Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן המפקד,

http://www.carplan.co.il/sg_product~CHW010~5~3.htm

או

http://www.carplan.co.il/sg_product~CWW010~5~3.htm

וגם

http://www.carplan.co.il/sg_product~CTA023~6~0.htm

וזה

http://www.carplan.co.il/sg_product~GIL1~6~0.htm

נראה לי שאני אפנה לחברה הזאת שיתנו לי אחוזים...:lol:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפניי שאני מבצע הזמנה ומוציא 250₪,

יש למישהו המלצה אחרת?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
כל מה שכתבתי לך עד כה הנו בהנחה שאין לך שאיפות לרכב ברמת תצוגה.

להמלצות לחומרים ותהליך לזה , יש כאן מומחים ממני.

מה שאני המלצתי זה לאדם סביר שרוצה להגן על הרכב מבלי להשתעבד כספית. גם המאמץ סביר. התוצאה נראית לעין ומחזיקה מעמד.

אם אתה מוגבל מבחינת שטיפה, הרי שתוכל להסתפק במכון שטיפה ובתנאי שתעשה את העבודה לאחר מכן ולפני שהרכב מתלכלך.

אפשר לעשות שטיפה לבד עם דלי.

אז מומלץ להצטייד בספוג ושמפו. באתר יש גם את המוצרים הללו והם סבירים.

בהצלחה.

חס וחלילה, שנחשוב שוקס יחזיר את הרכב לרמת תצוגה.

המטרה היחידה שאני מסתכל בוקס היא הגנה והגינות. שיחזיק קצת. שיהיה שווה את המאמץ שכרוך בלמרוח אותו.

את האמת שלא הבנתי כלום ממה שאמרת, רק סיבכת אותי יותר. :| (הכוונה לסקיץ)

השאלה האם כדאי הTURTLE VAX ICE או שמספיק מה שהמלצת לי? (שי)

שטיפה עם דלי - איזה שמפו כדאי? (ראיתי שיש כמה סוגים)

ואיזה ספוג כדאי משם?

ואיך מנגבים לאחר מכן את הרכב?

גם בעיה תהיה לשאוב את הרכב, אין לי ממש איך להוריד חשמל למטה.

ICE מחזיק עד חודש על הרכב. אם תרצה כל חודש לעשות וקס, You welcome. הייתי מציע לרכוש וקס מאיביי ולהנות מהגנה של חצי שנה. כמו שסקיץ אמר, פשוט לא שווה לעשות וקס במשך חצי שעה או שעה ולחזור על זה כל שבועיים-שלוש כדי שתהיה בכלל הגנה על הרכב.

עזוב את המוצרים השטותיים בארץ, לך על זה:

http://www.ebay.co.uk/itm/18-OZ-Collinite-476S-SuperDoubleCoat-Wax-FACTORY-FRESH-/200608750517?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item2eb5369bb5

אני מעריך שהקופסא הזו, במידה ותשתמש בה עבור 2 רכבים, תספיק למעל חמש שנים של שימוש. תזכור לאטום כמה שאפשר את הקופסא והוקס לא יתקלקל כל השנים האלו. עד כדי כך הוקס עמיד. חצי שנה של הגנה בכיף.

במחיר לא נורא אגב, עבור 5 שנים.

עוד אפשרות :

http://www.ebay.co.uk/itm/Finish-Kare-1000P-Hi-Temp-Wax-Long-Lasting-Deep-Shine-Sealant-/121014550178?pt=UK_Car_Accessories_Car_Care_Cleaning&hash=item1c2d077ea2

מבחינת תוצאות - הרכב כנראה יראה מעט בוהק יותר. זאת מכיוון שזה אוטם צבע ולא וקס, ועל לבן, כאמור, מומלץ אוטם צבע. אפקט המראה נראה מובהק יותר מאפקט הרטיבות של וקס.

גם פה, אגב, עמידות מנצחת של כחצי שנה, אך מבחינה כלכלית משתלם יותר הקולינייט.

ל skitz. אכן אתה ישר ומודה שאין לך ניסיון עם הקארפלן. הקארפלן מחזיק יפה חודשיים-ארבע. כמו כל חומר אחר זה תלוי במה שעובר על הרכב בתקופה.

dorsht - לא התנסתי עם ה ICE. יש כאן חבר'ה שמאוד ממליצים. אני מצאתי קטילות עליו באתר דיטיילר בחו"ל. לך תדע.

שמפו עדיף עם וקס. זה תאורטי לפחות ישמור על הוקס בשטיפות הבאות.

ספוג - יש להם צהוב עם כיסוי בד. הוא סביר.

אהבתי את האופטימיות. אני מאמין שאין לך מושג כלל מהם הסימנים לכך שהוקס עדיין קיים על הרכב אם אתה באמת חושב שהקארפלן מחזיק חודשיים ואפילו חודש. אפילו חודשיים של וקס לא באים ברגל. וקסים רבים וטובים, של autofinnese, דודו ג'וס מגוואירס, R222 ורבים אחרים מתיימרים להחזיק חודשיים, זאת עוד בקור האירופאי שם וקסים מחזיקים הרבה יותר מבישראל.

הקארפלאן, מנסיון, לא עובר יותר משתי שטיפות, קרי, פחות מחודש. אחרי שתי שטיפות נעלם כליל הוקס, ואיתו הbeading, הברק וההגנה כמובן.

הICE לא נחשב וקס פרימיום ואף לא וקס ביניים. אך בארץ אין וקס שנמכר באופן סדיר שיותר טוב ממנו. כן, עד כדי כך מצבנו גרוע.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
אני מאמין שאין לך מושג כלל מהם הסימנים לכך שהוקס עדיין קיים על הרכב אם אתה באמת חושב שהקארפלן מחזיק חודשיים ואפילו חודש. אפילו חודשיים של וקס לא באים ברגל. וקסים רבים וטובים, של autofinnese, דודו ג'וס מגוואירס, R222 ורבים אחרים מתיימרים להחזיק חודשיים, זאת עוד בקור האירופאי שם וקסים מחזיקים הרבה יותר מבישראל.

הקארפלאן, מנסיון, לא עובר יותר משתי שטיפות, קרי, פחות מחודש. אחרי שתי שטיפות נעלם כליל הוקס, ואיתו הbeading, הברק וההגנה כמובן.

הICE לא נחשב וקס פרימיום ואף לא וקס ביניים. אך בארץ אין וקס שנמכר באופן סדיר שיותר טוב ממנו. כן, עד כדי כך מצבנו גרוע.

כל עוד שהרכב נרטב ויש עליו התגבשות של טיפות ולא משטחים רטובים - אני מעריך שהוקס החזיק מעמד.

אשמח לדעת מה האינדקציה שהמומחים מתייחסים אליה.

פורסם
כל עוד שהרכב נרטב ויש עליו התגבשות של טיפות ולא משטחים רטובים - אני מעריך שהוקס החזיק מעמד.

אשמח לדעת מה האינדקציה שהמומחים מתייחסים אליה.

טכנית, התגבשות של טיפות היא תכונה שקיימת על רוב המכוניות, עם וקס או בלי.

השאלה היא איך ההתגבשות, מה מראה הטיפה, גובהה לעומת רוחבה, יכולת הsheeting, אחידות הטיפות, מהירות ההתגבשות בעת הרטבה. זיהוי של וקס איננו דבר קל, אני מודה. אך אפשר ללמוד זאת עם נסיון שנבנה מסקירות רכבים רבים, עם וקס ובלעדיו. בכל מקרה שלא יהיה, הקארפלאן עלוב ביותר.

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אין לי ספק שיש מבינים ממני בתחום.

אני כותב רק מניסיון אישי של למעלה מ 30 שנה פוליש וקס אחת למספר חודשים, אשר בהחלט אינם נתמכים במחקר כלשהו כפי שהמומחים.

כן למדתי לזהות חומרים שקלים לעבודה וכאלה שלא. כאלה שמשאירים סימנים על גומיות וכאלה שלא.

נדמה לי גם, שאני יודע לשפוט את מצב צבע הרכב לאחר מספר שנים. אין לי יכולת לדעת האם זה בגלל איכות הוקס או איכות הצבע.

אני בהחלט למדתי לזהות את "אופי" טיפות המים על רכב שהוקס בו חדש או כזה שכבר אינו...

האינדקציות הפרטיות שלי הובילו אותי לשביעות רצון מהחומר. איני משלה את עצמי, תמיד יכול להיות טוב יותר. במחיר שלו, אני מרוצה.

אבל אם אתה אומר שהוא "עלוב ביותר" ברור לי שפסיקה מוחלטת כזאת היא תוצאה של השוואה רצינית על סף המדעית. אשמח אם תוכל לספק לנו את הנתונים האלו, כולל עלויות האלטרנטיבות העדיפות.

תודה מראש.

פורסם

אם רק היה לי עדיין את אותו בקבוק הקארפלאן שהשתמשתי בו לפני כ4 שנים והחל להפוך לשחור ומצחין למרות שהיה אטום לגמרי במשך שישה חודשים עלובים בארון סגור ומצונן, אולי הייתי יכול לספק לך יותר מידע.

בכל מקרה, דיברנו על עמידות הקארפלן. לא צריך להיות מדען דגול על מנת לראות שה"וקס" הזה לא עומד ביותר משתי שטיפות על הרכב. לא אתווכח עם נסיונך. גם נסיוני לא מוטל בספק בווקסים ישראליים. אך אני שמח לשמוע שאתה מרוצה ממנו.

אני בכל אופן מקווה שאתה מבצע תהליך של וקס כל שבועיים-שלוש, אחרת קשה לי להבין על מה כל המאמץ. במילא הרכב שלך עומד זמן רב ללא כל שכבת הגנה של וקס.

אופציה אחרת ?

http://gymshop.co.il/products/2329.html

זו אופציה אחת, שלמרות מחירה המופלג (של שני מגשי פיצה. אבוי), ייתכן ותספק תוצאות טובות יותר (אך לא אתחייב על כך. רווחת הדעה שלוקס אין כלל מראה. למרות שלדעתי בהחלט יש לוקס קרנאובה כמו המגוויארס מראה רטוב וחמים) ויחזיק זמן רב יותר. מעל חודש וחצי, מנסיון עם אותו וקס.

אופציה אחרת, כמו שהמלצתי רבות, היא להזמין וקס במחיר משכנתא של כ150 ש"ח (קולינייט) אשר מחזיק מעל 6 חודשים על הפח וקופסא אחת שלו יכולה להספיק למעל 5 שנים. בהחלט, 150 ש"ח ל-5 שנים זה סכום שמרבית האוכלוסיה לא תוכל לעמוד בה.

ייתכן ואופציית פריסת התשלומים של 45 ש"ח שלוש פעמים בשנה תהיה עדיפה, כדי לקנות קארפלאן ולגמור בקבוק בחודשיים-שלוש.

פורסם
אם רק היה לי עדיין את אותו בקבוק הקארפלאן שהשתמשתי בו לפני כ4 שנים והחל להפוך לשחור ומצחין למרות שהיה אטום לגמרי במשך שישה חודשים עלובים בארון סגור ומצונן, אולי הייתי יכול לספק לך יותר מידע.

בכל מקרה, דיברנו על עמידות הקארפלן. לא צריך להיות מדען דגול על מנת לראות שה"וקס" הזה לא עומד ביותר משתי שטיפות על הרכב. לא אתווכח עם נסיונך. גם נסיוני לא מוטל בספק בווקסים ישראליים. אך אני שמח לשמוע שאתה מרוצה ממנו.

אני בכל אופן מקווה שאתה מבצע תהליך של וקס כל שבועיים-שלוש, אחרת קשה לי להבין על מה כל המאמץ. במילא הרכב שלך עומד זמן רב ללא כל שכבת הגנה של וקס.

אופציה אחרת ?

http://gymshop.co.il/products/2329.html

זו אופציה אחת, שלמרות מחירה המופלג (של שני מגשי פיצה. אבוי), ייתכן ותספק תוצאות טובות יותר (אך לא אתחייב על כך. רווחת הדעה שלוקס אין כלל מראה. למרות שלדעתי בהחלט יש לוקס קרנאובה כמו המגוויארס מראה רטוב וחמים) ויחזיק זמן רב יותר. מעל חודש וחצי, מנסיון עם אותו וקס.

אופציה אחרת, כמו שהמלצתי רבות, היא להזמין וקס במחיר משכנתא של כ150 ש"ח (קולינייט) אשר מחזיק מעל 6 חודשים על הפח וקופסא אחת שלו יכולה להספיק למעל 5 שנים. בהחלט, 150 ש"ח ל-5 שנים זה סכום שמרבית האוכלוסיה לא תוכל לעמוד בה.

ייתכן ואופציית פריסת התשלומים של 45 ש"ח שלוש פעמים בשנה תהיה עדיפה, כדי לקנות קארפלאן ולגמור בקבוק בחודשיים-שלוש.

תודה רבה. אכן תשובה מדעית עם בסיס מספיק לפסיקה מוחלטת. למדתי!

פורסם
סליחה. אני בטוח שאם אבוא עם בסיס מדעי נוסח נאס"א אתה תשתכנע ואף תבין.

לא, אין צורך, העובדות ברורות. לי לפחות. תודה!

פורסם

רק סיבכתם אותי עוד יותר.

אני מעוניין לעשות ווקס פעם בחודשיים - שלושה חודשים, לא יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לכל אורך השרשור טענתי שאיני מומחה ושהפתרון שאני ממליץ עליו קל לביצוע, זול ועם תוצאה לא רעה. וזאת מניסיון אישי ולא מקריאה או משטיפת מוח של אתרים עם מניעים כלכליים. אצלי הקארפלן מחזיק את הטווח שהגדרת. יתכן והרכב שלי נהנה מתנאים חריגים לטובה.

דווקא אשמח ללמוד מהתנסות שלך לאחר שתבחר משהו אחר.

משהו שאנשים עם קבלות ממליצים עליו:

נסיוני לא מוטל בספק בווקסים ישראליים.

פורסם

עזוב, לשנות פרספקטיבה של ישראלי מצוי וחשדן כמוך בלתי אפשרית בעליל. זאת מכיוון שאתה כנראה דוגל בגישת ה"כולם עשו לי" ו"כולם אכלו לי". פשוט עולם עוכר אדם כשאפילו פורומים וביקורות של אנשים פרטיים ואובייקטיביים לחלוטין נראים פתאום כפרסומות מהלכות ומוטות. אני בטוח שיש לך רכב בעל תנאי שימור שלא קיימים בכד"א, ועל כן אעזוב את הויכוח הזה עמך כבר בהודעה הזו לפני שמנהלי הפורום יצטרכו להתערב. אתה מביך את המעמד בו אתה נמצא, עוד מאז שרשור התקיפות של הDSG. יום טוב לך ולרכבך.

dorsht, אין פה כלל בלבול. אם ברצונך להתייחס להמלצותיו של שי שככל הנראה רכש לעצמו וקס של קארפלן באיכויות "לא מהעולם הזה", אתה בהחלט יכול. זו גם אופציה. אך את חסרונותיה הבאתי בפוסטים הקודמים וביניהם הצורך התמידי לבצע וקס, לא רק פעם בחודשיים - שלוש.

אם ברצונך לבצע וקס על מנת לצאת מידי חובה ולדעת שעל רכבך תמיד יש שכבת הגנה בריאה, קנה קולינייט מאיביי ב150-200 ש"ח שאיתו באמת תצטרך לעשות וקס כל 6 חודשים וגמור עניין.

פורסם

alon1-6, אתה מגזים לחלוטין.

גם אני לאחר שהקארפלן יסתיים אתייעץ איתך.

מקווה שתסכים לעזור לי.

• תוכן חדש...