Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכת חשמל בנגיעה ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קורה לי הרבה פעמים שאני יוצא מהרכב לאחר נסיעה וכאשר אני נוגע בדלת בשביל לסגור, אז אני מקבל מכת חשמל ביד. אצלי הרכב חדש וחוץ מזה זה קרה לי גם ברכבים אחרים, לכן זה לא קשור לרכב ספציפי. איך ניתן למנוע את הבעיה?

אולי יש פתרון כללי למקרים דומים שלא קשורים לרכב? לפעמים נוגעים במשהו מתכתי וגם מקבלים מכת חשמל.

פורסם

אין פתרון לתופעת "חשמל סטטי". אולי במודע לא לגעת בחלקי פח.

התופעה מתגברת במזג אויר יבש.

תריץ חיפוש בפורום על חשמל סטטי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דווקא יש פתרון: כפפות לידיים, ציפוי קרבון לרכב, וכול'... :wink: אני בטוח שמישהו יותר יצירתי ימשיך כבר את השרשור.

ואם מישהו זקן מספיק לזכור, אז בתחילת שנות השמונים השתלשלו באחוריהם של הרבה מהרכבים פטנט מוזר:

2 רצועות גומי צרות שחוברו מהחלק האחורי של הרכב ונגעו ברצפה. ציבעם היה שחור ובמרכזם ציור אדום של "חץ"/"ברק".

עם מישהו יכול לעלות תמונה כזו - אז זה נוסטלגיה של ממש!.

פורסם

יש הרבה פתרונות. יש גאדג'טים שנועדו בדיוק לזה.

יש ניידים למחזיק המפתחות ויש כאלה קבועים, למפעלי אלקטרוניקה עדינה.

בעבודתי הקודמת, עם זוג נעליים מסויים חטפתי כל כך הרבה זצים מכאיבים, שכבר השתגעתי לגמרי. באיזה שהוא שלב ניסיתי לארגן לעצמי הארקה לנעליים... אשכרה עבד (לאיזה 10 דקות :roll: ).

לי זה היה לא יעיל, כי עבדתי עם מדפי מתכת כל הזמן, ולהתחיל לשלוף את הגאדג'ט הזה ולגעת בהם כל פעם פשוט לא ישים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

החשמל הסטטי נובע עקב בגדים, רוח, מזג אוויר והכל.

פיתרון שיכול לעבוד לך:

כאשר אתה מתכנן יציאה מהרכב, בעודך יושב ברכב, אחוז בחלק פח ברכב, הורד רגל לרצפה וצא מהרכב.

הנגיעה עם הרגל לרצפה אמורה לשמש הארקה ואתה לא אמור להתחשמל.

אותי יותר מעצבן זה ללחוץ לקבל כרטיס בחניונים, לפעמים לוקח לי 2 דק' עד שאני מצליח לגעת בכפתור של ההנפקת כרטיס, פשוט אני כל כך מפחד\שונא את החשמול, הבעיה, שאחרי זה, זה יותר כואב.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

הפתרון הטוב ביותר הוא לגעת בחלק המתכתי עם גב היד לפני שאוחזים עם כף היד. גב היד הרבה פחות רגיש ומכת החשמל כמעט ואינה מורגשת.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

זו אגב הסיבה העיקרית למיתוס שטלפון סלולרי גורם לדליקות בתחנות דלק.

אנשים נכנסים לקחת אותו מהרכב כשהדלת כבר פתוחה, צוברים חשמל סטטי ופורקים אותו על הפיה שמדליקה את הדלק.

פורסם
החשמל הסטטי נובע עקב בגדים, רוח, מזג אוויר והכל.

פיתרון שיכול לעבוד לך:

כאשר אתה מתכנן יציאה מהרכב, בעודך יושב ברכב, אחוז בחלק פח ברכב, הורד רגל לרצפה וצא מהרכב.

הנגיעה עם הרגל לרצפה אמורה לשמש הארקה ואתה לא אמור להתחשמל.

אותי יותר מעצבן זה ללחוץ לקבל כרטיס בחניונים, לפעמים לוקח לי 2 דק' עד שאני מצליח לגעת בכפתור של ההנפקת כרטיס, פשוט אני כל כך מפחד\שונא את החשמול, הבעיה, שאחרי זה, זה יותר כואב.

תקן אותי אם אני טועה - כאשר אני עדיין יושב ברכב, אני צריך לגעת במשהו מתכתי בתוך הרכב וכל עוד אני נוגע בזה להתחיל לצאת? לאיזו רצפה אתה מתכוון? ברכב או בחוץ? הרי אם אני עדיין יושב ברכב, הרגליים שלי בכל מקרה על הרצפה.

פורסם

האם יש עוד פתרונות כמו ברווז הציע? ז"א לגעת במשטח עם משהו לפני שנוגעים עם היד.

כאשר אני מוריד כיסוי מהרכב, אני גם לפעמים מתחשמל בנגיעה ברכב לאחר שהכיסוי ירד. בזמן ההורדה ניתן אפילו לשמוע קליקים אופייניים להימצאות חשמל סטטי בין הכיסוי לרכב.

פורסם
תקן אותי אם אני טועה - כאשר אני עדיין יושב ברכב, אני צריך לגעת במשהו מתכתי בתוך הרכב וכל עוד אני נוגע בזה להתחיל לצאת? לאיזו רצפה אתה מתכוון? ברכב או בחוץ? הרי אם אני עדיין יושב ברכב, הרגליים שלי בכל מקרה על הרצפה.

אני מדבר על המתכת, כלומר החלק החיצוני של הדלת.

רצפה, התכוונתי לרצפה בחוץ, בכדי לעשות הארקה.

מעבר לכך, אתה יכול לקשור חוט אשר מוליך חשמל למשהו ברזל ברכב, נגיד השאסי, ולכביש.

ואז יש לך הארקה לרכב.

נגיד חוט ברזל הוא מוליך מצויין.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
זו אגב הסיבה העיקרית למיתוס שטלפון סלולרי גורם לדליקות בתחנות דלק.

אנשים נכנסים לקחת אותו מהרכב כשהדלת כבר פתוחה, צוברים חשמל סטטי ופורקים אותו על הפיה שמדליקה את הדלק.

המיתוס הזה הוא יותר קשור לקרינה וגם לסוללה של הנייד.

לחשמל הסטטי מיתוס משלו (שדרך אגב אימתו במכסחי המיתוסים).

פורסם

גם לי קורה הרבה פעמים שהדלת מחשמלת אותי כשאני יוצא מהרכב. אף פעם לא כשאני נכנס.

ואני תמיד יוצא קודם עם הרגל ככה שהרגל לא מאריקה אותי..

בכל מקרה , כמו שאמרו כאן , למדתי על בשרי שלגעת עם גב היד מפרק את החשמל ללא כאב.

אז זה מה שאני עושה , אם אני לא שוכח (זה תלוי כנראה בלחות\מז"א , לפעמים אני לא מקבל זץ).

פורסם

גם אני סובל מזה. הפתרון שלי הוא לגעת עם חלק כמה שיותר גדול של היד בדלת או עם גבהּ כפי שאמרו פה, כך שאין נקודה יחידה שמקבלת את כל הזץ ואז מרגישים פחות, אם בכלל.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

אני דווקא נהנהתי מזה ברכב הקודם שלי, כל פעם הייתי יוצא מהרכב ורץ אחרי אישתי כדי לתת לה ניצוץ במקום הרך האחורי :lol:

או לוחץ למישהו יד כמו לומר שלום ומקפיץ אותו קצת :-P

(כל זה היה כשהייתי בן 20 אז זה היה משעשע)

תנסה, אוליי דווקא תהנה מזה :wink:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...