Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחת הבעיות העיקריות של התוכנה זה שהיא אומרת לפי מה שהיא יודעת בכל רגע נתון.

אם אני יוצא ב5:30 בבוקר מכרמיאל לתל אביב, זה אומר שאני אגיע ב7:00.

הבעיה היא שבזמן שאני עדיין נוהג כבר התוכנה מתחילה לקבל את העדכונים של הפקקים שמתחילים בגוש דן, והם לא היו שם כשיצאתי מהבית.

אלו הסיבות העיקריות שזה טועה.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אחת הבעיות העיקריות של התוכנה זה שהיא אומרת לפי מה שהיא יודעת בכל רגע נתון.

אם אני יוצא ב5:30 בבוקר מכרמיאל לתל אביב, זה אומר שאני אגיע ב7:00.

הבעיה היא שבזמן שאני עדיין נוהג כבר התוכנה מתחילה לקבל את העדכונים של הפקקים שמתחילים בגוש דן, והם לא היו שם כשיצאתי מהבית.

אלו הסיבות העיקריות שזה טועה.

זו אחת הבעיות אבל לא רק. גם אם תבדוק ב 8:00 בבוקר עדיין תקבל חצי מהזמן האמיתי בהרבה מקרים.

סתם דוג' קטנה, בשעות העומס אחר הצהריים WAZE אומר שמעזריאלי למרכז ראשון לציון לוקח 21 דק' (שזו שטות, לוקח כפול ויותר), אבל זה לא הכל, אם תבדוק בלילה, תקבל 20 דק' את אותו המסלול. וזה אומר הכל, אומדני התוכנה פשוט לא טובים בחלק גדול מהמקרים. לכן שירשור עם זמנים אמיתיים, לדעתי יתרום להרבה מאוד אנשים.

פורסם

שלושים איש אומרים לך שהווייז מדייק (ומתעדכן תוך כדי נסיעה, הגיוני הרי שיהיו שינויים במצב התנועה). כתב אחד בוואלה אומר לך שהוא מזייף ואתה מתעקש לדבוק באמת של הכתב.

שגם אני אגיד לך שכל נסיעה שעשיתי אי פעם עם ווייז, בין אם בארץ ובין אם פה בקנדה הזמן שניתן לי היה מדוייק? אז הנה, אמרתי.

אתה לא יכול לשבת בבית, להזין כתובת, לחכות שהוא יעלה את הזמן ולצעוק "הוא טועה". סע איתו בתכל'ס, תראה את זמן ההגעה מתעדכן בזמן שאתה נוסע (כי מצב התנועה משתנה, איזה קטע) ותגיד אם הזמן שניתן לך *כשהגעת ליעד* או כמה דקות לפני הוא נכון או לא. עם כל הכבוד לטכנולוגיה ישראלית, גם ווייז לא יכול לחזות שבעוד רבע שעה, בזמן שאתה בדרך לעבודה יהיה פקק בז'בוטינסקי. את זה רק אתה יכול לדעת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
שלושים איש אומרים לך שהווייז מדייק (ומתעדכן תוך כדי נסיעה, הגיוני הרי שיהיו שינויים במצב התנועה). כתב אחד בוואלה אומר לך שהוא מזייף ואתה מתעקש לדבוק באמת של הכתב.

שגם אני אגיד לך שכל נסיעה שעשיתי אי פעם עם ווייז, בין אם בארץ ובין אם פה בקנדה הזמן שניתן לי היה מדוייק? אז הנה, אמרתי.

אתה לא יכול לשבת בבית, להזין כתובת, לחכות שהוא יעלה את הזמן ולצעוק "הוא טועה". סע איתו בתכל'ס, תראה את זמן ההגעה מתעדכן בזמן שאתה נוסע (כי מצב התנועה משתנה, איזה קטע) ותגיד אם הזמן שניתן לך *כשהגעת ליעד* או כמה דקות לפני הוא נכון או לא. עם כל הכבוד לטכנולוגיה ישראלית, גם ווייז לא יכול לחזות שבעוד רבע שעה, בזמן שאתה בדרך לעבודה יהיה פקק בז'בוטינסקי. את זה רק אתה יכול לדעת.

זה לא משנה את העובדה, שאדם לדוג' מחפש דירה, ואחד הדברים החשובים לו זה זמן ההגעה לעבודה (אני גם עברתי סיטואציה דומה). אתה בודק ב WAZE, רואה שמחולון וראשון אתה מגיע לעזריאלי ב 25-30 דק' בשיא הלחץ בבוקר, אתה אומר וואלה איזה יופי, יאללה נעבור, בסוף אתה מגלה שהנסיעה אורכת פי 2 זמן. אני לא בטענות ל WAZE, לא בא לסגור את WAZE, אני רק אומר ששירשור מתעדכן של זמני נסיעה, ייתן תמונה אמיתית יותר. אם אותו אחד שגר במערב ראשון יכתוב פה שלוקח לו שעה להגיע לעזריאלי, אז זה יעזור להרבה מאוד אנשים שלא באמת יודעים ומחפשים אינפורמציה אמיתית כזו, אינפורמציה ש WAZE לא יכולה לתת להם. שוב, אין לי שום דבר נגד WAZE, ומטרת השירשור היא רק לעשות משהו שיכול לעזור להרבה מאוד אנשים.

פורסם
זה לא משנה את העובדה, שאדם לדוג' מחפש דירה, ואחד הדברים החשובים לו זה זמן ההגעה לעבודה (אני גם עברתי סיטואציה דומה). אתה בודק ב WAZE, רואה שמחולון וראשון אתה מגיע לעזריאלי ב 25-30 דק' בשיא הלחץ בבוקר, אתה אומר וואלה איזה יופי, יאללה נעבור, בסוף אתה מגלה שהנסיעה אורכת פי 2 זמן. אני לא בטענות ל WAZE, לא בא לסגור את WAZE, אני רק אומר ששירשור מתעדכן של זמני נסיעה, ייתן תמונה אמיתית יותר. אם אותו אחד שגר במערב ראשון יכתוב פה שלוקח לו שעה להגיע לעזריאלי, אז זה יעזור להרבה מאוד אנשים שלא באמת יודעים ומחפשים אינפורמציה אמיתית כזו, אינפורמציה ש WAZE לא יכולה לתת להם. שוב, אין לי שום דבר נגד WAZE, ומטרת השירשור היא רק לעשות משהו שיכול לעזור להרבה מאוד אנשים.

במילים אחרות מה שאתה טוען הוא זה: לא ניתן לקבוע את זמני הנסיעה ליעדים נבחרים ממקום מגורים עתידי על סמך דגימה אקראית.

אם וייז עושים ממוצע (שלא יכול להיות תמיד נכון, מן הסתם) על בסיס נתונים של עשרות, מאות (אלפי ?) משתמשים, כיצד אתה מצפה לקבל תמונה אמיתית יותר על סמך ניסיון של אנשים בודדים בפורום הזה, אשר יספרו לך כמה זמן לוקח להם להגיע לעבודה באיזשהו מסלול (אשר מידת הרלוונטיות שלו נעה בין כלל לא רלוונטי ל-רלוונטי במידה מסויימת)?

נ.ב. כשאני כותב שהוייז מדוייק ברוב המקרים, כוונתי היא בזמן אמת. כלומר, כאשר אני מתחיל נסיעה ליעד כלשהו ונעזר בוייז, בד"כ הוא מדייק. לא דיברתי על ממוצע ככלי עזר לבחירת מקום מגורים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לשימחתי אני לא נאלץ לבדוק את הכלי הזה במקומות האלה ובזמנים האלה, אחי עושה את זה בשבילי כל בוקר ומדווח על דיוק מקסימלי של פספוס מספר דקות ומתעדכן.

גם המסלולים המומלצים פנויים באופן מפתיע!

פורסם

שוב, אז איך תסבירו שהוויז אומר זמנים שהם חצי מהמציאות? יש פה כשל כלשהו. סתם דוגמא קטנה, ב 12 בלילה מקניון עזריאלי למרכז ראשון לציון התוכנה אומרת 21 דק'. עכשיו, בשיא הפקקים, היא אומרת 23 דק'. אם זה לא שגוי אז מה שגוי? אני לא אומר סתם, התוכנה מזייפת בהרבה יעדים.

פורסם

אני נוהג לאחרונה הרבה בתל אביב,וגם בבקרים,

כל פאתי העיר ההזויה הזאת מלאים לחלוטין מ7:30-10:00 בערך...

איך כל כך הרבה אנשים מגיעים לעבוד שם אני באמת לא מצליח להבין,כל בוקר נתקעים שעות בפקקת הזאת?!

• תוכן חדש...