Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

https://ontheroads.co.il/עבירות-תעבורה/עונש-על-עקיפה-מימין/

ציטוט

"(ג)   בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה".

לצד זאת, ניתן לעקוף בכביש חד סטרי שיש בו שני נתיבים ומעלה כאשר כולם באותו כיוון נסיעה ויש בו פקק צפוף. במקרה זה, ניתן לעקוף מימין על מנת שהנהג יוכל להתקדם בנסיעתו, כל עוד אינו מפריז במהירותו ואינו עוקף בצורה מסוכנת.

נראה לכם שזה רלוונטי גם למקרה שמתקרבים לכיכר והנתיב הימיני ריק ואנשים מנצלים זאת כדי לעקוף את הטור?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

כבר עניתי: זה בדיוק במקרה בו העקיפה מימין חוקית, אבל אז יש בעיה עם ההשתלבות, כי מדובר בקיפוח זכות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהתמזגות נתיביפףם מי שהנתיב שלו מסתיים אמור לתת זכות קדימה למי שהנתיב שלו נמשך. אם הוא נדחף זה קיפוח זכות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתאוריה, כל זה נכון במידה ומופיע תמרור 621/622.

במציאות, תמרורים אלו לא תמיד נמצאים וגם אם כן, אזי כפי שהזכירו פה קודם, שיטת הריץ׳-רץ׳ פועלת ולא תהיה כל אכיפה בנושא.

יתכן וקיפוח הזכות יכנס לפעולה במידה ותהיה ת.ד., או אז הנושא יהיה נתון לשיקולו של ביהמ״ש.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 9 שעות, Coro כתב:

https://ontheroads.co.il/עבירות-תעבורה/עונש-על-עקיפה-מימין/

נראה לכם שזה רלוונטי גם למקרה שמתקרבים לכיכר והנתיב הימיני ריק ואנשים מנצלים זאת כדי לעקוף את הטור?

שאלה לגבי עקיפה מימין באופן כללי: אני נוסע בימין, 95 קמ"ש. באמצע(כביש 1, איזור לטרון, נגיד) מישהו נסחב עם פחות מ 90. אז מה קורה פה? אני חייב להאט כי אסור לי לעבור מימינו?

פורסם

התשובה הנכונה היא שאתה צריך להאט, להמתין ולקלל את המתנחל השמאלי ואת המשטרה שלא אוכפת הצמדות לימין.

מעשית כנראה שתשבר באיזה שלב ותעקוף מימין, הבעיה שזה עלול לעלות דו״ח.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

פורסם

אני נתקל בבעיה עם רכבים שתקועים בשמאלי בקטעים התלת נתיביים של 22. אם הם ממש איאיים עוקף אותם בימני ומשאיר מרווח של נתיב. נמנע מלעקוף מימין את המתנחלים באמצעי, ובדרך כלל תנאי התנועה מקשים עד מונעים מעבר לשמאלי.

פורסם
לפני 45 דקות, sperial כתב:

התשובה הנכונה היא שאתה צריך להאט, להמתין ולקלל את המתנחל השמאלי ואת המשטרה שלא אוכפת הצמדות לימין.

מעשית כנראה שתשבר באיזה שלב ותעקוף מימין, הבעיה שזה עלול לעלות דו״ח.

לפני 40 דקות, Tom_22 כתב:

אם הוא באמצע (3 נתיבים), אז טכנית אתה צריך לעבור בעודך מאחוריו למסלול השמאלי, לעקוף אותו, ואז לחזור לימין. 

לעקוף מצד שמאל יכול להיות בעיתי, כשהרכבים שם "טסים"(נגיד מעל ל 110 קמ"ש, בזמן שאני על 80-100). להיסחב מאחורי הצב אפשר, וכנראה שזה מה שאני אמור לעשות על פי החוק עד שהוא יחליט לעבור נתיב. אבל מעשית, כל כך הרבה אנשים נוסעים בימין מהר יותר מהנתיב שמשמאל(המרכזי או השמאלי), שלא מובן לי למה החוק הזה נועד.

מובן לי למה אסור לעקוף\ לנסוע בשוליים, ולמה כשיש התמזגות שני נתיבים לאחד, אסור לעקוף מימין(ונתקלתי בחמורים כאלה - במקרה כזה אני קצת מעט, בטח לא לוחץ על גז, ונותן להם לעבור ללא משחקי אגו).

פורסם

המהירות המותרת בכביש 1 באזור לטרון היא 110 קמ"ש אאל"ט. אז התשובה במקרה הספציפי הזה היא להאיץ לאותה מהירות כדי להתאים עצמך לסביבה ולעקוף משמאל. 

ושוב, הפרקטיקה אולי תכתיב אחרת (בדומה למה שציינת, שבו עשוי להיות מסוכן יותר לעבור 2 נתיבים הלוך ושוב), אבל כפי שספריאל ציין, עשוי לזכות אותך בדו"ח, למרות שהחמור שתקוע באמצע זכאי לו יותר. 

הסיבה הכללית לאיסור עקיפה מימין מגיעה לדעתי בעיקר בשל ראות פחות טובה של הרכב הנעקף במקרה כזה, כמו גם ענין היציאות/כניסות לכביש שנמצאות לרוב מימין וכורכות מעברי נתיבים ל/מכיוון ההוא. כך זה גם הופך עקיפה לענין צפוי יותר (במובן שרכב עוקף יכול להיות רק מצד אחד, לא שזה מבטל מבט לצד השני).

זה שאנשים לא מאפשרים לעמוד בתנאי החוק הזה, לא מבטל מהצורך בו. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, Tom_22 כתב:

המהירות המותרת בכביש 1 באזור לטרון היא 110 קמ"ש אאל"ט. אז התשובה במקרה הספציפי הזה היא להאיץ לאותה מהירות כדי להתאים עצמך לסביבה ולעקוף משמאל. 

ושוב, הפרקטיקה אולי תכתיב אחרת (בדומה למה שציינת, שבו עשוי להיות מסוכן יותר לעבור 2 נתיבים הלוך ושוב), אבל כפי שספריאל ציין, עשוי לזכות אותך בדו"ח, למרות שהחמור שתקוע באמצע זכאי לו יותר. 

הסיבה הכללית לאיסור עקיפה מימין מגיעה לדעתי בעיקר בשל ראות פחות טובה של הרכב הנעקף במקרה כזה, כמו גם ענין היציאות/כניסות לכביש שנמצאות לרוב מימין וכורכות מעברי נתיבים ל/מכיוון ההוא. כך זה גם הופך עקיפה לענין צפוי יותר (במובן שרכב עוקף יכול להיות רק מצד אחד, לא שזה מבטל מבט לצד השני).

זה שאנשים לא מאפשרים לעמוד בתנאי החוק הזה, לא מבטל מהצורך בו. 

ניקח את אותו הקטע. עוד קילומטר יש לי פניה לכיוון מודיעין. הגיוני, אם כך, שאני אעבור לימין. מה קורה אם זה שבאמצע נוסע על 80? אסור לי לעבור מעל מהירות זו, בכדי שלא תתבצע עקיפה? נדמה לי שהחוק כן מתיר זאת, כי הרי אני הולך לפנות ימינה. אבל עובדתית - יש פה עקיפה מימין, ואין לאף אחד יכולת לדעת, אם בסופו של דבר אני אסע לכיוון מודיעין או אמשיך ישר(ראשון, תל אביב...).

כן, הראות של צד ימין פחות טובה מזו בצד שמאל, ומכאן מגיע החוק, עד כמה שאני יודע. אבל יש הרבה אבל. מה גם שאם שוטר ירצה לתת לי דוח, הוא יצטרך לגרום לי לעצור בשוליים, מה שכלשעצמו מהווה מהלך מסוכן(שלא לדבר על החזרה לנתיב אחרי מתן הדוח).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, NewDriver18 כתב:

נדמה לי שהחוק כן מתיר זאת, כי הרי אני הולך לפנות ימינה.

לא, החוק מתיר רק אם אתה כבר בנתיב היציאה ימינה (כשיש לך על הנתיב חיצים שפונים ימינה - תמרור 813). 

• רעיון טוב! 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...