Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פילטר K&N

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הסתכלתי ב-eBay על פילטר אוויר לאוטו, וראיתי שחברת K&N מייצרת פילטירים כמו המקוריים, לא פתוח (http://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-OPEL-CORSA-B-1-4-1993-2000-K-N-AIR-FILTER-KN-/310174067546?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4837d0ab5a), והמוכר כתב את הבא:

1) "Designed to Increase Horsepower and Acceleration" -> שזה תוכנן להוסיף כוחות סוס ותאוצה

2) "10 Year / Million Mile Limited Warranty" -> וכאילו יש אחריות שזה יעבוד 10 שנים או מליון מייל :loco:

כמה זה באמת רלוונטי\נכון? כאילו זה אותו פילטר כמו המקורי אך מיוצר על ידי K&N, למישהוא יש הסבר לזה? לי יש קצת ספק בזה

תודה:wink:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה פילטר אינבוקס, כלומר הוא תחליפי למקורי.

הוא לא מביא שיפור בהספק.

היתרון הגדול שלו על פילטר מקורי שהוא לא דורש החלפה לעיתים תכופות אלא ניקוי בלבד.

פורסם
זה פילטר אינבוקס, כלומר הוא תחליפי למקורי.

הוא לא מביא שיפור בהספק.

היתרון הגדול שלו על פילטר מקורי שהוא לא דורש החלפה לעיתים תכופות אלא ניקוי בלבד.

והאם יש סיכוי שישנה את קול הרכב למרות שזה לא פתוח?

פורסם

אם אתה רוצה שסאונד היניקה יהיה חזק יותר תלך על פילטר פתוח.

אישית אני לא אוהב ולא ממליץ, אם תערוך חיפוש בפורום תווכח שהספק המנוע עלול אף לרדת כתוצאה מהתקנה של פילטר זה.

פורסם
אם אתה רוצה שסאונד היניקה יהיה חזק יותר תלך על פילטר פתוח.

אישית אני לא אוהב ולא ממליץ, אם תערוך חיפוש בפורום תווכח שהספק המנוע עלול אף לרדת כתוצאה מהתקנה של פילטר זה.

לא האמת אני לא רוצה יותר מדי סאונד, אז כך שבסדר.

השאלה היא, מה עדיף להשאר עם הפילטר האוויר המקורי ולהחליף אותו כל תקופה (והוא לא יקר), או לקנות של K&N אשר נחשב יקר יחסית לפילטר אוויר, ובמקביל נשאר הרבה זמן ברכב (אך משלמים על חומרים לניקוי וכו...)ולבסוף הוא לא נותן יותר ביצועים מהמקורי...

פורסם

גם אני התלבטתי בנושא, אם תקרא את התגובות של מי שרכש אז תראה שיש התיחסות לכך שצריכת הדלק עלתה ובמקביל יש עליה במהירות תגובת המצערת, כלומר אם אתה רוכש פילטר כזה אתה חוסך כמה שקלים בשנה על החלפת הפילטר, אבל משלם על זה בצריכת דלק גבוה ובעלות חומר ניקוי לפילטר (שמן), לי נראה שזה לא עסקה משתלמת כלכלית, בכל מקרה אני החלטתי לרכוש פילטר אוויר מקורי לרכבי.

בהצלחה!

בברכה ליאור.

פורסם
גם אני התלבטתי בנושא, אם תקרא את התגובות של מי שרכש אז תראה שיש התיחסות לכך שצריכת הדלק עלתה ובמקביל יש עליה במהירות תגובת המצערת, כלומר אם אתה רוכש פילטר כזה אתה חוסך כמה שקלים בשנה על החלפת הפילטר, אבל משלם על זה בצריכת דלק גבוה ובעלות חומר ניקוי לפילטר (שמן), לי נראה שזה לא עסקה משתלמת כלכלית, בכל מקרה אני החלטתי לרכוש פילטר אוויר מקורי לרכבי.

בהצלחה!

כנראה גם אני אשאר עם המקורי

פורסם

רכשתי את הפילטר k&n inbox לפני מיספר חודשים, היתי אומר שיש רעש די נחמד, ותגובת הגז ישתפרה במעט.

לגבי צריכת הדלק לא היתי אומר שהרכב צורך אם הפילטר הנ"ל צורך יותר מהמקורי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אצלי ברכב עם קרבורטור צריכת הדלק והביצועים נשארו אותו הדבר. הדבר היחיד שזה נתן זה צליל יניקה חזק יותר וביטול הצורך להחליף מסנן אויר בטיפולים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם אני עם K&N.

הערכה ניקוי לא כ"כ יקרה והיא מספיקה לכמה וכמה פעמים.

בסופו של יום, על הפילטר של K&N משלמים יותר אבל באופן מזערי.

בוא נגיד ככה, דמיין שהפילטר אוויר התחליפי שלך יעלה 100 שקל ולא 70.

יש גם יותר התעסקות אבל שוב באופן מזערי.

השורה התחתונה היא שה-K&N מסנן את האוויר יותר טוב מהתחליפיים והמקוריים (שאגב זה אותו זבל) והמנוע שלך נשמר לאורך זמן.

נ.ב.

שאף אחד לא יחשוב לרגע ששמים לכם משהו איכותי במוסכים מורשים. הם חוסכים איפה שהם רק יכולים (פילטרים, שמנים...).

Bimmer

פורסם
אצלי ברכב עם קרבורטור צריכת הדלק והביצועים נשארו אותו הדבר. הדבר היחיד שזה נתן זה צליל יניקה חזק יותר וביטול הצורך להחליף מסנן אויר בטיפולים.

גם לי יש קרבורטור...

אתה מדבר על פילטר שנראה כמו המקורי (צורת מלבן) ולא פתוח? ובכל זאת נותן צליל יניקה?

ובקשר לניקוי, האם זה מסובך?

האמת, קראתי קצת על אנשים שטענו שהשמן שיש עליו יכול לפגוע בחלקים ברכב... זה החשש שלי, מה דעתכם?

פורסם

לערכת ניקוי יש הוראות מפורטות איך לנקות, זה מאוד פשוט.

חשוב! האינסטינקט הראשון של כל אדם וגם הרבה מוסכים הוא לנקות את הפילטר עם לחץ אוייר וזה אסור!!!!!

K&N אומרים מפורשות שזה פוגע בפילטר והורס אותו. לעקוב אחר ההוראות בדיוק.

לגבי השמן, K&N חברה גדולה ומפורסמת אם לא הכי מפורסמת בענייני פילטרים. איכשהו אני בוטח בהם שהשמן בסדר גמור :wink:

Bimmer

• חברי המעגל הראשון
פורסם
גם לי יש קרבורטור...

אתה מדבר על פילטר שנראה כמו המקורי (צורת מלבן) ולא פתוח? ובכל זאת נותן צליל יניקה?

ובקשר לניקוי, האם זה מסובך?

האמת, קראתי קצת על אנשים שטענו שהשמן שיש עליו יכול לפגוע בחלקים ברכב... זה החשש שלי, מה דעתכם?

אני מתכוון לפילטר אין-בוקס (בצורה של הפילטר המקורי). אצלי זה בכלל בצורת טבעת.

לגבי הערכת ניקוי- עוד לא הזמנתי אותה. יש עוד מספיק ק"מ עד לטיפול הקרוב.

שמן- אתה מתייחס לשמן מנוע שלהם? אין לי ניסיון עם זה. אני משתמש ביורול.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ערכת הניקוי של K&N מגיעה עם 2 בקבוקים - האחד נוזל ניקוי והשני שימון.

מסירים את הפילטר מהרכב, מעבירים זרם מים מהצד הפנימי של הפילטר כלפי חוץ, בצורה זו מסירים את כל הלכלוך שהצטבר על גבי הפילטר, מייבשים ולאחר כן משמנים את הפילטר בעדינות על כל חלקיו החיצוניים.

הוידיאו הזה הוא רפרנס טוב:

http://www.youtube.com/watch?v=amVipb4u524 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
אני מתכוון לפילטר אין-בוקס (בצורה של הפילטר המקורי). אצלי זה בכלל בצורת טבעת.

לגבי הערכת ניקוי- עוד לא הזמנתי אותה. יש עוד מספיק ק"מ עד לטיפול הקרוב.

שמן- אתה מתייחס לשמן מנוע שלהם? אין לי ניסיון עם זה. אני משתמש ביורול.

לא, לא שמן מנוע... קראתי שהפילטר עצמו בה משומן, וכל פעם שמנקים אותו משמנים עוד פעם.

עכשיו יש אלה שטוענים שזה יכול להרוס חלקים באוטו, אין לי מושג למה

• תוכן חדש...