Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין ברכב משפחתי, מנוע מעל 1600 סמ"ק.

דגשים: שיהיה אמין, מעל שנתון 2008, טווח מחירים בין 40K ל-50K.

האוטו ישמש אותי לנסיעות בינעירוניות במשך 5 פעמים בשבוע(100 ק"מ ביום).

כרגע אני מתבלט בין הדגמים הבאים:

1.טויוטה קרולה 2008

2.רנו מגאן 2009

3.מאזדה 3 2008

4.מיצובושי לנסר קלאסיק 2009

פורסם

1.טויוטה קרולה 2008

2.רנו מגאן 2009

3.מאזדה 3 2008

אני אדרג לפי סדר עדיפויות:

1. רנו מגאן - תתן לך את התמורה הטובה ביותר תוך השארת עודף בכיס. מנסיון של חודשיים, מדובר ברכב הנח והבטיחותי ביותר מתוך הרשימה שציינת. היחידי שמגיע עם 3 שנות אחריות על מנוע וגיר כך שלמעשה נותן את החבילה המשתלמת ביותר. תוסיף לזה שהוא יחסית חסכוני בדלק. אל תשלול לפני נסיעת מבחן. ממליץ בחום !!

2. מיצובישי לנסר - יפני מכל המשתמע עם שנתון גבוהה. לא הכי נח ולא הכי חסכוני בדלק אבל רכב שמגיע לעבודה כל בוקר.

3. מזדה 3 - רכב שהוא בסדר בהכל ומצטיין באמינות. זללן דלק, מיושן ולי באופן אישי לא ברור מה ההתלהבות של כולם סביבו. סתם רכב....

4. טויואה קורולה - אם זה דגם רובוטי אז מדובר בעוד לוקש שטויוטה ניסו למכור לנו והצליחו. לא נח ובטיחותי בצורה שירורייתית. רק שתבין, היה לי אותו כרכב חברה ופשוט לא נהנתי ממנו, מיושן מאוד אבל יחסית חסכוני לשאר הרכבים בדלק.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

1.טויוטה קרולה 2008

2.רנו מגאן 2009

3.מאזדה 3 2008

שלום beni912,

לכל הרכבים שציינת יש רמת אמינות טובה והם יוכלו להתאים לתקציב ולשנתון שהגדרת, כך שנראה שאתה בכיוון הנכון.

הקורולה היא החסכונית ביותר בדלק מבין הרכבים שציינת, בין היתר בזכות הגיר האוטומטי-רובוטי שיש לה בשנים 2008 ו-2009.

המגאן היא הבטיחותית ביותר והיחידה שמגיעה כסטנדרט עם 6 כריות אוויר ו-5 כוכבי ריסוק.

למאזדה 3 יש את הביצועים הטובים ביותר, היא הזריזה מבין כל המכוניות שציינת.

מיצובישי לנסר קלאסיק נחשבת למכונית אמינה ביותר ובעלת עלות אחזקה נמוכה.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם

בשנת 2008 הטויוטה קורולה שווקה רק עם גיר רובוטי אם אני לא טועה. מדובר בגיר שדורש הסתגלות, מכיוון שהוא מטלטל את הנוסעים בהחלפת ההילוכים, רועד במהירויות נמוכות, חובט בהאצות מהמקום ובהאצות ביניים. בנוסף לזה, האבזור לא טוב, הנוחות סבירה ולא יותר, המרווח ממוצע, איכות החומרים בינונית, בידוד הרעשים די טוב ביחס לקטגוריה, צריכת הדלק טובה יחסית והביצועים טובים (אבל הגיר מקלקל את התחושה). עוד משהו חשוב זה שצריך להחליף קלאצ' כל 120 אלף ק"מ בערך והאמינות שלו לא הכי גבוהה.

המגאן תהיה הכי נוחה, מרווחת, שקטה, בטיחותית ונעימה. מדובר ברכב טוב למדי שסובל מתדמית בעייתית של אמינות וסחירות נמוכה. אני אישית חושב שמדובר בקניה מוצלחת, אבל מאוד חשוב לבדוק את הרכב לפני הקניה ולראות איך הוא טופל מכיוון שהוא די רגיש להזנחה. הביצועים במגאן לא הכי טובים בגלל הגיר שלה שמסרס את הכוח מהמנוע. גם הגיר שלה לא תמיד נעים ודורש הסתגלות, אבל הוא עדיף מאשר הרובוטי שבקורולה. החסרונות שלה הם בתדמית, באמינות (למרות שרכב שמור יראה אמינות סבירה ביותר), בסחירות, באבזור נוחות לוקה בחסר (רק 2 חלונות חשמל וכו'..). לעומת זאת חשוב לציין שהאבזור הבטיחותי שלה מצוין. חיסרון נוסף הוא הקושי בטיפול עצמי כמו החלפת מנורות קדמיות שהגישה אליהן נמצאת דרך בית הגלגל וגם פה ושם צצות בעיות שקשורות לחשמל הרכב.

המאזדה 3 היא לא מצטיינת בנוחות ולא במרווח. אבל היא מביאה תמורה טובה מאוד למחיר. יחידת הכוח שלה הכי נעימה ופועלת בצורה מדודה, הביצועים טובים למדי, צריכת הדלק סבירה (אני מוציא ממנה כ-1:10.5-1:11 בנסיעה משולבת ולא הכי רגועה), איכות החומרים לא הכי טובה, אבל ההרכבה מצוינת. בידוד הרעשים סביר אבל פחות טוב מזה שבמגאן ובקורולה. הגיר פועל בצורה טובה, התנהגות הכביש מעולה יחסית לרכב משפחתי. ההגה בעל משקל טוב, חד ומדויק ובכללי היא מאוד מהנה לנהיגה (ביחס למשפחתיות). חסרונות - היא נוקשה במהירויות נמוכות, הנוחות סבירה ולא יותר (למרות שהמושבים דווקא בסדר גמור), תא המטען בגודל סביר אבל פתח ההטענה צר ומקשה להכניס דברים גדולים אליו.

הלאנסר היא מכונית מאוד מיושנת ביחס למתחרות. איכות הפנים נמוכה, האבזור דל, המנוע חלש (רק 98 כ"ס), הנסיעה לא ממש נוחה ודי רועשת, התנהגות הכביש אולי צפויה יחסית, אבל פחות טובה משאר הרכבים שצויינו כאן וצריכת הדלק גבוהה (משהו כמו 1:9.5 במשולב). מה שכן היא מאד אמינה וזולה לאחזקה, המרווח די טוב, הפנים אולי מרגיש זול, אבל בנוי בצורה טובה והכל נשאר במקום, הנדסת האנוש טובה ותא המטען שלה נוח להטענה.

מהרשימה הזאת אני הייתי נשאר עם הרנו מגאן ועם המאזדה 3 ומחליט לפי סדר העדיפויות. הלאנסר קלאסיק מיושנת מאוד והקורולה סובלת מאבזור נחות וגיר רובוטי לא נעים.

פורסם

בתקציב המוגדל אתה יכול לחפש יונדאי I30CW או קיה פורטה.

גם קורולה אוטומטית (לא רובוטית) נמצאת בתווך של המחירים (בחברות ליסינג).

בשוק הפרטי אולי תוכל למצוא הונדה סיוויק , אם אתה מחבב את הרכב הזה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בתקציב המוגדל אתה יכול לחפש יונדאי I30CW או קיה פורטה.

גם קורולה אוטומטית (לא רובוטית) נמצאת בתווך של המחירים (בחברות ליסינג).

בשוק הפרטי אולי תוכל למצוא הונדה סיוויק , אם אתה מחבב את הרכב הזה.

מבין כל הרכבים שהזכרת על איזה רכב אתה ממליץ (כולל הונדסה סיוויק) ?

פורסם

אני אישית הייתי בוחר בסיוויק, כי לדעתי האישית מדובר ברכב יותר איכותי (ביצועים, איכות, נוחות, מרחב פנים, החומרים בתוך הרכב, שמירת ערך).

אבל יש לזה מחיר - הרכב יותר יקר בקניה\שנתון יותר נמוך, הביטוחים והטיפולים קצת יותר יקרים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...