Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

השאלה בכותרת, הבנתי שיש צורך לקחת WD40 ולרסס הכל לתוך סעפת עד שיצא כל הלכלוך משם.

האם ניתן לבצע זאת לבד ודרוש ידע טכני ממשי ? אם כן, אגש למוסך ואעשה זאת במקום להתעסק לבדי

תודה!

Opel Adam S 2017

• ספונסר פורום
פורסם

סעפת יניקה לא מנקים בעזרת WD40 אלא בעזרת חומרי ניקוי ייעודים, כמו למשל התוסף של סמוג דוקטור. בכל מקרה שים לב שה-WD40 עלול להיתלקח במגע עם מנוע חם כך שמדובר בפעולה די מסוכנת.

פורסם

קראתי כאן שעושים את זה לפעמים בכדי לנקות כטיפול יוזמתי, אז חשבתי גם לעצמי.

אגב, לגבי ה SMOGDOCTOR - יש מוסכים שעושים טיפולים כאלה בחומרים הנ"ל או שהכל בשימוש עצמי?

הרכב אצלי מטופל בזמן ואני משתמש בחומרים טובים ולא זולים כשמדובר בשמני מנוע גיר וכדומה ובגלל זה חשבתי לעשות טיפול יזום או מונע, לפעמים במהירות של 100-120 קמ"ש אני מרגיש את המנוע מתאמץ קצת יתר על המידה, אולי זה בגלל שאין כ"כ בידוד רעשים מתא המנוע לפנים הרכב (אין לי מד סל"ד) או שאולי באמת האוטו מתאמץ.

מבחינת צריכת הדלק בנסיעות ארוכות הרכב לא יורד מ-15 ק"מ לליטר, בעיר ונסיעות קצרות ולעבודה אני יכול להגיע לכ 400 ק"מ על מילוי של 30-32 ליטר דלק.

המליצו לי גם הרבה אנשים לגבי טיפול יזום של ניקוי סעפת ואיזור המנוע צעדים (תקנו אותי אם אני טועה - אני לומד לאט) :)

תודה לכם על התשובות

Opel Adam S 2017

פורסם

הבנתי תודהר בה :)

אגב השאלה שלי באה גם מכיוון של רעידות קטנות בסל"ד נמוך, האם הדבר אינו קשור? אין קפיצות בסל"ד נמוך (אולי ממש טיפה לא רצינית) אבל יש רעידות, האם עלי לחשוב לכיוון התושבות מנוע והגיר ולא בעצם לכיוון הסעפת / מנוע צעדים?

Opel Adam S 2017

פורסם

1. אתה מתכוון לניקוי בית מצערת ולא סעפת.

2. לעיתים הניקוי פותר את הרעידות בסל"ד נמוך.

3. לביצוע ניקוי מקצועי ויסודי יש לפרק את בית המצערת.

פורסם

תודה רבה על התיקון, ניקוי בית מצערת כרוך בפירוק גדול או שעדיף וניתן לבצע במוסך? אני לא הכי מבין ברכבים אבל יש לי חוש טכני לדברים כאלה.

Opel Adam S 2017

פורסם

רעידות בעמידה יכולות לנבוע מתושבות מנוע לא תקינות.

אפשר לבדוק את התושבות בחנייה. פתח מכסה מנוע ובדוק את התנועה של המנוע על התושבות כאשר אדם אחר מאיץ קלות את המנוע ומרפה לסרוגין. בדוק שאין קרע בגומיה או חופש של הבושינג.

אזהרה: בעת הבדיקה הרכב צריך להיות משולב בהילוך. יש לשים בלם יד, ללחוץ על דוושת הבלימה ולשים סדים (צ'וקים) כדי שהרכב לא ינוע לפנים או לאחור. בכל מקרה אל תעמוד לפני או מאחורי הרכב.

• ספונסר פורום
פורסם

אגב, לגבי ה SMOGDOCTOR - יש מוסכים שעושים טיפולים כאלה בחומרים הנ"ל או שהכל בשימוש עצמי?

תוספי הדלק האלו מיועדים בעיקר למוסכים ולבעלי מקצוע בתחום ולא מיועדים "לשימוש עצמי". במידה ותבחר להשתמש בתוסף יש לפנות ליבואן המוצר (מאיר מחברת מירקל, פרטיו מופיעים בקישור שנתתי קודם) ולבקש ממנו שיפנה אותך למוסך המתאים.

• תוכן חדש...