Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדוני המלומד , כל מה שאמרת ידוע לי ...

לשרשר רמקולים התכוונתי אם יש ברדיודיסק ערוצי הגברה שונים לקדמיים ולאחוריים כי אם תשרשר כך שתשים את 2 הרמקולים בצד שמאל של הרכב עם החיבור ערוץ שמאלי ואותו דבר לערוץ ימני חלק מזרם ההגברה יתחלק בין הרמקולים ותקבל עוצמה שונה מהעוצמה המקסימלית שתקבל עם רמקול אחד...

בקשר לעוצמה המרבית גם זה ידוע לי...אין רדיודיסק שישתווה באיכות ההגברה שלו ול SNR שלו למגבר יעודי integrated ותוסיף לזה גם את הטמפרטורה של הרכב באיזור הMOSFETS שאחראים על ההגברה ותקבל רעש תרמי שרק יוסיף לעיוותים.

נכון שאין לי ידע ספציפית במערכות רכב , אבל יש לי ידע נרחב במערכות קולנוע בייתי , הגברה וכו'..

בקשר לרמקולים האחוריים שציינת , רמקולים אחוריים אין להם שום קשר להרכב סאב,רמקולים אחורים לא מחליפים סאב הם רק מכוונים את הסאונד MID וה HIGH למלא את חלל הרכב ולתת תחושת נפח שמקיף את כל הסובבים... מי שרוצה לשפר את חווית הסאונד ולתת נפח ותחושה לסאונד חייב בכל מקרה להתקין סאב עם מגבר יעודי לו כדי שלא יעשה CUTOFF לתדרים הנמוכים של המוזיקה...

כמובן שרצוי להתקין רמקולים זהים גם בקדמיים וגם באחוריים כדי לתת תאימות "לצבע" הצליל אבל זאת לא תורה מסיני.

עידו אריכא, נתניה

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז במקום לחשוב שמישהו סתם נגד רמקולים אחוריים כי משעמם לנו תפנימו בפעם ה200, כולנו התחלנו עם סט אחורי, זה לא זה! במיוחד 6\9.

חוץ מזה שאתה קצת סותר את עצמך, מצד אחד אתה מדבר על הפסדים של פירוט וצליל, ואופטימליות של רמקול לסביבה, מצד שני אתה אומר שאין פסול בסט אחורי שמושך את הבמה, אז זה שהסט האחורי מושך את הבמה אחורה פשוט הורס בצורה גרועה מאוד את השחזור של הצליל והפירוט (רק חלק קטן מהאפקט).

עוד פעם ! משיכת במה אחורה ,לא הורסת את איכות הצליל ולא את השחזור ולא את הפירוט . לא ממש לא .

ברור ש 6X9 הוא פשרה כואבת ובדכ' רק מקלקלת .

מר "נשיכת נחש" כתב שם כמה דברים ש"רזו" קטל אותו אכ' (מה לעשות כל נושא חישובי ההספק רזו פשוט צודק)

אבל דווקא השורה האחרונה היא מאוד נכונה, רמקולים זהים מאחור ומקדימה. - מתחבר לעובדה כי מאוד כדאי לעשות סקר שוק כדי לא להכנס להוצאות מיותרות אכ' בהחלפות ושאר ירקות.

ולכן , אין סיבה לקלקל .. סט אחורי טוב (לא 6X9 מעאפן ) זהה לקדמי , יתן פיזור יפה ומעולה , יש כאלו כמוני שאוהבים זאת יש כאלו שלא. יש כאלו שזה שטוענים שזה מקלקל כמו מר סקוב

לכן באמת הוויכוח כאן עקר מעיקרו .. אם המטרה היא להשיג תוספת נמוכים , אז באמת 6X9 הם פשרה מאוד מאוד כואבת וסאב הוא הפתרון . צדק עוד מר נושך נחש.. כי לסט אחורי אין שום כלום עם תוספת נמוכים זאת לא המטרה ולכן כאן שורש הויכוח

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

אני אגיב פעם אחרונה כי אני רואה שאתם פשוט אוהבים להתווכח ולא להפנים.

במה אחורית שמושכת את הסאונד כן! פוגעת בפירוט, כן! פוגעת בפיזור הצליל, כן! פוגעת וגורמת להפרעות ועיוות בנקודת מפגש הגלים של שני הסטים (מספיקה פיזיקה ברמת3/5 יחידות כדי לדעת את זה).

אני מאמין שלך לא יצא לשבת ברכב עם סט קדמי + אחורי אבל עם מפסק ששולט בהפעלת הסט האחורי שאתה יכול פשוט לכבות/להפעיל את הסט האחורי תוך כדי ניגון מוזיקה (רק כך אפשר לשמוע את ההבדל), אנחנו כן ישבנו בכזה והרגשנו את ההשפעות בלייב ולהפתעתי ההשפעה הייתה הרבה יותר חזקה ממה שדמיינתי אפילו! מה עוד שלא היה מדובר גם בסט 6*9 אלא סט קומפוננט ברמה טובה.

אין דבר כזה צליל היקפי, נושא השיחה היה בקשר לדיסק מוזיקה מקורי שנקנה בחנות (לא כל מיני תירוצים של עריכות סראונד וכו׳).

זאת חפירה שקיימת בכל פורום אודיו בכל מקום וחבל שעדיין אנשים מתעקשים.

בסופו של דבר מדובר בכמה הרצון של פותח השרשור לאיכות מאשר עוצמה (ששוב אני מזמין אותו להשמעה גם אחרי שיתקין סט אחורי ולראות מה יגיד על רכב עם סט קדמי וסאב ברמה טובה), אם התקציב דל והוא לא מתכון להשקיע עוד בעתיד שיילך על 6*9, אם הוא חושב שזה תחביב שהוא מתכונן לפתח חבל על משחקי המכירה קנייה שיהיו אח״כ, בפעם הראשונה שהוא יישמע מערכת טובה.

פורסם
אני אגיב פעם אחרונה כי אני רואה שאתם פשוט אוהבים להתווכח ולא להפנים.

במה אחורית שמושכת את הסאונד כן! פוגעת בפירוט, כן! פוגעת בפיזור הצליל, כן! פוגעת וגורמת להפרעות ועיוות בנקודת מפגש הגלים של שני הסטים (מספיקה פיזיקה ברמת3/5 יחידות כדי לדעת את זה).

.

כנראה שנסכים לא להסכים.. - אבל! רק תסביר לי , כאשר הכסף לא מהווה בעיה, ואתה יכול לרכוש נניח אודי S8 , או אסטון מרטין , בגירסה הכי יוקרתית עם מערכת הסאונד של B&O שתפורה לרכב עוד בשלב ה DNA שלו.

(כאן יש סרטון חמוד שמסביר קצת את הפילוסופיה שלהם

כאשר העסק מורכב בין 14 ל 19 אלמנטים (כאשר בקונפיגורציה שלך יש מקסימום 7 אלמנטים בהנחה שאתה עם סט 3 WAY )

שפותחו במיוחד לרכבים תוך התחשבות בתנאי האקוסטיקה (פטנטים כמו "מראות" לטווטרים ) משום מה זה לא מגיע בתצורה שלך של סט קדמי + סאב...- אלא תמיד ימין שמאל קדמי אחורי ... - הרי שם אין בעיה של כסף... אז מה החברה הדנית הזאת לא יודעת לתכנן מערכות ?

(אה כן אין שם אלמנטים של 6X9 על זה כבר כולם מסכימים שמדובר ביזבוז כסף )

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

אין שום דבר רע בלשים 6X9 מאחורה אני לא מבין תחברה כאן אתם סתם מלכלכים על רמקולים 6X9

עם שילוב של קומפוננטים קדמיים זה שילוב טוב.

פורסם

מישהו מכם אי פעם ראה מה קורה לרמקולים במגש האחורי כשיש סאב בתא המטען? תנסו לנתק את הרמקולים במגש ותראו מה קורה.

הגלי קול של הסאב מזיזים את הממברנות של הרמקולים במגש האחורי, והכל מה שיוצא מהם הוא עיוות של הצליל המקורי.

לא שמים אותם ביחד. נקודה.

אני ועוד כמה חברי פורום הצלחנו להזיז סאבים מנותקים בקדמת הרכב עם הסאבים שלנו.

קצת חומר למחשבה

פורסם
כנראה שנסכים לא להסכים.. - אבל! רק תסביר לי , כאשר הכסף לא מהווה בעיה, ואתה יכול לרכוש נניח אודי S8 , או אסטון מרטין , בגירסה הכי יוקרתית עם מערכת הסאונד של B&O שתפורה לרכב עוד בשלב ה DNA שלו.

(כאן יש סרטון חמוד שמסביר קצת את הפילוסופיה שלהם

כאשר העסק מורכב בין 14 ל 19 אלמנטים (כאשר בקונפיגורציה שלך יש מקסימום 7 אלמנטים בהנחה שאתה עם סט 3 WAY )

שפותחו במיוחד לרכבים תוך התחשבות בתנאי האקוסטיקה (פטנטים כמו "מראות" לטווטרים ) משום מה זה לא מגיע בתצורה שלך של סט קדמי + סאב...- אלא תמיד ימין שמאל קדמי אחורי ... - הרי שם אין בעיה של כסף... אז מה החברה הדנית הזאת לא יודעת לתכנן מערכות ?

(אה כן אין שם אלמנטים של 6X9 על זה כבר כולם מסכימים שמדובר ביזבוז כסף )

אתה עכשיו ביססת את כל התשובה שלך על הנחה שאם זה יקר ומותקן ברכב יוקרה אז זה בהכרח טוב.

יצא לך לשמוע?

יצא לך להשוות מול מערכת בתקציב קרוב (אני בטוח שגם מערכת בחצי ממה שהמקורית ברכב הזה מתומחרת תשמע טוב יותר אם תורכב נכון) לזו?

אני כותב תגובות מבוססות שנבדקו ולא על סמך השערות, ואני השוותי.

אני לא צריך להזכיר לך שברור שהרכבים האלו מגיעים עם מערכות מולטימדיה שכמובן ינגנו סרטים בסראונד ובנסוף זהו גם אחלה תרגיל שיווקי כי לאדם שלא בקיא בנושא ושומע 20 רמקולים זה נשמע גן עדן, בלי לדבר על גרימת ההרגשה המהודרת של רמקולים נשלפים ועוד פטנטים כאלה ואחרים שמנית שאפילו לא בטוח שנשמעים טוב כמו השם המפוצץ שלהם.

גם בארץ בהרבה רכבים חדשים נמכרות מערכות מולטימדיה מהחברות שהן ברובן המוחץ סיניות ולא שוות מעל 500 שקל אבל מתומחרות ע"י היבואן באלפי שקלים והרבה פעמים מעל המחיר של מכשירים ממותגים מובילים שטובים בהרבה.

אני יכול להגיד בלי לחשוב פעמיים שאם תעמיד את התקציב שהמערכת ברכבים האלה מתחומחרת ותבנה מערכת סט קדמי + סאב עם הקדשת מחשבה לרכיבים ותשתית כמו שצריך היא תשמע טוב יותר.

ido135, מה הרקע שלך בתחום? איזה ציוד ניסית ובדקת עם/בלי 6X9? אנחנו לא פוסלים אותו על הסף אלא מציבים אותו אל מול מערכת בנויה כמו שצריך ומשווים את האיכות של אחת מול השנייה, כבר אמרתי כמה פעמים בשרשור שמי שלא מתכוון להיכנס לתחביב הזה ברצינות או שרק מחפש לשמוע חזק ולא משנה לו האיכות אז בהחלט אין פסול בלהוסיף סט אחורי אפילו 6X9.

דיוויד הנושא כבר עבר מזמן את הקטע של 6X9 במגש, הוויכוח הוא על סט אחורי/ אלמטים נוספים במיקומים שונים ברכב חוץ מהסט הקדמי והסאב. שוב מההיבט של איכות ותו לא.

פורסם

חשבתי על רעיון, לא יודע אם מישהו מימש אותו פעם ואם זה אפשרי בכלל.

נניח שהייתי בונה בתא המטען 2 תיבות תהודה קטנות לדרייברים של 6.5" או אפילו 5.5", ומהתיבות מושך תעלות

שהיו מוליכות את גלי הקול עד לקדמת הרכב, מה אתם אומרים :?:

פורסם

רעיון טוב, אבל לא בשביל להוליך גלי קול , אלא דווקא באמת לתת בידוד משאר חלל תא המטען ..

יצא לך לשמוע?

יצא לך להשוות מול מערכת בתקציב קרוב (אני בטוח שגם מערכת בחצי ממה שהמקורית ברכב הזה מתומחרת תשמע טוב יותר אם תורכב נכון) לזו?

אני כותב תגובות מבוססות שנבדקו ולא על סמך השערות, ואני השוותי.

אני לא צריך להזכיר לך שברור שהרכבים האלו מגיעים עם מערכות מולטימדיה שכמובן ינגנו סרטים בסראונד ובנסוף זהו גם אחלה תרגיל שיווקי כי לאדם שלא בקיא בנושא ושומע 20 רמקולים זה נשמע גן עדן, בלי לדבר על גרימת ההרגשה המהודרת של רמקולים נשלפים ועוד פטנטים כאלה ואחרים שמנית שאפילו לא בטוח שנשמעים טוב כמו השם המפוצץ שלהם.

טוב עכשיו הרמת להנחתה ! עם כל הכבוד ויש כבוד , ל PP99 שלך ולשאר הציוד שלך.. האם פעם שמעת מערכות של B&O ? מעבר לסטייל ולמחיר זאת אופרה אחרת , היצרנים לא מטומטמים הם יודעים טוב מאוד שאנשים קונים רכבים בעשרות אלפי דולרים , לא כולם ירוצו למתקינים (אפילו אומנים בדרגה של יוסי ) בשביל להתקין מערכת . הם פונים לחברות OEM עם שם כדי להטמיע מערכות כאלו. כן זה מתומחר בהתאם, כל השוואה למה שהיבואנים הגנבים שמים כאן בארץ הוא בגדר פשע! חברות כאלו שופכות מליונים בפיתוח , היצרנים נותנים את התנאים הכי טובים שקיימים שגם ברכבים של 200K ש"ח תוכל לחלום עליהם .

כן קרוב לודאי שמערכת כזאת תשמע הרבה יותר טוב! לא מספר האלמנטים אינו כלי לנפנף בו כמקדם שיווקי יש לו רציונל משלו , ובעיקר פרי תכנון .

כן שם כן משקיעים בסטים אחוריים , אמנם ברובם כולם בדלתות האחריות (וזה באמת מתקשר למה שכתב רזו ) , ולו רק בשביל היושבים מאחור ..(טוב קרוב לודאי שהיושבים מאחור הם בעלי הרכב :wink:) להם כאשר יש להם את היכולת לתכנן מראש, יכולים לתפור ולדאוג שהסאב באמת יתן נמוכים ולא ישתלט התפירה בין האלמנטים היא מושלמת (אגב כל ההגברה היא אקטיבית !)

אבל חלילה לך לזלזל .. שוק האפטר מרקט הוא רווי נכון, אבל כאשר שזה מגיע למכוניות יוקרה , היצרנים לא רצים ומציעים שטויות כדי לבזבז את כספם של הקונים -

פורסם

אתה עדיין לא עונה לי לשאלה ומחזיר לי בשאלה.

אתה שמעת את המערכת הזו שאתה מתהדר בה כלכך? (אני מנחש שלא), גם אם שמעת מערכת ביתית שלהם אני לא צריך להסביר לגאון כמוך שיש הבדל תהומי בין השניים ואין איכותם במערכת ביתית מצביעה על הביצועים ברכב.

המשפט שלך:"היצרנים לא רצים ומציעים שטויות כדי לבזבז את כספם של הקונים", רק מעיד על הנאיביות שלך, מה עוד משמש להם מטרה חוץ מאשר להוציא כסף מלקוחות?

אני גם לא צריך לספר לך שלרוב המוצרים האחוז הגדול ביותר לגרימת היותו יקר הוא אחוז ההוצאות על פרסום ויצירת שם, יצירת הד כזה שרק תשמע שם של חברה גם אם לא שמעת את מוצריה מעולם (שסביר להניח שכאן אותו המקרה) ישר תזיל ריר ותדבר בשבחה.

אני דיברתי איתך על אפקט שניתן לאמוד נטו ולא משנה באיזו סוג ציוד ואיזה טווח מחיר, ההשפעה של במה אחורית שבולעת את הבמה קדימה, הסברתי לך גם שאני לא מדבר באוויר ושערכנו בדיקה כזאת בתנאים הטובים ביותר שיש (המפסק לסט האחורי) ומה עוד שלא היה מדובר בסטים זולים בכלל.

אתה משווה לי מערכות שמיועדות להקרנת סרטים בסראונד שאני מדבר על מערכות לניגון מוזיקה נטו!

בקישור עצמו שאתה הבאת משתמשים בתיאור "Cinema on wheels", תבין לבד מה הכוונה.

עוד מעבר לזה מצויין טיים קורקשן לכל האלמנטים האלו (שללא ספק חייב להיות כי אם לא זה היה סלט שלם), שאתה מוזמן לדבר עם חבר פורום שמבין הרבה יותר ממני בשם לאנוספורס שהוא יסביר לך על ההשפעות השליליות של השהיות הזמנים הללו, שיורגש באופן חריף עם כמות כזו של אלמנטים.

אני עוד יכול לחשוב על מלא דוגמאות אבל אני אחסוך אותם, אני עדיין לא מרגיש צורך לרדת לפסים אישיים ולשפוט אותך לפי הציוד שלך (שדרך אגב אני מאוד גאה בו).

לנפנף בשמות של חברות יוקרתיות ומוצרים שעולים מאות אלפים כל אחד יכול ובמיוחד שמדובר בציוד אפטר מרקט אל מול oem, הייתי מאוד נהנה להשוות בין החברה המדוברת לבין מיקרו פרסיז'ן, ביווית' ועוד ועוד, לצערי לא שמעתי אף אחת מהן אז אני לא אעשה זאת.

אז לפני שאתה מנחית, עדיף שתבדוק את עצמך.

פורסם

כן האזנתי לא מעט לציוד של B&O , מדובר בציוד איכותי - לא זול, מזכיר את מוצרי אפל (שאני שרוף שלהם) אתה יכול לאהוב או לשנוא , אבל חד משמעית לא מדובר בציוד זבל ולא צעצוע..

אמנם ל מערכת של ה S8 לא האזנתי אבל כן התמזל מזלי ובקיץ האחרון הייתי במינכן והצלחתי להכנס לאולם התצוגה (מסתבר שזה לא פשוט כל כך כמו שזה נשמע) , והאזנתי למערכת שמותקנת בBMW סדרה 5 , היא לא כל כך יקרה (סדר גודל של 3000 $ בארצות שפויות ) , ואף נתנו לחבר את האייפון שלי, לשחק במערכת עצמה לא נתנו יש לומר , אני לא זוכר אם מדובר במערכת של B&O או לא אבל הנציג אמר לי בהחלט לא מדובר בחבילת הסאונד הסטנדרטית אלה באופציה יקרה יותר ,(הוא אף טען שגם ברולס-רייס יש משהו דומה... :shock:)

אם כן ישבתי במושב האחורי , ואני יכול לומר זה היה מקסים! מבחינתי זה היה מושלם ! אם יכולתי לשמוע כך בכל רכב שאני נוסע בו , מבחינתי לא צריך יותר. זאת באמת הייתה חוויה. כן הסאונד עוטף אותך, כן במה אחורית לא במה קדמית. אווירה אחרת.

נכון יכול להיות שיש דברים יותר טובים , ויותר יקרים , וכמובן אין לזה סוף - כמו לוויכוח הזה. להוציא עוד כסף מאנשים ברור! אבל עושים זאת יותר בסטייל ולא מוכרים להם לוקשים.. - זה לא ישראל "בואו ניתן לך תמורת 10K ש"ח אחלה מערכת סינית שעולה בדילאקסטרים 100 דולר ועושה הכל כולל קפוצ'ינו עם קצף של סמל הרכב " .. והפורום כאן מלא בת'רדים על זה.

לטעמי: להאזין למוסיקה ללא סט אחורי ברכב, תמיד אני מרגיש שמשהו חסר לי , אולי זאת סטיה שלי , אולי זה נונקונפורמיסטי , מה לעשות וכבר כתבתי את הסיבות שלי בעד סט אחורי .

איש באמונתו יחייה.

פורסם
חשבתי על רעיון, לא יודע אם מישהו מימש אותו פעם ואם זה אפשרי בכלל.

נניח שהייתי בונה בתא המטען 2 תיבות תהודה קטנות לדרייברים של 6.5" או אפילו 5.5", ומהתיבות מושך תעלות

שהיו מוליכות את גלי הקול עד לקדמת הרכב, מה אתם אומרים :?:

תיקון קטן, לא התכוונתי לתעלות פתוחות, אלא משהו כמו צינורות או שופרות, הם יכולים אפילו לרוץ מתחת לרצפת האוטו

ולהתחבר בחזרה לתוך הדשבורד.

• תוכן חדש...