Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב מתחמם בעליות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדבר הראשון שעשיתי היה לבדוק את הכיול של מד הטמפרטורה.

אפשר לראות את הכיול עם התמונות בדף הראשון של השירשור הזה.

מחשבות על זרימת אוויר לא מספקת לא נראות לי בכיוון, הרכב אתמול עם מזגן בפקק, מצליח לשמור על טמפרטורה יציבה של רבע סקאלה.

לחץ אוויר לא מספיק בצמיגים יגרום לעומס על המנוע - אם המנוע תקין זו לא אמורה להיות הבעיה.

אם הטרמוסטט לא היה תקין אני בספק אם הרכב היה מצליח לשמור על טמפרטורה בפקק עם מזגן.

אחרי הכל פתיחה מלאה של הטרמוסטט היא רק של כמה מילימטרים.

איפה מומלץ לבדוק כיוון הצתה?

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הדבר הראשון שעשיתי היה לבדוק את הכיול של מד הטמפרטורה.

אפשר לראות את הכיול עם התמונות בדף הראשון של השירשור הזה.

מחשבות על זרימת אוויר לא מספקת לא נראות לי בכיוון, הרכב אתמול עם מזגן בפקק, מצליח לשמור על טמפרטורה יציבה של רבע סקאלה.

לחץ אוויר לא מספיק בצמיגים יגרום לעומס על המנוע - אם המנוע תקין זו לא אמורה להיות הבעיה.

אם הטרמוסטט לא היה תקין אני בספק אם הרכב היה מצליח לשמור על טמפרטורה בפקק עם מזגן.

אחרי הכל פתיחה מלאה של הטרמוסטט היא רק של כמה מילימטרים.

איפה מומלץ לבדוק כיוון הצתה?

יש מצב שעם הוונטה של המזגן קיים קירור טוב יותר מאשר בלי, בדוק אפשרות לנעול את הוויסקו של המאוורר

בדגמים מסויימים ניתן לנעול אותו וע"י כך לשלול אפשרות של החלקה/וויסקו לא תקין.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
למי שלא מכיר, אז שיפצתי ג'ימי שנת 83

הרכב עם מנוע שברולט סמול בלוק נפח לא ממש ברור, או 5.0 או 5.7, קרבורטור.

למה מתחמם?

כמה אוברסייז המנוע? בספר של הרובר לפחות, כתוב שמעל אוברסייז מסויים המנוע יתחמם.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

המנוע לא אוברסייז, היום אני כבר יודע שעל פי ההטבעה על הבלוק, זהו בלוק של 5.7

קניתי היום טרמוסטט חדש ובהזדמנות זו פירקתי את הישן ובדקתי מאיזה סוג הוא.

הישן נפתח ב 73 מעלות

החדש נפתח ב 82 מעלות

זה לפי מה שכתוב עליהם ולא על פי בדיקה

אחרי ההרכבה של החדש, בעמידה במקום כבר יכולתי לראות שמד הטמפרטורה עולה מעל הרבע ומתייצב בין הרבע לחצי.

עם הישן הוא היה בדיוק על הרבע.

ממה שהצלחתי להבין אחרי שיטוט באינטרנט, טמפרטורת העבודה האידיאלית עבור המנוע שלי היא דווקא סביב 82 מעלות

ולכן יכול להיות שאצליח להרוויח גם כמה ק"מ לליטר.

היום לא הספקתי לצאת לסיבוב, אבל הנעתי את הרכב בחניה במשך כרבע שעה ומד הטמפרטורה היה יציב.

בדקתי את הטרמוסטט הישן והחדש בתוך כוס עם מים רותחים, שניהם נפתחו.

הישן אפילו נפתח יותר מהחדש, יכול להיות בגלל קפיץ עייף או סתם בגלל שהוא אמור להפתח בטמפרטורה נמוכה יותר.

על פי הבדיקה הזו, אני לא מאמין שבנסיעת מבחן הרכב יתקרר טוב יותר ולכן המועמד הבא לבדיקה זה תזמון ההצתה.

פורסם

ערן,עקבתי אחרי השרשור כי גם אצלי הופיעה אותה בעיה,ואיתך החלפתי הכל,ניקוי רדיאטור,משאבת מים חדשה,אפילו חיפשתי פקקים בישנה,לא עזר,יום שישי הוצאתי שני פלאגים והם היו לבנים( תערובת עניה)כיוונון מהיר של הקארב׳ וכבר יומיים טפו טפו הכל פיקס!אני רק עם מזגן ואני מאמץ את האוטו החום לא עולה,יציב,תוציא פלאג תבדוק את הצבע שלו.ליאור.

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם

מקווה שזה לא המקרה, אבל -

קרה לי פעם שהשתחררה בטחונית של פין בוכנה, והשתפשפה בצילינדר. זה לא השפיע במיוחד על צריכת השמן, אבל המנוע התחמם במאמץ...

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

בזמן השיפוץ המנוע לא עבד עגול, חשדתי במיכל הדלק שהיה חלוד ולכן החלפתי במיכל חדש ואת הקרבורטור שלחתי לניקוי.

בסיום השיפוץ גיליתי ששלוש בוכנות לא מייצרות עבודה.

הבעיה הייתה כיוון שסתומים.

אז כיוונתי את כל 16 השסתומים.

ברגע שקיבלתי רשיון תנועה זמני הראשון שביקרתי היה מכון הקרבורטורים שניקה לי את הקרבורטור על מנת לבצע כיוון מול המחשב.

אחרי החזרה לכביש נסעתי לדינמומטר על מנת לבדוק את כל נתוני המנוע והתוצאה הראתה כחמישים סוסים יותר מאשר היום בו הרכב עזב את המפעל.

התוצאה גם דיברה על תערובת קצת עשירה אבל לא קריטי.

כך שהחלפת הרדיאטור וכו' התחילו רק לאחר ביצוע כל הכיוונים הראשוניים.

היום אני מתחיל לחשוב שכל בעלי המקצוע אותם ביקרתי על מנת שיבצעו את הכיוונים עשו עבודה לא מיקצועית.

ואני מתכוון לבדוק בעצמי את כל מה שהם כבר עשו.

פורסם

לפני שתבזבז עוד כסף, כיוון ההצתה עלול להשתנות מרווח שסתומים כנ"ל

לך לפי סדר הגיוני במקום לקפוץ מדבר לדבר, ברגע שהמנוע יהיה מכוון לפי הספר

תוכל לקבל תמונת אמת על מצב ההתחממות, וכיוון שכבר החלפת כמעט הכל יהיה

יותר קל להגיע לאשם האמתי-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ערן אמר:

היום בעליות בדרך לבית שמש בנסיעה של אחר הצהריים (כבר לא מאוד חם בחוץ) עם מזגן אחד עובד המחוג הגיע עד לחצי הסקאלה ואז נגמרה העליה, אם העליה הייתה נמשכת המחוג היה ממשיך לטפס.

אני לא מבין מדוע אתה חושב שהמנוע מתחמם כשמד החום מראה על קצת יותר מחצי.

האם במצב ה הרכב מפסיק לפעול בגלל החום?

האם המנוע מתחיל לצלצל ולהחנק?

האם המים רותחים ויוצאים מהרדיטור ללא פתיחת המכסה?

אם התשובה לכל הנ"ל היא לא הרי שסביר שהכל בסדר. הרכב בעליה מתחמם קצת יותר אבל עדין בתחום המותר ואין ממש בעיה.

גם אצלי, הן בשברולט (מנוע 305 = 5 ליטר) והן בקדילאק (מנוע 365 = 6 ליטר). המחט של מד החום יושבת בד"כ נמוך מהחצי ובעליות בקיץ מגיע גם לחצי. כשהיתה תקלה עלה גם לקצה. לדעתי כל עוד הוא בתחום של עד הקו "אדום" (אם יש אדום) או 1/8 מקצה הסקלה וכל עוד אין תופעה שהמנוע מצלצל ונחנק אין ממש בעיה.

שלמה דן גדרון

פורסם

לערן

מנוע המתחמם בהדרגתיות עד לרתיחה ואינו מתקרר (בהנחה שכל מערכת הקירור תקינה לעילא ועילא),מעיד על בראש ובראשונה על התלקחות מאוחרת של שארית התערובת אל תוך סעפת הפליטה ,בנסיעה מאומצת בלילה חם תוכל לראות במקרים קיצוניים את צבע הסעפת הופך לאדום

הבעיה נובעת מהצתה מאוחרת או מחוסר קידום הצתה בהתאם לסלד

עליך להצטייד באקדח הצתה חובה (אם אני זוכר 8 מעלות לפני נמע ב700 סלד ) 15 לפני נמע ב3000 סלד

ראשית בדוק מתח הזנה למפלג השווה למתח מצבר בדוק הזנה והארקה (מפל מתח =הצתה מאוחרת)

שנית עליך לבדוק את משקולות הקידום לפעולה תקינה חופשים תקינות הקפיץ

שלישית את הפחם היושב מתחת לכויל ההצתה הנוטה להשרף ולהתיך את מכסה המפלג

בדוק את מגעי מכסה המפלג להחטאת ניצוץ סימנים לבנים לפני ואחרי טרמינלי המתח הגבוה

רוטור תקין ולא מותך

חופש בציר המפלג ובגלגל השיניים המחובר לגל הזיזים

תקינות חיישן ההול והזר המשונן בדיקה ויזואלית

ערוך בדיקת לחץ הפוך למנוע ,אכן קשה ומייגע אך הכרחי , אטימה לקויה של תושבות השסתומים תוביל להתחממות מסוג זה

כנל בדוק העברת קומפרסיה מזערית אל תוך מערכת הקירור בעומס בלבד ,בעזרת מבחנה וחומר

בדוק לחץ דלק שאמור להיות 6 psi אם אני זוכר נכון

כמו שצוין מעלי בדיקה ראשונית תהיה הוצאת המצת החם ביותר (האחורי ביותר צד נהג) או כולם לבדיקה ויזואלית

יש לחבר שעון ואקום לסעפת היניקה ולבדוק תוצאות של אטימת המנוע

חיבור למכשיר ארבע גזים תהיה בבחינת המידע המדויק ביותר למצב המנוע

• תוכן חדש...