Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב יש לי טויוטה קורולה 2006. כל יומיים בערך חסר לי כוס מים מהמיכל עיבוי ..הלכתי למוסך עשיתי בדיקת לחץ ולא היה יורד לחץ ואין שום נזילה אמר לי המוסכניק יכול להיות שהפקק של הרדיאטור ישן ולא טוב הוחלף והלכתי לבית יומיים למחרת אני בודק וכבר חסר לי איזה חצי ליטר מים במיכל עיבוי ואין נזילה...הרכב לא מתחמם או משהו הכל בסדר ..כמובן אני ממלא ולא רוצה למהר ללכת למוסך אנ בודק יומיים אחרי ולא חסר מים במיכל ...מה יכול להיות התופעה הזו אם באמת יש נזילה אין נזילה לאן הולכים המים משהו יודע להסביר את זה...יש לציין שהייתי במוסך הרכב היה מונע והוכנס מים עד הסוף ברדיאטור ובמיכל עיבוי עד הקו כמובן...תודה רבה .

פורסם

תנסה לחליף פקק,אם לא אז תבדוק אולי יש נזילות.

רדיאטור זה עניין של 800-900 ש"ח.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

מנסיוני - רכבי טויוטה לא אוהבים מיכל עיבוי מלא עד המקסימום.

שמתי לב שכשמיכל העיבוי מלא עד המקסימום העודפים נפלטים ממנו (יש חריר בקצה הפקק השחוק של מיכל העיבוי). כאשר ההמפלס נמצא על האמצע הכל תקין ואין שום איבוד.

האם בדקת כי המפלס ללא יורד יותר לאחר שהמערכת "מאזנת" את עצמה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תסתכל בבוקר מתחת לרכב ותראה אם ישנם כתמים. גם לי הייתה בעיה של הוספת מים בראדיאטור וגם לי בדקו בעזרת לחץ ולא ראו שום נזילה. המוסכניק כבר התחיל לחשוב שאני עובד עליו. בסוף הסתבר שזו הייתה נזילה מאוד קטנה מהצדדים של הרדיאטור. זה הוחלף והתופעה מעולם לא חזרה על עצמה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שלום רב

יש לבדוק את הנשם של משאבת המים רוב הסיכויים כי הנזילה משם ( אין צורך לבצע כל פירוק )

כאשר יש נזילה מהנשם אז דווקא הבדיקה צריכה להיות ללא לחץ מכיוון שהלחץ סוגר את הפתח .

פורסם

ושוב אני ...אני כבר משתגע לא יודע מה לעשותת.....משהו יכול לכוון אותי מה יכול להיות... אני כבר אובד עצות...שוב יורד לי מים וכמות יותר גדולה של אולי 3 כוסות מים...יש לציין שבנסיעות ארוכות לא יורד מים ודווקא בנסיעות קצרות יורד המים ..שהאוטו עומד לא יורד בכלל...

דחוףףף...תודה

פורסם

תבדוק טוב האם קיים עדות לזרזיף נוזל קירור באזור משאבת המים.

פשוט בבדיקת הלחץ שמבצעים לרדיאטור עושים זאת כשהרכב כבוי.

לעיתים כשיש בעיה במשאבה, הנזילה מתרחשת רק כשהמנוע פועל (המשאבה מסתובבת) ואפילו לעיתים רק שהמנוע פועל וחם.

עוד מקום בעייתי, בדוק שאין מתחת לשטיח הנהג/נוסע הצטברות נוזל קירור.

אגב, האם נבדק CO בנוזל הקירור ?

רענן

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז ככה הלכתי לשלושה מוסכים והם סתם בלבלו במוח .בדקו בלחץ את הרדיאטור ושום דבר לא התגלה, הלכתי למוסך אחרון ושם הוא בכלל לא בדק עם לחץ סיפרתי לו את הבעיה הוא פירק כמה פלסטיקים הסתכל עם פנס לתוך הרדיאטור והראה לי בעין את הרטיבות .

יש לציין שלא רואים את זה בבירור, אבל בעל מקצוע טוב יראה את זה..אמרתי לו שהוא בעל מקצוע ואם הוא חושב שזה הבעיה אז שיחליף את הרדיאטור רק שאח"כ לא יגיד לי שהבעיה ממקום אחר. אמר לי באחריות זה מכאן... אז באמת החליף את הריאטור בחדש והמים הפסיקו לברוח...

איך יכול להיות שבשאר המוסכים הכניסו לחץ אוויר ולא גילו את הבעיה? ואם היה חור קטן איך זה לא פיצץ את החור והרחיב אותו?

מה שמשנה זה שהמים כבר לא בורחים..תודה לכל חברי הפורום על העזרה בכל מקרה.

פורסם

סליחה שאני אומר לך את זה אבל "אמרתי לך". גם לי הייתה את התופעה הזאת. גם אצלי בדקו עם לחץ ולא הייתה נזילה נראית לעין אבל בסופו של דבר כן הייתה נזילה.

טוב שהחלפת רדיאטור. תהנה מהרכב וסע בזהירות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

סתם מענין

האם יכול להיות שהיה איבוד מים גבוהה יותר בנסיעות קצרות ( מעריך שעירוניות גם )כי החום הממוצע של המנוע גבוהה מעט יותר מבנסיעה בין עירונית ?

פורסם

כן יש מצב שבנסיעות קצרות היא היתה מאבדת יותר מים והיה יוצא מהרדיאטור ריח מסריח ..לא מבין מה הקשר אולי מהשמן גיר או משהו באמת שאין לי מושג.

• תוכן חדש...