Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין קשר לדת.

יש בחורה מטומטמת.

פיקוח נפש זה לא משהו חד ערכי.

עצם זה שיכלו לחשוב (מה שקרה בפועל) שקרה לה משהו, הופך את המקרה לפיקוח נפש והיה עליה להתקשר.

מספיק היה לשאול כדי לקבל תשובה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם זה היה מעניין אותו, כנראה שהיה שואל בצורה מכובדת. אבל ככל הנראה זו לא המטרה של הת'רד הזה...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צודק, תכל'ס. נפלנו בפח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נשמע לי מאוד מוזר כל הסיפור הזה.

א' ב' של עבודת השיטור במקרים כאלה זה לשלוח ניידת למקום שאליו היא הייתה אמורה להגיע ולבדוק אם היא שם.

פורסם

אייל, זאת הפואנטה בדיוק. היא הייתה צריכה להגיע למזכרת בתיה אבל בטעות הגיעה לאשדוד ומיכוון שהיא ראתה שהשבת עומדת להיכנס\נכנסה היא נשארה שם אצל משפחה חרדית. הארוס שלה רואה שהיא לא הגיעה, היא לא מתקשרת מן הסתם שיתחיל לחץ. אולי קרתה לה תאונה, אולי היא בבית חולים. הוא לא ידע מה עלה בגורלה, משפחתה לא ידעה מה עלה בגורלה וגם אם שלחו ניידת לבדוק אם היא הגיעה למזכרת בתיה או לא זה לא היה עוזר כי היא הייתה בכלל באשדוד.

הסיפור היה נמנע בעזרת שיחת טלפון אחת או שניים. את כל השאר אנחנו כבר יודעים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אייל, זאת הפואנטה בדיוק. היא הייתה צריכה להגיע למזכרת בתיה אבל בטעות הגיעה לאשדוד ומיכוון שהיא ראתה שהשבת עומדת להיכנס\נכנסה היא נשארה שם אצל משפחה חרדית. הארוס שלה רואה שהיא לא הגיעה, היא לא מתקשרת מן הסתם שיתחיל לחץ. אולי קרתה לה תאונה, אולי היא בבית חולים. הוא לא ידע מה עלה בגורלה, משפחתה לא ידעה מה עלה בגורלה וגם אם שלחו ניידת לבדוק אם היא הגיעה למזכרת בתיה או לא זה לא היה עוזר כי היא הייתה בכלל באשדוד.

הסיפור היה נמנע בעזרת שיחת טלפון אחת או שניים. את כל השאר אנחנו כבר יודעים.

:roll: כנראה שהייתי צריך לקרוא את הכתבה לפני שהגבתי. :roll:

יצאתי טמבל... אוי אוי אוי...

פורסם

וואלה, האל "הטוב" אוכל פוקפורן ונהנה מסרטי הדרמה שהוא יוצר לנו כאן.

שני דברים.

ראשית - "פוקפורן": יצא לי כבר להתווכח עם מוכרת בחנות, האם כך יש לכתוב את המילה הזו או שאולי קצת אחרת. אחרי כמה דקות טובות, וסיוע של קונים אחרים, היא וויתרה.

שנית: המושג הזה של "האל הטוב" שתפקידו בחיים הוא ללכת אחרי אנשים טפשים ולנגב להם את הטוסיק, הוא מושג נוצרי. ביהדות רואים את הדברים אחרת (למרות מה שכל מיני דתיים אומרים!). בתמצית, לפי היהדות אלוהים לא עובד אצלך, אלא אתה אצלו. הוא לא חייב לך שום דבר - להיפך.

האשמה היחידה כאן היא הבחורה המטומטמת, שקצת לפני כניסת השבת לא עלה במוחה הזעיר הרעיון לשלוח SMS או להרים טלפון ולספר את מצבה.

בדיוק ככה. הרי אנשים רבים חיללו את השבת כדי לחפש אותה, כך שגם המנעות מחילול שבת לא היתה כאן... פשוט חוסר מחשבה.

דני

פורסם

מזכיר לי מקרה שקרה לי אישית, לדעתי הרבה יותר חמור מהמקרה הנדון לעיל (על אף שקרה לפני כ-17 שנה):

בטיול שנתי בימי התיכון, צעדנו במסלול מסויים אחרי קבוצת בנות מתיכון דתי כלשהו.

תוך כדי ההליכה קלטתי שלא רחוק ממני בת אחת החלה להדרדר במדרון. הבנות שלידה עמדו חסרות אונים, אז רצתי ותפסתי אותה, פחות או יותר חצי שנייה לפני שהיא נפלה מצוק של כמה עשרות מטרים.

עוד לא הספקתי לשאול אותה אם היא בסדר, חטפתי מהחברות שלה צעקות, מה אני נוגע בה, איך אני מעז וכו'.. אפילו היא, ישר אמרה: "נגעתי לי רק בחולצה נכון? לא נגעת בי, נכון?" זה היה הדבר היחיד שענין אותן.

עכשיו, ברור לי לחלוטין שמדובר בבורות שלהן, והדת בהחלט מדגישה את עניין פיקוח הנפש. אבל זה מעיד על מה עושה חינוך דתי. איזה שטיפת מוח עוברים חלק מהלומדים בבתי ספר שכאלה.

רק לאזן, יש גם אחרים. בהיותי סטודנט במסגרת פר"ח לימדתי בבתי ספר יסודיים. אחד מהם היה דתי, וההבדלים בינו לבין שאר בתי הספר היו עצומים. החל ממשמעת, ועד לרמת הידע של התלמידים ובעיקר של המורים. הכל היה שתי רמות מעל כל בית ספר יסודי חילוני שיצא לי ללמד בו.

פורסם

לפי דעתי פרמטר שלא נלקח פה בחשבון הוא פשוט אדישות של הבחורה שלא חשבה לעדכן את המשפחה כי זה לא ביג דיל ולאו דווקא בגלל חילול שבת.

פורסם
שני דברים.

ראשית - "פוקפורן": יצא לי כבר להתווכח עם מוכרת בחנות, האם כך יש לכתוב את המילה הזו או שאולי קצת אחרת. אחרי כמה דקות טובות, וסיוע של קונים אחרים, היא וויתרה.

שנית: המושג הזה של "האל הטוב" שתפקידו בחיים הוא ללכת אחרי אנשים טפשים ולנגב להם את הטוסיק, הוא מושג נוצרי. ביהדות רואים את הדברים אחרת (למרות מה שכל מיני דתיים אומרים!). בתמצית, לפי היהדות אלוהים לא עובד אצלך, אלא אתה אצלו. הוא לא חייב לך שום דבר - להיפך.

בדיוק ככה. הרי אנשים רבים חיללו את השבת כדי לחפש אותה, כך שגם המנעות מחילול שבת לא היתה כאן... פשוט חוסר מחשבה.

דני

אתה צודק, טעות שלי. רושמים פופקורן.

לפי דעתי פרמטר שלא נלקח פה בחשבון הוא פשוט אדישות של הבחורה שלא חשבה לעדכן את המשפחה כי זה לא ביג דיל ולאו דווקא בגלל חילול שבת.

באמת? הבחורה בעצמה אמרה שלא רצתה לחלל את השבת וגם לא כאשר התארחה אצל המשפחה הדתיה. אבל אם אתם אומרים שזה היה אחרת מי אני שאתווכח?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
גם אני מסכים איתך.

רק לא הבנתי מה הקשר לדת?

אני מניח שהוא דיבר על כמות הטמטום שיש לאנשים דתיים והאטימות שמשבשת להם את שיקול הדעת, ולא על הדת עצמה.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
בטיול שנתי בימי התיכון, צעדנו במסלול מסויים אחרי קבוצת בנות מתיכון דתי כלשהו.

תוך כדי ההליכה קלטתי שלא רחוק ממני בת אחת החלה להדרדר במדרון. הבנות שלידה עמדו חסרות אונים, אז רצתי ותפסתי אותה, פחות או יותר חצי שנייה לפני שהיא נפלה מצוק של כמה עשרות מטרים.

עוד לא הספקתי לשאול אותה אם היא בסדר, חטפתי מהחברות שלה צעקות, מה אני נוגע בה, איך אני מעז וכו'.. אפילו היא, ישר אמרה: "נגעתי לי רק בחולצה נכון? לא נגעת בי, נכון?" זה היה הדבר היחיד שענין אותן.

יפה מאד. ממחיש היטב את הבעיה. וכך יש לגמרא לומר על הנושא הזה: "היכי דמי חסיד שוטה כגון דקא טבעה איתתא בנהרא ואמר לאו אורח ארעא לאיסתכולי בה ואצולה", או בעברית: "איזה הוא חסיד שוטה? שרואה אשה טובעת בנהר ואומר איני יורד להצילה כדי שלא אסתכל בערווה".

ובכן, מסתבר שיש גם חסידות שוטות. כמו כן מסתבר שהתופעה הזו אינה חדשה.

אך את זאת יש לדעת: זו אינה יהדות, אלא עיוות - אף אם נפוץ.

דני

פורסם

במיוחד בשבילכם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4314524,00.html

אני מניח שהוא דיבר על כמות הטמטום שיש לאנשים דתיים והאטימות שמשבשת להם את שיקול הדעת, ולא על הדת עצמה.

אין שום קשר לדת. מטומטמים יש גם אצל החילונים.

לפחות נראה לי.

פורסם

קבינימט, הוא יצר אותך, בזכותו האנושות קיימת! הוא יודע מה אתה עושה בכל רגע נתון, הוא רואה אותך מאונן, לא תשתעבד לו?

8918f368-398b-420b-9b35-3a5a6e5754e2.jpg

זה היה מתבקש. :lol:

V5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...