Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על החומרים של קארפלאן הייתי מוותר, אני אישית לא כלכך אהבתי את התוצאות שקיבלתי (האוטו שלי גם לבן).

ה ICE של טרטל ווקס יותר נוח לשימוש ולטעמי נותן תוצאה קצת יותר טובה (אפשר לקנות מאוטו-דיפו).

לגבי הבד, יש לי את אותו מוצר בדיוק אבל עדיין לא יצא להשתמש בו, אם אתה קונה את ה ICE הוא מגיע כבר עם כל מה שאתה צריך.

מוצר לניקוי הג'אנטים, אחרי שניסיתי כמה מוצרים, אני יכול להגיד לך חד וחלק, רק SONAX.

אגב, ממה שהבנתי, לצביעים בהירים דווקא עדיף אטם צבע ולא ווקס, אז אולי כדאי לך לשקול לקנות אטם צבע במקום ווקס.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בחייאת, הרכב אפילו לא בן 8 חודשים.

מן הסתם המצב של הצבע טוב יחסית.

אין אוטו נטול שריטות בארצנו, בגלל תרבות פתיחת הדלתות, אבל האוטו שלי די נקי כי לרוב הוא נמצא מחוץ לעיר, שם אין דפיקות חניה.

כלומר אם המצב שלי הוא טוב, אז אחריי שטיפה טובה של הרכב אפשר פשוט לעשות ווקס וזהו?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם זה מצב האוטו, אני הייתי עושה ווקס בלבד.

עצה בשביל להגיע לתוצאה טובה - לפני שאתה מכסה משטחים, תתמקד במקומות שבהם יש לכלוך שנדבק או שפשופים עם צבע עד להסרתם. אח"כ תכסה משטחים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מה הכוונה מכסה משטחים?

אחריי שהאוטו יעבור שטיפה יסודית (ואחריי שהוא לא נשטף הרבה זמן, כי ירד גשם ולא הייתי בבית בגלל שהייתי תקוע בבסיס), אני מאמין שיהיה אפשר לעשות משהו.

בקיצור להזמין רק את מה שרשמתי, זה יספיק?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אחרי השטיפה אני מחפש מקומות שצריכים "טיפול ממוקד".

זאת אומרת איזור שיש בו שאריות/לשלשת (או צריבה קלה של הצבע מלשלשת), שיפשוף ממכונית אחרת שהשאירה צבע וכד'

באותם מקומות בד"כ הקארפלן עם עבודה ממוקדת מנקה טוב. אם לא, אז צריך פוליש/פלסטלינה.

אחרי שכל המקומות האלה נקיים, אפשר לכסות כל פעם שטח מסויים בחומר ולהסיר, עד להשלמת העבודה.

עבודה כזאת לא עושים על פח חם או בשמש, אבל גם לא בחושך. כי מדי פעם כדאי להעיף מבט מזוויות שונות על משטחים שביצעת עבודה ולזהות חלקים שבהם פיספסת ועדיין לא מבריקים.

פורסם

מה הכוונה לכסות שטח ולהסיר?

לא הבנתי איך עובדים עם זה.

פורסם

על גבי המוצר יש הוראות בעברית :-)

בעקרון לאחר שהאוטו נקי ויבש,

לוקח סמרטוט רך, מטפטף חומר על הסמרטוט או פח הרכב ומכסה משטח בשטח מוגבל (10 עד 20 ס"מ על 10-20ס"מ).

כל פעם מוסיף עוד קצת חומר ומכסה עוד שטח.

אחרי כ 4 דקות שהחומר מתייבש, מסיר עם סמרטוט רך, חדש יבש ונקי - הפח אמור להבריק.

זה מסוג הדברים שמשתפרים בהם תוך כדי עשייה.

פורסם

הסמרטוט הרך זה מה שהם מוכרים? מה שהם ממליצים לרכוש?

רוצה לדעת האם לקחת אותו, או שמספיק נגיד סמרטוט של מטבח? האם צריך סמרטוט למריחה וסמרטוט לניקוי? איך זה עובד?

פורסם

הסמרטוט הזה (בקישור) טוב בהחלט. הוא גם מגיע בכמות יפה מאוד. תחתוך ממנו כל פעם כ 30 ס"מ. בשביל המריחה ובשביל ההסרה.

יחד עם זאת גופיית כותנה ישנה ולבנה תעשה גם את העבודה.

מהמומחים תשמע את הביטוי בד מיקרו-פייבר. משהו שניתן לרכוש באיזור חומרי ניקוי בסופרמרקט.

פורסם

אוקיי.

עכשיו נשאלת השאלה - האם השטיפה שמבצעים בשטיפה ידנית תספיק לי, או שכדאי לבצע שטיפה בעצמי? (חשוב לציין שאין לי מקור מים סמוך לרכב, אני גר בבניין משותף).

אם מומלץ שטיפה בעצמי - אפשר המלצה לחומרים מהאתר?

פורסם

קראתי את התגובות, ואני חושב שבלי שום קשר לדיטיילרים מיוחסים או לא, אין סיכוי בעולם שהייתי עובד 6 שעות כמו חמור ובסוף החומרים יחזיקו לי שבוע וחצי על הרכב, ואני לא מזלזל חלילה ב Carplan, מה שאני יודע עליהם זה מה שכותבים פה ולא מעבר, מעולם לא ניסיתי אותם, אבל אין ספק שהם חומרים ברמת מחירים נוחה מאוד ועל פי הביקורות התוצאות בהתאם.

לעשות פלסטלינה זאת עבודה, למרוח 2 שכבות של סילנט זאת עבודה, ולמרוח 2 שכבות של ווקס זאת עבודה, תצטרך לפנות כמה שעות בשביל זה, תכין בקבוק מים קר ואיזה סנדוויץ להפסקה, לא מדובר בחצי שעה שטיפה עם גרניק.

בגלל שזאת עבודה לא קלה, חומרים יקרים ומוערכים שווים עשרות מונים יותר מחומרים זולים, החומרים היקרים והאיכותיים באמת יחזיקו על הרכב חודשים! הם שווים את העבודה, ובד"כ האריזות שלהם מספיקות לשימושים רבים.

אני פחות אוהב להמליץ כי אנשים פה יודעים שתכף מגיע משלוח של מגוון חברות לארץ, משלוח שאני מייבא, ולכן דעתי פחות מהימנה באופן אוטומטי, אבל תוכל לאמת את ההמלצות שלי על ידי חיפוש בגוגל והתרשמות מהתגובות והביקורות:

אוטם צבע- Jet Seal109 של Chemical guys

או Supernatural Sealant של Dodo Juice

פלסטלינות מצויינת גם יש לשתי החברות הללו.

לגבי ווקס, שמיישמים מעל שכבת הסילנט, אם הרכב לבן לך על 50/50 של כימיקל גייז, או על Light Fantastic של דודו, שמיועד במיוחד עבור צבעים לבנים.

פורסם

כל מה שכתבתי לך עד כה הנו בהנחה שאין לך שאיפות לרכב ברמת תצוגה.

להמלצות לחומרים ותהליך לזה , יש כאן מומחים ממני.

מה שאני המלצתי זה לאדם סביר שרוצה להגן על הרכב מבלי להשתעבד כספית. גם המאמץ סביר. התוצאה נראית לעין ומחזיקה מעמד.

אם אתה מוגבל מבחינת שטיפה, הרי שתוכל להסתפק במכון שטיפה ובתנאי שתעשה את העבודה לאחר מכן ולפני שהרכב מתלכלך.

אפשר לעשות שטיפה לבד עם דלי.

אז מומלץ להצטייד בספוג ושמפו. באתר יש גם את המוצרים הללו והם סבירים.

בהצלחה.

פורסם

את האמת שלא הבנתי כלום ממה שאמרת, רק סיבכת אותי יותר. :| (הכוונה לסקיץ)

השאלה האם כדאי הTURTLE VAX ICE או שמספיק מה שהמלצת לי? (שי)

שטיפה עם דלי - איזה שמפו כדאי? (ראיתי שיש כמה סוגים)

ואיזה ספוג כדאי משם?

ואיך מנגבים לאחר מכן את הרכב?

גם בעיה תהיה לשאוב את הרכב, אין לי ממש איך להוריד חשמל למטה.

פורסם

ל skitz. אכן אתה ישר ומודה שאין לך ניסיון עם הקארפלן. הקארפלן מחזיק יפה חודשיים-ארבע. כמו כל חומר אחר זה תלוי במה שעובר על הרכב בתקופה.

dorsht - לא התנסתי עם ה ICE. יש כאן חבר'ה שמאוד ממליצים. אני מצאתי קטילות עליו באתר דיטיילר בחו"ל. לך תדע.

שמפו עדיף עם וקס. זה תאורטי לפחות ישמור על הוקס בשטיפות הבאות.

ספוג - יש להם צהוב עם כיסוי בד. הוא סביר.

פורסם

אפשר לינקים ספציפיים בבקשה?

• תוכן חדש...