Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צובר לאט לאט אריזות שמן משומש וחלקי רכב כמו פילטרים וכדו, לאיפה אני יכול להביא אותם לטובת מחזור?

תודה

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

לכל מוסך.

השמנים נלקחים למחזור והפילטרים להטמנה מוסדרת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המוסך ייקבל את זה ממני? זה עולה להם כסף, היגיון שלי אומר שזה לא עולה להם כלום כי בטח המדינה רוצה לעודד מחזור אם זה היה עולה חצי לא היו ממחזרים, האם כך הדבר?

פורסם

אין לי מושג לגבי עלויות אבל אני כן יודע שעד היום לא הייתה לי כל בעייה למסור שמן משומש למוסכים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הפוך !

מוסכים גדולים מקבלים כסף עבור השמן המלוכלך שהם מוסרים.

מוסכים קטנים, לחלקם עושים טובה שאוספים מהם.

אגב, בשמן בישול (ממטבחים מוסדיים, מסעדות גדולות) משלמים 1.6 ש"ח לליטר למסעדה/מטבח מוסדי.

רענן

פורסם
המוסך ייקבל את זה ממני? זה עולה להם כסף, היגיון שלי אומר שזה לא עולה להם כלום כי בטח המדינה רוצה לעודד מחזור אם זה היה עולה חצי לא היו ממחזרים, האם כך הדבר?

מליונרים לא הופכים מזה. בדרך כלל המוסך מקבל כמה שקלים בודדים על כל ליטר או שהוא מקבל את הפינוי בחינם. לכאן או לכאן המוסך לא צריך לשלם על זה ולא צריך לגבות ממך תשלום בעבור זה.. עוד דבר, הרבה קבלני בנייה אוהבים את השמן המשומש. הם שופכים אותו על העצים וככה המלט לא נדבק לעץ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אני צובר לאט לאט אריזות שמן משומש.

תודה

אריזות שמן (ג'ריקנים מפלסטיק) אתה יכל לזרוק למיכל לאיסוף פלסטיק.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מן הסתם שהאריזות לא ריקות, אני ממלא בהן את השמן המשומש שהוצאתי ושם במחסן.

פורסם

רק כדרך אגב, בארה"ב אתה מוציא מיכלים סגורים עם שמן מנוע שרוף משומש עם הזבל ומכונית מיוחדת מטעם העיריה באה ואוספת את המיכלים. מה יוצא מזה? האנשים נפטרים מהשמן המשומש ואילו העירייה לוקחת את כל השמן במרוכז למרכז מיחזור ומקבלת על זה כסף. ככה כל הצדדים מאושרים. כנ"ל לגבי מיחזור. פעם בשבועיים אתה מוציא החוצה בתוך פחים מיוחדים את כל המחיזור שלך והעירייה אוספת אותם. שוב פעם, העיריה לוקחת את מאות אלפי הבקבוקים למרכז מיחזור מסויים ומקבלת על זה סכום כסף רציני שמן הסתם זורם לתקציב העירייה. אולי היו צריכים לעשות בארץ גם פיקדון על בקבוקים גדולים של מים מינראליים וסודה. ככה כולם היו הולכים למחיזור ולא כמו היום שאתה רואה אנשים זורקים אותם לפח האשפה. אני מכיר אנשים שזורקים את הבקבוקים הגדולים לפח כי פשוט אין בעזור שלהם שום עמדה לאיסוף בקבוקים. אם היה פח בנפרד והעירייה הייתה אוספת את הבקבוקים בעצמה ולא מסתמכת על גופים אחרים אני בטוח שהיה אפשר להעלות את אחוזי המחיזור.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

• ספונסר פורום
פורסם

אני כבר אמרתי בעבר שחברי הפורום שחשוב להם מיחזור השמן ופינוי המסננים להטמנה לפי החוק

מוזמנים לפרוק אותם אצלנו במוסך .

מוסך רון רח ישראל בק 18 תא .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

סליחה על הבורות אבל מה זאת אומרת "הטמנה לפי חוק". מה כבר עושים לפיטרים הללו שלא עושים כאשר זורקים אותם לפח?

לא שאני זורק אותם לפח אבל מעניין אותי לדעת איזה תהליכים הם עוברים לפני הטמנה.

תודה.

פורסם

אני מתאר לעצמי שפילטרים ושאר שאריות כימיקלים שאין מה לעשות איתם מוטמנים בצורה אחרת, על גבי מצע שאינו מאפשר חלחול גזים ונוזלים אל הקרקע. אם זה ממש מסקרן אותך אביא תשובה מוסמכת בשבוע הבא.

איתמר.

פורסם

אצלי בעיר באזור התעשיה יש מוסך שהמיכל איסוף שמן שלו הוא בחוץ, גם כשהמוסך נעול אפשר להגיע ולשפוך שמן משומש לפיה צרה מעל המיכל מתחת. מזמן לא הייתי שם אז אני לא יודע אם זה עדיין קיים.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
אני כבר אמרתי בעבר שחברי הפורום שחשוב להם מיחזור השמן ופינוי המסננים להטמנה לפי החוק

מוזמנים לפרוק אותם אצלנו במוסך .

מוסך רון רח ישראל בק 18 תא .

מה קורה רון? זה החופר! טוב תודה אני יביא לך את השמנים וגם יחפור לך קצת, תודה

• תוכן חדש...