Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם שכר הטרחה של שמאי תלוי בסוג הרכב או בעלות התיקון?

לצורך העניין: האם שכ"ט לשמאות פגיעה בפגוש של לקסוס תהיה יקרה יותר שכ"ט לשמאות בפגיעה בפגוש של קיה. בהנחה שהנזק שנגרם לשתי המכוניות הוא זהה.

האם יש הבדל בין שכ"ט של שמאי חברת הביטוח לבין שמאי פרטי של צד ג'?

פורסם

שכ"ט שמאי כמו של כל נותן שרות אחר נקבעת ע"פ זמן שהושקע בעבדתו על תיק נתון.

בעיקרון גובה שכ"ט נגזר מגובה הנזק כ 10% . אך זה גם תלוי , במידה ואני מאזור מרכז ונוסע לחיפה לבדוק רכב עם פגיעה במגן (טמבון גם אם זה של לקסוס) ולא היה צורך הבחלפת המגן אלא לשפצו וסך התיקון הסתכם ב 1,600 ש"ח בטח ובטח לא יגבה סכום של 160 ש"ח עבור שכ"ט.

ולהפך במידה ואני מבצע שמאות בתל אביב והרכב ששוה כ 100,000 ש"ח הוכרז כטוטל אני לא יגבה 10,000 ש"ח שכ"ט.

כמובן מדובר במה שנקרא בשפתינו דוח פרטי (תביעה כנגד צד ג'), בתביעה לפוליסה שכ"ט שמאי נקבע מראש ואינו תלוי בגובה הנזק אלא משתנה בהתאם לחברות הביטוח וכמובן לרכב פרטי מסחרי עד 4טון ונע בדרך כלל בין 350-450 ש"ח לתיק.

הכל לגופו של עניין אך לצערינו היום חברות הביטוח מחזיקות את בעלי הרכב כבני ערובה בנושא של שכ"ט ומקזזים ללא הכרה ובניגוד להנחיות המפקח על הביטוח במשרד האוצר ולמרות פסקי דין בנושא.

יסכים איתי חברינו היקר השמאי אלי אמרן ???

• ספונסר פורום
פורסם
שכ"ט שמאי כמו של כל נותן שרות אחר נקבעת ע"פ זמן שהושקע בעבדתו על תיק נתון.

בעיקרון גובה שכ"ט נגזר מגובה הנזק כ 10% . אך זה גם תלוי , במידה ואני מאזור מרכז ונוסע לחיפה לבדוק רכב עם פגיעה במגן (טמבון גם אם זה של לקסוס) ולא היה צורך הבחלפת המגן אלא לשפצו וסך התיקון הסתכם ב 1,600 ש"ח בטח ובטח לא יגבה סכום של 160 ש"ח עבור שכ"ט.

ולהפך במידה ואני מבצע שמאות בתל אביב והרכב ששוה כ 100,000 ש"ח הוכרז כטוטל אני לא יגבה 10,000 ש"ח שכ"ט.

כמובן מדובר במה שנקרא בשפתינו דוח פרטי (תביעה כנגד צד ג'), בתביעה לפוליסה שכ"ט שמאי נקבע מראש ואינו תלוי בגובה הנזק אלא משתנה בהתאם לחברות הביטוח וכמובן לרכב פרטי מסחרי עד 4טון ונע בדרך כלל בין 350-450 ש"ח לתיק.

הכל לגופו של עניין אך לצערינו היום חברות הביטוח מחזיקות את בעלי הרכב כבני ערובה בנושא של שכ"ט ומקזזים ללא הכרה ובניגוד להנחיות המפקח על הביטוח במשרד האוצר ולמרות פסקי דין בנושא.

יסכים איתי חברינו היקר השמאי אלי אמרן ???

אכן כן אני מסכים, חברות הביטוח רואות לנגד עינהם אך ורק כסף, לא את שמאי הבית, ובטח לא את שמאי החוץ, לא את מחירון לוי יצחק, לעיתים ממציאים מחירון משלהם, ולדוגמא,

אני בימים אילה מעורב בתביעה שחברת ביטוח מסוימת שילה סך. כ - 10000 שח כאשר לוי יצחק קובע 85000 שח. וכמובן ללא סיבה.

כשיהיו לי יותר פרטים. שאפשר לחסוף, העלה אותם כאן לפרטים. ובטח ללא רחמים על שום חברת ביטוח שלוקחת את החוק לידיה ומשתמשת בכספי התובעים כעילו היה כספה שלה, ועוד דורמת נזקים בדרכה.

אז לצפצף על הנחיות הממונה על הביטוח זה כדרך הטבע.

ואכי עצוב שאין מי שיפקח ויכנוס אותם במאות אלפי שקלים,

העדכן בהמשך, זה לוקח זמן בבית המשפט.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

בהצלחה אלי מקווה שתקח את המשפט בהליכה. זה נהיה ביזיון מה שהולך היום באנף הרכב / הביטוח.

לפני כ חודש הגיעה לידי פסק דין לגבי קיזוז של חברת ביטוח, אשר קיזזה ללקוח כסף מעלות תיקון על פי חוות דעתי.

על סמך חוות דעת נגדית

אנני בטוח שניתן לפרסם כאן אני יבדוק במידה וכן אפרסם לשימוש כל משתמשי הפורום.

יש מישהו בפורום אשר יודע האם זה חוקי לפרסם פסק דין .

פורסם

זה בהחלט חוקי מכיוון שכל אחד עם קצת קשרים וידע יכול להגיע אל המסמכים האלה (בדיוק כמו שמפרסמים באתרים אחרים כגון YNET וכו').

רק תקח בחשבון (לטובתך) שאנו חיים במדינה מאוד קטנה. כלומר, אם חברת הביטוח תדע ש"הכפשת" אותה היא כנראה לא תספק לך עבודה ותנסה לפגוע בך בכל דרך אפשרית (לא פיזית, אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• ספונסר פורום
פורסם
זה בהחלט חוקי מכיוון שכל אחד עם קצת קשרים וידע יכול להגיע אל המסמכים האלה (בדיוק כמו שמפרסמים באתרים אחרים כגון YNET וכו').

רק תקח בחשבון (לטובתך) שאנו חיים במדינה מאוד קטנה. כלומר, אם חברת הביטוח תדע ש"הכפשת" אותה היא כנראה לא תספק לך עבודה ותנסה לפגוע בך בכל דרך אפשרית (לא פיזית, אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון).

לדעתי זה חוקי לפרסם פסק דין ,אם זה לא בדלתיים סגורות ,או צו איסור פירסום ,פסק הדין הופך לעינין הציבור .

אני עצמי מבלה הרבה בבתי המשפט ,גם מתוך העובדה שאני עד מומחה מטעם בית המשפט ,ומוזמן ע"י בית המשפט לקבוע בחוות דעתי לכאן או לכאן .

ברשותכם ,סתם מקרה שהתגלגל לפתח בית המשפט ,וניסגר מחוץ לכותלי בית המשפט .

ליפני כשנתיים רכב שהיה מעורב בתאונה ,גובה הנזק היה 80000 שח הרכב תוקן ונתנה ירידת ערך כמקובל .

שמאי הרכב שטיפל בתביעה קבע 5% ירידת ערך .(כמובן לאחר שעיין בתנאי הפוליסה ).

בעל הרכב שילם השתתפות עצמית גם כמקובל ,רק שעכשיו הרכב שלו שווה 5% פחות .

בטח אתם שואלים/אומרים לעצמכם,נו קיבל פיצוי 5% מערך הרכב .

אז זהו שלא לא קיבל שקל אחד והרכב כאמור שווה 5% פחות ,

שמאי הרכב שכמובן הגיע מהרשימה של חברת הביטוח קבע 5% לאחר שראה כי ההישתתפות העצמית למקרה של ירידת ערך היא 5% . אציין שהרכב לא זול בכלל כמה מאות אלפים .

עורך הדין של בעל הרכב פנה אלי לקבוע ירידת ערך מחדש לרכב . ממש בקיצור קבעתי 70000 ש"ח ירידת ערך ,ללא רחמים ,וללא משוא פנים ,לא עינין אותי לא בעל הרכב ולא חברת הביטוח ,קבעתי את אשר הגיע לקבוע ,עליתי על מספר טעויות נו בקיצור ,התקשרו מחברת הביטוח ושאלו אם היד לא רעדה לי כשהכנתי את חוות דעתי ,התשובה היתה שכזכור לי אין לי פרקינסון .

יום ליפני הופעה בבית המשפט הוזמנתי למשרדו של העו"ד הגיעו נציגי חברת הביטוח וביחד סיכמנו על גובה ירידת ערך בסך 55000 ש"ח ליפני הוצאות כל ההוצאות .

למה אני מספר לכם שהרי התשובות שלי בדרך כלל הם קצרות .

1. יש לי כרגע זמן שבת גשומה , בוקר

2.אני נמצא ברשימה של חברת ביטוח ,אבל את חוות דעתי אני נותן לפי שיקול דעתי המקצועי בלבד ,גם עם זה עושה לא טוב לאחד הצדדים .ויש צורך בהכרעה משפטית .

3.כמו שכבר כתבתי הכל עינין כספי בסופו של יום ,

4.חברות הביטוח נמצאות במלחמה מתמדת להוריד את גובה הנזקים ,לגיטימי לגמרי ואני בעד ,ולכן אני משקיע היום באתר שיוכל בעתיד להיות לעזר לחברות הביטוח והשמאים .

5.מצד שני יש את המבוטחים ,התובעים ,צדי ג' וכו ,לומר בזהירות כי יש גם כאלה שהם לא הצדיקים בלשון המעטה , שכן מנסים לגרוף קופה כזו או אחרת על חשבון חברות הביטוח .

ולסיכום .

שמאי הרכב לא משנה אם מהרשימה או לא , הוא שמאי רכב מטעם משרד התחבורה ,וצריך לפעול לפי הנחיות המשרד שאם לא כן ישלל רישיונו , וזה מה שצריך להניע ,ולא מה יומרו בחברת הביטוח .

שתהיה שבת שלום .

וסליחה על אורך התגובה שלי ,כאורך מגילת העצמאות .ומקווה שתעזור .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...