Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אתם ישנים מספיק שעות ואוכלים כמו שצריך לא צריך שום כימיה או שום זבל סינטטי שמוכרים לכם.

אם אתם לא ישנים מספיק שעות ו/או לא אוכלים כמו שצריך שום כימיה או שום זבל סינטטי שמוכרים לא יעזור לכם לפתח מסת שריר.

בהיי לבל אתה צודק אבל בעולם שבו צריך לעבוד (המון שעות) כדי להתקיים מעט מאוד אנשים מצליחים באמת לאכול, לישון ולהתאמן בדיוק כמו שהגדירו לעצמם.

אני רוצה לראות את הגיבור שאחרי 11 שעות עבודה מתישות ותובעניות,ולא פיזית, הולך להתאמן ב21:30 בערב ודוחק/מניף/מרים משקלים כבדים ומתקדם משבוע לשבוע. פשוט לא אפשרי.

חלבון, קריאטין, ויטמינים ומינרלים אלה תוספות לגטימיות ליום יום. מתי בפעם האחרונה הגעת לכמות היומית המומלצת של מגנזיום/אומגה3? רמז: בשביל 380 מ"ג מגנזיום ביום תצטרך לאכול קצת יותר מ-10 בננות.

פורסם

אגב ב-BB.COM יש כמה מבצעים לא רעים של קנה אחד והשני בחצי מחיר

מי שרוצה - יש לי קוד קופון מעודכן ל-10% הנחה על כל ההזמנה, פשוט צריך להכניס: WELCOME10

איפה שכתוב CLAIM COUPON.

פורסם

בנאדם לא צריך כמעת חצי גרם מגנזיום ביום

וגם לא את שאר כמויות הויטמינים/מינרלים בכמויות על כפי שמפרסמים

כבר שמעתי על 4 גרם C, 2 גרם סידן, 20000 יחב״ל a-d

זה מוגזם

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
בנאדם לא צריך כמעת חצי גרם מגנזיום ביום

וגם לא את שאר כמויות הויטמינים/מינרלים הלא חיוניים

מה שצריך זה את אלו שהגוף אינו יכול ליצר או להסתדר בלעדיהם שמחסור בהם יוביל לבעיות בריאותיות

צריך מאוד. בעיקר אנשים מתאמנים שמזיעים ומאבדים את הקצת מגנזיום שאכלו..

מגנזיום- עוזר להתאוששות מאימונים וסטרס, מונע שרירים תפוסים- בעיקר אלה שנתפסים תוך כדי אירובי (מישהו אמר תאומים?), סחרחורות, עייפות יתר, חולשה בשרירי השלד והוא משמש גם במינונים גבוהים לשיקום חולי לב.

לא סתם רוצים לתסף את המים בברז במגנזיום, יותר ויותר אנשים סובלים בלי שהם יודעים מחוסר מסוכן במינרל הזה.

מה גם שקופסא של 180 כדורים עולה פחות מ-10 דולר....

http://www.pponline.co.uk/encyc/using-magnesium-to-improve-your-exercise-performance-39415

פורסם

כאן יש מידע מוסמך על צריכת מגנזיום.

צריכת מגנזיום בכמות מוגזמת גורמת שלשול. יש מדינות - וזה כולל לפחות חלקים מישראל - בהן ריכוז המגנזיום במים גבוה ומי שאינו מורגל בכך סובל משלשול הנובע מכך עד שמתרגל.

לגבי שיקום חולי לב - מגנזיום אינו משמש לצורך זה. יש למגנזיום תפקיד טיפולי במצבים ספציפיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא רוצה להתווכח, זה לא יתרום כלום אבל נאמרים כאן שטויות.

בארץ המים מתוספים רק מהשנה האחרונה במגנזיום ובכמויות מזעריות. אם תשתה כמות גדולה של מים בבת אחת סביר להניח שתשלשל בלי שום קשר למגנזיום.

אגב כדור של 400 מ"ג לא גורם לשלשולים, כנראה שגם 25 מ"ג לליטר לא יגרמו לזה.

אין דבר כזה מגנזיום "טיפולי" בדיוק כמו שהרופא ממליץ לאכול גזר לשיפור הראיה, ואתם לא מחפשים בסופר "גזר טיפולי".

יש כמה סוגים של מגנזיום (ציטראט,מאלאט,אוקסייד) שחלקם נספגים טוב יותר בגוף וחלקם גורמים לכאבי בטן במינונים גבוהים

מי שעוסק בספורט ובעיקר אלה שעושים גם הרבה אירובי, כדאי לו כן לקחת, זהו מינרל חיוני.

ושכל אחד יעשה מה שטוב לו....

http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=18&ContentID=322016

פורסם

אני דיברתי על מיים טבעיים באזורים מסויימים - לא על מתוספים.

לגבי כל תוספי המינרלים והויטמינים - יש כל כך הרבה אגדות חסרות בסיס שנובעות מבורות ומאינטרסים כלכליים של יצרני התוספים. ישראלי בריא לא זקוק לתוספי מזון (יוצא מכלל זה אולי ויטמין D) - אלא אם יש חוסר מוכח במרכיב זה או אחר. הטעם הישראלי במזון - ובהתאם לכך האספקה בחנויות - הרבה יותר טוב לבריאות מזה האמריקאי או אפילו האירופאי, כאשר המבחר והאיכות בארץ לא נופלים ובהרבה המקרים עולים על אלה שבהרבה מדינות מערביות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מזכיר לי את רופא המשפחה הקודם שלי, בן 67 שמדקלם בדיוק את אותן מנטרות משנות ה-80.

התזונה הים תיכונית כבר מזמן הפכה למתועשת, מלאה בחומרים משמרים לא בריאים ורובנו אוכלים ג'אנק או אוכל מעובד

בין אם זה בבית או במסעדות בחוץ, גם בלי להיות מודעים.

זה לא אומר שזה סוף העולם, אבל אוכלוסיות מסויימות כן צריכות לשקול תיסוף - ביניהם אנשים שעוסקים בספורט (לפחות 3-4 שעות שבועיות של מאמץ), אגב לעצימות יש פאקטור גדול בנושא- מי שמרים את אותם משקלים כל השנה ובאותה תוכנית לא מתאמץ כמו מתאמן שדוחק את עצמו להתקדמות שבועית.

פעם בשנה אני מחוייב לעבור בדיקת ארגומטריה (עושה בויינגייט) ועל הדרך גם עושה בדיקת דם,אחוזי שומן ואחוז חומצות חלב במאמץ.

תתפלא מה חסר לגוף שלך, וזה למרות שאתה בטוח שאתה אוכל מסודר לפי תפריט ולא מתפתה לג'אנק.

לגבי תעשיית התוספים בארץ- ברור שהם משווקים בצורה אגרסיבית, כל אחד אמור לקחת החלטה מושכלת של מה מתאים לו ומה לא. אני לא קונה בארץ ממילא וממש לא מעניין אותי מה הם מפרסמים.

פורסם

הנה - עוד אגדה.

אתה יכול להסביר לי למה אתה עושה ארגומטריה פעם בשנה?

וד"א - אין לי ספק שמאכילים אותך הרבה ג'אנק בצורת תוספי תזונה.

פורסם

ממש לא רציני.

כל אדם שעוסק בספורט תחרותי חייב לעבור את הבדיקה הזאת. החל מקבוצת הכדורגל של הפועל טיזי בליגה למקומות עבודה

ועד לספורטאים מקצוענים. אני עוסק בצניחה חופשית וכתנאי לצניחה בארץ אני חייב לעבור את הבדיקה.

הבדיקה הזאת, שבעינך היא סוג של אגדה, מצילה חיים. אנשים יכולים לחיות עם רשרוש בלב או איזשהי בעיה קריטית בלי לדעת... יום אחד תוך כדי משחק כדורגל,מסיבה או סתם תוך כדי ריצה אחרי הילד אותו אדם (בריא לכאורה) פשוט נופל ולא קם יותר.

היום כל רופא משפחה/קרדיולוג שולח את המטופלים שלו שנמצאים בקבוצת סיכון למחלות לב לבדיקה כזאת.

זאת בדיקה חשובה בדיוק כמו בדיקת דם או בדיקה לגילוי סרטן אצל נשים.

לגבי התוספים-

יש חברות תוספים עלומות שצצות והולכות ואין לי מושג מה יש בפנים. החברות הרציניות נבדקות במעבדה ע"י גורמים חיצוניים

ומחויבות לעמוד בתקנים של ה-FDA שגם אוכף את העניין ויש פרסומים לפה ולשם בנושא.

אין לי שום ספק שהקולה שאתה שותה, הירקות המרוססים,השקדי מרק שמכילים טרטזין, או המסטיק שהוא בכלל מבוסס נפט הרבה יותר מסוכנים ולא מועילים לתזונה שלך.

אגב לכל משתמשי הפורמולות שמבטיחות פוקוס, טאנל ויז'ן וביצועים מטורפים אני ממליץ לעבור למים מבורכים וקמע של הבבאסאלי,

שמביא איתו את המשיח רכוב על גבי חמור לבן לעזור לך בסט אחרון של סקוואט באמצע הלילה. כל התוספים נועדו לשמור על אורח חיים בריא גם במצבים קיצוניים שבהם צריך יותר כדי לשמור על הגוף, לא מעבר.

פורסם

מתן - לידיעתך - המדינה היחידה שבה נדרשת ארגומטריה לצורך השתתפות בספורט מאורגן (וזה כולל גם שחמט וברידג') היא ישראל. הסיבה היא שאיזה חבר כנסת שלא מבין דבר ברפואה או בסטטיסטיקה הכניס את זה ל"חוק הספורט".

בארה"ב הגדולה ורבת התביעות מתנהל כבר עשרות שנים ויכוח האם יש צורך לבצע בדיקת אק"ג (לא במאמץ) לספורטאים בליגות המכללות (לא יודע לגבי הליגות המקצועיות). על ארגומטריה לכל ספורטאי אף אחד לא מדבר. המדינה היחידה שיש לה חוק ספורט שמתקרב לזה שלנו היא איטליה, וגם בה כל מה שנדרש הוא בדיקת רופא ואק"ג במנוחה - ובדיקות נוספות רק אם הרופא מוצא משהו חריג.

אילו ידעת משהו על מחלות לב ועל סטטיסטיקה היית מבין שהרבה יותר אנשים בריאים ניזוקים ממבחן המאמץ השגרתי מאשר אנשים ניצלים בזכות ממצאים חולניים שהוא מוצא.

הזכרת "רשרוש בלב" - זה מונח מלפני 60 שנה. המונח המודרני הוא אוושה, ואין לו שום קשר לארגומטריה - אלא מדובר בצליל מסויים שהרופא עשוי לשמוע כאשר הוא מקשיב ללב (ולעוד כמה אברים) בגופך.

לגבי תוספי הויטמינים - העובדה שהם מאושרים על ידי ה-FDA עדיין לא אומרת שהם דרושים. אנשים לוקחים מנות מיותרות לחלוטין. רוצה דוגמא קטנה? ויטמין C - המנה הדרושה לאדם בריא היא 60-70 מ"ג ביום. למעשנים - עד 90 מ"ג ביום. אבל אנשים לוקחים כדורים של 500 מ"ג. אתה יודע מה קורה עם העודף? פשט מאוד -יוצא בצואה. בכלל לא נספג בגוף. או ויטמין E - המנה הדרושה היא 30 יחידות ביום. הכדורים הם של 200 יחידות. היו מחקרים שבהם נבדק מה המינונים הגבוהים האלה (200-400 יחידות ביום) עושים לגוף. ומה התברר - במקרה הטוב - כלום. במקרה הרע - מזיקים ללב. אבל יצרני התרופות ממשיכים לשווק את התכשירים ואנשים ממשיכים לרכוש אותם בגלל מערכת שיווק משומנת. אני לוקח הרבה תוספי ויטמינים - אלה שאשתי קונה בשוק תלפיות. אין כמו סלט ירקות טוב על הבוקר, או סלט פירות לסיום ארוחת הצהריים. "ויטמינים שויצריים" - שיקחו השויצרים. לנו יש מכל טוב אמיתי - הרבה ירקות ופירות טריים, מוצרי חלב ובשר דלי שומן. הבעיה היחידה - שאוכלים יותר מדי גם מהם.

ועניין אחרון - ירקות מרוססים או לא - מתברר כי לירקות ה"אורגניים" אין שום יתרון בריאותי על ירקות אחרים. בעצם כן - כמה מגדלים ומשווקים מבריאים באמצעותם את חשבון הבנק שלהם.

פורסם

לגבי ויטמין C, יש לא מעט מחקרים שמראים ש500 מ"ג כן תורמים בנסיבות מסוימות.

ויש ויטמינים שהופכים לרעילים במינון יתר בדיוק כמו שמים יגרמו להרעלה ומוות במינון יתר- לא לוקחים תוספים ללא בקרה.

בעניין הבדיקה-

צנחתי בחו"ל ושם אף אחד לא ביקש ממני שום בדיקה, אבל חתמתי על WAIVER (שכן תופס, שלא כמו בארץ) שאני ברשות עצמי

ושאם חס וחלילה אמות להם במועדון על הדשא מול כולם, הם יהיו רשאים לדרוש מהמשפחה שלי להעיף את הפגר המת מהדשא במיידי כי זה מפריע להם, ואפילו לתבוע אותם על הפסדים אפשריים.

בארץ אתה יכול ללכת לשירותים לנגב עם הדף שעליו כתוב ה-WAIVER, לכן עמותות ומועדוני הספורט עושים מאמצים לכסות את עצמם, ולכן חוק הספורט לא שונה. כולה 30 דקות של ריצה והליכה על מסילה.

אני אשמח לשמוע איך זה יכול לפגוע, הבדיקה שאני מכיר היא בסה"כ להגיע לדופק מסויים שכל אדם בריא אמור להחזיק מעמד בו למשך דקה לפחות בזמן שאתה מחובר למוניטור. אם אי פעם התאמצת או התרגשת מאוד בחיים כנראה שכבר הגעת לדופק הזה.

יש מקרים כמו המקרה של צביקה הדר, שבו הכתובת היתה על הקיר. באותה מידה הוא יכל לחטוף אירוע באמצע פריים טיים או סתם תוך כדי משחק עם הילדים בחצר, למזלו זה קרה בקליניקה עם רופא וערכת החייאה, אם זה היה קורה בבית כנראה שזה היה נגמר אחרת....

פורסם
כי אתה מתרגל לקפאין שיש במוצר..

תעשה הפסקה של שבוע מכל דבר שמכיל קפאין ותחזור להשתמש במוצר.

אגב מה שיש בתוך כל המוצרים האלה זה

קפאין

בטא אלנין

לפעמים 5 גרם קריאטין

ארג'נין

ועוד ויטמינים במינון סופר זניח כמו 50 מג ויטמין C (כדור אחד מכיל 500)

מי שרוצה יכול לקנות את הרכיבים ולהרכיב לבד- המינוס הוא שצריך לבלוע כדורים/להתמודד עם אבקה חסרת טעם

מנסיון זה עוזר מאוד בימים שבהם אני עייף גם למשקולות וגם לאירובי

אז מנה של JACK3D או NO-XPAND לפני אימון שקולה לכוס קפה שחור ? או ממש לא?

• תוכן חדש...