Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כבר תקופה ארוכה (מעל שנה) שאני מחפש Q5 משושמת בשביל אמא שלי. ראיתי ובדקתי כבר כמה וכמה אקזפלרים, כולם נפסלו מסיבות כאלה ואחרות.

לפני שבועיים מצאתי אחת עם ק"מ סביר, יד 1 וללא תאונות (דרישות סבירות לרכב שסה"כ נמצא שנה על הכביש), היה מאוד קשה להיפגש עם המוכר וכל פעם שסגרנו על יום מסויים הוא הבריז.

בסופו של דבר הוא כן מצא זמן פנוי וקפצתי לראות את הרכב, על פניו נראה בסדר גם חיצונית גם פנימית, עבר את הטיפולים הנדרשים (שניים בסה"כ). יום אחרי שראיתי את האוטו קבעתי איתו שוב פעם על מנת לקחת את האוטו לבדיקה אצל פחח כדי לבדוק את מצב השלדה והפח.

הפחח לא הצליח לבחון את הרכב כמו שצריך מכיוון שהאוטו היה מאוד מלוכלך והיה כבר חושך (הוא חושד שיש מכה בכנף ורצה לבדוק אותו עוד פעם באור יום), אז קבעתי עם המוכר שיומיים אחרי נלך עוד פעם לפחח, הפעם מוקדם בבוקר ואח"כ אני אקח אותו לבדיקה ומשם כבר נמשיך הלאה במידה והכל יהיה תקין.

באותו יום המוכר לא הגיע ולא יצר איתי קשר, כשאר אני התקשרתי אליו בשעות הצהריים טען שהיה לו יום עמוס ושהיום כבר לא נספיק ללכת לבדיקה ובכך סיימנו את השיחה.

מאז כבר עבר יותר משבוע, המוכר לא דיבר איתי למרות שהוא עדיין מעדכן את המודעה באופן כמעט יומי.

לא ברור מה המניעים שלו, אם הוא רוצה למכור את הרכב אז למה הוא מתנהג בצורה כלכך לא רצינית ? ואם הוא לא, אז למה פירסם אותו מלכתחילה ?

השאלה אם להתקשר אליו עוד פעם ולנסות לקבוע איתו מחדש, או לוותר בכלל על הרכב?

אני קצת חושש מאמינותו של המוכר לאור מה שקרה עד עכשיו, מצד שני נמאס לי כבר ההתעסקות עם מוכרים ומודעות, אז האופציה השניה זה ללכת לכיוון של קניית רכב חדש (כנראה מאזדה CX5).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אתה בוודאי לא צריך לרדוף אחרי המוכר, בייחוד כאשר מדובר ברכב ממותג יוקרתי שמחירו יקר ולא יהיו עליו הרבה קופצים והוא אמור להימכר במחיר נמוך משמעותית ממחיר המחירון (הוא גם נרכש כחדש ע"י המוכר במחיר נמוך משמעותית, שכן כך נהוג ברכבי הפרימיום, רק כעת הכיוון משתנה בעקבות שינוי המדיניות לגבי רכבי במוו).

תעזוב אותו ותמשיך לחפש, לא חסר אודי כאלו, זה הדגם הכי נמכר שלהם.

כבעלים של מאזדה CX5 אני משער שהאוודי Q5 תהיה טובה יותר משמעותית ממנה בעיקר בבידוד הרעשים, באיכות החומרים ואיכות ההרכבה ובביצועים ונינוחות ביחידת ההנעה, זאת משום שהמנוע של המאזדה פשוט רועש מאד כמו ברכב משפחתי פשוט, איכות ההרכבה לקויה והרכב מצקצק מיומו הראשון אצלי (אולי כתוצאה מהרכבה מקומית), שני דברים שמשגעים אותי במיוחד מאחר ואני לא סובל רעש, והביצועים שבמאזדה הם רק בינוניים בנסיעה רגילה ובוודאי שלא נינוחים ויש לאמץ המנוע בכדי להפיק ביצועים טובים ואילו באודי לאור המנוע המוגדש זה בדיוק הפוך מכך.

יש כמובן סיכון ברכישת רכב יד 2 וטרחה וגם אין אחריות והאמינות של האודי צפויה להיות גם פחות טובה ככל הנראה והמחיר שלה גם יקר מאד ולא ביחס ישיר לעדיפות האמיתית שלה על המאזדה אלא שמשלמים הרבה פרמיה על המותג אוודי, אבל בתור רכב נראה כאמור שהיא תהיה עדיפה על המאזדה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הייתה לי תקופה בחיים שחשבתי למכור את הליאון, הסיבות היו אילוצים כאלו ואחרים ולא באמת רציתי למכור התנהגתי בצורה דומה כמו ילד קטן עד שאחרי חודשיים הבעיות שלי הסתדרו והלאון נשארה בחנייה..

מה שאני מנסה להגיד הוא שיש אינספור סיבות שהמוכר יכול להתנהג ככה, מציע להתקשר אליו ולדבר איתו ברצינות, כן או לא, או שהוא יגיד לך שהוא בעצם כרגע לא מעוניין למכור או שיפול לו אסימון והדברים יזוזו.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

פחחים, בדיקות, נסיעות מבחן וכו' - שלא תתבלבל, כל אלה אינם הליכים מובנים מאליו!

את הרכב האחרון שלי מכרתי לאדם שהתיישב ברכב, אחז וליטף את ההגה, אמר "אני מוכן לשלם X אחרי בדיקה".

למחרת נפגשנו במכון בדיקה מטעמו, חצי שעה בדיקה, נחתם זכרון דברים והכסף עבר לידי.

מיותר לציין שמעל חצי שנה הרכב הוצע למכירה ביד 2 ונתקלתי בהמון קשקשנים שלא נשמעו/נראו רציניים והתנערתי.

כקונה אני די בררן, אבל כמוכר לרוב אתנער ממתעניינים בררנים (שלרוב מחפשים לקנות משהו טוב בזול).

בהצלחה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אני גם חושב שכדאי לך להתקשר אליו, להגיד לו שאתה רציני אבל לא תוותר על שתי הבדיקות,

וכיוון שאתה לא מעוניין לבזבז לו או לעצמך את הזמן, אתה רוצה לדעת אם הוא באמת רוצה למכור

ואז תגשו לעשות את הבדיקות, ובמידה והכל תקין אתם סוגרים, או שהוא לא ממש סגור על המכירה,

ואז תשחרר.

פורסם

אמנון,

ברור לי כל מה שאתה אומר, עשיתי נסיעת מבחן על ה CX-5 (אומנם נסיעה קצרה של 10 דק') ונסעתי לא מעט על ה Q5, יש הבדלים מאוד מאוד גדולים בין שתי המכוניות, מה שגם ה CX-5 בכלל לא זולה (210K ש"ח מכיוון שאמא שלי מעוניינת בריפוד עור וכיסאות חשמליים), אבל אם אני הולך לכיוון של רכב חדש אני לא רואה אופציה אחרת.

אגב, לידע כללי ה Q5 פשוט נחטף מהלוחות, חוץ מהאקזמפלר המדובר כל השאר דורשים בין 10 ל 20 אלף מעל למחירון. סתם כדי לסבר את האוזן שנה שעברנו פתחנו הזמנה ל Q5 חדשה (שבסופו של דבר בוטלה), סיכמנו עם הסוכנות על 305K כאשר המחירון שלה היה 330K אז ממש לא ברור לי למה במשומש דורשים בכלל מעל למחירון.

Freak_Miky,

כשקניתי את ה GTI לא לקחתי אותה לבדיקה במכון, אבל אי אפשר להסתכן עם אוטו ב 200,000 שקל, במיוחד לאור שאר הרכבים שראיתי שחלק מהם עברו תאונות ולחלק מהם יש עבר מכני מפוקפק.

Oshri,

זה בדיוק השיחה שניהלתי איתו לפני שראיתי את הרכב, אחרי שקבענו כמה וכמה פעמים והוא לא הופיע, אמרתי לו שאם הוא באמת רציני ומעוניין למכור אז שיתקשר אלי, ובסופו של דבר זה באמת מה שהוא עשה.

אגב, עוד דבר מחשיד לגבי התנהלותו של המוכר, יום אחרי שהיינו אצל הפחח הוא לקח את האוטו לטיפול ואני ביקשתי ממנו שאם כבר הוא במוסך שיוצא לי את ההיסטורית טיפולים (ביררתי את זה כבר מול המוסך עצמו, אבל הוא לא ידע את זה ועדיין היה לי חשוב לקבל את זה ממנו), כששאלתי אותו אם הם נתנו לו את התיעוד הוא טען ששכח לבקש (וזה לא שיש לו מה להסתיר בסה"כ בוצעו שני טיפולים רגילים ואת זה אני וודאתי אישית מול המוסך), ואני לא מצליח להבין אם זה פשוט האישיות שלו ככה שהוא אדיש או שיש לו משהו להסתיר.

כאמור קצת לא נוח לי עם ההתנהלות של הבנאדם ובגלל זה אני לא שלם עם זה ב 100%.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

שמע, אני תמיד אומר, אל תעשה משהו שאתה לא שלם איתו.

זה לא שאתה קונה רכב של 10000 שקל ואז מקסימום הנזק לא יכול להיות גדול.

אם בסוף תשאר עם רכב שיש איתו בעיה כלשהי, לאו דווקא מכנית, זה תיק רציני.

אם הוא באמת רוצה למכור, הוא כבר ימצא אותך. לדעתי, תמשיך הלאה.

פורסם

אני חושב שהמוכר שלך לא ממש לחוץ למכור את הרכב,והוא היה מעדיף קונה פחות בררן,של "שלם וסע".

מבחינתו,כל ה"ריצות" הללו למוסך,פחח,בדיקות הן כאב ראש והוא כנראה יודע שלא תהיה לו בעיה למכור את הרכב אם הוא באמת ירצה.

כנראה שהוא חצי רוצה למכור,אולי הוא עדיין מתלבט מה הוא יקנה,אולי יש לו כאבי ראש עם המשפחה,עסקים וכו וכרגע החלפת הרכב היא לא ראש סדר העדיפויות שלו.

בכל אופן אנשים מהסוג הזה בדרך כלל גומרים בטרייד אין.

אגב לגבי ההקפצה ביד 2 של המודעה,זאת פעולה אוטומטית שעולה 9.90.

Porsche 944 turbo

פורסם

במילים עדינות שהמוכר הזה "ילך לחפש". הוא לא סתם מתחמק מהבדיקות שאתה רוצה לעשות. יש לו כנראה סיבה טובה והוא מחפש קונה שיבוא, ישים כסף וילך. עזוב את הרכב הספציפי הזה למרות שיש אצלנו שניים כאלה במשפחה (במעגל השני) ואין ספק שמדובר ברכב מצוין, נוח ושימושי. כמו שהבנת, אין לך מה להשוות אותו בCX5 ואתה הולך לעשות פשרה גדולה, למרות שהפורד כבודו במקומו, אבל הוא לא מתקרב לאודי. מציע לך להמשיך לחפש את ה-Q5 כי רובם נמצאים תחת ישבנים צפונים מתוחים שנוסעות איתם לקניון רמת אביב ובחזרה ושמורות טוב (גם המכונית... חה חה)

פורסם

אני קצת חושש מאמינותו של המוכר לאור מה שקרה עד עכשיו, מצד שני נמאס לי כבר ההתעסקות עם מוכרים ומודעות, אז האופציה השניה זה ללכת לכיוון של קניית רכב חדש (כנראה מאזדה CX5).

יש לך חששות, הלב שלך לא שלם עם הקניה, כנראה שיש משהו בדבריך.

הוא מתחמק מהמכירה, מהמפגש מהבדיקה,

אין צורך להכניס ראש בריא למיטה חולה.

אמנם זה לא נעים ללכת ולחפש רכב חדש, אבל זה עדיף עלך כך שתיפול בפח וירמו אותך.

תמשיך לחפש רכב אחר בסבלנות הרכב שלך בסופו של דבר יגיע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כל הכבוד לך שאתה ער לנורות האזהרה.

לא פעם נתקלים באנשים ש"דלוקים" על רכב מסוייים ומתעלמים מסימנים מחשידים.

לפי מה שאתה מתאר - הייתי מאוד נזהר!

באיזה רכב אמך מתניידת היום?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לפותח השרשור - אם יש לך תחושה רעה, תוותר על הרכב ותמשיך לבא בתור. תזכור שאם אתה נופל על לימון, מדובר על נפילה קשה מאוד.

מנגד, לא הייתי אומר את זה:

במילים עדינות שהמוכר הזה "ילך לחפש". הוא לא סתם מתחמק מהבדיקות שאתה רוצה לעשות. יש לו כנראה סיבה טובה והוא מחפש קונה שיבוא' date=' ישים כסף וילך.[/quote']

ג'וני, אתה יודע מה השווי האפשרי של שעת עבודה של אדם שנוסע על רכב כזה?

אני הייתי מניח שהוא באמת עסוק ושהזמן שלו שווה יותר מהאפשרות של למכור את הרכב היום ולא בעוד שבוע...אז כן, לפעמים מחפשים את זה שיבוא וייקח את האוטו בקלות, גם אם זה לוקח עוד קצת זמן.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אנחנו עדיין בהתלבטויות, החלטתי לא לחזור למוכר של ה Q5 ואנחנו נוטים יותר לכיוון של רכב חדש.

מאוד בא לה על ה CX-5 אבל קצת מפחדת מכיוון שהיא סוג של יורדת מדרגה מהרכבים שהיו לה בעבר.

אנחנו גם שוקלים את הסדרה 3 וה A4 בגרסאות הבסיס שלהן.

קצת נמאס עלי ועליה כל הקטע הזה של ההחלפת המכונית, אנחנו מתלבטים כבר תקופה מאוד ארוכה ומתפזרים בין הרבה מכוניות (לפני שנה חתמנו על זכרון דברים על Q5 משומשת שהתברר שהיא לימונית, אחרי זה הזמנו Q5 וביטלנו בגלל חשש מהירידת ערך המאסיבית, אחר כך הזמנו IX35 וביטלנו בגלל הגעתה של המאזדה לארץ).

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...