו שמקיפה אותך, אבל ככה חונכת לחשוב. 

בגדול, העולם שאתה חי בו מייצג תפיסה של קבוצה מצומצמת לפני כמה מאות שנים (לא אלפי, היהדות שאתה חי בה היא יהדות רבנית, המצאה שבגדול התגבשה ב 300 השנים האחרונות)

העולם שרבים מאיתנו חיים בו מייצג את אחת מהתפיסות ששותפים לה או ליצירתה עמים ותרבויות לאורך אלפי שנים, ומתבססת על ידע מצטבר ומתעדכן.

אבוי לנו אם היינו חושבים שבקתת בוץ היא עדיין שיא הארכיטקטורה.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, - XM - כתב:

אני בהחלט מבין שאדם בעל השקפת עולם פרוגרסיבית, שמבחינתו אין אמת מוחלטת אלא רק נרטיבים, הערכים המקודשים ביותר הם חופש ושוויון, תעשה מה שאתה רוצה כל עוד אתה לא פוגע באחר שזה בערך המגבלה היחידה וכו’ לא יכול לתפוס בכלל דרך חיים שונה ב 180 מעלות.

זו השקפת עולמכם, אני מבין אותה.

הגישה שטוענת שיש רק נרטיבים נקראת בערך ״פוסט מודרניזם״. 

כמישהו שמתחבר לגישה הזו ברמה כזו או אחרת, הטענה שלי היא לא שאין לי ״אמת מוחלטת״, אלא שאין לי איך לגשר על הפער בסיפור הסיפור מולך, ועל זה שמקור הסמכות בשבילנו הוא שונה. ולראיה, השרשור הזה. אם מישהו מקדש חופש כערך עליון כנראה שכן יש לו אמת אבסולוטית כלשהי, או משהו שקרוב לזה.

וכתבתי את זה גם לחרדים אחרים פה: אתם חושבים שאתם מיוחדים, כי ככה הרגילו אותכם. אבל המציאות היא שאין שוני ביניכם לבין שכבה של אנשי דת בכל חברה פרימיטיבית אי פעם בהיסטוריה האנושית. החלוקה לפועלים, לוחמים ומתפללים עתיקה כמו האנושות. פשוט חלקנו התקדמנו ממנה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Gosser1860 כתב:

אנחנו נכנסים לתקופה מאוד מעניינת. בזמן לא ארוך החרדים יהפכו לאחוז מספיק משמעותי ויהיו חייבים להתחיל לשתתף במשחק,

לדעתי, רק אחרי שכולנו נגיע לעוני מחפיר,  עד מצב רעב .

אני מסתכל על מה שקרה לפני כמה שנים עם צפת או לאחרונה לבית שמש, וזה  התסריט מול עיניי... .

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 14 דקות, פינדר כתב:

אתה לא קולט את זה כי זה כ״כ מוטמע בך, אבל אתה מזלזל בנו מאוד

וזה זלזול:

עולם שנוצר במקרה ואין לו משמעות

אין לי זמן להתייחס לכל התגובות, סורי.

אתה מאמין שהעולם נוצר במקרה, נכון?

למקריות יש משמעות? ברור שלא.

אני באמת לא מצליח להבין מה מזלזל בזה.

ככה אתה חושב, זכותך.

אני חושב שהעולם נוצר ע”י בורא עם כוונה מסויימת, ולכן יש לו משמעות ותכלית,  ולכן יש תפקידים ולא חופש, וכו’

לא רק שלא התכוונתי לזלזל בך, אני באמת לא מזלזל בך.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 30 דקות, - XM - כתב:

זו שאלה טובה.

אני לא מצדיק את כל המעשים של החכי”ם החרדים, ואני לא יודע על איזה מהם אתה מדבר בדיוק.

כמובן שחשוב לנו הזהות היהודי של כל העם ובדיוק לכן יש לנו דרישות כאלו ואחרות, אפשר להתפשר כדי ליצור ”קרוב לבבות” אבל יתכן שהפשרות יגרמו למחיקת הזהות היהודית של המדינה אז לא עשינו כלום..

שוב זה ממש בגדול אבל אתה מבין את הנקודה, אין פה כמובן הצדקה לאף מעשה לא חוקי/מוסרי וכו’

מאוד פשוט, נרטיב אנטי ליברלי, פגיעה במרחב הציבורי בשם הדת וכמובן "התעלקות" על הארנק החילוני.

פורסם
לפני 39 דקות, - XM - כתב:

אתה מוכיח שוב ושוב שאתה מתייחס ל 100% מהחרדים ע”פ ההתנהגות של 1% מהם

מקבל לחלוטין שזה 1% (לדעתי אפילו פחות) ולא הם הבעיה שלי. הבעיה שלי היא עם ה 99% ששותקים.

ובקשר לחילוניים ומקריות, ההבדל ביננו הוא שאתה פועל כפי שאתה פועל כי יש לך ספר הוראות שמישהו או משהו כתב (וזה לא משנה אם זה רצון הבורא אן לא) ואני פועל לפי סט ערכים שגיבשתי לעצמי תחת סט ערכים יותר אוניברסלי שנקבע במאקרו על ידי האנושות ומתחת לזה על ידי העם והמדינה שלי.

אני פועל לפי הבינה שהבורא שלך לתפיסתך נתן לי ואמר לי ובחרת אז אני בוחר. 

לתפיסתך שאין מקריות גם אתה, גם אני וגם המחבל ימ"ש משבת כולנו יצירי הבורא והבורא כיוון אותנו למעשים אלה אז מי אתה שתכפה עליי לפעול נגד מה שהבורא רצה שאהיה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעה, - XM - כתב:

להשקפתי הוא הנפגע העיקרי מזה ויש גם פגיעה שולית יותר לחברה כולה

אני מאמין לך שאתה באמת מרחם עלי, בתור הנפגע לכאורה מעזיבת הדת. 

מנגד, שהחתול שלי מסתכל עלי לוקח חתיכת בשר נא ובמקום לטרוף אותה אני זורק אותה על המחבת, ומוסיף כל מיני קשקושים, ובסוף אפילו לא אוכל אותה בעצמי אלא נותן לאדם אחר - גם הוא לא מבין את זה, וכנראה מרחם עלי. כזה הוא החתול, הוא מכיר דבר אחד, וכל חריגה ממנו נראית לו הזויה. אם ההשוואה לחתולים מעליבה (אין כוונה, אני מאוד אוהב ומעריך חתולים, החיה שהצליחה לביית את האלפא פרדטור שהוא כולנו) אז כנ"ל מיסיונר המנסה לנסות להציל את נשמתי האבודה ע"י אמונה בגיזס קרייסט. 

בעוד שאני מעריך את האמפתיה של שניכם, את העולם אני שופט מנק' מבט שפחות מתמקדת בסובייקטיביות של זרים, בטח ובטח זרים שאין להם שום גושפנקא להצלחה או משקל מעבר לאמונה העצמונית שלהם. בעולם הזה המשקל לרחמים של אנשי דת מקבל משקל דומה למסיונרים וחתולים - אני מעריך את האמפתיה אבל לא מתרשם מהתוכן, שנובע מעצם זה שבסופו של יום You simply don't know any better. הרגשות מגיעים מעצם זה שלימדו אתכם לחוש את הרגשות האלו, כמו שהקוד שאני כתבתי מבצע משהו אם תנאי מתקיים - הוא לא מנתח את הסיטואציה ומגיע לתובנות עמוקות, הוא פשוט מוגדר ככה. 

אם יורדים רמה אחת מטה, ומנסים להבין למה כתבו לכם את הקוד הזה, זה די ברור: איך תשכנע אנשים להיות עניים, תחת שליטה בלעדית של אנשים אחרים, ולחנך את ילדיהם לעשות את אותו הדבר? תבטיח להם שזה אומר שהם טובים יותר מכל השאר, שהם אנשים נבחרים. הבטחות ללא כיסוי הן ההבטחות הכי טובות שיש - שאל כל רמאי והוא יסביר לך. או שפשוט תשאל כל איש דת והוא יסביר לך למה הדת שלו היא-היא דת האמת המובטחת... How conveniently convenient! הוא בדיוק נולד לאמא מהדת הנכונה, מי היה מאמין, what are the odds?? 

אני מאמין לך שאתה מאמין שיש לך תשובה לעולם וחושב שבגלל שאני ויתרתי על הדת אני מסכן ואשלם על זה איכשהו, כמו שאני מאמין לחתן שמסביר לי שהדיג'יי שלו בחתונה היה מדהים למרות שכולנו מהצד רק חיכינו שהאירוע יסתיים. כמו שהחתול שלי באמת בטוח שלא לאכול בשר נא זה טרלול. בעולם האמיתי, האובייקטיבי, ההישגים שלי נותנים לי מספיק סיפוק ופידבק. הם מגיעים ממקור בלתי תלוי וחסר אג'נדה, לא מהשליט שבסהכ רוצה לשמר כח. 

לפני שעה, - XM - כתב:

אני לא מכיר אותך, אין לי מושג מי אתה,

אבל אם ילדיך יאבדו לעם היהודי זה יכאב לי, ולרבים אחרים

תראה, בפן האנושי גם לי כואב לדעת שהילדים שלך ושל חרדים אחרים יגדלו לתוך מלכודת בורות ועוני, אנשים שלעולם לא יוכלו להגשים פוטנציאל (מערבי) - ואם ינסו יצטרכו לעשות את זה תחת מעמסת קשיים נפשיים חברתיים והשכלתיים. סטטיסטית, הם יהיו ילדים עניים שיגדלו להיות מבוגרים עניים שייצרו עוד ילדים עניים. כמובן שלתפיסתך הם עשירים רוחנית והכל בסדר, כמו שלתפיסת אחרים אדם שמת הוא שאהיד בר מזל - כאמור, סובייקטיביות. ההבדל בינינו הוא שהילדים שלי יקבלו את ההזדמנות לעשות ליטרלי כל שמתחשק להם, ושלך יוסללו לפונקציה אחת בלבד. לתפיסתך החיים שלי עצובים, לתפיסתי אתה טועה, מה שיפה בחופש זה שכל אחד יכול לעשות מה שבא לו (וזה גם מה שעצוב, כשמדברים על הורות). הסטנדרט של ישראל מתקרב לסטנדרטים שלך, דת ועוני, ולכן אתה תגור שם ואני אגור כאן, ובשאיפה שנינו נגיע להגשמה עצמית סובייקטיבית ונרחם איש על רעהו 🙂

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 16 דקות, - XM - כתב:

אני מאמין לך. זה בדיוק מה שאני חוזר ואומר. אתה כל כך לא מכיר את העולם שלי, שאתה אומר דברים שלי נשמעים מזלזלים.

לפני 18 דקות, - XM - כתב:

מאמין שהעולם נוצר במקרה, נכון?

למקריות יש משמעות? ברור שלא

לא. אני לא מאמין שהעולם נוצר במקרה. אני לא מאמין.

אני פשוט מכיר בעובדה שאני לא יודע איך העולם נוצר, אם כי למדע יש כמה השערות טובות בכיוון.

ואני מכיר בעובדה שאני לא יודע אם הוא נוצר במקרה או בכוונה וכו'.

חוסר הידיעה הזה לא נוח לרוב האנשים ולכן כל דת מצאה לעצמה איזה סיפור אחר להיתלות בו.

וחוסר הידיעה הזה בכלל לא אומר כלום על משמעות. אבל זה כבר דיון יותר רחב.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 19 דקות, - XM - כתב:

אין לי זמן להתייחס לכל התגובות, סורי.

אתה מאמין שהעולם נוצר במקרה, נכון?

אני מאמין שאני לא יודע איך העולם נוצר.

להחליף לא יודע ב"אלוהים" או משהו כזה לא יגרום לי להבין איך נוצר העולם.

למקריות יש משמעות? ברור שלא.

ברור שיש.

לא ציפיתי שיהיה פרק של פיזיקה סטטיסטית בספרים מלפני 400 שנה.

אני חושב שהעולם נוצר ע”י בורא עם כוונה מסויימת, ולכן יש לו משמעות ותכלית,  ולכן יש תפקידים ולא חופש, וכו’

מה התפקיד שלי?מה שלך?

מחר אני יכול לעשות הסבה להוראה ולהיות מורה,אני גם יכול להכנס לרמי לוי הקרוב ולשדוד אותו וללכת להמון שנים לכלא?

את ה"תפקיד" אני בוחר,ההבדל ביני לבינך הוא שלך לא נתנו אפשרות לחשוב בכלל,זרקו אותך בגיל 6 לבית ספר חרדי,בגיל 13 לפנימייה ובגיל 18 אמרו לך "רואה את זאתי,לך תעשה איתה ילדים".

הפקדת את החיים שלך בידי אחרים,זו פחדנות לא משמעות.

אתה רק עושה את זה כל פעם מחדש.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 6 דקות, oryo כתב:

תראה, בפן האנושי גם לי כואב לדעת שהילדים שלך ושל חרדים אחרים יגדלו לתוך מלכודת בורות ועוני, אנשים שלעולם לא יוכלו להגשים פוטנציאל (מערבי) - ואם ינסו יצטרכו לעשות את זה תחת מעמסת קשיים נפשיים חברתיים והשכלתיים

תתנחם בזה שחרדים הם מהאוכלוסיות המאושרות שקיימות, בארץ ובחו״ל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בורות היא אושר, ואושר זה בסך הכל כימיקלים במח. 

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

לא סמכותו ולא תפקידו. הוא לא המחוקק אלא רק נותן חוות דעת משפטיות בהתאם למה שכתוב בחוקי המדינה.

שוב, אתה יודע בדיוק למה אני מתכוון ומחפש להגיב מסביב.

יור לשכת עורכי הדין נבחר בבחירות דמוקרטיות. מי אתה שתחליט מה הוא יעשה?

ראש הלשכה והפרסום על אקט מיני מול עורכת דין: גוברת ההערכה - חימי יתפטר (ynet.co.il)

אני לא מחליט מה הוא יעשה, אבל כאזרח נורמטיבי במדינה, אני מעלה חשש לגבי אופן בחירת השופטים במדינת ישראל. וכמו שרשמתי לפני כמה עשרות עמודים - עורכי דין פרטיים לא צריכים להיות חלק מהועדה.

ואם הוא נמצא בועדה שבוחרת את השופטים שמשפיעים עלי, הוא חייב לי הסברים, כמו שאר חברי הכנסת ונבחרי ציבור.

אתה קורא את מה שאתה כותב?

אתה מוכן לשבור ליד ימין שלך אצבע כדי לשבור לעצמך 2 ביד שמאל?

לא שובר אצבע לזה ולא לזה, אנלוגיה לא רלוונטית.

אני אומר שהימין יוותר על דברים ברפורמה, והשמאל יוותר על דברים שנותנים כוח לרשות השופטת על פני הרשות המחוקקת והמבצעת. לא כל הכוח, חלק מהכוח. כרגע איזון לא קיים.

פורסם
לפני 24 דקות, vladclar כתב:

לדעתי, רק אחרי שכולנו נגיע לעוני מחפיר,  עד מצב רעב .

אני מסתכל על מה שקרה לפני כמה שנים עם צפת או לאחרונה לבית שמש, וזה  התסריט מול עיניי... .

עוד הרבה, הרבה לפני זה. לא יכול להתקיים צבא מודרני וחזק דיו עם כלכלה נחשלת ואוכלוסיה נבערת (מערבית).

---

שוב, הסטט' עדיין ל"טובתנו". הפוליטיקה לעומת זאת, לא כל כך. באיזשהו שלב זה צריך להתכנס. אם לא יתכנס בצורה סבירה (בעיניי המתבונן) מי שיכול יקום וילך. יש את אותה אליטה שבמבי מדבר עליה, יש את השכבה המקצועית הניידת (פחות או יותר) ואז יש את השאר שיותר קשורים למדינה. מספיק שהראשונים יחלו בעזיבה המונית והמדינה תלך פייפן מה שנקרא.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

הלוואי וזה היה טרול.

מדובר בבן אדם שמאמין וחי לפי מה שכתוב שם, והוא כנראה מייצג את הציבור שלו די טוב.

בסדר, מכיר את הציבור הזה. 

מה יש להמשיך להתדיין? מבטיח לך שעשן לבן לא יצא מהארובה.

אתה חושב שפתאום תיפול עליו השכינה והוא יבין שהעולם כבר ב 2023 ומותר לקרוע נייר טואלט בשבת (ההקצנה במכוון)

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• תוכן חדש...