Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום המצבר ברכב של אחותי עשה סימנים שהוא שבק חיים. היה טיפה כוח להפעלת מכשירים פה ושם וגם צפצפה חלשה. בכל מקרה, לפני שאני אכנס לנושא השירשור רק אציין שניקיתי את שני הקטבים מהקורוזיה והפלא ופלא, המצבר חזר לתפקוד מלא כמו חדש כביום היוולדו. המצבר אגב בן יותר מ 3 שנים.

ועכשיו לנושא, כמו כל צרכן הגיוני עשיתי סקר שוק קטן. בקיצור, פניתי לחנות שממנה אני קונה חלקי חילוף בדרך כלל וזכרתי שיש לו מצברים. הגעתי אליו ושאלתי אותו לגבי מצברים. הוא השיב לי שהוא לא מתעסק יותר במצברים כלל וכלל למרות שהוא חנות לחלקי רכב. כאשר שאלתי לפשר הדבר הוא אומר שזה כאב ראש ענקי ביותר. לקוחות קונים את המצבר עם אחריות לשנה וכמה שבועות או כמה חודשים לפני תום האחריות מוציאים את המצבר, הופכים אותו ומרוקנים את החומצה. ממלאים מים ונוסעים איתו ככה כמה ימים עד אשר הוא נגמר לחלוטין ומת. הם מגיעים לחנות ודורשים מצבר חדש בתוקף האחריות וכך חיים על מצבר חדש לעוד שנה.

שאלתי, האם מישהו נתקל בתופעה הזו או ידע עליה? עד כמה היא נפוצה באמת? בשיא תמימותי מעולם לא עלתה במוחי כזו קומבינה. לא שהייתי עושה אותה כמובן אלא לא העליתי שמישהו אכן עושה אותה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסתבר שאין גבול לתחמנות. פעם ראשונה שאני שומע על כזה דבר:shock:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גבר, אתה לא הבן אדם היחיד שהוא הראשון ששומע על זה. בן אדם ישר ותמים לא מחפש איפה למצוא קומבינות יום ולילה.

למרבה הצער, ישנם לא מעט שנושכים שפתיים על כך שלא ידעו על "הפטנט" הזה ממקודם.

כנראה שבעתיד אנחנו נתחיל לראות פחות ופחות מצברים מסגנון טיפול עצמי ויותר את אלה שהם מגיעים סגורים ונחשבים ללא טיפול.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
לקוחות קונים את המצבר עם אחריות לשנה וכמה שבועות או כמה חודשים לפני תום האחריות מוציאים את המצבר, הופכים אותו ומרוקנים את החומצה. ממלאים מים ונוסעים איתו ככה כמה ימים עד אשר הוא נגמר לחלוטין ומת. הם מגיעים לחנות ודורשים מצבר חדש בתוקף האחריות וכך חיים על מצבר חדש לעוד שנה.

ב1/2011 קניתי מצבר עם 20 חודשי אחריות . ביוני האחרון, 17 חודשים אחרי, שבק המצבר והלכתי להחליפו.

לא קיבלתי תעודת אחריות נוספת ל20 חודשים, ומכאן הסקתי שהאחריות תפוג, כמתוכנן 3 חודשים אחרי.

המצב הזה נשמע קצת לא הגיוני, ופשוט מידי, כי אז כל אחד ינסה לחבל במכשיר (מצבר/ מיקרו/ מקרר/ השד יודע מה) לקראת תום האחריות, ובמכשיר הבא גם כן וחוזר חלילה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט, טענתך מקובלת. אתה מסכים איתי אבל שמצבר עם אחריות לשנתיים בדרך כלל יותר יקר ממצבר עם אחריות לחצי שנה?

אז כנראה בשיטה הזו הם מקבלים מצבר חדש למשך שנתיים ומשלמים תעריף למצבר עם אחריות לשנה.

כאמור, אין לי מושג על היקף התופעה או אם היא בכלל קיימת. זוהי הסיבה ששמעתי כאשר שאלתי מדוע אין מביאים מצברים יותר לחנות שממנה אני קונה חלקים בדרך כלל ושעד לא מזמן הוא אכן מכר מצברים.

פורסם

חבל רק שהשיטה הזו זכתה לחשיפה כאן בפורום. אני בטוח שלא מעט אנשים יאמצו את הרעיון.

שביט, כוונת המשורר הייתה - לקבל מצבר חדש דנדש שבוודאי יחזיק הרבה יותר זמן ממצבר בן שנה. לא מקבלים הארכת אחריות מקורית על המוצר החלופי.

*גם אני שומע בפעם הראשונה על הנושא הזה. :roll:

פורסם

גם אני שומע על זה פעם ראשונה. לא ידעתי שהקומבינות הישראליות הגיעו לרמה כזו.

או כמו שמורה שלי היה פעם אומר: יזראילסקיי פרימיטיבסקי ברברסקי.

פורסם
חבל רק שהשיטה הזו זכתה לחשיפה כאן בפורום. אני בטוח שלא מעט אנשים יאמצו את הרעיון.

שביט, כוונת המשורר הייתה - לקבל מצבר חדש דנדש שבוודאי יחזיק הרבה יותר זמן ממצבר בן שנה. לא מקבלים הארכת אחריות מקורית על המוצר החלופי.

*גם אני שומע בפעם הראשונה על הנושא הזה. :roll:

ידידי, אתה מסכים איתי שכל הפושעים ובני הבליעל למינהם יודעים את החוק יותר טוב מאשר אנשים תמימים כמוך וכמוני? הם יודעים שמגיע להם עורך דין וכל מיני שאתה ואני לא יודעים. אז מי שתחמן ורמאי מכיר את הפטנטים האלה. מי שישר והגון לא מכיר וגם לא יעשה כזה דבר. אין לי שום בעיה שאנשים יפנו למנהלים בבקשה למחוק את השירשור.

פורסם
לקוחות קונים את המצבר עם אחריות לשנה וכמה שבועות או כמה חודשים לפני תום האחריות מוציאים את המצבר, הופכים אותו ומרוקנים את החומצה. ממלאים מים ונוסעים איתו ככה כמה ימים עד אשר הוא נגמר לחלוטין ומת.

לא בטוח שמצבר עם מים (ללא חומצה) פועל אפילו רק לכמה דקות.

חוץ מזה בעל החנות היה יכול למכור רק מצברים אטומים, אם זו היתה הבעיה שלו.

נראה לי שלבעל החנות יש דמיון מפותח.

יהודה

פורסם

או כמו שמורה שלי היה פעם אומר: יזראילסקיי פרימיטיבסקי ברברסקי.

המורה שלך מצטט אילנת גבוהים - את הגשש החוור מ-1970 (אולי 1971).

ידידי, אתה מסכים איתי שכל הפושעים ובני הבליעל למינהם יודעים את החוק יותר טוב מאשר אנשים תמימים כמוך וכמוני? הם יודעים שמגיע להם עורך דין וכל מיני שאתה ואני לא יודעים. אז מי שתחמן ורמאי מכיר את הפטנטים האלה. מי שישר והגון לא מכיר וגם לא יעשה כזה דבר. אין לי שום בעיה שאנשים יפנו למנהלים בבקשה למחוק את השירשור.

כאילו שהתחמנים לא מכירים את כל השיטות. כמו מי שמזדכה על בגד ערב אחרי שהשתמש בו בחתונה.

יש לחנויות סיבות טובות מאוד למדיניות החזרת\החלפת מוצרים שאינה מאפשרת זיכוי כספי.

לגבי השיטה המתוארת - כמה כבר תרויח? הארכה של חצי שנה עד החלפת המצבר הבאה? אולי תקבל מצבר משומש במצב פחות טוב מזה שאתה מוסר כ"לא תקין בתקופת האחריות". בסופו של דבר, אפילו אם תקבל מצבר מחודש במצב טוב, הרווח יהיה 100-150 ש"ח שיתפרשו על פני 3 שנות חיי המצבר(ים). הזמן והדלק המבוזבזים בהתעסקות שוים יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מספיק עם הצדקנות הזו!

אני לא מצדיק את התחמנות הזו אבל כל הביקורות על הישראלי המכוער

מפספסות את התמונה הגדולה, איך הגענו למצב הזה מלכתחילה ?

והתשובה פשוטה, גם לצרכן הישראלי נמאס מהקומבינות של הסוחרים/רשתות עם המחירים המפולפלים, עם תודעת השירות הלא קיימת,

עם התחמקויות מאחריות, נמאס לגרור בעל עסק לתביעות קטנות על כל דבר, אז נותנים להם לטעום קצת מהחרא שהם מאכילים

אותנו ביומיום, מוצדק ?? לא, אבל צפוי.

דוגמה מהעולם הגדול, על רה-קונטרה (בקישונית), השוודים נחשבים כסופר ישרים, יותר יקים מגרמנים,

אחוז העלמת מס הכנסה אפסילוני, אממה...זה היה נכון עד שהממשלה העלתה את המס ל 60%,

גם פה העם הסרגלי נשבר והחלו העלמות מס.

• תוכן חדש...