Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה בנאדם שמאמין במזל.

הרכבים האלו ישחטו אותך בתחזוקה.

הסיכוי לתקלות שערכן מהותי לעומת העלות הוא גבוה מאוד.

אם אתה כל כך מאמין במזל, אז תקנה ב 9,500 ואת שאר ה 500 תוציא פעם בשבוע על לוטו...

ככה אולי גם תרוויח...

בכל מקרה בהצלחה. נשמח לקרוא עדכונים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לא אמונה במזל, זה אולי נטילת סיכון קצת יותר גבוה מקניית רכב חדש יותר. אז יכול להיות שיהיו יותר תיקונים מאשר ברכב יותר חדש, זה לא סוף העולם. ולקנות רכב קטן חדש ועלוב ב60000 שקל זה יותר טוב? יש לו ירידת ערך של 10000 שקל בשנה ותוסיף עלות ביטוח מקיף. אז במקרה הגרוע אני אשלם 10000 שקל בשנה על תיקונים ואסע ברכב שעולה עליו בכל פרמטר. ובמקרה הפחות גרוע אני לא אשלם כלום על תיקונים.

בכל מקרה הקאפה זה רכב אמין ומומלץ לפי מה שאני קורא.

פורסם
אאתה באמת משווה הנאת נסיעה בפונטו עם רכבים כאלה?

spaceout.gif

אכן, הרכבים שציינת ממש תענוג, אבל במחיר הזה כל התענוג יהיה לנסוע למוסך וחזרה כל שבוע. לפי התגובות שלך משתמע שאתה מסתמך על "יהיה בסדר". אז נניח קנית רכב שרצית ב10K והלך חלק שעולה 4K. אתה תתקן או תזרוק את הרכב? אף אחד לא יקנה את הרכב במצב תקול ב5K, אולי ב3K ואז הפסדת 7K במכה. נניח השקעת 4K. מה הלאה? תקלות הבאות יבואו וכל פעם תיהיה בדילמה להתפטר מהרכב או להמשיך לתקן. אם תבין שרכב זול לקנייה יהיה יקר מאוד לאחזקה, אז כניראה תצליח לחסוך הרבה מאוד כסף.

לא תצליח "לדפוק את המערכת" בכך שתקנה רכב יוקרה זול ובנוסף לכל שהוא יהיה גם אמין.

אתה מוזמן ליקרוא כמה עולה לתחזק סדרה 7 מזדקנת כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=255792&highlight=730

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דווקא החשיבה שלל היגיונית מאוד. רק האיבוד ערך של קופסא ב 60 אלף תיהיה שווה לתיקונים (שיהיו לרוב בשנה הראשונה).

קאפה טורבו אמורה להיות בחירה מעניינת אבל צריך לבדוק טוב את מצבו של הטורבו.

פורסם

לדעתי אתה מדבר שטויות.

ירידת ערך של 10K? אז למה לא תקנה יד שנייה ב50K ותחסוך לעצמך את המכה הראשונית, כעבור שנה תמכור ב47-45.

מה לגבי דלק? אם אתה נוסע הרבה, אל תשווה בכלל רכב שעושה 1-16+ לרכב שעושה 1-9 מינוס.

מה לגבי אגרת רישוי? של רכב קטן לא יעלה כמו של רכב יוקרה, ועוד במעמד הטסט לך תדע כמה ליקויים ימצאו אצלך בעוד שברכב חדש תעבור בלי פחד.

מה לגבי ביטוח?

ויודע מה, גם עם יילך לך חלק פשוט וזול ברכב היוקרתי והישן שלך, שיעלה אפילו 10 שקל סבבה, רק הכאב ראש לחפש אותו לא שווה את הרכב הישן, בטח ובטח עם מדובר בחלק יקר אז בכלל.

למה לבטח מקיף על אלטו או כל מיני שכזו? וגם עם ישבר לך חלק קוסמטי כמו פנס או כדומה גם בלי מקיף של מיני יהיה זול יותר בהרבה ונגיש יותר.

ובקשר לכל התמונות שהעלת מקודם, אני בספק עם חצי מהכפתורים בדשבורד שמה עדיין פועלים.

פורסם
עד 10000 שקל. לא אכפת לי צריכת דלק או שנתון או עלויות חלקים. רצוי משהו אמין.

זה יכול להיות רכב יוקרה או ספורט.

אין לי בעיה כלכלית אבל אני לא בגישה של לשלם על אוטו יותר מעשרת אלפים שקל. אני לא מפחד מהמילים תיקונים ואחזקה. אני בקושי נוסע על האוטו , ואם יתקלקל אני אתקן.

אם עלות התיקון תהיה יקרה , אני אשלח את האוטו למחזור, ואני אפסיד את מחיר האוטו באותו רגע. אבל נושא ההודעה הוא לא האם מה שאני עושה הוא כדאי או לא,.

אתם מתעלמים מדבריו של הבחור.

אני כן בדעה שלו , כמובן שאם אני בעל יכולת כלכלית הייתי פועל כמוה.

בואו נצא מנק' הנחה שהוא קונה רכב במצב נסיעה תקין ,

אז כן , בשלוש השנים הקרובות תהיה השקעה כספית על הרכב אך היא תהיה שווה זאת.

Gn'f'R

פורסם

קראתי את מה שכתבת לגבי הבמוו שלך. מה שאולי אנשים לא מבינים שגם עם כל האחזקה זה לא יצא יותר יקר מכל רכב חדש ופשוט שנקנה נגיד ב50000 ויש לו ירידת ערך של 5000 ונגיד עלויות אחזקה שקטנות בחצי וביטוח מקיף. תוסיף את העובדה שאתה משקיע בהתחלה פי 5 בבת אחת מהעלות של רכב היוקרה ואם יש תקלה שעולה 10000 שקל אתה חייב לתקן אותה בעוד שברכב היוקרה אתה יכול להחליט אם אתה רוצה לוותר על התיקון ולספוג את הפסד עלות הרכב. דבר נוסף שרציתי לציין שרוב התיקונים שביצעת היו לא הכרחיים ויכולת לסחוב עם הרכב עד הקלקול ואז לתקן ולא לבצע אחזקה מונעת. אני לא מדבר על דברים שקשורים למנוע שיכולים לגרום לנזק אם לא יתוקנו אלא דברים שקשורים לבולמים, גלגלים וכל מה שמסביב שאם יתקלקלו לא יגרמו לנזק היקפי.

אני אבל עדיין לא מבין למה מחיר החלקים של רכבים יוקרתיים ישנים יקר ממחיר החלקים של רכבים פשוטים. עלות החלק ליצרן זהה, וציבור מחזיקי המכוניות האלה הוא לא אותו ציבור עשיר שרכש את המכוניות חדשות ומכר אותן אחרי כמה שנים.

שורה תחתונה, גם אם זה עולה קצת יותר, זה שווה את הנסיעה ברכב שהוא בטופ.

פורסם

ערן - 3 שנים? אתה אופטימי.

נניח שהוא מוצא STS מאמצע שנות ה-90 ולאחר מיקוח הוא נוסע איתה שמח וטוב לב הביתה. נניח שהרכב אפילו במצב סביר.

נניח שהוא מוכן להסתפק בצמיגים הסיניים הזולים שהבעלים הקודם שם (כי צמיגים טובים במידה הזאת עולים הון), נניח שהוא מוכן לנהוג בלי מזגן (כי הגז ששמו לכבוד המכירה ברח-פרח לו) הרי גם ככה החורף מגיע, עם בולמי זעזועים גמורים לחלוטין הוא יסתדר - הרי תחושת הנדנוד מזכירה את האמריקאיות הקלאסיות, בלמים שאוטוטו גמורים ושאר דברים בטיחותיים בלויים כי הבעלים הקודם שגם קנה את הרכב בזול וחשב כמו ה-OP לא השקיע מספיק ברכב לא יפריעו לו - הוא ינהג בזהירות. הוא ינהג מאוד בזהירות כי לך תדע אם ה-ABS עדיין עובד וכריות האוויר יפעלו ברגע האמת. כמובן שהבעלים הקודם שמנסה להפטר מהרכב כבר כמה חודשים לא הקפיד על שגרת הטיפולים מזה זמן.

אז אם יש לו מזל ב-3-4 חודשים שנשארו עד הטסט, הוא ישייט לא כל-כך בבטחה ביאכטה אמריקאית אדירה שפעם הייתה רבת עוצמה (אבל היום עדיף לא ללחוץ פן ישבר משהו קריטי ומאוד יקר). הוא יהנה מעשרות הכפתורים והצגים הפזורים לפניו - שחצי מהם הפכו לקישוטים חסרי תועלת. אם המצב החיצוני סביר לפחות הוא יעורר רושם ואם הוא חובב פיצה הוא גם יוכל לגרד גבינה על הגריל.

שיגיע מועד הטסט (אחרי שהוא יתעלף מגובה האגרה) הוא יחפש בנרות את מכון הטסט הכי זרקן במדינה ואפילו המכון ההוא כנראה יכשיל אותו - בשלב הזה הרכב יושבת כי תיקון הליקויים יהיה כבד מאוד. אם איכשהו הוא יעבור טסט, עדיין לא צפוי שהרכב ישרוד שנה בלי תחזוקה הולמת ויקרה.

והיה והוא יחליט בכל זאת להכנס למוסך ולא לנטוש את הרכב לאחר התקלה הראשונה, במחשבה שהוא יוכל לסגור את העניין אם איזה אילתור, הוא צפוי לקבל חום ברגע שהרכב יעלה על ליפט. כי גם הבעלים הקודם חשב כמוהו ולמרבה הצער יש ברכבים האלו סיכוי טוב שהוא יגלה כל מיני קומבינות ואילתורים שלמעשה חירבו את הרכב לחלוטין.

פלג - גאלאנט רכב נחמד. נהגתי די הרבה על הגרסה הקודמת (1996), אבל זאת פשוט משפחתית גדולה. אין שם שום דבר מיוחד או מפואר.

פורסם
לדעתי אתה מדבר שטויות.

ירידת ערך של 10K? אז למה לא תקנה יד שנייה ב50K ותחסוך לעצמך את המכה הראשונית, כעבור שנה תמכור ב47-45.

יפה, אז סיכנת 50 אלף שקל במקום עשרת אלפים. ואם פה יהיו לך קלקולים תשתעבד לאוטו כדי לתקן אותם ולא להפסיד את ההשקעה הראשונית שלך. בכל מקרה תוסיף את העלות הזאת של ה5K לשנה שלא קיימת באוטו הישן.

מה לגבי דלק? אם אתה נוסע הרבה, אל תשווה בכלל רכב שעושה 1-16+ לרכב שעושה 1-9 מינוס.

דלק לא רלוונטי במקרה שלי, אני נוסע מעט ולא אכפת לי לשלם הוצאות דלק כפולות, יודע מה? גם אם הייתי נוסע הרבה זה היה מתקזז אם ההוצאות האחרות של רכב חדש.

מה לגבי אגרת רישוי? של רכב קטן לא יעלה כמו של רכב יוקרה, ועוד במעמד הטסט לך תדע כמה ליקויים ימצאו אצלך בעוד שברכב חדש תעבור בלי פחד.

אגרת רישוי כפולה מרכב קטן, זניח. עוד 800 שקל.

מה לגבי ביטוח?

אין ביטוח מקיף כבר אני חוסך עוד כמה אלפים, אוטו של 50K כמו שאתה מציע לא היית רוצה לסכן. ביטוח חובה אני רואה שעולה אותו דבר. צד ג' אני לא רואה סיבה שיעלה יותר בהרבה אם בכלל.

ויודע מה, גם עם יילך לך חלק פשוט וזול ברכב היוקרתי והישן שלך, שיעלה אפילו 10 שקל סבבה, רק הכאב ראש לחפש אותו לא שווה את הרכב הישן, בטח ובטח עם מדובר בחלק יקר אז בכלל.

אין לי בעיה לחפש חלקים , יש יצרן, פירוקיות, איביי.

למה לבטח מקיף על אלטו או כל מיני שכזו? וגם עם ישבר לך חלק קוסמטי כמו פנס או כדומה גם בלי מקיף של מיני יהיה זול יותר בהרבה ונגיש יותר.

מה אם יגנבו לך?

ובקשר לכל התמונות שהעלת מקודם, אני בספק עם חצי מהכפתורים בדשבורד שמה עדיין פועלים

.אולי, אפשר לבדוק לפני הקניה.

שורה תחתונה, אני מציג לך עלויות ודאיות, אתה מציג סיכון כלשהו לעלויות.

גם אם אני טועה בכל מה שכתבתי, ההפרש בעלויות שווה את הנהיגה ברכב כזה בדיוק כמו שמי שקונה רכב כזה חדש שווה לו לשלם עשרות ומאות אלפי שקלים יותר בשביל רכב כזה.

פורסם

התשובה הפשוטה היא-יפנית סלונית מתחילת שנות ה-90'. דהיינו ניסן מקסימה, הונדה לג'נד, מזדה קסדוס..

(גילוי נאות-לגמרי במקרה אני מוכר מקסימה 95':twisted::lol:)

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

וולוו 850 יכול לענות לך על הבקשה!

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

פורסם

היה לי חבר שגם היה עם הגישה שלך - רצה רכב יוקרה בזול. הוא נסע לצפון וקנה לעצמו סאב 9000 בעשרת אלפים ש"ח.

שמח ומרוצה נסע איתה ביום ביום במשך שנה עד שצצה לה בעיה קטנה - הלך הטורבו.

הוזמן אחד חדש מהאינטרנט וכעבור חודש הורכב על האוטו.

שמח ומרוצה המשיך לנסוע על הרכב.

כעבור שנה הגיעה הפצצה: הלך הקראנק במנוע - עלות השיפוץ מוערכת ב 8-10K ש"ח.

אני לא צריך להסביר הרבה כי לדעתי אתה מבין איפה הרכב עכשיו נמצא - סביר להניח שאתה מחזיק מחלק ממנו עכשיו בתור פחית קולה.

איחלתי לחייל בהצלחה בהמשך דרכו.

• תוכן חדש...