Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על הסקירה המעניינת!

רציתי להעיר כי ל"מאסטרו" (שנמכרה, בשם זה, רק כ"הצ'בק") היתה גם גירסת סלון -"3 קופסאות", 4 דלתות, שנמכרה החל מ- 1984 בשם "מונטגו". עם הופעתה זכתה בפרס מרכז העיצוב ( Design Center ) הבריטי.

היא הופיעה אח"כ גם בגירסת סטיישן עם ספסל שלישי מתקפל הפונה לאחור, מה שעשה אותה לזמן מה פופולרית בבני-ברק....

חוץ מזה, כנראה שלא היתה הרבה יותר "מבריקה" מאמא הורתה - ה"מאסטרו".

עודד

פורסם

אכן נהנתי, תודה.

מעולם לא הערצתי אותה כמו שהערצתי את האלגרו- שהיה לה ספידומטר שהגיע עד 200 והרשים אותי מאוד.

גירסת הסטישן של האלגרו נאה והזכירה בצדודית אלפא סוד גיארדיניירה.

כמדומני מאסטרו שווקה כאן כמכונית המדברת, אך לא דיברה לרבים. מכירות המונטגו הגדולה היו מרשימות יותר.

פורסם

רציתי להעיר כי ל"מאסטרו" (שנמכרה, בשם זה, רק כ"הצ'בק") היתה גם גירסת סלון -"3 קופסאות", 4 דלתות, שנמכרה החל מ- 1984 בשם "מונטגו". עם הופעתה זכתה בפרס מרכז העיצוב ( Design Center ) הבריטי.

היא הופיעה אח"כ גם בגירסת סטיישן עם ספסל שלישי מתקפל הפונה לאחור, מה שעשה אותה לזמן מה פופולרית בבני-ברק....

חוץ מזה, כנראה שלא היתה הרבה יותר "מבריקה" מאמא הורתה - ה"מאסטרו".

לא להיות מבריקה יותר מאמא הורתה, זו כבר חוכמה גדולה.

המונטגו והמאסטרו תוכננו להחליף את האלגרו והמרינה באיבחה אחת.

עד סוף שנות ה 80' הן נמכרו לא רע בשוק הבריטי, שהיה השוק העיקרי שלהן, אולם בתחילת שנות ה 90' המכירות דעכו כמעט כליל.

אכן נהנתי, תודה.

מעולם לא הערצתי אותה כמו שהערצתי את האלגרו- שהיה לה ספידומטר שהגיע עד 200 והרשים אותי מאוד.

גירסת הסטישן של האלגרו נאה והזכירה בצדודית אלפא סוד גיארדיניירה.

כמדומני מאסטרו שווקה כאן כמכונית המדברת, אך לא דיברה לרבים. מכירות המונטגו הגדולה היו מרשימות יותר.

אולי תשתף אותנו ותספר לנו מה גרם לך להעריץ את האלגרו ? :-P

גלגל ההגה המרובע (שהופיע רק שנה וחצי הראשונה) או שמא העיצוב הסקסי שלה ?

המאסטרו המדברת מעולם לא שווקה כאן; לארץ הגיעה המאסטרו בתחילת 84' בדגם 1.3 LE שכלל מנוע בעל יחס דחיסה גבוה, אקונומטר ותיבת הילוכים 3+E של פולקסווגן.

ב 85' הגיע לארץ הגירסה הפשוטה של המאסטרו עם תיבת 4 הילוכים נורמאלית ולקראת 87' הוצעה גם גירסת 1.6 שכללה הגה כוח ואיבזור חשמלי.

אני זוכר MG בודדת משנת 84' בצבע כסף, מעניין מה עלה בגורלה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כתמיד, כיף לקרוא.

נשמח גם לקרוא על הזוית האישית ועל האוטו של סבא פרחי :wink:

על ה-MG שוחחנו פעם. היא היתה מודל 85' והיתה שייכת לבעלי סוכנות האניות רוזנפלד. בשנת 90' חשבתי לרכוש אותה, כשהוצעה למכירה. סיבוב קצר הספיק לי להבין שהרעיון לא היה מוצלח כל כך...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

המונטגו, אחותה מרובעת הדלתות של המאסטרו דווקא הצליחה בארץ לא רע - משתי סיבות:

1) היא הציעה "הרבה פח לשקל" בגירסת ה-1.3.

2) לגרסת הסטיישן היו שבעה מקומות (ואני מניח שבבני ברק עוד נוסעות כמה כאלה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ואי אפשר בלי....

ההגה המרובע של האלגרו:

800px-Austin_Allegro_Interior_with_Quartic_steering_wheel.jpg

אלגרו Vanden plas

800px-Vanden_Plas_1500_1977.jpg

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

הגריל והצלחות הורסים בוונדן פלאס. הגריל מתאים לסידרה" מה יגידו השכנים" מכונית מחופשת, היו גם לפני כן.

מה שהערצתי אמרתי: ספידומטר שהגיע עד 200.

עדיין יש כמה מרינות שנוסעות בארץ.

אני זוכר ששיווקו מכונית מדברת, הייתי בטוח שזו המאסטרו.אולי שווקו איקס ומכרו ויי? ואולי אינני זוכר נכון.

בודאות אני זוכר רק מבחן השוואתי של מונטגו- פריזמה וכמדומני מאסטרו- רגאטה.

פורסם

חן, תודה על הסקירה, מכוניות אלו מעולם לא "דיברו" אליי, הן לא יוצרו בצד המעניין של אירופה :-)

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

אני זוכר בערגה את האוסטין מונטגו סטיישן 1.6 שנת 1987 בצבע כחול שהה שהיתה שייכת למנהל התיכון שלי. הוא היה אדם מבוגר בסביבות גיל 80, מנהל מיתולוגי, שבכל פעם שהתניע את הרכב שהיה כמובן עם גיר רגיל, שילב לרברס וכנראה לא לחץ על הקלאץ כמו שצריך, כמובן שנשמע רעש צורם משילוב הילוך ללא הצמדה כמו שצריך.

מספר פעמים הוא לקח אותי טרמפ, וכיאה לאדם מבוגר שנוהג בגיר רגיל, הוא לא החליף את ההילוכים בהתאם לנדרש, כך שבהילוך שני הוא משך עד 70-80 קמ"ש והמנוע התחנן להעלאת הילוך.

אח.. היסטוריה

כמובן שבאותה העת, כאשר קראתי קצת על המונטגו , הבנתי שזו לא מכונית מוצלחת במיוחד. אבל היו אנשים שבאמת חיבבו מאוד את המותג.

פורסם

נוסטלגיה אמיתית בצבע כחול (זה הזיכרון שלי משובש או שבאמת 99% מהן היו בצבע תכלת).

לפני עשור היה עוד ניתן לראות אותן על כבישי ארצנו, מאז התפרקו ונעלמו כמעט לחלוטין.

שוין, שנות השמונים והרכבים המוזרים: דלתה, פולונז, ומי זוכר מה עוד...

פורסם
אני זוכר בערגה את האוסטין מונטגו סטיישן 1.6 שנת 1987 בצבע כחול שהה שהיתה שייכת למנהל התיכון שלי. הוא היה אדם מבוגר בסביבות גיל 80, מנהל מיתולוגי, שבכל פעם שהתניע את הרכב שהיה כמובן עם גיר רגיל, שילב לרברס וכנראה לא לחץ על הקלאץ כמו שצריך, כמובן שנשמע רעש צורם משילוב הילוך ללא הצמדה כמו שצריך.

מספר פעמים הוא לקח אותי טרמפ, וכיאה לאדם מבוגר שנוהג בגיר רגיל, הוא לא החליף את ההילוכים בהתאם לנדרש, כך שבהילוך שני הוא משך עד 70-80 קמ"ש והמנוע התחנן להעלאת הילוך.

גם כשהוא היה יותר צעיר - החלפת הילוכים אף פעם לא היתה הדבר החזק אצלו (ואולי בגלל זה הוא תמיד היה מדבר בערגה על הסאאב 95 שהיתה לו שהיתה "רבע אוטומטית" :) )

למונטגו קדמה קרייזלר 1307 שגם היא לא היתה "פאר יצירה מוטורי"

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
חן, האם יש קשר בין האוטובוסים של חברת נתיב אקספרס מתוצרת BMC לבין חברת BMC שהזכרת בסקירה?

אני מקווה שחן לא כועס שאני עונה במקומו....

אין "קשרי דם", אך יש קשר היסטורי:

חברת BMC הטורקית נוסדה בשנת 1964 בשותפות עם British Motor Company (הבריטית המקורית...).

מאז 1989 החברה נמצאת בבעלות מלאה של חברת אחזקות טורקית. כמובן שלמוצרים הנוכחיים של החברה (כולל האוטובוסים) אין הרבה DNA בריטי....

עודד

פורסם

רק תיקון אחד קטן.

רשמת לגבי רכבים בריטים עם זוג קרבורטורים כפולים.

הפיאסטה דור-1 בסדרה series-X קיבלה 2 קרבורטורים כפולים weber dcnf 36 ששודכו למנוע ב-1.3.

כל זה לפני שהופיע מנוע ה-CVH כמובן.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

• תוכן חדש...