Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה רק צריך לדעת שאם יש לך תמרור המעיד שהנתיב שלך משתלב לתוך הנתיב האחר (621,622,814) עליך לתת זכות קדימה לרכבים בנתיב האחר. ובישראל לא קיים כלל ה״ריצ׳רץ׳״.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תמרורים לפני כיכר בראש העין. מעניין מי ה״מוכשר״ שחשב שמישהו שנוהג ברחוב המוביל לכיכר , ישים לב לשלט על עמוד תאורה בימין מדרכה שלידה חונים כלי רכב, וזה כ 50 מטר מהכיכר.

יש כמה כאלה לפני כיכרות בעיר, כולם כ 50 מטר לפני הכיכר, ואף אחד לא מצליח לראותם אלא אם ממש יסיט מבט ויחפש את השלט.
מן הראוי היה ששלט כזה יהיה מוצב בכניסה לכיכר עצמה אן עליה כמו תמרור 303.

IMG_1742.thumb.jpeg.ed7431265567451c9e0b49242084b61c.jpeg

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ולהוסיף בסימון על האספלט (813) ויחדשו אותו פעם - פעמיים בשנה.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבר יש שלט וטרחו לשים, אז למה לא במקום הגיוני ? חלם זה כאן. 

אחר כך רבים על תנועה בכיכר. 

אלי, אתה לא לבד 😉

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

אז מדבריך אני מבין שאם אני עוקף פקק של 20 מכוניות מימין כששני הנתיבים הם באותו כיוון, אני לא מקפח זכות.

טוב לדעת

ואם אתה נוסע בנתיב ימין, עוקף מלא מכוניות וממשיך באותו נתיב, איך אתה בדיוק מקפח זכות?
כל יום שאני נוסע לעבודה וחזרה בכביש 6, לכיוון צפון ודרום, אני נוסע בנתיב ימין כמעט כל הדרך ועובר כמות עצומה של מכוניות כי כולם רוצים להיות בנתיב השמאלי ה״מהיר״, ולא אחרי משאיות ״איטיות״,
איך אני מקפח זכות?
כל הדרך בנתיב ימין או השני מימין וחוזר לימני.
רוב הנהגים ״שוכחים״ לחזור ימינה ולא אכפת להם.
הם העבריינים, לא אני.
לא נדחף לאף אחד, ולא עונה על הגדרה של עקיפה מימין.

• רעיון טוב! 2
פורסם

תיאורטית אתה עובר עבירה של עקיפה מימין.

מעשית אתה עושה מה שנכון.

• אהבתי 1

פורסם

כששני נתיבים מתאחדים אני מעודד את שיטת הריצ’רץ’.

לאחר איחוד הנתיבים אני נוהג במרכז הנתיב בכדי למנוע עקיפה ע”י מסכנים כאלו.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אפילו. בארץ יש מקומות בהם הריצ׳רץ׳ פועל היטב. למשל בעליה של ״פז״ ל-22 צפון, שבה יש התמזגות  תיבים לפני הכניסה לכביש המהיר. אבל השיטה לא מעוגנת בתקנות ואפילו לא במנהגים.

פורסם
לפני 35 דקות, bigfoot7375nadav כתב:

ואם אתה נוסע בנתיב ימין, עוקף מלא מכוניות וממשיך באותו נתיב, איך אתה בדיוק מקפח זכות?
כל יום שאני נוסע לעבודה וחזרה בכביש 6, לכיוון צפון ודרום, אני נוסע בנתיב ימין כמעט כל הדרך ועובר כמות עצומה של מכוניות כי כולם רוצים להיות בנתיב השמאלי ה״מהיר״, ולא אחרי משאיות ״איטיות״,
איך אני מקפח זכות?
כל הדרך בנתיב ימין או השני מימין וחוזר לימני.
רוב הנהגים ״שוכחים״ לחזור ימינה ולא אכפת להם.
הם העבריינים, לא אני.
לא נדחף לאף אחד, ולא עונה על הגדרה של עקיפה מימין.

לא אותו מצב כי אני מניח שהם לא בפקק לקראת צומת, אלא נוסעים בקצב איטי ממך.

וגם כאן כמו שספריאל כתב זה עקיפה מימין

פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

לא אותו מצב כי אני מניח שהם לא בפקק לקראת צומת, אלא נוסעים בקצב איטי ממך.

וגם כאן כמו שספריאל כתב זה עקיפה מימין

אם יש שני נתיבים שנוסעים ישר והם משתלבים לאחד, אתה לא עוקף מימין אלא עובר מימין.
לא כל נסיעה מימין למישהו זה עקיפה.
אם הנתיב הימני משתלב לשמאלי או ההפך, זה גם לא עקיפה.
אם הנתיב הימני הופך לנתיב פנייה ימינה, אז צריך להשתלב לא ברגע האחרון ולכבד אחרים ואז אתה בסדר.

פורסם
לפני כשעה, דובצע כתב:

כשיש צפיפות תנועה-3 מכוניות בנתיב ימין- מותר להם ״לעקוף״ מכוניות בנתיב השמאלי

אין הגדרה כזו. ההגדרה היא ״צפיפות תנועה״ והיא מעורפלת כלשהו, יש שיקול דעת (גם לשוטר).

לפני 27 דקות, bigfoot7375nadav כתב:

אם יש שני נתיבים שנוסעים ישר והם משתלבים לאחד, אתה לא עוקף מימין אלא עובר מימין.
לא כל נסיעה מימין למישהו זה עקיפה.
אם הנתיב הימני משתלב לשמאלי או ההפך, זה גם לא עקיפה.
אם הנתיב הימני הופך לנתיב פנייה ימינה, אז צריך להשתלב לא ברגע האחרון ולכבד אחרים ואז אתה בסדר.

לא נכון. המעבר מימין לא ייחשב עקיפה רק אם מדובר בנתיב יעודי לפניה ימינה, במקום בו הרכב האחר משתלב מפניה שמאלה, בנת״צ או שהנתיב משמאל מיועד לפניה שמאלה (תקנה 47 ב).

• אהבתי 1

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

לא נכון. המעבר מימין לא ייחשב עקיפה רק אם מדובר בנתיב יעודי לפניה ימינה, במקום בו הרכב האחר משתלב מפניה שמאלה, בנת״צ או שהנתיב משמאל מיועד לפניה שמאלה (תקנה 47 ב).

?

על פי סעיף 47(ב) לתקנות התעבורה – מותר לעקוף רכב מצדו הימני במקרים הבאים:
(1) נהג הרכב האחר נמצא בנתיב לפניה שמאלה בלבד.
(2) בפניה שמאלה לכביש חד-סטרי או לכביש עם לפחות שני נתיבים בכל כיוון נסיעה ועד שנהג הרכב האחר השלים פנייתו לנתיב השמאלי.
(3) נהג הרכב נוסע בנתיב תחבורה ציבורית.
(4) נהג הרכב נוסע בנתיב לפניה ימינה בלבד.

זה לא נוגד את מה שאמרתי.
אם יש שני נתיבים (בין אם משתלבים ובין אם לא) שממשיכים ישר, וכולם בוחרים להיות בשמאלי (כי זה מה שעושים בישראל),
ואתה נוסע מימין, אתה לא עובר על שום חוק.
אפילו בשומרי הדרך (מכיר מקרוב), אם רכב עבר מימין ונכנס לשמאל שלא קרוב מידיי לרכב שנוסע בשמאלי, זה לא נחשב לעבירת תנועה.
אם תנהג שלא בבריונות או אלימות, גם מעבר מימין לא ייחשב לעבירה, גם אם לפעמים זה מרגיש ככה.

פורסם

אם התנועה בשמאלי ״צפופה״ אכן זו לא תחשב עקיפה. אבל תנאי זה חייב להתקיים. המעבר לשמאל צריך להתבצע ללא ״קיפוח זכות״, כפי שאתה מתאר. הבעיה היא כאשר הנתיב השמאלי צפוף, כי אז ההשתלבות עלולה לגרום קיפוח, והרי כל התנאי למעבר מימין הוא צפיפות משמאל. זה המקום בו אמור לבוא לידי ביטוי כלל הריצ׳רץ׳ שחסר במקומותינו.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...