Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

אני צריך לקבל החלטה בנוגע לרכב ליסינג שאני מקבל מהעבודה

האופציות שעומדות לרשותי הם :

יונדאי אי 30 מנוע 1600

פורד פוקוס דגם טרנד מנוע 1600

אופל אסטרה ברלינה 1400 טורבו

נסעתי עם כולם נסיעת מבחן קצרה, אני נוהג כ 6000-7000 ק״מ בחודש,

התחברתי יותר לאסטרה ברלינה במיוחד בגלל בקרת השיוט, הזריזות ותא הנוסעים המרווח והשקט,

מחווית הנהיגה דווקא אהבתי קצת יותר את הפוקוס, ליונדאי לא התחברתי בכלל.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם לפני שאני מקבל החלטה בנוגע לרכב שאצטרך לחיות איתו בשנתיים הקרובות

תודה רבה

פורסם

אני אישית חושב שהאסטרה היא חבילה יותר טובה.

היא יותר חזקה גם מהיונדאי וגם מהפוקוס, מאובזרת יותר מהיונדאי ומרווחת יותר מהפוקוס.

הן כולן מוצעות במחיר זהה?

פורסם

אין ספק שהאסטרה היא הזריזה ביותר אבל כנראה שהיא גם שתיינית הדלק הגדולה ביותר וזה גם מוביל אותי לשאלה הבאה - האם אתה משלם על הדלק?

אם אתה הולך לכיוון ה-i30 אז הבחירה הנכונה לדעתי היא i30cw ולא i30. גדולה יותר, מרווחת יותר, נוחה יותר ועולה כמעט אותו הדבר. לפוקוס יש התנהגות כביש מצוינת ונוחות נסיעה טובה, אבל המנוע קצת חלש ומרווח הפנים לוקה בחסר. אם יש לך משפחה עם ילדים קטנים, אל תיקח את הרכב הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל תודה

הרכב הוא רכב חברה למעט שווי רכב בתלוש המשכורת הכל על חשבון החברה כולל הדלק כמובן.

.

נאמר לי שהאסטרה ברלינה עם מנוע וגיר כמו השברולט קרוז ובנוסף גם מכלולים אחרים,

חוות הדעת שקבלתי על הקרוז לא כל כך טובה, האם מדובר באותה הגברת בשינוי אדרת ???

פורסם

אכן, הקרוז והאסטרה סדאן חולקות פלטפורמה זו עם זו וכחלק מכך גם מנוע ה-1.4 ליטר טורבו והגיר זהים.

הקרוז טורבו היא ממש לא מכונית גרועה, נהפוך הוא, מדובר במשפחתית מוצלחת למדי, ממש כמו האסטרה סדאן. אני מציע לך לא להתבסס על שמועות, שלפעמים מבוססות על חצאי אמיתות. הדגמים הפחות טובים של הקרוז היו דגמי ה-1,600 סמ"ק ממודל 2009 שסבלו מביצועים עצלים. ה-1.4 טורבו הוא דגם מוצלח הרבה הרבה הרבה יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הייתה לי את אותה התלבטות לפני חודשיים ובחרתי בברלינה,חשוב לומר ששני הרכבים מצוינים

דעתי חווית הנהיגה של הברלינה יותר נעימה מהפוקוס.

המנוע שלה מצוין והאבזור ברגע שמתרגלים לכמות הכפתורים ולמיקומם מצוין.

השיקול שהכריע אצלי היה שנמאס לי לראות פוקוס על הכביש וברלינה סביר שלא תגיע לעולם לכמות הפוקוס שיש בכבישים.

לסיכום אני ממליץ על הברלינה

פורסם
קודם כל תודה

הרכב הוא רכב חברה למעט שווי רכב בתלוש המשכורת הכל על חשבון החברה כולל הדלק כמובן.

.

אם כל חטאת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לפי דעתי, היונדאי לא ברמה של שתי האחרות.

אין לה בקרת אקלים, יש לה גלגלים קטנים וצרים שמשפיעים על האחיזה, ובאופן כללי התרשמתי מרמת גימור נמוכה יותר מהאחרות.

באשר לפוקוס ולברלינה - לפי דעתי קלעת בול. אלה שתי משפחתיות מוצלחות ביותר.

לאסטרה מנוע חזק יותר ואבזור עדיף, לפוקוס איכות חומרים טובה יותר, בידוד מעט טוב יותר.

ההחלטה ביניהן היא עניין של טעם אישי והתרשמות לאחר נהיגה.

קח אותן לנסיעות מבחן ותחליט.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

לא מכיר את הברלינה אבל הפוקוס צפופה ואצלנו ממש לא מפגינה אמינות ראויה (רכב ליסינג בן פחות משנה ועם כ 40K ק"מ שכבר הוללפו בו לא מעט דברים וגם עכשיו עומד בגלל נורת טעינה דולקת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אין ספק שהאסטרה היא הזריזה ביותר אבל כנראה שהיא גם שתיינית הדלק הגדולה ביותר וזה גם מוביל אותי לשאלה הבאה - האם אתה משלם על הדלק?

אם אתה הולך לכיוון ה-i30 אז הבחירה הנכונה לדעתי היא i30cw ולא i30. גדולה יותר, מרווחת יותר, נוחה יותר ועולה כמעט אותו הדבר. לפוקוס יש התנהגות כביש מצוינת ונוחות נסיעה טובה, אבל המנוע קצת חלש ומרווח הפנים לוקה בחסר. אם יש לך משפחה עם ילדים קטנים, אל תיקח את הרכב הזה.

לא מתייחס לאופל, לא מכיר והיא בכ"ז עם מנוע טורבו, אבל הפוקוס חלשה ביחס למי? ביחס ליונדאי? למאזדה? לפלואנס?

כי הרכב ממש לא חלש.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
לא מתייחס לאופל, לא מכיר והיא בכ"ז עם מנוע טורבו, אבל הפוקוס חלשה ביחס למי? ביחס ליונדאי? למאזדה? לפלואנס?

כי הרכב ממש לא חלש.

מסכים.

הפוקוס לא חלשה, היא מרגישה סבירה לחלוטין במיוחד עם שילוב הגיר הרובוטי.

מצד שני היא גם לא מהירה, ולבטח פחות זריזה מהאסטרה.

בכל מקרה שווה נסיעת מבחן

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

בשבועות האחרונים עמדנו בפני התלבטות דומה מאד, כאשר היינו צריכים לבחור רכב (ליסינג) מרשימה נתונה ושתי המועמדות הסופיות היו:

אסטרה ברלינה

יונדאי I30CW החדשה

התלבטנו רבות וזה לא היה קל, מכיוון שלכל אחד המרכבים הנ"ל יתרונות בנקודות ספציפיות על פני האחר.

נקודות החוזקה של הברלינה: מנוע חזק ומתקדם, אבזור עדיף ונדיב משמעותית, פחות נפוצה (עדיין).

נקודות החוזקה של ה- I30CW: שימושיות- תצורת הסטיישן מאד יעילה ובעלת מקום העמסה רב (חשוב לנו), פנים הרכב- בעל מרחב גדול יותר, הקונסולה הפנימית - הרגישה לנו מודרנית ומוצקה יותר (עדיין לא אאודי, אבל מבין שתי המתמודדות של היונדאי הרגישה טובה יותר).

חיצונית- (טעם אישי כמובן) היונדאי נראית טוב יותר.

בנוסף, קראנו מספר מבחני דרך על שני הרכבים (חיפוש בגוגל - יעלה מיידית את התוצאה הרצויה). מבחני הרכב של הרכבים, מלמדים על רכבים טובים בסך הכל, כאשר הקפיצת מדרגה הגדולה יותר היא ביונדאי.

לאחר ההשוואה שערכנו, החלטנו ללכת על ה- I30CW מכיוון שהתאימה יותר לצרכנו.

אולם, לפותח השרשור ובנוגע להתלבטות שלך:

כפי שצינתי למעלה, שני הרכבים טובים ולכל אחד מהם חוזקות במקומות אחרים. חשוב על הצרכים שלך מהרכב ואילו פרמטרים

חשובים יותר. כמובן- לבצע נסיעת מבחן על שני הרכבים וההחלטה תיהיה קלה יותר.

בהצלחה

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...