Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקופת ממשלת מעבר אי אפשר לעשות הרבה.

היו צריכים לחתום הסכם זמני לשנה ואז לשבת למו"מ רציני תוך נכונות להתמודד עם שביתה ארוכה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

מבחינה מהירה של ההסכם לא נראה שיש פה ממש "הישג", פרט לעלייה בשכר של מורים חדשים.

המורים הותיקים יקבלו תוספת של לפחות 1000 ש"ח. על מה?   סתם תוספת ותק ללא קשר לביצועים, כנראה?

אין שום שינוי במספר ימי החופשה. מוותרים על חופש בימי איסרו חג אבל אז מוסיפים את זה כגשר בין כיפור לסוכות, כמה שבועות אחרי שהתלמידים חוזרים מחופש של חודשיים.

הליך הפיטורים "יתייעל". איך, מתי?

קראתי איפשהו שבשנים הקודמות פוטרו רק 3 מורים בשנה, ולוקח בממוצע 300 ימים לפטר מורה. הזוי, פשוט אין מורים לא ראויים...

פורסם
לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

הליך הפיטורים "יתייעל". איך, מתי?

הבעיה כרגע היא חוסר במורים ולא ביכולת לפטר אותם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מה שחסר זה מורים איכותיים. עם כל הכבוד, לא הגיוני שרק 3 מורים נמצאו לא ראויים למערכת החינוך.

אם יתחילו להיפטר מה"שומנים" אז אולי יהיה תקציב למשוך מורים איכותיים יותר.

אגב, היחס בן מספר התלמידים לסגל החינוכי בישראל לא שונה מהותית משוויץ או מקנדה.

פורסם
לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

מה שחסר זה מורים איכותיים

חסרים מורים. נקודה.

לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

אם יתחילו להיפטר מה"שומנים" אז אולי יהיה תקציב למשוך מורים איכותיים יותר.

אז אתה רוצה לפטר עוד מורים, מעבר למה שחסר, בשביל שיגיעו מאיפשהו המורים האיכותיים, שכרגע פשוט יושבים באיזו עתודה דמיונית שקיימת בחלומות שלך ומחכים בסבלנות?

תוכנית מעולה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חופש למנהלי בתי הספר לפטר מורים שלא מתאימים זה חשוב, אבל יותר חשוב למשוך לתחום אנשים איכותיים ולתת להם תמריצים להישאר בו מעבר לוותק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מזכיר לי את הדיון הנפלא עם ספריאל בשרשור ליד, שבו הסביר לנו שאין איך למדוד ביצועים של מורים. מניח שגם זה חלק מהבעיה.

אבל כן. זה שחסרים מורים נקודה זו בעיה יותר גדולה כרגע

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 39 דקות, gadik6 כתב:

אין שום שינוי במספר ימי החופשה. מוותרים על חופש בימי איסרו חג אבל אז מוסיפים את זה כגשר בין כיפור לסוכות, כמה שבועות אחרי שהתלמידים חוזרים מחופש של חודשיים.

זה דווקא הגיוני, לא? השנה בכלל מדובר על יום חמישי ויום שישי, הכי הגיוני בעולם שיהיה שם גשר. 

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, פינדר כתב:

חסרים מורים. נקודה.

אז אתה רוצה לפטר עוד מורים, מעבר למה שחסר, בשביל שיגיעו מאיפשהו המורים האיכותיים, שכרגע פשוט יושבים באיזו עתודה דמיונית שקיימת בחלומות שלך ומחכים בסבלנות?

תוכנית מעולה.

על סמך מה אתה קובע שחסרים מורים, כי יפה בן דוד אמרה?

תביא נתונים שחסרים מורים.

ומה התכנית שלך?   בוא נשפוך עוד כסף למערכת החינוך?

מורים איכותיים יגיעו ברגע שהשכר יעלה, ברגע שסביבת עבודה תתגמל מצוינות וברגע שמשרד החינוך לא יתנהל כמו ועד עובדים.

זה יכול להגיע ממורים חדשים שילכו ללמוד הוראה או ממורים שעזבו את המערכת ויחזרו או אפילו ממהנדסים ובוגרי מקצועות ריאליים שיעברו להוראה.

זה ייקח זמן, אבל פתרונות קסם לבעיה אין.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
Just now, gadik6 כתב:

כי יפה בן דוד אמרה?

כי הבן שלי ניגש לבגרות בתנ״ך, בלי שהיתה לו מורה למקצוע הזה. שנה שלמה לא הצליחו למצוא מורה.

כי אני מכיר עוד אנשים שבבתי הספר של הילדים שלהם חסרות מורות. ביותר מעיר אחת.

אגב, ככל שאיזור המגורים יותר יוקרתי, ככה יותר קשה להשיג מורה. כי מורים ומורות לא מרוויחים מספיק בשביל לגור באיזורים יוקרתיים.

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

ומה התכנית שלך?

אין לי תוכנית קסם. אבל להגיד ששורש הבעיה זה שאי אפשר לפטר מורים, זו שטחיות.

אני בטוח שכל אחד מאיתנו נושא עימו את זכר המורה הגרוע הבולט משנות לימודיו. גם אני. אבל אם אני חושב על זה בכנות 95% מהמורות שלימדו אותי ואת הילדים שלי היו בסדר גמור. חלקן גם היו ממש טובות.

אז חשוב שיהיה אפשר לפטר מורה גרועה ולתגמל מורה מצטיינת, אבל זה לא פתרון קסם כמו שאנשי השוק החופשי מפנטזים.

לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

אין איך למדוד ביצועים של מורים

ברור שאפשר למדוד ביצועים של מורים. השאלה היא כמה זה מקדם את החינוך. האם אני רוצה שתהיה שיטת תגמול למורים, שתיצור אוירת תחרות בין מורות? אני לא בטוח שלא יהיו לזה השפעות שליליות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

ברור שאפשר למדוד ביצועים של מורים. השאלה היא כמה זה מקדם את החינוך. האם אני רוצה שתהיה שיטת תגמול למורים, שתיצור אוירת תחרות בין מורות? אני לא בטוח שלא יהיו לזה השפעות שליליות.

אין לי מושג. אני לא מכיר מספיק את התחום ולא מבין בו. בזמנו בזכות ספריאל קראתי אבל שמודדים ביצועים מורים במדינות כמו פינלנד. אז מניח שאפשר לעשות את זה בצורה סבירה. אבל זה דיון לגמרי צידי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה הבעיה עם תחרותיות בריאה? כמו בכל מקצוע אחר, מי שטוב מתקדם ומתפתח, מי שבינוני מדשדש במקום ומי שגרוע נעלם. ככה צריך להיות גם אצל מורים. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

מה הבעיה עם תחרותיות בריאה?

השאלה מה זו תחרות בריאה, ביחוד אצל עובדי מדינה.

אני יכול לחשוב על כמה בעיות לדוגמה:

1. מורים שלא משתפים ידע עם מורים אחרים. שומרים על מערכי שיעור לעצמם.

2. מנהלים שנותנים בונוסים ע״ס חברות או חנפנות ולא על בסיס הצטיינות

שוב, אני לא לגמרי נגד, אני רק לא חושב שזה איזה פתרון קסם.

ואני חושב שלפני שמגיעים לפיטורים ובונוסים, יש עוד הרבה מה להשקיע מבחינת מספר תלמידים בכיתה, עומס על מורים (שעות לימוד שבועיות), תנאים נורמלים למורים ולתלמידים (מבנים, ציוד וכו׳)

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1. אני חושב שמנהל טוב ידע לזהות מורה עם שיטת לימוד יחודית ויקדם אותו כדי להעביר את השיטה לשאר המורים, זה בדיוק ההבדל בין תחרותיות טובה לסביבת עבודה רעילה. זה לא שהיום המצב מעודד מורים לשתף.

2. ליקוקים לבוס יש בכל מקום אבל כמו שידוע בולשיט לא יכול לשמור עליך בצמרת. אם יש דרך למדוד ביצועים, ליקוקים לא יעזרו למי שלא יודע להתקדם בלעדיהם.

זה כמובן רק חלק מהדברים שצריך לעשות, זה לא שיש פיתרון קסם כמו שאין פיתרון קסם לעסק שלא מצליח או למערכת שלא מתפקדת. מה שבטוח זה שאם רוצים לראות שיפור צריך לעשות שינויים ולא להמשיך לשפוך יותר כסף לתוך אותה מערכת שלא מתפקדת ולהתפלא שהתוצאה זהה.

• תוכן חדש...