Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(לפני רכישה) Golf 1.6 / 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח, אני ממש לפני רכישה של הרכב הנ"ל.

אחרי אין ספור של התייעציות וגם חיפוש נרחב בפורם הזה והאחרים, ראיתי כמה סוגים של התלבטויות

נאמר לי לא לקחת רכב עם מנוע של 1.6, כי יש לו בעיות בגיר וכו'..

נאמר לי ללכת על מנוע 1.8 או 2.0..

אז בסופו של דבר החלטתי לקחת מנוע 2.0, וגם השנה יותר גבוהה

2001

מאשר 99..

למישהו יש משהו להגיד? להמליץ?

לפני הרכישה?

ד"א מצאתי גולף 2.0 גרי'יניישן

130אלף קילומוטר.

as i walk through the valley of the shadow of death

פורסם

הנושא הזה של ההבדלים בין המנועים האלה נטחן הרבה מאוד בפורום, תעשה חיפוש, אני עשיתי לגבי הרכב ומצאתי את כל התשובות.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

נאמר לי לא לקחת רכב עם מנוע של 1.6, כי יש לו בעיות בגיר וכו'..

מה?!? הקשקוש הכי גדול שנכתב כאן!

ואני אומר זאת כבעלים של אחת כזו, שנת 2001 שמרגישה ונוסעת כמו ביום שיצאה מהמפעל.

פורסם
מה?!? הקשקוש הכי גדול שנכתב כאן!

ואני אומר זאת כבעלים של אחת כזו, שנת 2001 שמרגישה ונוסעת כמו ביום שיצאה מהמפעל.

מכול מה שקראתי בפורמים, ראיתי שאמרו

שגם בלי שום קשר לגיר, עדיין עדיף 2.0

כי הבאדי של האוטו כבד..

as i walk through the valley of the shadow of death

פורסם

נכתב פה כבר מיליון פעמים,

הרכב כבד, המנוע 2.0 מיושן זללן ולא סוחב כמו שמנוע 2.0 אמור (115 כ"ס למנוע 2.0 זה כלום).

תיקח בחשבון שהגיר שלו מאוד בעייתי ולרוב יהיה צורך בשיפוץ גיר זה עסק לא זול בכלל.

פורסם

אין שום בעיה בגיר של רכבי הגולף!

ישנה תקלה שקרתה בשכיחות גבוהה יחסית והיא פריצת קולר גיר שגורם לעירבוב שמן גיר עם מי קירור וזה לרוב כתוצאה משגרת טיפולים וחומרים שלא להגדרת היצרן

כטיפול מונע ישנן המלצות לבטל את המקורי ולהתקין חיצוני אשר מבטל לחלוטין את הסיכון הנ״ל. (שגם אני אגב לפני יישום המלצות אלו)

ז״א - מי שלא נפרץ לו קולר גיר מקורי לא יסבול משום ״גיר דפוק״ להגדרתכם. ומי שהתקין או יתקין קולר חיצוני גם לא יסבול מכך

אצלי הרכב הוא שנת 2001 עם קילומטרז׳ נמוך מאוד, עדיין מותקן הקולר המקורי ומתפקד ללא רבב! כל הטיפולים נעשו בחברה בדיוק לפי מפרט היצרן והרכב על כל מכלוליו מתפקדים בצורה פנטסטית.

נוכחתי לדעת שאם הרכב מטופל כראוי, הוא אמין מאוד! לא פחות מהרכב השני שלי שהוא יפני בכל רמח איבריו

בקיצור, אם אתה חושק בגולף אני בהחלט ממליץ... את נפח המנוע תבחר לפי דעתך ושימושך ולא לפי שמועות כאלו ואחרות

פורסם

הרכב כבד, המנוע 2.0 מיושן זללן ולא סוחב כמו שמנוע 2.0 אמור (115 כ"ס למנוע 2.0 זה כלום).

תיקח בחשבון שהגיר שלו מאוד בעייתי ולרוב יהיה צורך בשיפוץ גיר זה עסק לא זול בכלל.

דווקא מדובר במנוע סוחב מאוד, הרבה מומנט בסל"ד נמוך, אין לו הספק גבוה אבל גמישות טובה מאוד והוא הרבה יותר מתאים לגולף מאשר מנוע 1.6.

מבחינת צריכת דלק אין הרבה הבדל בין המנועים, די זניח.

מבחינת גיר, התקנת קולר גיר חיצוני מונעת את הבעיות בגיר (כל עוד עדיין לא נגרם נזק).

פורסם
דווקא מדובר במנוע סוחב מאוד, הרבה מומנט בסל"ד נמוך, אין לו הספק גבוה אבל גמישות טובה מאוד והוא הרבה יותר מתאים לגולף מאשר מנוע 1.6.

מבחינת צריכת דלק אין הרבה הבדל בין המנועים, די זניח.

מבחינת גיר, התקנת קולר גיר חיצוני מונעת את הבעיות בגיר (כל עוד עדיין לא נגרם נזק).

בהחלט כך. מנוע 2 ליטר מתאים לאוטו הזה יופי, חזק ובשרני, גם בטורים נמוכים והמספר הנמוך יחסית לנפח של הסוסים שבו, די מפתיע כשאתה משווה אותו לכל מיני אורוות יפניות עם המון סוסים רשומים. ענין של מומנט עדיף כנראה. גם צריכת הדלק שלו אינה חורגת מזו של מנוע 1.6, בין כזה שבגולף בין במכוניות אחרות עם נפח מנוע. קולר חיצוני לגיר אוטומטי כנראה מחסן אותו מתקלות ( אין לי מושג, התקנתי כי המליצו בלי לחוות תקלה קודמת ).

פורסם

+1

היה לי את הרכב הזה משך שנה וחצי. (מנוע 2.0 שנת 2000)

פשוט זווה, מנוע חלש, זללן של דלק (1 ל-7-8 משולב) אם ה 1.6 הוא אם צריכה דומה אז ליבי גם איתם.

בידוד רעשים של ג'ון דיר.

ולא מעט תקלום שבחברה לא ידעו איפילו איך לגשת.

טיימינג והחלפת בוקסות משולש תחתון (4800 ש"ח) זה על קצה המזלג.

מפחינתי הברירה היחידה היה לימכור, וכמה שיותר מהר, כל יום שהאוטו היה אצלי החור רק גדל.

האוטו מיד ראשונה, ק"מ נמוך, ומטופל מיומו הראשון במוסך המרכזי ברעננה.

כן, גם אני קניתו אותו אחרי סיפורי "האיכות הגרמנית", זה היה שכר הלימוד.

אנחנו משתדלים לטעות פעם אחת בחיים.

פורסם

אני מכיר אוטו כזה באופן אינטימי משך 12 שנה ( בורה 2 ליטר 01 ), מאז יומו הראשון על הכביש וזהו הבסיס להתרשמות שלי. היה אצלי גם במשך לא מעט זמן ( כשבע שנים ), גם גולף עם מנוע 1.8 חזק יותר ( 125 סוסים ) שהרגיש פחות חזק, שתה קצת יותר דלק ועשה הרבה יותר רעש. אבל זה אני ואלו המכוניות שאני מכיר ובהחלט אפשרי ש"נפלתי" על אקסמפלר יוצא דופן ונדיר ואילו קודמי על כזה שמייצג נכון יותר את האוטו והמנוע, או להיפך.

פורסם

לא נסעתי מעולם על ה-2.0 אבל כניראה שהוא יהיה מומלץ יותר מה-1.6

אני לא יודע על איזה נתוני מומנט פולקסווגן מתפארים בהם, אבל הרכב הזה סוחב בעליות כמו ריקשה. בחיים לא נהגתי ברכב משפחתי כול כך חלש כמו הדבר הזה. כניראה בגלל המשקל שלו. וככה גם צריכת הדלק רחוקה מלהרשים.

פורסם

אם אינך (בעל השרשור) מהממהרים - גם ה-1.6 יביא אותך לכל מקום.

היתה ברשותנו 1.6 אוטומטית (2001) במשך כ-8 שנים, למן קנייתה כחדשה. הפגינה אצלנו אמינות טובה מאוד.

המנוע הזה אמנם מיושן ובעל 8 שסתומים, אך אינו נוטה להתקלקל (זה הדבר האחרון שיעשה לך בעיות בגולף).

אין ספק שמנוע 2 הליטרים יסחב את הרכב טוב יותר (אולי לא כמו שמצופה ממנוע בנפח הזה).

קח רק בחשבון שה-2.0 צורך קצת שמן מעל למקובל.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...