Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדי לקחת יועץ משכנתא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

קודם כל תודה לפורום המדהים הזה שכל שבוע מחדש מקל לי על החיים עם תשובות שכנראה חוסכות לי הרבה מאוד כסף וכאבי ראש.

האם כדי לקחת יועץ משכנתא או שניתן לקבל את אותם התנאים שהם משיגים?

כמובן להשקיע זמן בנושא ההתמקחות מול הבנקים (ולשבת בפורמים כאן ותפוז)

תודה

ליאור

פורסם

הדבר הכי טוב זה להתעניין בכל נושא המשכנתא ולצבור ידע. ידע זה כוח. יועץ יכול להשיג לך תנאים טובים אך לא משהו שלא תוכל להשיג בעצמך. במידה ותצבור ידע ותבין בנושא, אתה תוכל לבנות לעצמך מסלול משכנתא שמתאים לך בצורה הטובה ביותר.

לא רואה שום סיבה לבזבז כסף על יועץ.

פורסם

יש פה מנהל בנק ברעננה שעשה מעין "יום עיון" לגבי משכנתאות .

כדאי לך להתייעץ איתו אני חושב שהוא ישמח להסביר לך השם משתמש הוא DiscoTd5 אם אני לא טועה

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

התשובה שלי היא בוודאי שכן.

רצוי לעשות שיעורי בית לפני שמגיעים ליועץ על מנת שבפגישות איתו לא תשב ותשמע את המושגים בפעם הראשונה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
התשובה שלי היא בוודאי שכן.

רצוי לעשות שיעורי בית לפני שמגיעים ליועץ על מנת שבפגישות איתו לא תשב ותשמע את המושגים בפעם הראשונה.

אתה חושב שהם יכולים להוציא מהבנק תמהיל יותר טוב?

פורסם

לדעתי כן.

עולם המשכנתאות מחולק לדעתי לשניים.

החלק הפשוט הוא לדעת איזה מסלולים יש ומה הם הריביות הנוכחיות. החלק המסובך הוא שילוב בין מסלולים ושימוש בכל מיני מונחים שנשמעים כמו קללות.

בשביל החלק השני צריך את היועץ שמן הסתם גם מעורה הרבה יותר מהאדם הפשוט בעולם המשכנתאות מכיוון שזה עיסוקו והוא בעל ניסיון רב יותר.

יועץ גם יידע לנתב אותך לבנק הנכון, למסלול הנכון, להחזר הנכון לך.

לדעתי שווה את התשלום במיוחד אם מדובר במשכנתא לא קטנה.

תמתין לעוד תגובות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

התשובה היא לא, לא ולא!

יועצי משכנתאות הם אחלה דבר במידה ואתה מרוויח ביליארד דולר בשנייה ולכן הזמן שיקח לך ללמוד את הנושא הוא יקר יותר מאשר לשלם למישהו שיעשה את זה במקומך (הרבה פעמים משמעותית פחות טוב) ואני אסביר.

קודם כל הנושא הוא לא באמת כזה מורכב, יש כמה מסלולים פופולארים (בערך 4), יש המון חומר באינטרנט שאתה יכול לקרוא לבד, יש פורומים מ-צ-ו-י-י-נ-י-ם כגון פורום משכנתאות בתפוז ועוד.

בסופו של דבר, יועץ משכנתא עולה לך כמה אלפים לכיוון עשרות בודדות של אלפים תלוי אצל מי נפלת, הכשרה פורמלית היא לא חלק מדרישות התפקיד והרבה מהם הם כל מני חלטוריסטים שבונים תמהילים מאוד פרובוקטייבים שמתחילים בהחזרים נמוכים על מנת לשכנע אנשים שהם מסוגלים לעמוד בהחזרים הללו ובסופו של דבר לשלם להם את העמלה השמנמנה.

אתה הולך בסופו של דבר לחיות עם החוב הזה 15,20 אולי 25 שנה, אתה מדבר על סכום שהוא קרוב לוודאי כשליש מההכנסה החודשית שלך, אתה לא חושב שכדאי (במילים עדינות) ללמוד למה אתה נכנס? האם לא שווה לקחת נניח כמה ערבים חופשיים ככה לאורך חודש נניח שבסופם ללא עלות אתה תהיה מספיק בעניינים כדי לקבל החלטה מושכלת ומודעת למה אתה נכנס?

הנושא הזה תמיד חוזר ומאוד משגע אותי, על ג'ינס אנשים משקיעים יותר השקעה מאשר לפני שהם לוקחים חוב של מיליון ש"ח.

אני כשלקחתי משכנתא לפני כחצי שנה ישבתי במשך חודש ולמדתי את התחום, ובסופו של דבר בניתי תמהיל יציב, לא צמוד מדד ברובו ובסה"כ מאוד מותאם לצרכים שלי! לא התייעצתי עם אף יועץ משכנתאות אלא הרבה בפורומים ועשיתי בעצמי סקר אצל כל הבנקים והריביות והמסלולים שקיבלתי בסופו של דבר היו מעולים בכל קנה מידה.

בהצלחה!

פורסם

כדי, אם אתה עצלן מת.

עושים קצת (הרבה) שיעורי בית, קוראים באינטרנט, מחפשים בפורמים (יש המון), משווים תנאים, חושבים על העתיד ואז עושים תחרות בין הבנקים, ממש כמו בשוק.

בשלב מסויים כבר הפסקתי לרוץ בין מזרחי ללאומי (הנותרים אחרי צמצום מסיבי) ופשוט הנפצתי למזרחי הצעות פקטיביות מלאומי שהורידו לי את הריביות עוד ועוד ויצרו מסלול קליל וגמיש כאשר רוב ההחזר הוא הקרן וחלק קטן הוא הריבית (מאוד חשוב).

שים לב שהידע שתרכוש ישמש אותך בעתיד, משכנתא צריך לדעת לתחזק.

להחזיר סכומים גדולים באופן חד פעמי כשצריך (למשל בדולרית) ולמחזר כשזה משתלם.

חשוב להקדיש לנושא את מלא צומת הלב, משכנתא יכולה לבנות משפחה או להרוס אותה מבחינה כלכלית.

בהצלחה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

התשובה שלי היא לא

חבר המליץ לי על יועץ (שבדיעבד גיליתי שהמון ממליצים עליו)

הגיע, דיבר דיבר ואמר בעיקר שבגלל שהוא בתחום ויש לו קומבינות הוא ישיג לנו את המשכנתא הכי נמוכה ומשתלמת

דרש 6900 שח על השרות

ביקשנו ממנו רק שיביא הצעה ראשונית מבנק אנונימי כך שנראה את היכולת שלו

בינתיים לקחנו הצעות מודפסות עם תמהילים מהבנקים המוכרים

כל פעם הורידו לנו ריביות נמוכות יותר כי הצגנו להם נתונים מבנקים אחרים

בסופו של דבר השונו את ההצעה שלו והכי נמוכה שקיבלנו מהבנקים ושלו היתה גבוהה יותר והוא התעקש שאם נשלם לו הוא ימצא לנו תמהיל טוב יותר

דחינו את הצעתו ולקחנו משכנתא באופן עצמאי

באחד מבקורי בבנק פגשתי אותו, הוא בידיוק לקח הצעה לאותו חבר שהכרנו דרכו וההצעה שהוא קיבל היתה עדיין גבוהה ממה שקיבלנו באותו סניף!

בקיצור חסכנו כמעת 7000 שח ולקחנו משכנתא עם תמהיל טוב יותר והפלוס הוא שעכשיו אנחנו גם מבינים במשכנתאות עד הפיספס הקטן

מה שלא היה קורה אם יועץ היה עושה לנו את העבודה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

השאלה היא איך בכלל ניתן להשוות איזה תמהיל טוב יותר?

כשהמשכנתא בריבית קבועה זה קל, אבל כשהיא בריבית משתנה, זה הופך את עניין ההשוואה לכמעט בלתי אפשרי (אלא אם מדובר בתמהילים זהים לחלוטין, אבל בשערי ריבית שונים)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

לא הכל ריביות בחיים.

יש עוד הרבה קרטריונים למשכנתא טובה, כבר ציינתי שלא פחות חשוב שההחזר יהיה מורכב ברובו מהקרן ולא מהריבית.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

תודה רבה!!

אני כבר למדתי די הרבה על התחום וכמובן ממשיך.. חשבתי להכין תמהיל שיהיה מעולה בשבילי ואז ללכת ליועץ ולתת לו את התמהיל ולשאול אותו אם הוא יכול לתת לי ריביות יותר נמוכות בדיוק על אותו תמהיל אם כן אז מעולה...

ליאור

• תוכן חדש...