Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל אחד יכול לפרש את המסמך הזה איך שבא לו.

למשל, אתה טוען שהחיילים היו צריכים להשתמש בנשקם כדי להגיב לניסיון הפגיעה, מצד שני רשום שהחייל לא ישתמש בנשקו כדי לפגוע במי שאינו לוחם, כמו המפגינים האלה.

עכשיו לך תתוכח עם השופטים מי נחשב לוחם ומי לא.

לפי ההיגיון הפשוט, כשזורקים עליך אבנים, (וכן, אפשר לגרום לפציעות חמורות וגם למוות מזריקת אבנים) ויש לך נשק ביד אתה לא תברח. הסיבה היחידה שהם לא פוחדים לזרוק ככה אבנים זה כי הם יודעים שהחייל לא ישתמש נגדם בנשק.

שימוש בנשק זה גם ירי ב60 מעלות- דבר שלא מסכן אדם. ועדיין למלא אחר סעיף טוהר הנשק גם אם היריב אינו לוחם.

אני לא רוצה להכנס לוויכוח על ההגדרה מיהו לוחם ומי אינו לוחם כי זה וויכוח אינסופי עם 1001 דעות לכאן ולכאן. לא יצא מהוויכוח הזה דבר.

אני רק אומר שההגדרה שלי ללוחם שונה משלך וזו הסיבה שציינתי את המילה לבצע.

ויחד עם זאת אני עדיין לא רוצה להציב את עצמי בנעלייהם של החיילים ולכתוב מה אני הייתי עושה. -לא עשיתי אז אין מה לדון בכך.

(אבל מאוד מאוד מאוד ארצה להיות מגוייס למילואים בגזרה הזו ובאירועים דומים על מנת לספק תוצאות שונות לאירוע זהה, כאלו שישאירו טעם מר לצד השני במינימום נפגעים לשני הצדדים.

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שימוש בנשק זה גם ירי ב60 מעלות- דבר שלא מסכן אדם.

ירי באוויר זה טוב כדי להפחיד חיות. אבל בני אדם מבינים שיריה באוויר אינה מסוכנת, והיום אם תירה באוויר במקרה כזה, הערבים יצחקו לך בפנים.

וזו רק דוגמה אחת קטנה לכך שכל הגישה של "טוהר הנשק" מנותקת מהמציאות.

גם במקרה הזה, לחיילים לא היתה אפשרות לעשות שום דבר חוץ מלברוח. או ליתר דיוק - הם יכלו לחכות קצת, לחטוף יותר - ואז לברוח. כל פעולה אחרת מצידם לא היתה מקבלת גיבוי מהמערכת.

דני

פורסם

אין ספק שיש לנו צבא נאור על חשבון חיי החיילים שלנו :cry:.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

זה מצטרף לחוקי ה"הגנה עצמית" הנהדרים שיש לנו כאן

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תגידו, אף אחד מאז ומעולם לא ראה או רואה את הקונפליקט בין "טוהר" לבין "נשק"?

איך אפשר שכלי שנועד לפגוע יכול להיות טהור?

רוצים נשק טהור, תורידו את הקנה ושימו פרח.

כבר במשפט הזה אפשר להבין איפה המוקש שטמון מתחת לרגלי החיילים.

פורסם

לא הרמטכ"ל אחראי לתמונה הקפקאית הזאת - רק המפקד של הכח בשטח. ויגידו עוד 1000 פעם שנטפלים לש"ג. רק המפקד בשטח , שהיה יכול לירות לאחד בראש ואז היו כולם מתפזרים כי את מטרתם - תמונות לתחנות בכל העולם - השיגו.

כנראה שהמ"כ הזה לא שמע מהוריו את שאמרנו אנחנו לילדינו לפני יותר מ-20שנה :- "במקרה של ספק הכי קטן , זכור/זכרי שאנחנו מעדיפים לבקר אותך בכלא ולא בבית הקברות" מספיק הוכח שאבן היא נשק קטלני, לא צריך להקריב ילדים שנים עד שבהיכלי הצדק מבית אהרון ברק ייתנו לכך הכרה רשמית.הם הרי לא יעשו זאת לפני איזה סימן ממוסדות הגויים הנאורים שהפס"ד לא ייגונה כפס"ד של קלגסי מדינת אפרטהייד קולוניאליסטית.

ולא, אין לנו עו"ד בחינם.

פורסם

ייתכן שהמפקד בשטח לא הגיב כראוי - לכל המומחים והמגיבים יש ראיה לאחור 6:6.

מישהו שלח לשטח כוח רגלי קטן ולא מיומן בפיזור הפגנות.

מישהו מבלבל את החיילים בשטח בהבטחות לגיבוי המתנגשות בהוראות כתובות בלשון משפטית מפותלת. המשמעות היא שרק בדיעבד אתה יכול לדעת האם פעלת בהתאם לפקודה.

מישהו לא מבין עדיין את כוחה של המצלמה בבנית האתוס הפלסטיני. חייל חמוש תמיד יתפס כתוקפן מול אזרח לא חמוש, גם אם המצב האמיתי יכול להיות שונה לחלוטין. לפעמים הדרך הנכונה היא לא להיות בפריים של התמונה.

מישהו לא הבין עדיין שאין מינון נכון של כוח בעימות מסוג זה. יש רק פחות מדי כוח או יותר מדי כוח.

השאלה היא רק מי הוא אותו מישהו.

פורסם

במשך השנים מאז 67 התבלבל לנו ההבדל בין צבא למשטרה.

הערבים עם האבנים צריכים לדעת שאם יפגינו נגד שוטר ייענו באלות, גז מדמיע, כדורי גומי,סוסים ושאר תפאורות פורים שמצחיקות אותם שנים.

לעומת זאת ,- אם ייזרקו אבן על חייל - ייענו בכדורים חיים שהם היחידים שצריכים להיות אצל צבא אמיתי כפי שנהוג בעולם השפוי.

פורסם

עושים פה יותר מדי רעש מהמושג טוהר הנשק.

טוהר הנשק הינו מושג שבה להדגים את המידתיות בתגובה- זרקו עלייך אבנים מטווח שאתה לא יכול להיפגע?

אל תירה.

זרקו עלייך אבנים מטווח שאתה עלול להיפגע-פתח באש במטרה לנטרל את האיום (כדור לרגל, כדור ליד, אל תהרוג).

יש איום מיידי על חייך?

תירה במטרה להרוג.

בסיטואציה של החיילים שנמלטו מההמון הזועם שמשליך עליהם אבנים- הם בהחלט יכלו לפתוח באש במטרה לנטרל את האיום (שוב, לא במטרה להרוג) והיו מקבלים גיבוי מלא מהמערכת.

בתקופת חומת מגן היה המון רעש סביב נושא נוהל שכן והוראות הפתיחה באש ואלה האחרונים מאוד הוקשחו, זה הגיע למצב שאמרו לנו בפירוש:

אם ראיתם מחבל מחזיק בקבוק תבערה בוער, כל עוד היד שאוחזת בבקבוק לא מתחילה תנועה לקראת זריקת הבקבוק- אין לכם אישור לירות.

אבל בשניה שהיד מתחילה לנוע- תורידו לו אותה.

זו היתה הקשחה שבזמנו מאוד התרעמנו עליה אבל היא הוכיחה את עצמה בעשרות סרטונים שצילמנו במוצבים שונים של מחבל שבא להשליך בקבוק תבערה ושינה לפניה שזה קורה הוא מתחיל להתגלגל על הכביש בתוך כדור אש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
"במקרה של ספק הכי קטן , זכור/זכרי שאנחנו מעדיפים לבקר אותך בכלא ולא בבית הקברות"

ויש אומרים: עדיף עו"ד גרוע מחזן טוב.

העובדה שזו הברירה של חייל שנשלח על ידי השלטון, מעידה כאלף עדים על הניתוק מהמציאות של כל הגישה למצב.

דני

פורסם
במשך השנים מאז 67 התבלבל לנו ההבדל בין צבא למשטרה.

הערבים עם האבנים צריכים לדעת שאם יפגינו נגד שוטר ייענו באלות, גז מדמיע, כדורי גומי,סוסים ושאר תפאורות פורים שמצחיקות אותם שנים.

לעומת זאת ,- אם ייזרקו אבן על חייל - ייענו בכדורים חיים שהם היחידים שצריכים להיות אצל צבא אמיתי כפי שנהוג בעולם השפוי.

אל תדאג מאחל לך לא לקבל כדור גומי בבודדת בין העינים (אתן לך רמז, המוות הוא מיידי)

גם רימון גז בכינון ישיר ממטול מטווח קרוב יכול להפוך אותך למסננת

תאמין לי שיש דרכים הרבה יותר מעניינות לגרום לזורקי אבנים להצטער על מה שהם עשו, ולא ירי חי ולהרוג זה לא אחת מהן :wink:

הבעיה שיש גם PUSSIES בין החיילים (לא להתלהם הכוונה לחלק מסויים) שנשלחים למשימות הללו, כאלה שרועדים מפחד ונקרעים בין מגע ישיר עם אדם והחקירות של מצ"ח. לכן למשמר הגבול לוקחים אנשים עם פרופיל של מישהו עם ביצים (אתה לא תיקח לדוגמא לבילוש במשטרה או ליש"מ ילד טוב של אמא שלא יודע לטפל בעבריינים), וליחידות מסויימות בצבא לוקחים גם "ילדים טובים" שיעשו שמירות על הגדר ויגיבו באש על ירי נגדי (ילד טוב כמו גלעד שליט), לא מסובך. ברגע שאתה מכניס את החיילים האלה לסיטואציות בהם יש צורך להשתמש ביכולות נוספות, מגיעים למצב שבו חייל מתחיל לחשוב במונחים של HAIMY או כל אזרח שאין לו מושג מה לעשות כנגד זריקת אבנים , וזה בסדר זה לא המקצוע שלכם ולא תירגלו אתכם לסיטואציות כאלה אז התגובה הטבעית לאדם מאויים ע"י אבנים/סלעים/רוגטקות זה לברוח או לתפוס את הדבר הקרוב ביותר שיש לך ליד ולהחזיר - רגע מה יש עלי, נשק? אין עוד משהו? טוב נירה חי נהרוג כמה ערבושים שניסו להקניט קצת, גם ככה יש לי גב מהמערכת , רציונלי מאוד :shock:

אנחנו עדיין לא איראן, שום דבר פה לא השתנה מבחינת זריקת האבנים מאז קום המדינה , זו עבודה שוטפת של מג"ב יום יום והם עושים אותה מצויין. לצבא אין מה לחפש פרובוקציות באזור הזה, זורקים אבנים על ג'יפ ממוגן? זה כמו לזרוק גרעינים, שימשיכו לסוע או תכשירו גם את ה"ילדים הטובים של צהל" איך לטפל בזורקי אבנים בלי להשתמש בנשק , ואם יש מצב של סכנת חיים אז יורים לרגליים.

כל הפרובוקציות שמנסים לעשות עכשיו לפני הבחירות ש"פתאום" שולחים ג'יפים של צהל בכוונה לגזרה ללא אמצעים זה בולשיט מצוץ מהאצבע, הדברים האלה זה חלק מהשגרה (ולכן הקימו את מג"ב), פשוט עד עכשיו לא נתפסו חיילים בורחים מאבנים, זה קורה כמעט כל יום , חיילים רצים חזרה לג'יפ ונוסעים מהאזור כי זו לא העבודה שלהם לפזר הפגנות, נקודה.

תמיד אני נזכר שחיילים במחסום היו קוראים לנו לעזרה נגד פלשתינאים או ערבים ישראלים שמתלצפים עליהם, מדברים לא יפה לחיילים, מסרבים לבקשות החיילים , מאיימים להביא עורך דין ועוד שלל סיפורים.

היה לנו ביחידה מישהו פסיכי שלא תמיד היה שולט במעשיו ומאבד את השפיות, איזה מוסלמי ישראלי (תעודה כחולה) בחליפה התחצף אליו, לא רצה להוציא תעודת זהות ואמר שהוא מקורב לאיזה פוליטיקאי , הוא לא הספיק לסיים את המשפט כשסתירה מצלצלת היתה מרוחה לו על הפנים. מיותר לציין שלאחר מכן הוא נענה לבקשות הבדיקה והיה מנומס להפליא.

במקרה אחר מישהו מצא את עצמו בשלולית של מים, גם חשב שצוות מג"ב ידבר איתו פוליטיקה, והתחיל להתווכח על משהו.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אני לא יודע, אני אקלע למצב כזה אני יורה חי, והפק"ל שלי במילואים זה מאג,

PEO_M240B_Profile.jpg

יהיו התוצאות אשר יהיו, אני יהודי, לא אסוג מפני ערבי, איפה כבודי למולדתי? לצבאי? ולעם אותו אני משרת,

עם שאבותיו היו גיבורים כאריות, בשני העשורים האחרונים הפכנו להיות עם של שפנים פרט לכמה יחידי סגולה,

ואני מאשים את מערכת בתי המשפט והתקשורת, את אירגוני השמאל, ואת אירגוני זכויות המחבלים מהארץ ומאירופה,

ואותי מעניין מעניין שאירגוני זכויות האדם הנ"ל לא פצו פיהם למראה רצח העם שהיה בחבל דארפור, רק על צה"ל

ועל מדינת ישראל הם פותחים את הג'ורה שלהם, והכי מעניין, לערבים יש ווילות, מכוניות פאר, והם עדיין פליטים,

הם הפסידו ב48 וב67, הם רוצים לפצות על האגו הפגוע שלהם, המציאו את שקר החרטא נכבא, המציאו את היותם פליטים,

הם נסוגו מחיפה, הם נסוגו מכל המקומות שהיו בהם, ועכשיו הם רוצים פיצוי?

ואני שואל, הם היגרו לכאן קצת יותר לפני מאה שנה, יהודים תמיד היו בארץ, אומנם מעט, אך היו,

(ואני מכיר משפחה ירושלמית עם שושלת רשומה של 9 דורות ירושלמים לאחור,) הארץ היתה ריקה

כמעט מאדם, ואתם מוזמנים לקרוא את ספר מסעו של מרק טווין לארץ הקודש, עדות אמיתית, שלא

היה פה איש, - אז על מה לעאזזל הישמעאלים האלו נלחמים? ולמה לעאזזל אנחנו נסוגים?

למה לעאזזל חיילים צריכים לפחד לפתוח באש? ולמה צה"ל לא מזמין לביאור כאמצעי אמיתי ויעיל לפיזור הפגנות?

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

milanista, אל תהיה כזה אבו עלי. לא הייתי מתגאה ב"סיפור הגבורה" הזה.

תאר לך מה אתה היית עושה אם הסיטואציה הייתה הפוכה ואתה היית צריך לעמוד במחסום ומישהו היה מתנהג אליך "כמו פסיכי".

אני מסכים איתך רק בכך שנותנים לצבא תפקידי שיטור ומשימות לא צבאיות.

פורסם

מה אני היתי עושה? לא מגיע למצב של לעשות אבו עלי על חיילים במחסום שעושים את עבודתם.

אני מזכיר לך COMMANDER מדובר בבדיקה שיגרתית שחיילי צהל עושים מדי יום, אבל בגלל שהבחור שם הרגיש צורך לעשות צחוק מהחיילים ולהפריע לעבודתם הוא קיבל את מבוקשו.

שוב יש לזה צורות רבות, במקום סתירה היה ניתן לעכב אותו מספר שעות בתחנה.

מדובר פה בניואנסים מהשטח, על גבול חוקי הטבע שעל גבי פורום יהיה קשה להסביר. תנסה להיות שם יום יום 12 שעות במקום חיילי צהל, עם שחפץ קרמי עלייך כשבכל שניה נתונה יכול איזה צלף לירות עלייך, או מחבל להפתיע אותך עם סכין, תוך כדי שאתה בודק אותו. אתה מנסה להתרכז במשימה כדי לשחרר את כל השיירה של הרכבים, ומגיע אלייך אותו "מכובד, אבו עלי" שמסרב לבדיקה.

לחיילי צהל אין סמכויות כמו שיש למגב, אבל לחלקם גם אין את החוסן המנטלי להתמודד עם "לקוחות" בעייתיים.

יש אנשים שמספיק צעקה או מבט כדי להרגיע אותם, יש כאלה שמבינים בדרך קצת יותר קשה, זה גם יוצר הרתעה לפעם הבאה שינסה להתחצף.

ובוא לא נהיה יפי נפש, נכון לא היתי רוצה להיות בצד השני , אבל הם יכולים להאשים רק את עצמם במצב, במקום לחנך את ילדיהם לתרבות ונתינה, הם נולדים לחינוך של "הוא אכל לי הוא שתה לי, לקח לי את האדמה, צריך להעיפו מפה בכל הדרכים הקיימות".

הם בחרו להשתמש בדת ככלי שנותן לגיטימציה למעשיהם, משטר דיקטטורי חשוך ימים ופרימטיבי. (עיין ערך סוריה ומלחמת האחים/רצח ילדים,אונס נשים לבקרים)

אבל אתה צודק, לא היתי רוצה להוולד שם ולהיות כלוא בין המחסומים שלנו למשטר החמאס, כשאף אחד מסביב לא רוצה ולא יכול לעזור לך. מצב עגום ואומלל, שאני מקווה יפתר ביום מהימים, אבל כל עוד הדת מובילה אותם על דעתם והם לא מוכנים לחיות עם השטחים שיש להם היום, תוך כדי הכרה בך , אז LIFE SUCKS וצריך לשרוד עם מה שיש.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• תוכן חדש...