Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אור - פספסת, במתכוון או שלא, את הקטע של "לדעתי" שהיה לפני הדעה שלי על שניה וחצי וכו'.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

ברמה מסוימת כן, כל עוד הם משלמים משכורות טובות לאזרחים של המדינה והחברה הזו תורמת בצורות אחרות, כמו הוזלה של המוצרים לאזרחים של המדינה (תחשוב על מעבדים בחצי מחיר בארץ או תרופות מסובסדות על ידי החברה).

לא אמרתי שחברות הן גופים רעים אבל הן חייבות לשלם מס.

החברות הישראליות האלה משלמות משכורות טובות לעובדים שלהן, ההוכחה היא שיש ביקוש ער למשרות שם.

לא יודע אם חברות בפינלנד מסבסדות את המוצרים שלהן בשוק המקומי ואני מניח שגם אתה לא. סבסוד של מוצרים זה, אגב, מתכון ליצירת שוק שחור בו אנשים רוכשים את המוצר בזול ומוכרים אותו במחיר השוק - לא בטוח שזה דבר טוב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
בשביל מה כל ההתפטלויות וההתפלפלויות סביב מה שהוא בעצם חוק מלחמה מאוד ברור.

לא הורגים שבויי מלחמה!

זה שעד לפני שניה החייל/טרוריסט שמולך ניסה לרצוח אותך לא קשורה כהוא זה לעובדה שמרגע שנשבה, לא רק שאסור לפגוע בו (מה שעשו) אלא שבריאותו וחייו על אחריותך באותו רגע (מה שלא עשו וגם על זה יענשו).

החוק פשוט מאוד, ברור נהיר וכמה שהוא ברור ונהיר, ככה בדיוק נהירה וברורה אשמתו של החייל.

נגמר הדיון!

זו ההודעה הכי מדויקת שקראתי עד עכשיו!

פורסם

רומן, כנראה לא הבנתי את הכוונה שלך -

אתה טוען שהמחדל הוא לא במקרה הספציפי הזה, אלא בתו"ל הכללי של צה"ל?

עיוות בכוונה - ממש לא. לא רואה טעם בעיוות דבריו של אדם, הרי עוד דקה הוא יכול להגיב כאן ולהראות זאת, והכל מתועד..

מבחינת דעה: אני מסכים איתך כשזה מגיע לפעילות צבאית מבצעית, לא מסכים איתך כשמדובר בפעילות שיטורית. בכל מקרה לדעות של שנינו אין בכלל משקל בסיטואציה הספציפית הזו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כן, הבעיה כללית הרבה יותר. מלחמה (ואנחנו במלחמה) היא לא עניין יפה ווידוא הריגה, לטעמי, הוא כורח.

פעילות שיטורית זה נחמד, בשביל זה יש מג"ב. לצפות מחייל בצבא חובה לבצע פעולות שיטוריות היטב זה נאיבי במקרה הטוב. חייל מאומן, וצריך להיות מאומן, לכבוש ולהרוג. זה הייעוד שלו. רופא ייעודו לרפא, חייל יעודו להרוג. עד כדי כך פשוט.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מעניין שאתה אומר את זה...כי מדובר בחובש....

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

וזה משנה כי? חובש הוא קודם כל חייל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

טוב איבדתי אותך, כל מה שאתה רושם נכון - אבל בפועל אתה הרי יודע שאנחנו שולטים על אוכלוסיה אזרחית, ע"י שימוש בכוחות צבאיים. אז מה אתה אומר בעצם? שצריך להמיר חצי מצה"ל למשטרה/מג"ב? או להפסיק להשתמש בצה"ל ככוח שיטור? או להפסיק לשלוט עליהם?

בכל אופן אם אנחנו מדברים על המציאות, בה צה"ל מתפקד ככוח שיטור, אני מקווה שברור לך שאם הוא יפעל כמו שאתה מתאר אנחנו נשחה בפשעי מלחמה על ימין ועל שמאל תודות למציאות המורכבת בשטחים.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

המשכורות גבוהות אבל כמות האנשים שמועסקים שם לא פרופורציונלית להטבות המס של אינטל.

יש באינטל ישראל בערך 9500 עובדים ישירים ועוד 20000 בתעשיות עקיפות.

אם אינטל משלמת מס של 1.6% (רק 24 מליון מתוך 1.5 מיליארד) זה ממש שערוריה.

הנה עוד מידע על זה: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000822939

לגבי סבסוד של מוצרים על ידי חברות שפועלות בארץ:

אתה רואה הרבה אנשים קונים כרטיסיות לאוטובוס (שהן מסובסדות) ומוכרים אותם במחיר מלא?

אתה רואה אנשים קונים חלב ומוכרים אותו ביוקר?

זו לא באמת בעיה, במיוחד כשבמדינה אתה תוכל פשוט להגיע לחנות ולקנות את זה יותר זול.

חוץ מזה שהממשלה יכולה גם להגיד "אנחנו מסבסדים סכום מסוים אז המחיר המקסימלי של המוצר הזה הוא X".

אני לא מסבסד את השירותים שלי כי אני משלם כיום בערך 35% מס.

אם היו נותנים לי הנחה כמו של אינטל הייתי יכול לתת את אותו שירות ב20% פחות.

פורסם
אז מה אתה אומר בעצם? שצריך להמיר חצי מצה"ל למשטרה/מג"ב? או להפסיק להשתמש בצה"ל ככוח שיטור?

כן (לא כ"כ להמיר, כמו להביא לשטחים) וכן. לצפות מצבא לתפקד ככוח שיטור זה לא נכון ומטומטם. או שתביא לשם מג"ב או שאל תבוא בטענות לצבא שנוהג כמו שצבא אמור ומאומן לנהוג. לאו דווקא במקרה הזה, אליו התייחסתי כבר, אלא באופן כללי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הא אוקיי,

אז אנחנו מסכימים לגמרי.

ההפיכה של צה"ל לכוח שיטור במקום לצבא סדיר היא תופעה שמטרידה הרבה... youknowwhats

וכן, אין ספק שזה מוליד הרבה fuckups. אבל שים לב - הרבה מאוד אנשים חושבים שתופעות כמו הסיפור הזה שאנחנו מדברים עליו אינן fuckups בכלל, ולדעתי זו אחת הסיבות לכך שאנחנו נהיים עם הזמן קוטביים יותר ויותר (והשילוב עם השכנים ה'מפרגנים' שלנו לא עוזר יותר מדי)

פורסם
המשכורות גבוהות אבל כמות האנשים שמועסקים שם לא פרופורציונלית להטבות המס של אינטל.

אתה רואה הרבה אנשים קונים כרטיסיות לאוטובוס (שהן מסובסדות) ומוכרים אותם במחיר מלא?

זו לא באמת בעיה, במיוחד כשבמדינה אתה תוכל פשוט להגיע לחנות ולקנות את זה יותר זול.

חוץ מזה שהממשלה יכולה גם להגיד "אנחנו מסבסדים סכום מסוים אז המחיר המקסימלי של המוצר הזה הוא X".

אתה מודע לזה שבגלל מחשבה כזאת איבדנו מפעל לאירלנד? מזה משנה כמה אינטל משלמת מס.. היא חברה בינלאוממת והיא יכולה להקים את המפעלים שלה בכל מדינה מערבית וגם שם לעשות תרגילי מס. מה שאתה שוכח זה כל המיסים שמגיעים מעובדי אינטל. הרי אם עובד אינטל מרוויח ברוטו 20 בערך חצי מזה זה מיסים ואיפה עלות המעביד? מדובר פה בסכומים עצומים. תאמין לי שאם זה לא היה כלכלי למדינה היא לא הייתה מורידה נותנת להם כל כך הרבה הטבות. לעומת זאת חברות אשר עושות כסף על חשבון מחצבי המדינה צריכות לשלם מיסים מאוד גבוהים לטעמי.

פורסם

סבבה.

בזה אני מסכים.

כי"ל למשל צריכה לשלם הרבה יותר ולדעתי אפילו להפסיק את הפעילות שלה שדופקת לגמרי את הטבע של המדינה אבל זה נושא אחר.

בקיצור, קיצוצים במס זה משהו שלא אמורים לעשות בכזו קלות.

לא יכול להיות שכמעט כל נטל המס נופל על אנשים פרטיים ועל עסקים קטנים, בעוד שעסקים גדולים לא משלמים כלום פשוט כי "מפחדים מהם".

אם הם משלמים כל כך מעט, לא צריך אותם פה.

פורסם

אז הטבת מס בפינלנד זה בסדר, אבל בישראל לא? מתי קובעים שהטבת מס היא שערוריתית?

אני מבין ממה שאמרת שהעובדה שאינטל מעסיקה כשלושים אלף איש אינה מצדיקה הטבה כה גדולה במס. אז כמה כן מגיע להם?

הדוגמאות שנתת לגבי מוצרים תחת סובסידיה אינן רלוונטיות, כי חברות פיניות שמייצאות מוצרים לא יכולות למכור כרטיסיות לאוטובוס בשוק הבינלאומי וחלב זה מוצר שקשה לייצא כי הוא פג תוקף תוך כמה ימים ודורש קירור. להזכירך, אנחנו מדברים על הטענה שלך שחברות זכאיות להטבת מס אם (בין השאר) הן מסבסדות את המוצרים שלהם בשוק המקומי.

אם הממשלה מחליטה לסבסד מוצר זה בדיוק כמו לתת הטבת מס ליצרן של המוצר, כי לוקחים את הכסף של האזרחים (שבידי הממשלה) ונותנים אותו ליצרן בכך שהוא יכול למכור יותר במחיר מלאכותי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לא אמרתי שאינטל מעסיקה 30000 איש. היא מעסיקה ישירות רק שליש מזה, והשאר זה מחברות שפועלות בגלל שאינטל קיימת פה.

גם לא אמרתי שהטבת מס זה לא בסדר. אמרתי שיש חברות גדולות שמקבלות יותר מדי הטבות מס וכל העול נופל על האזרחים.

אם גם האזרחים היו משלמים פחות מס (או מקבלים מס שלילי כמו בפינלנד) לא הייתי מתלונן.

שוב, אני מדבר על הקונספט של סבסוד ממשלתי בשביל להטיב עם האזרחים.

כרגע המצב הוא שהאזרחים בעצם מממנים הכל והתאגידים הגדולים ניהנים מזה.

אם למשל חברת תקשורת רוצה הטבת מס, היא חייבת לגלגל אותה ללקוחות.

הכסף הזה בעצם לא נעלם אלא זה כסף שיותר זמין ללקוחות, שייקחו אותו למכולת או יעשו איתו משהו בכל מקרה.

את המס המדינה תקבל בכל מקרה.

הבעיה היא שהמדינה לא משתמשת בעובדה שיש לה כוח בשביל לאכוף את זה.

למדינה גם יש את הכוח לעשות שינויים רציניים בשוק.

היא יכולה למשל לתת הטבות מס ליבואני רכב שמביאים רכבים יותר בטוחים וחסכוניים ומוכרים אותם בזול.

כמו שרכב חשמלי כמעט לא משלם מס, ככה חברה שרק מביאה רכבים כאלו יכולה לשלם פחות מיסים, אם היא תמכור במחיר ששווה ללקוח.

או למשל להגיד ליבואנים של רכבים כמו ניסאן\ הונדה\ שברולט\ פיאט (שיש להם גרסה חשמלית מוצלחת) שהם חייבים למכור אחוז מסוים מהרכבים שלהם כרכב חשמלי.

שיביאו את הליף החדשה, ואם הם מוכרים 300 הם יקבלו הטבת מס.

זה יחייב אותם להתקין עמדות טעינה בכל הארץ וככה פתרנו גם את העניין של תשתית.

זה יעשה טוב לכלכלה, לבריאות של כולם וגם יביא יותר מיסים כי לכולם יהיה יותר כסף להוציא על דברים אחרים.

יש עוד המון דוגמאות גם בתחומים אחרים שהמדינה יכולה לשפר פלאים ולא עושה את זה.

במקום זה היא מחפשת את האזרח הקטן שישלם כמעט חצי מההכנסות שלו על מיסים ישירים ועקיפים.

המדינה לא עושה את זה כיום אלא מעדיפה שהאזרחים ישלמו הרבה, יחיו פחות טוב ושהתאגידים ימשיכו להתעשר.

• תוכן חדש...