Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר - מיני 45-55 K

gilan
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב,

אני ובת זוגתי סטודנטים, מעוניין לרכוש רכב לצורך נסיעה מהקריות לכרמיאל/מתמ/טכניון בעיקר.

מחפש רכב סופר מיני סדר עדיפויות:

1) אמינות

2) צריכה

3)שנתון

מכר של אמי מנהל צי רכב, ולכן הוא עובד באופן קבוע עם חברות ליסינג מסויימות ויש סיכוי טוב שאם אקנה מהן לא יוסתר ממני מידע, ולכן, בהתחשב בהנחה שאקבל טווח המחירונים שאני מסתכל הוא בערך 50-60K.

כאשר קונים מליסינג, כדאי למרות הנ"ל לקחת למכון בדיקה עצמאי בנוסף לבדיקה שהם נותנים?

שמתי עין על מאזדה 2, יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת לגביה, או משהו שצריך במיוחד לשים לב כשבודקים רכב כזה?

האם יש רכב שיותר יתאים להעדפות שלי (גם אם לא ניתן יהיה להשיג אותו מהליסינג אני מוכן להתפשר קצת על שנתון וכו' אם יש יתרון משמעותי אחר).

טויוטה קורולה 2000 > דייהאטסו סיריון 2008 > טויוטה ספייס-ורסו 2013 > ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדאי לקחת רכב לבדיקה גם אם החברה נותנת לך טופס בדיקה.

למזדה 2 מנוע די זריז,לגבי הצריכה היא ממוצעת,הבעיה העיקרית עם דגם הליסינג שלה הוא 2 כריות אוויר.

אם הוא יכול לסדר לכם יונדאי I20 עדיף,היא מאובזרת ובטיחותית יותר.

בכזה תקציב ניתן גם לרכוש רכב מיני בן שנה שנתיים עם ק"מ נמוך,מה שלא יהיה מליסינג,הרכבים יותר חלשים אך משמעותית יותר חסכונים,למשל פיגו 107 רובוטית.

אופציה נוספת היא קאיה ריו,גם בגירסת הליסינג מציעה 6 כריות אוויר,נוחות סבירה,מנוע סביר גם כן.

אופציה נוספת היא פיאט גרנדה פונטו 1.4,יותר חסכונית מה I20,ריו ומזדה 2,אך יותר חלשה מהם.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאזדה 2 לא חסכונית בדלק.

הייתי ממליץ להסתכל על סוזוקי סוויפט, ניסן מיקרה או סקודה פאביה.

מניסיוני הניסן מיקרה פחות נוחה (מושבים די דקים) אבל מרווחת ביחס לגודל (במחיר של תא מטען קטן).

סוויפט גם כן מרווחת אבל פשוטה יחסית.

במחיר שלך נכנסות גם יונאי I20 , שברולט אוואו וכו' - אני פחות אוהב את הרכבים הללו אבל זה כבר עניין של טעם...

בהצלחה.

פולקסוואגן חיפושית - איכות גרמנית בהישג ידך :lol:

CAR4 - פשוט לבחור את הרכב הבא שלך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על אוואו אין בכלל מה לדבר,לא בטוחה,לא חסכונית,לא איכותית,חוץ מהמחיר שלה,אין שום דבר טוב.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תודה רבה למי שהקדיש מזמנו והגיב.

בקשר למכוניות מיני הנ"ל, ישנם שני דברים שמטרידים אותי:

1) בגלל שהם חדשים יחסית, אני לא יודע איך האמינות שלהם לאורך זמן, איך הם יהיו עוד 5 שנים / 120,000 ק"מ, אני יודע שלכל רכב יש תקלות, אבל האם בגלל שהמנוע קטן שלהם יותר הוא מתאמץ יותר בממוצע לכל ק"מ?

2) בגלל שזוגתי לא מעוניינת לנסוע על ידני, אם נקנה את מכוניות המיני האלו, זה יהיה רק בגרסת האוטומט, אשר:

א' המנוע, אשר חלש גם ככה, מנוצל פחות טוב (אפשר לסוע 100 בעליה בין אחיהוד לצורית בלי שהמנוע יצעק?)

ב' הצריכת דלק אמנם טובה ממכוניות הסופר מיני אבל לא נהדרת כמו בגרסאות הידניות.

לגבי הסוויפט, האמת שגם שמתי עליה קצת עין, אבל האם היא נמכרת מליסינג? אם כן מישהו שמכיר יוכל לעשות לי השוואה קלה בינה לבין מזדה 2?

ולגבי הI20, האם היא אמינה באותה מידה כמו שתי הנ"ל? שמעתי שיונדאי השתפרו בדגמי ה-I למיניהם, אבל עד כמה?

מבחינת חסכון בדלק אני מוכן לספוג אם רכב הוא צרכן לא מצויין מכיוון שהחישוב שעשיתי הוא כדלקמן:

בתכנון אסע בשנתיים - שלוש הקרובות, כ-12,000 ק"מ בשנה, מה שאומר שההוצאה השנתית

על דלק, בחישוב של 1/14 וליטר דלק 8 ש"ח יוצאת כ6900 ש"ח. על סופר מיני דמיוני שגם באוטומט עושה 1/19 יוצא 5000 ש"ח, חסכון יפה אבל לא קריטי (בהתחשב בזה שדלק זה רק חלק מההוצאות על רכב)

מבחינתי הרכב האידאלי הוא רכב שאוכל להחזיק לפחות 5 שנים, ואם אפשר אז יותר, בהתחלה בתור רכב עיקרי ובהמשך כששנינו נעבוד לשמור אותו בתור רכב משני, ולכן אמינות לטווח ארוך חשובה לי. ברור לי שתמיד יכולים להיות לימונים, אבל איזה רכב ייתן לי את הסיכוי הטוב ביותר לכך?

טויוטה קורולה 2000 > דייהאטסו סיריון 2008 > טויוטה ספייס-ורסו 2013 > ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יונדאי I20 תתאים לכם כמו כפפה ליד-גם מחיר בטווח התקציב וגם סופר מיני אמיתית ולא פחון.

לגבי הסוויפט-אנשים שקנו ואני מכיר אותם,טוענים שעם המנוע החדש יותר היא חלשה מידי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יונדאי I20 תתאים לכם כמו כפפה ליד-גם מחיר בטווח התקציב וגם סופר מיני אמיתית ולא פחון.

לגבי הסוויפט-אנשים שקנו ואני מכיר אותם,טוענים שעם המנוע החדש יותר היא חלשה מידי.

לא שמתי לב עד הסוף לתקציב,שכמובן הסוויפט החדשה לא יכולה להיכנס בו.בכל אופן עם מנוע 1500 הרכב הזה מרגיש טוב יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ישנם מספר רכבים שהם עיקר הבחירה של רוב חובבי הסופר-מיני:

1) יונדאי i20, שיתרונותיה הם חסכון בדלק, אמינות ואחזקה זולה.

2) ניסאן מיקרה, אשר מעט קטנה יותר אך עם זאת חסכונית יותר.

שתיהן יכנסו לך בתקציב באזור השנים 2009, אלא אם כן יבוא בחשבון רכבי השכרה אשר יאפשרו גם לדגמי 2010 להיכנס בתקציב.

אם הבגאז' פחות חשוב (שכן הינכם זוג צעיר ללא ילדים) הייתי חושב ללכת לכיוון יונדאי i10 או סוזוקי ספלאש, אשר אותן תוכל לרכוש במודלים חדשים אף יותר והן יהיו לך חסכוניות משמעותית.

אשמח לענות לשאלות נוספות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב שלך אני הייתי קונה סוזוקי ספלאש 2010 (יש באוטוסנטר)

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...