Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מוכן לפרט מחירים ותקציב? כי משהו פה לא הגיוני.

מגאן 09 נסחרת במחיר של 40 אלף ביד 2, אבל מכיון שכול הדיבור פה הוא על קנייה מקרסו, אני לא מאמין שימכרו לך אותה בפחות מ-45-50 אלף.

ביד 2 אני מוצא המון מאזדות 3 שנת 07-08 למכירה בתקציב הזה, אז איך הגעת למאזדה שנת 05?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אחלה. רק אל תשכח לחזור לעדכן אותנו עד כמה גדולה השטות שעשית בבחירה הכושלת הזאת... אנחנו נהיה פה בשבילך.

למה לא, אולי אפילו תקנה פיז׳ו במקום הרנו - אוטו אמין ומוצלח, אולי אפילו טאטא אם תמצא אחת שמורה

הייתה לך מאגאן פעם או פיזו שאתה מקשקש בכזו ידענות ?

בניגוד לך החזקתי באופן פרטי סיטרואן + רנו מליסינג ושניהם רחוקות מהתדמית אשר אתה מנסה לצייר להם.

אבל מה זה משנה, אתה את דעתך קבעת ולא משנה אם זה על סמך עובדות או לא..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

קרסו מוכרים סביב 45K תלוי בק"מ.

שאר המגרשים סביב 40K.

לפי דעתי אין מה להשוות בין מגאן מקרסו לשאר המגרשים בכל הקשור לישור קו ששווה הרבה מאוד כסף. (עוד לא דיברתי על שרות לאחר מכירה)

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

מוזר שעל בעיות הגיר ברכבים יפנים לא מדברים - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=459564

ועל בעיות הבטיחות שהיו בקורולה כבר נשכחו.

על בעיות המחשב בקורולה שנתונים 2003-2005 אין זכר.

על הבלוף של הגיר הרובוטי בקורולה משומה מעדיפים להתעלם.

אבל - זה שלרנו מגאן היו בעיות אמינות בשנתונים המוקדמים שתוקנו במהלך השנים והרכב מציג אמינות משופרת- לא ישכח ולא יסלח!!

אמרתי את שלי - הרכבים היפנים לא חסינים מטעויות ובעיות כאלו ואחרות, בכסף הזה המגאן מציעה עסקה הרבה יותר טובה.

פשוט מרגיז אותי לקרא את כל תגובות הילדים שגורמים נזק תדמיתי שלא בצדק לרכב הנ"ל!

פורסם

שני רכבים טובים וחביבים מאוד -

האחד הפך להיות רכב "ערסים" הודות לעיצוב מרשים בעל מראה ספורטיבי וגם תחושת נהיגה שמעלה חיוך על הנהג הפשוט והעממי נקרא לזה ככה.

השני רכב משפחתי מפנק ונוח ובטיחותי ומרווח (כולל תא מטען ענק)

המגאן תהיה אמינה אם תטפל בה נכון ובזמן - תשאיר בצד 5K לתקלות רק בשביל השקט הנפשי אבל סה"כ גם הרכב זול יותר מהמתחרות וזה צריך להלקח בחשבון.

אם מה שחשוב לך זה שקט נפשי הרי שעל המגאן יש לך אחריות, השנתון חדש יותר - אני לא רואה סיבה להעדיף כאן את המאזדה.

למה בכל זאת כן להעדיף את המאזדה? מהסיבות הברורות - עיצוב, תחושת נהיגה, אמינות יפנית אבל אל תשלה את עצמך, במידה והרכב לא טופל בחלפים מקוריים, לא טופל כהלכה ובזמן - הוא לא יהיה אמין.

אני מציע שתעשה נסיעת מבחן בשני הרכבים

אפרופו - אם יש לך כוונה להתרחב למשפחה בזמן הקרוב מאיזושהיא סיבה - הרנו מנצחת ובענק בכל נושא תא המטען, למען האמת הרכב היחידי שמביס אותה באותה קטגוריה זו האוקטביה.

יש המון חומר על מגאן 2 בפורום ולא מעט על מאזדה 3

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה יודע מה רוב המכוניות שעומדות בצד הכביש הם צרפתיות.

תראה לי טויוטה,מאזדה,הונדה,ניסאן,סובארו שנתקעות בצידיי

הכביש ואם כן זה נדיר מאוד ורק בגלל תאונה או משהו כזה.

מבחינת איבזור בטיחות ונוחות אין מה להגיד הצרפתיות באמת מפנקות ונעימות

אבל התדירות של התקלות יותר גבוהה בהרבה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
אתה יודע מה רוב המכוניות שעומדות בצד הכביש הם צרפתיות.

תראה לי טויוטה,מאזדה,הונדה,ניסאן,סובארו שנתקעות בצידיי

הכביש ואם כן זה נדיר מאוד ורק בגלל תאונה או משהו כזה.

מבחינת איבזור בטיחות ונוחות אין מה להגיד הצרפתיות באמת מפנקות ונעימות

אבל התדירות של התקלות יותר גבוהה בהרבה.

האירופאיות בעיקר הצרפתיות רגישות יותר להזנחה - זה מה שאתה רואה בצידי הכביש בעיקר.

נכון - היפניות הן סוסי עבודה מנסיון ארוך טווח איתן, אבל לרגע אחד אל תשלה את עצמך שאם תקנה יפנית מוזנחת - אתה תלקק ממנה דבש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
את המגאן הייתי מוחק מכמה סיבות, אבל אציין אחת שהכי חשובה, יקרה לתיקון, לא נעימה ולא אמינה - הגיר, AL4. תעשה חיפוש עליו ותבין לבד.

עם המאזדה 3 גם היה לי ניסיון ומדובר בסוס עבודה, יצא לי לראות רכבים כאלה עם 250-300 אלף ק''מ עם מנועים וגירים מקוריים והבעלים שלהם העידו על אמינות מופתית.

אני במקומך מוריד את המגאן ומצרף במקומה להתלבטות של המאזדה גם מיצובישי לנסר הדור החדש, רכב חביב מאוד. בתנאי שהוא בתקציב כמובן.

שוב - היתה לך מזדה וכתבת על סמך הנסיון שלך שהוא אחלה רכב.

האם יצא לך להחזיק מגאן משנתונים מאוחרים שעשתה בעיות?

הרכבים שאתה רואה אלו לא הרכבים שתוחזקו כראוי ושעלפיהם נייתן לקבע שכל המגאנים חסרי אמינות

פורסם
בתור אחד עם נסיון רב שנים עם רכבי רנו.

הבעיה העיקרית היא שהאיכות אינה אחידה יש מכוניות שלא יכנסו אלא רק לטיפולים משך 10 שנים ויותר, אחרות לא יפסיקו להכנס למוסך השכם והערב.

שאלה: הרי לכל רכב יש "מחלות" אופיניות, וגם לרנו. בעיות אופיניות לרנו מגאן ראה בציטוט בהמשך.

איך תיתכן אי אחידות ברכבים כדבריך, אם יש לכולם את אותם ה"מחלות" ?

מעונין בתשובתך

יהודה

והנה ציטוט של תקלות אופיניות ברנו מגאן:

"הסיבות לכשלים במנוע קשורות קשר הדוק לחלק מהדברים שציינו עוד קודם בנושא רצועת התזמון הדורשת החלפתה בזמן. תקלות קריטיות מתחילות מאזור פולי המנוע היושב על גומייה ונוטה להחליק. במצב זה הבורג משתחרר ורצועת התזמון קופצת ממקומה והנה והמנוע בדרך לקיצו. מכאן כנראה הדעה השגויה, כי לא מעט מנועים סיימו את חייהם בטרם עת כתוצאה מפגם גנטי ולאו דווקא מהסיבות המוכחות. במפלס המנוע, יש לשים לב לבעיות במערכת הקירור (התחממות יתר), קורוזיה (חלודה) בחיבורים ליד מחשב המנוע והמצבר. ואם כבר נגענו בסוללת המכונית, אנא השתדלו לא להתעסק איתה כשלא צריך. במילים אחרות – להחליף ממש כשחייבים. כל ניתוק כזה עושה שמות, גורם לאתחול מחשב המנוע ולעתים תפעול מערכת השמע המקורית ננעל (דורש לסור למרכז השירות) או שהחלונות החשמליים מסרבים להגיב לפתע. כמו כן, רצוי לא להתניע את הרכב בעזרת כבלים כי עלול להיגרם נזק למערכות החשמל.

הגיר האוטומטי ברנו מגאן, ותיק. למעשה, זה אותו מכלול AL4 שקיים בסניק ומשפחת פיג'ו-סיטרואן. לנוכח ריבוי התמסורות האוטומטיות, תתקשו למצוא דגם ידני שהוא בפרוש יותר מומלץ ומהנה וקיים בעיקר בדיזל. האוטומטי הוא הסקנדליסט שבהיצע וחשוב לשים לב לדברים הקטנים בו. בדגמים הראשונים ב-2004 נוצרה תופעה שדרשה ריקול (קריאה יזומה לתיקון) בה נתגלה כי התיבה שואבת מים. כלומר אם כבר התמקדתם באחת משנתון זה, דרשו לבדוק אצל המוכר אם המכונית עברה במרכז השירות באותה קריאה, ועיינו בקפידה בקבלה הרשמית מהמוסך.

עוד ממחלות הגיר נוגעות לחיישנים כושלים וסולונאידים. לגיר האוטומטי יש נטייה לגרום להצטברות מזהמת על המכלולים מפני שנפקד ממנו אגן שמן. כמו לא מעט יצרניות, תקלה בתמסורת תוקעת את הגיר בהילוך 2 או 3, מה שנקרא – "limp home mode" המונע מתמסורת הגיר לחטוף נזקים נוספים. היו ערים לנורת אזהרה הנדלקת בלוח המחוונים וגשו למוסך לבדוק את הבעיה. אם נוצרות השהיות בהעברת ההילוכים משהו בסנכרון השתבש.

בעיות חוזרות (כרוניות) במגאן 2, צצות לעתים באזור הכוהלים (סלילי הצתה). לכל מצת כזה סליל הצתה בנפרד, מה שגורם ללא מעט מהם להישרף ולתקוע (גם במקרה זה) את הגיר במצב "בטוח" כדי לקרטע למוסך בבטחה. זאת ועוד, חיישן הצתה לעתים שובק חיים ולא מתיר התנעת המכונית ומשאבת דלק שנוטה להתחמם, מסוגלת "להתחרפן" באמצע נסיעה ופשוט לגדוע פעולת המנוע במקומו.

בעיה נוספת עליה שמענו יותר מפעם אחת, נוגעת להחלפת הנורות בחלק הקדמי. זו פעולה מתישה למדיי לנוכח חוסר הנגישות לאחורי הפנסים, מה שמחייב את הסרת הגלגלים הקדמיים ופירוק הבטנה הפנימית המסובכת להסרה. ברוב המקרים, פעולת החלפת הנורה תשלח אתכם למוסך לזמן עבודה של כחצי שעה.

עוד מרשימת התקלות הנפוצות חשוב להקדיש מקום לדברים הבאים: כניעת מנגנוני חלונות חשמליים, בעיות באיכות הגימור הפנימי (בעיקר לאחר הסרה והרכבה מחדש), תא מטען עם בעיות נעילה בדגמים המוקדמים, תקלות בטעינת מתח (אלטרנטור) עלולות להתרחש מידי פעם וחריקות בלמים מהרפידות – מצריכות את החלפתן."

פורסם

חבל שלא ציטטת את החלק הראשון של הכתבה שבה צויין במפורש שלאחר מתיחת הפנים שנחשבים אמינים.

אגב - רב הבעיות שמופיעות בכתבה הם בעיות של הזנחה.

פורסם

אז זהו שיש לא מעט רכבים שלא סובלים מהתקלות האופייניות - לעומת יש רכבים אחרים שסובלים מבעיות שמעבר לבעיות האופייניות. סטטיסטית הסיכויים ליפול עם רנו מגאן גבוהים לאין ערוך מהסיכויים ליפול עם מאזדה 3.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אז זהו שיש לא מעט רכבים שלא סובלים מהתקלות האופייניות - לעומת יש רכבים אחרים שסובלים מבעיות שמעבר לבעיות האופייניות. סטטיסטית הסיכויים ליפול עם רנו מגאן גבוהים לאין ערוך מהסיכויים ליפול עם מאזדה 3.

חשבון פשוט :

מזדה 3 2009 עולה 68000 - 70000 ש"ח

רנו מגאן 2009 עולה 43000 - 45000 ש"ח

23000- 25000 - מקדם בטחון לתיקונים.

אפשר לקנות חצי רכב.

פורסם
חשבון פשוט :

23000- 25000 - מקדם בטחון לתיקונים.

אפשר לקנות חצי רכב.

טוב ראשית כבעליה לשעבר של רנו מגאן - אני מוכרח להתוודות :

זה היה אחד הרכבים הנוחים ביותר אי פעם , התעלה באבזור על פני הפלואנס שגם היתה לי (למעשה עד היום משרתת את אימי נאמנה. ) אמנם שלי היתה דיזל ידנית - וגם אני סבלתי ממחלה נפשית קשה, שבה נכנסתי להתקפי חרדות על אבדן ערך וחס וחלילה שהרכב יבלה במוסך ...- אחרי טיפול נפשי אצל פסיכאטרית מעולה ולא מעט כדורים .. התבהר לי שאני אידיוט ומדובר ברכב שהוא מעולה ! מרווח ! לא מכיר כל כך את סיפורי הגיר אבל אני יודע שהמנוע הזה הוא מנוע וותיק שיש לו מחלה של שריפת סלילי הצתה כמו לכל משפחת מנועי הבנזין ממשפחת ה K . פרט לכך הוא נעים וחסכוני , שכמובן המשיך לפלואנס .

הברקסים של המגאן , הם נושכיים חזק ! אין מה להשוות אותם להונדה סיוויק שהיתה לי אכ' ומרחק הבלימה שלה היה ארוך יותר ובכלל שם ה ABS היה נכנס לפעולה כל לחיצה שניה (הונדה)

אבל ! בהפרש של 25K ? על רכב חדש יותר? שקרוב לוודאי עבר פחות התעללות ובלאי! התשובה נמצאת בגוף השאלה , אין סיכוי בעולם שתשאיר במוסך את הסכום הזה גם אם באמת נפלת על רכב חמוץ יותר מחומץ בלסמי ...

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

• תוכן חדש...