Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ידידי!

ברצוני לרכוש רכב מסוג פולקסווגן גולף שנת 2005 Trendline דיזל 2.0 אוט'.

ואני מעוניין בחוות דעת של חבריי לפורום.

אשמח לקבל מידע על המצב המכני של הרכב, נגישות מבחינת תקלות (אני מקווה שלא נחווה את זה),יציבות ובכללי חוות דעת נוספת ויעוץ בקשר לקניה.

תודה לכולם.

פורסם

האם אתה שואל לגבי רכב ספציפי? אם כן, תרשום את הנתונים הנוכחיים שלו

במידה ולא - כך בחשבון שהוא דיי נדיר פה ויהיה לך קשה למצוא אחד ובטח לבטח אחד עם קילומטרז סביר

אישית אני לא מכיר את הדיזל, אבל משמועות הבנתי כי הוא חסכוני ואמינותו כאמינות גרסאות הבנזין - סביר בהחלט

תמתין לתשובות למודות נסיון

פורסם

הרכב נדיר בפרטי נפוץ מאוד כמונית, יכול לספר לך שהמנוע עושה כ 250,000 ק"מ ללא בעיות מיוחדות, כשהוא יתקלקל עלות החלפה מ 10,000 ש"ח כולל הרכבה ישאר לך עודף.

חלקים לא חסר בארץ, ובטח שלא בעולם

אני ממליץ בחום על הגיר הידני, מאוד מאוד אמין, בניגוד לאוטומט.

צריכת סולר סבירה מאוד

בקיצור-רכב מוצלח

פורסם

אני שואל לגבי כל רכב מסוג פולקסווגן במודל 2005, פשוט קראתי מאמרים יותר על הרכב הנ"ל ספציפית ובגלל זה שאלתי לגביו אבל אם יש חוות דעת טובה יותר לגבי דגם מסוים אחר אשמח לשמוע עצות.

ותודה לכל העוזרים עד עכשיו,ומעכשיו.

פורסם

מגאן קבריו, אתה בטוח לדיוק הדברים שבהודעתך?

יש שני דגמי דיזל: 1.9TDI ו-2.0TDI.

ה1.9TDI אכן מאוד אמין. 250 ק"מ אלף קטן עליו. מנוע מאוד מוצלח וחסכוני יחסית.

ה2.0 TDI לעומתו פחות מוצלח. יש לו בעיות עם גלגל תנופה (החלפה כל 70-100 אלף ק"מ) ומזרקים (חיפוש פה ובגוגל יעלה לך הודעות בנידון). לפחות ככה המצב בתחילת דרכו (כולל 2005). ייתכן והמצב השתפר בהמשך.

תתאמץ לכוון על ה1.9TDI.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

תודה רבה לך, ובקשר לתיבת ההילוכים עדיף ידנית או אוטומט, אתה יודע מה אורך החיים של תיבת הילוכים ידנית לעומת תיבת הילוכים אוטומטית ברכב מסוג זה כמובן במנוע מסוג 1.9TDI

ושוב תודה.

פורסם

בעיקרון גיר ידנית הוא פשוט וזול יותר לטיפול ולכן הייתי מעדיף גיר ידני.

א-ב-ל רוב (אם לא כל) הגולף הידניות המוצעות למכירה הן מלימוד נהיגה לשעבר - ולא בטוח שכדאי להכנס לסרט הזה.

אני לא מכיר מחלות של מנוע 2.0TDI ובכל מקרה נראה שרוב המכוניות עם המנוע הזה עברו חיים קלים יותר מהמכוניות עם מנוע ה-1.9.

מאחר שאין הרבה מכוניות בשוק, הייתי מרחיב את הבחירה גם לסקודה אוקטביה ופולקסווגן בורה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מצטרף להמלצה על הידני. גם יותר חסכוני וגם אמינות מצויינת (כמעט רק הקלאץ' מתבלה ותלוי יותר בנהג. אצלי הקלאץ' מקורי וכבר עבר את ה220 אלף ק"מ).

לגבי אוטומט- מחזיק מעמד כ200 אלף ק"מ לפני שיפוץ. אלא אם כן שמו לו קולר (רדיאטור) מוגדל בארץ ואז יחזיק יותר זמן וזה מנסיון במשפחתי. מצד שני, הוא חסכוני ב20% פחות. אם הכוונה היא לגיר DSG6 אז איני יודע איך אמינותו, אבל הבנתי שהוא חסכוני כמעט כמו הידני, ואף יותר כתלות בנהג.

תעשה מאמץ לכוון לרכבים שלא עברו יותר מ150-180 אלף ק"מ. קשה מאוד למצוא (עניין של מס' חודשי חיפוש). בעיקרון כל 90 אלף ק"מ צריכים לעשות טיימינג (2000-3000 ש"ח במנוע 1.9).

לצבי, אני לא מבין מאיפה המסקנה שמנועיה2.0TDIעברו חיים יותר קלים. אולי מפני שהם נמכרו יותר לשוק הפרטי. אמינותו ב2005 לא מוצלחת, עובדה שנהגי מוניות מתרחקים ממנו, וגם מנסיונו של שכן עם פאסאט (ויש פה אחד עם לאון טורבו דיזל, וגם פרסומים בYNET ובפורומים בחו"ל, ויש אפילו ריקול של היצרן בנושא אך היבואן לא ממהר לבצעו), גלגל התנופה והמזרקים הולכים יחסית הרבה (כל 70-100 אלף ק"מ) ועולים לא מעט ומחסלים כל חיסכון אפשרי במנוע הזה. בוא נגיד שעדיף 1.8 בנזין טורבו על פני ה2.0 TDI מבחינת עלויות לטווח ארוך.

הבנתי שהמצב השתנה בהמשך, אבל זה כבר לא בתקציבך (אם אתה מחפש 2005)

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

מה אתם אומרים על תיבת הילוכים DSG איך היא על הדגם של ה 1.9TDI,סליחה על הבורות, לפי מיטב זכרוני אז הבנתי שזה סוג של תיבת הילוכים אוטומתית שעובדת בצורה חסכונית יותר,אני צודק? תקנו אותי אם אני טועה? או שזכרוני מתעתה בי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב חברים לפני שבוע אמא שלי רכשה גולף MK5 נפח מנוע 2000 דיזל, תיבת הילוכים DSG עם 140 סוסים רכב נחמד מאוד ואני רוצה גם לרכוש אחד כזה אבל בנזין 1.6L אבל לפי מיטב הבנתי התיבה שלהם נשחקת אחרי 150 אלף ק"מ האם זה נכון?

ולמה בדיזל זה לא ככה? מישהו אולי יודע לענות לי על השאלה?

• תוכן חדש...