Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 1 דקה, stx כתב:

שאלתי (לדעתי פעמיים) איך אתה מצפה שנוכל לחיות ביחד ואשמח לתשובה.

בקיצור משנתי היא כזו.

שלב א'- הציבור החרדי בקום המדינה היה קטן, חלש, פגיע. עם חילוניות אקטיבית שהצליחה נהדר בציבור המזרחי של הכיר את דרכי פעולתה מקדם.

שלב ב'- תגובת הנהגת הציבור החרדי היתה הבדלות מוחלטת מהציבור הכללי רעיונית ערכית ואפילו חוויתית. בניגוד למה שחושבים זה לקח די הרבה זמן. אבל בסוף זה התקבע וזו אגב אחת הסיבות העיקריות לכך שחרדים לא מתגייסים לצבא.

שלב ג'- לביצור עולם התורה נותר מודל חדש של כל ישראל אברכים זה לא ממש היה ככה קודם. ובאירופה או ארה"ב זה עדיין לא ככה.

חייב להבהין שהשלבים האלו היה פעולות חירום . בלעדיהן לא נראה לי היה נשאר חרדי אחד בישראל. כמו שאומרים בשם בן גוריון שתפילין יהיו מוצג מוזיאוני ליהודי הגלותי.

מכאן הכל כבר כדור שלג רפש ובוץ.

קח לדוגמא את כלכלת החלטורה והשחור. זו תוצאה ישירה של איסור על עבודה שהיה נהוג ממש עד לא מזמן למי שעדיין בגיל גיוס. אנשים היו צריכים אוכל ולא יכלו לעבוד בלבן אז עבדו בשחור. שנוצרה נורמה כזו אז זה כבר סמטרייליר שצריך לעשות פרסה.

זו רק דוגמא כמובן על כל קונפליקט כמעט שתשים אצבע תמצא שהוא חלק מאותב תגובת שרשת אינסופית.

ועכשיו לשאלתך איך באמת נוכל להסתדר שתהיו אחוז משמעותי יותר ממה שאתם עכשיו. נניח 30 -40 אחוזים מהאוכלוסיה.

נתמקד ברשותך בבעיה הכלכלית, שהיא הבוערת ביותר בשיח. 

(כי בשאר הדברים זה פחות עניין של נתונים אלא יותר אג'נדה. וסדר עדיפויות

אתה כמשל יכול לטעון במרץ שאתה רוצה מדינה יותר דמוקרטית מיהודית. כמו שאני יכול לרצות יותר יהודית מדמוקרטית אין כאן צוק או לא . יש כאן רוצה או לא. וכאן החזק מנצח). 

לדעתי התשובה פשוטה וגם הנתונים מראים את זה.

כשהציבור החרדי יתבסס יותר הוא גם יהיה באופן טבעי מסוגר פחות. אני מניח שעדיין תישמר מסגרת בכדי לא להיטמע בעולם החילוני. אבל כמויות גדולות יותר יצאו לעבודה (וזה תהליך שקורה ממש עכשיו מול עינינו). היציאה לעבודה תהיה בתחומים נחשבים יותר ובמשרות בכירות יותר.

תהליך.... כמובן שכמו בכל דבר יש מקלות בגלגלים. דוגמאות?

-בחברות ותחומים מסויימים יש טייפקאסט מאוד מובחן של עובדים ואג'נדות פרוגרסיביות. שמקשות מאוד  על יהודי שמר תורה ומצוות לעבוד בהם.  

-במגזר הציבורי לא ששים לפנות תפקידים לחרדים.

-באקדמיה לא נותנים לפתוח לימודים אקדמאים בהפרדה למרות הדרישה.

- סתם שנאה מושרשת ופחד מפני האחר. גם ליוזמה של התנדבות למשטרה יצאו כאן בשצף קצף ללא סיבה הגיונית חוץ מכעס על דברים אחרים.

אבל כל החסמים האלו יתמוססו הגודל והכח הפוליטי יכריע את הכף.

כבר היום יש תחומים שאחוזים ניכרים מאוד מהם הם חרדים ראיית חשבון למשל. לא יודע כמה רו"ח חרדים היו לפני 30 שנה מנחש שמספר מועט מאוד. היום יש בלי סוף. 

זה יתפשט לכל התחומים בסופו של דבר. 

קיצור הכלכלה לא תקרוס לפחות לא בגללנו. לגבי השאר כל אחד יחיה את חייו בנחת. כמובן שהציבוריות תהיה יהודית יותר ככל שזה תלוי בנו. אבל אף אחד לא יקבע לך אם לעשן בשבת.

איך כמה מתי ובאיזה קצב  אני לא יודע. אבל הכיוון ברור בדרך לשם.

פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

@Night Driver

אתיופים ומזרחים היו איתי בצבא,בלימודים,בחוגים, בבית ספר וכו'.

וגם אני משתייך לקבוצה שחטפה בארץ גזענות לא מעט שנים.

אתה יודע כמה חרדים היו במסגרות האלה? 0.

איתי שרתו בסדיר 2 חרדים מבטן ומלידה ובמילואים עוד 2. כולנו היינו לוחמים, חיינו יחד ועשינו הכל יחד 24/7. בסדיר שני תל אביבים ובמילואים אחד חיפאי ואחד באר שבעי.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

איתי שרתו בסדיר 2 חרדים מבטן ומלידה ובמילואים עוד 2. כולנו היינו לוחמים, חיינו יחד ועשינו הכל יחד 24/7. בסדיר שני תל אביבים ובמילואים אחד חיפאי ואחד באר שבעי.

אתה לא יכול לקחת את עצמך ולהפוך את זה לסטטיסטיקה.

זה פשוט לא עובד ככה,אמנם עשית תואר נחות מתמטית,אבל הסתברות היה לך ;)

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 49 דקות, Potato כתב:

אני לא טוען שאתה משקר,אלא שהביטוי הזה ריק מתוכן.

אני שואל שאלה פשוטה,במה זה מתבטא?

כי יש לי אח(אחד) ובינתיים הוא לא מנסה לז**ן אותי בכל חור אפשרי.

אבל מי יודע,אולי זה מה שאחים עושים...

ארגוני החסד וההתנדבות הגדולים ביותר הם של החרדים. 

כל פעילויות הקירוב שאלו מערכות אדירות ללא שום תגמול חומרי- אני לוקח בחשבון שבעיניך זה יכול להיות מסיון.

אבל תכנס לנעליים שלי מה גורם לי ולחבריי להשקיע כסף מאמץ וזמן באנשים זרים נטו כי אנחנו אחים.

קח את הדבר הכי רחוק מהציבור החרדי בכללות -צבא. כל מקום שחיילים נאלצו לשהות בתוך ריכוז חרדי (אני לא מתכוון למא"ש או הפגנות כמובן- מיינסטרים) הם  קיבלו את היחס והפינוק הכי מכבד שיכול להיות.

כולל עבדך הנאמן וחבריו שהלכו להשלים לגדוד מילואים שהתמקם כאן ציוד. נכון אני לא מתגייס מסיבות כאלו ואחרות אבל אני מעריך ומכבד ועוזר לאלו שכן.

והדברים האלו נאמרים לא פעם בהיכלי הישיבות הכי מיינסטרימיות שיש. 

ככה מתנהגים עם אחים. לא ככה שמים פס.

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

בראייתי אנחנו אחים

גם בראייתי ובגלל זה אני כועס עליכם.

אחים עוזרים אחד לשני ומקבלים אחד את השני כמו שהוא.

יש לי אח חרדי שחי בבני ברק ועובד למחיתו. אני מגיע לאירועים שלו ללא כיפה ואשתי במכנסיים וכשהוא בא אליי יש כלים חד פעמיים ואוכל בד"ץ. הוא מקבל אותי כמו שאני, אני אותו כמו שהוא ואם מישהו מאיתנו זקוק לסיוע השני הוא הראשון שמתייצב. 

זה בדיוק מה שאני מצפה ממכם.

לפני 7 דקות, Potato כתב:

אתה לא יכול לקחת את עצמך ולהפוך את זה לסטטיסטיקה.

זה פשוט לא עובד ככה,אמנם עשית תואר נחות מתמטית,אבל הסתברות היה לך ;)

גם אתה לא.

וסטטיסטיקה נפל אצלי בסימסטר של שביתת המרצים הגדולה. פטור עם נקודות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
Just now, yd b-4 כתב:

ארגוני החסד וההתנדבות הגדולים ביותר הם של החרדים. 

לא יודע מה התועלת מהם.

שירותי קבורה זה משהו שהמדינה אמורה לממן.

Just now, yd b-4 כתב:

כל פעילויות הקירוב שאלו מערכות אדירות ללא שום תגמול חומרי- אני לוקח בחשבון שבעיניך זה יכול להיות מסיון.

קירוב של מי לאן?

שלי ושל עוד רבים כמוני להתחפף מפה? בינתיים עובד לכם אש!

Just now, yd b-4 כתב:

אבל תכנס לנעליים שלי מה גורם לי ולחבריי להשקיע כסף מאמץ וזמן באנשים זרים נטו כי אנחנו אחים.

איפה השקעת בי? רק תוקע לי מקלות בגלגלים.

מנסה לכפות עלי את החיים שלך ואפס השתתפות ותרומה.

Just now, yd b-4 כתב:

קח את הדבר הכי רחוק מהציבור החרדי בכללות -צבא. כל מקום שחיילים נאלצו לשהות בתוך ריכוז חרדי (אני לא מתכוון למא"ש או הפגנות כמובן- מיינסטרים) הם  קיבלו את היחס והפינוק הכי מכבד שיכול להיות.

איפה חיילים נאלצים לשהות בתוך ריכוז חרדי?

יש קו מילואים בבני ברק? וואלה לא שמעתי.

Just now, yd b-4 כתב:

נכון אני לא מתגייס מסיבות כאלו ואחרות אבל אני מעריך ומכבד ועוזר לאלו שכן.

נווווו אבל זה זהה.

תכסה אותי בחרא ותציע לי מגבון ותקרא לעצמך שותף בנטל.

זה מגוחך ברמות שאתה אפילו לא מבין.

Just now, yd b-4 כתב:

ככה מתנהגים עם אחים. לא ככה שמים פס.

אחשלי,

בוא לעזה או איוש כשיש לך אישה עם תינוקת בת חודש בבית.

קל לך לבלבל את הביצים מאיזור הנוחות שלך.

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

גם אתה לא.

אני גם לא.

רואים מה הולך בצבא,איך נראים רוב רובם של החיילים שמסתובבים על מדים.

חרדים הם לא.

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

וסטטיסטיקה נפל אצלי בסימסטר של שביתת המרצים הגדולה. פטור עם נקודות.

זהו היה לי מורגש 😜

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 23 דקות, yd b-4 כתב:

ברות ותחומים מסויימים יש טייפקאסט מאוד מובחן של עובדים ואג'נדות פרוגרסיביות. שמקשות מאוד  על יהודי שמר תורה ומצוות לעבוד בהם.  

מה זה אג'נדות פרוגרסיביות? איך הן מקשות על יהודי שומר מצוות?

לפני 25 דקות, yd b-4 כתב:

באקדמיה לא נותנים לפתוח לימודים אקדמאים בהפרדה למרות הדרישה.

כי אתם מבקשים למחוק הישגים של נשים שלקח הרבה שנים להגיע אליהם, בשם ההתחשבות בכם.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני שעה, yd b-4 כתב:

במובן מסוים אני עושה לכם שירות הנגשה של עובדות מדוייקות בעולם שעמום לכם. רוצים לגשש באפילה או סתם לפרוק. תגידו! 

נכון, ועל זה אתה לא חסום אצלי, לעומת טרול אחד אחר.

לפני שעה, yd b-4 כתב:

בראייתי אנחנו אחים אז אני מעדיף שישאר כאן

עד שזה מגיע להוכחת היהדות נכון? במקרה אור לא שייך למגזר שצריך להוכיח, אבל אני כן. 

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

גם בראייתי ובגלל זה אני כועס עליכם.

ברצינות כבר מעודד.

לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

אחים עוזרים אחד לשני ומקבלים אחד את השני כמו שהוא.

יש לי אח חרדי שחי בבני ברק ועובד למחיתו. אני מגיע לאירועים שלו ללא כיפה ואשתי במכנסיים וכשהוא בא אליי יש כלים חד פעמיים ואוכל בד"ץ. הוא מקבל אותי כמו שאני, אני אותו כמו שהוא ואם מישהו מאיתנו זקוק לסיוע השני הוא הראשון שמתייצב. 

זה בדיוק מה שאני מצפה ממכם.

נהדר. גם אצלי רוב המשפחה על המנעד של המסורתי/דתי  וההתנגות זהה. חייב לציין אותך לשבח על ההתחשבות באחיך בנושא האוכל. לא נחמד לבוא לאירוע או אירוח שאתה לא יכול לאכול כלום זה אמנם אף פעם לא מנע ממני לבוא ולכבד אבל זה פחות נעים. ולא כולם מודעים לזה כמוך.

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

מה זה אג'נדות פרוגרסיביות? איך הן מקשות על יהודי שומר מצוות?

במקרה הייתי בשבת ביישוב דתי לאומי לייט למדי.

כהרגלי "ישבתי" על כל עלוני השבת שלהם יש לי תחביב לקרוא צדדים והשקפות מעט שונות משלי.

היתה שם כתבה גדולה למדיי על משטר המחשבות האלים שנמצא בחלק מחברות ההייטק. ימניים מפחדים להתבטא פן יחסמו בקידום.

אחד שכתב פוסט פרטי בפייס שלו שלא מתיישר עם האג'נדה הלהטבי"ת נקרא מיידית לHR  לשיחה שהמליצה לו למחוק את הפוסט. ודרשה ממנו לא להתבטא בנושא במסגרת החברה כי זה "נושא רגיש"

אני בעצמי ראיתי לא זוכר היכן כתבה מהצד השני של גברת חביבה שקראה ללחום "בחשוכים"  שלא מתיישרים עם האג'נדה הלהטבי"ת והצהירה שהיא דאגה לשלוח את הפרטים האישיים שלהם לכל מחלקות הHR  בסביבה בכדי שלא תהיה להם פרנסה.

דוגמא...

לפני 22 דקות, Potato כתב:

איפה חיילים נאלצים לשהות בתוך ריכוז חרדי?

יש קו מילואים בבני ברק? וואלה לא שמעתי.

אני במקרה גר בקרית גת בסבב האחרון גדוד התמקם בבית ספר בקריה החרדית.

בבני ברק קרה למשל בקורונה. או באלעד שהיה שם איזה אירוע רציני כבר לא זוכר.

פורסם
לפני 2 דקות, yd b-4 כתב:

יתה שם כתבה גדולה למדיי על משטר המחשבות האלים שנמצא בחלק מחברות ההייטק. ימניים מפחדים להתבטא פן יחסמו בקידום.

אני עובד למעלה מעשרים שנה בהייטק, במגוון חברות ומעולם לא ראיתי ימני שפוחד להתבטא. הכתבות האלו הן תעמולה.

מה שכן, אם במסגרת ההתבטאות הימנית תגיד דברים שפוגעים במגזרים שונים, תתבטא בגזענות, הומופוביה וכו' אז כן תהיה לך בעיה, ובצדק.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 דקות, David32 כתב:

עד שזה מגיע להוכחת היהדות נכון? במקרה אור לא שייך למגזר שצריך להוכיח, אבל אני כן. 

באמת בשיא הרגישות, אני מנסה להבין מעבר לכעס האימפולסיבי. אין חצי יהודי. זה או כן או לא. במידה ואתה כן, אנחנו אחים במידה ולא אין לי שום בעיה איתך אבל אחים אנחנו לא.

לא כל כך מבין איך זה קשור להוכחת יהדות.

ישנם לא מעט עולים בעיקר מבריה"מ שעלו עקב חוק השבות. שמתיר לאינם יהודים שהם צאצאי יהודים לקבל אזרחות. 

בגלל שכולם דומים וכולם בני אדם היה לא מעט בלבול ולכן נדרשת הוכחת יהדות. מה פסול בזה?

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, yd b-4 כתב:

שמקשות מאוד  על יהודי שמר תורה ומצוות לעבוד בהם. 

-באקדמיה לא נותנים לפתוח לימודים אקדמאים בהפרדה למרות הדרישה.

מה מקשה, באמת.

כול המסע שלך כאדם הוא מול עצמך, אלוהים ואחר כך האחר. 

מכיוון שבסופו של דבר זה הכול החלטות ופעולות שלך (אף אחת לא מחליקה ונופלת על זין) יש לך את הערכים שלך - תשמור עליהם. גם אם יש בחורה (או בחור) יותר חשופה.

אף אחד לא מכריח אותך לבגוד/לנאוף/לשתות/לעשן/להדליק אש בשבת. אף אחד. אתה עושה את ההחלטות שלך.

אתה יודע מה אתם עושים? אתם אומרים "אני בדיאטה" ובמקום לשלוט בעצמך - שאף אחד לא יאכל.

אני מתאר לעצמי שזה כי זה קל יותר, למרות שאם יש יצר מיני, אז יש יצר מיני.

כמו גם כשרות, או כול דבר אחר. רוצה לשמור כשר? אף אחד לא אומר לך לא.

רוצה להתפלל? בבקשה. איפה מונעים ממישהו להתפלל?

עבדתי במטבחים, פעם היה שוטף כלים מוסלמי שהיה חשוב לו להתפלל. כשהגיע הזמן הוא הלך ופרס את השטיח, ואף אחד לא אמר לו מילה. וזה עוד ערבי - הם לא מקבלים יחס נחמד בארץ.

ולגבי אג'נדה להטבית.

אולי מתישהו תצליח להסביר לי למה אכפת לך מי דוחף מה ולאיזה חור בבית שלו. לי לא אכפת.

לפני 5 דקות, yd b-4 כתב:

באמת בשיא הרגישות, אני מנסה להבין מעבר לכעס האימפולסיבי. אין חצי יהודי. זה או כן או לא. במידה ואתה כן, אנחנו אחים במידה ולא אין לי שום בעיה איתך אבל אחים אנחנו לא.

לא כל כך מבין איך זה קשור להוכחת יהדות.

ישנם לא מעט עולים בעיקר מבריה"מ שעלו עקב חוק השבות. שמתיר לאינם יהודים שהם צאצאי יהודים לקבל אזרחות. 

בגלל שכולם דומים וכולם בני אדם היה לא מעט בלבול ולכן נדרשת הוכחת יהדות. מה פסול בזה?

בוא. נעשה בדיקת DNA. אם אתה לא 100% יהודי - תוריד תכיפה. מה אתה אומר על זה?

מה פסול בזה?

בוא נגיד שנראה לי פסול שאחרי שהסבים והסבתות שלי, וגם ההורים שלי, חטפו מכות ויחס מגעיל בגלל שהם יהודים, לא נראה לי סבבצ'יק שאתה עוד בא ואומר לי "תוכיח", כי יש כאלה, שהם חצי.

בטח ובטח, שכשהרביצו והשמידו, לא באו ובדקו התאמה של 100%.

אין לי כעס אימפולסיבי אליך, אני גם לא גר בישראל, אני גם לא רואה את עצמי יהודי - או בעל דת בכלל. ככה שבין אם ההורים שלי יהודים לבין אם לא - אתה לא תקרא לי "אחי" 🤷‍♂️.

ואת הכסף הלא יהודי שלי, אין לך בעיה לקחת. כי כסף זה כסף, ויהודי זה נחמד.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
Just now, פינדר כתב:

הומופוביה

אני יודע שזו נקודה רגישה אבל הייתי חייב-

אסור לי לחשוב שלהט"ב זו מחלה שמוטב אם היה לה טיפול הולם ושמשפחה נורמלית מורכבת מאבא ואמא?

כל האנושות חשבה ככה עד ששינו לנו את המחשבות בכח.

אין לי שמץ של שנאה להומו/לסבית וליבי נכמר על הקשיים שהוא עובר. ואני לא מתכוון להתערב לאף פרט מה לעשות בחיים שלו. אבל אני גם מרחם על חולי סרטן ולא רוצה שישכנעו אותי שכולם צריכים להיות חולי סרטן.

הטרללת הזו הגיעה למחזות ההזיה ראיתי חרשים שמתנגדים לכך שילדיהם יעברו השתלות שבלול בשביל שלא יאבדו את היחודיות שלהם. 

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

ולגבי אג'נדה להטבית.

אולי מתישהו תצליח להסביר לי למה אכפת לך מי דוחף מה ולאיזה חור בבית שלו. לי לא אכפת.

זה קל,

ברגע שהם מנסים לייצר מזה משהו איום ונורא ויש ציבור גדול שזה עובר לו חלק בגרון(חה חה) האיום ונורא קצת פחות איום ונורא,כי אנשים להטבים חיים ביחד,מקימים משפחות והחיים שלהם אחלה.

אז יותר קל להעלים את זה מהעין ולהגיד שזה רע מלנסות להתמודד עם החיים במאה 21 ולנסות להסביר למה זה רע(כי זה קשה).

לפני 1 דקה, yd b-4 כתב:

אני יודע שזו נקודה רגישה אבל הייתי חייב-

אסור לי לחשוב שלהט"ב זו מחלה שמוטב אם היה לה טיפול הולם ושמשפחה נורמלית מורכבת מאבא ואמא?

מותר לך,אבל זה רק מדגים כמה אתה בן אדם חולה.

לפני 1 דקה, yd b-4 כתב:

אין לי שמץ של שנאה להומו/לסבית וליבי נכמר על הקשיים שהוא עובר. ואני לא מתכוון להתערב לאף פרט מה לעשות בחיים שלו. אבל אני גם מרחם על חולי סרטן ולא רוצה שישכנעו אותי שכולם צריכים להיות חולי סרטן.

אם להטב,שזו נטיה טבעית מולדת מושווית לסרטן.

למה להשוות בני אדם שיושבים וממלמלים משהו מתוך איזה ספר ישן וחושבים שזה ישפיע על משהו אחרי שהם יהיו מתחת לאדמה זה לא סרטן?

• אהבתי 2

• תוכן חדש...