Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתבתי קודם השוויתי בין פולו די בסיסית לפאביה בסיסית. לא נהגתי על הפאביה ספורט ולא על הפולו GTI.

כלכלית, אין ספק שהפאביה בכל קונפיגורציה היא ה - BEST VALUE FOR MONEY.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

GTI היא לא ברת השוואה, זאת ליגה אחרת כמובן.

בכל מקרה, גרסאות ה-"SPORT" בהחלט יותר נעימות, אוחזות ומתנהגות מגרסאות הפולו שאינן GTI.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

וואי כמה שיעורי בית נתתם לי..:wink:

אז ככה, הפולו ירדה מהפרק בגלל המחיר הגבוה יחסית למתחרות בלי להציג תמורה אמיתית ביחס למחיר.

עשיתי נסיעת מבחן על האיביזה והיא הרגישה ממש נפלא חדה ומדויקת ובהחלט מהנה לנהיגה. אבל היא הרגישה ממש צפופה, זה נתן לי ממש הרגשה של אוטו קטן בעיקר בגלל הגובה ואני איש קצת.. גדול... מה גם שאנשים פה מזהירים מצניחה חופשית במחירון ככה שהיא פחות קורצת לי בשלב זה.

מצד שני הפאביה הרגישה הרבה יותר מרווחת ונעימה אבל די התאכזבתי מבחינת ההתנהגות וההרגשה על הכביש, היא הרגישה די מנותקת וממש בנאלית.

אולי זה רכב המבחן שהיה בעצם הרכב הפרטי של מנהל הסוכנות שלא היה נראה שהוא מתאמץ במיוחד לשמור עליו..

נראה לי שברמת גימור SPORT היא אמורה להרגיש יותר איכותית בגלל גודל הגלגלים וכסאות תומכים יותר וכמו ש-RS טוען לכיול מתלים ושלדה קצת יותר קשיחה. כך שזו כרגע באמת האופציה המועדפת עליי.

אממה..

מה שהצליח לבלבל אותי לגמרי היתה ה-yeti . היא מוצעת כרגע במבצע בדגם הבסיסי עם גיר ידני ב111.000 ש"ח שזה יוצא אפי' קצת פחות מהפאביה ספורט. וזה מרגיש כמו חבילה די משתלמת מפני שהוא הרבה יותר מרווח וכבר מרגיש אוטו ממש גדול אפי' על גבול הג'יפון והוא מגיע עם אבזור די מספק גם בגירסה הבסיסית והוא גם ידני שלפי מה שקראתי כאן בפורום עדיפה בהרבה מבחינת חסכון בדלק לעומת ה DSG

כך שכרגע הספקות שלי מתרכזות בין פאביה ספורט לבין ייטי ידנית.

מה אתם אומרים?

לשימוש די אישי ולאו דווקא משפחתי (אין לי ילדים.. עדיין) לא קצת מיותר ליסוע עם הייטי לעומת הפאביה ? רוב הנסיעות שלי הם בעיר כך שלהשתחל לחניות צפופות זה לא דבר של מה בכך.

את מי יהיה יותר קל למכור בעוד שלוש שנים?

תודה רבה מראש

נ.ב. ד"א אני חייב להחמיא לאנשים היקרים שמתפעלים פה את הפורום ברמה גבוהה כל כך. מנסיון שלי זה לא כזה קל..

משיטוטים פה בימים האחרונים אני פשוט נהנה להסתובב פה ולהרגיש כמו מקצוען אמיתי.

פורסם

תקנה כמוני את שתיהן :lol: (פאביה לאישה ויטי בשבילי).

ברור שהיטי עדיף מבחינת נוחות ישיבה, מרווח, שדה ראיה ופונקציונליות. אבל בתוך העיר רכב ידני יכול להיות מעיק (אלא אם כן אתה שונא אוטומט כמו אשתי), ולמרות שהתנהגות הכביש של היטי הפתיעה אותי לטובה ברמות, אני מניח שהפאביה ספורט תהווה חווייה מוטורית אחרת (שוב, לחיוב ולשלילה, תלוי באופי והעדפות הנהיגה שלך). לגבי התנהגות הכביש של הפאביה הבסיסית, היא בסדר גמור לטעמי, וגם נוחות הישיבה (וגם אני "גדול") ואת זה אני אומר אחרי שנהגתי עליה לא מעט בעיר ומחוץ לעיר עד שהגיעה היטי.

דרך אגב, היטי גם בילבלה אותי. רכב מיוחד ולדעתי יציאה מבריקה של סקודה. באתי לקנות סופרב ויצאתי עם יטי.

פורסם

המשפחתיות הקומפקטיות בהחלט עונות לצרכים שלך היות והן גדולות (הרבה יותר מאשר בעבר),

מאובזרות וחסכוניות הרבה יותר. כל זאת לצד חווית נהיגה מהנה, מרווח פנים גדול והכי חשוב- בטיחות!

אופציה נוספת בשבילך היא השברולט סוניק שעונה על כל אלו וגם מציגה נתוני ירידת ערך ממוצעים לקטגוריה,

אחזקת הרכב נוחה, טיפולים כל 15,000 ק"מ או שנה ופריסה ארצית של למעלה מ- 50 מוסכים.

ניתן לקבל את הצעת המחיר לטיפול לפני הכניסה למוסך באתר שלנו וכך אין הפתעות.

בנוסף, אנחנו תמיד נוכל לקנות ממך את הרכב, בתנאי טרייד אין נוחים.

פורסם

אם אתה בעניין של גיר ידני,

אני באמת לא מבין למה לא לקחת את הפלואנס טורבו דיזל, עסקה מאוד משתלמת, יותר חסכונית מהיטי, וגם לא פחות אמינה בהכרח, המנוע הוא מנוע מוכר שהוכיח את עצמו והרכב רץ בארץ מספר שנים, ומשיחה עם כמה בעלי פלואנסים, כולם מרוצים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
המשפחתיות הקומפקטיות בהחלט עונות לצרכים שלך היות והן גדולות (הרבה יותר מאשר בעבר),

מאובזרות וחסכוניות הרבה יותר. כל זאת לצד חווית נהיגה מהנה, מרווח פנים גדול והכי חשוב- בטיחות!

אופציה נוספת בשבילך היא השברולט סוניק שעונה על כל אלו וגם מציגה נתוני ירידת ערך ממוצעים לקטגוריה,

אחזקת הרכב נוחה, טיפולים כל 15,000 ק"מ או שנה ופריסה ארצית של למעלה מ- 50 מוסכים.

:? עצה של מוכר.

פורסם

בכמה הציעו לך את הפולו ואת האביזה? את הפולו באוטומטי הם מוכנים למסור בפחות ממאה ואת איביזה אם אתה ממש רציני בכלל מורידים אלפים... חבר שלי קיבל ספורטיבית במאה אלף עם כל התוספות האפשריות

פורסם

״לשלוח את הקבוצה שלך לשחק בליגת העל זה רעיון מצוין. אם תרצה אציע לך הצעה לא פחות מפתה לשחק בליגה ב׳...״

אין השוואה בין רכבי הקונצרן vag לבין שברולט (או דייהולט?) מבחינת נוחות נסיעה ואיכות חומרים. כל הזמן נהגתי ברכבים יפניים וקוריאנים. כשנכנסתי לראשונה לנהיגה באחד מרכבי הקונצרן (ג׳טה 2008) הייתי מופתע מההבדל התהומי שיש בין הרכבים האלה למתחרים שלהם, בתחושה הפנימית והנוחות/נעימות שבנסיעה.

אם כבר יש דיון על כך, ארצה להתגנב ולשאול, האם דבריי סוכן סיאט נכונים: גיר dsg פועל בשילוב טוב יותר עם מנוע הtsi לעומת ידני עם חמישה הילוכים בלבד שמסרס אותו? (ציטוט מדויק מסוכנות סיאט)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בהחלט חוות דעת אובייקטיבית.

שכחת לציין שהכסאות של הסוניק צרים ולא נוחים והרכב כל כך נוקשה שיחד, זו ממש שבירת גב.

חווית נהיגה מהנה? אולי ביחס לדייהו לאנוס ושברולט קוואליר.

פורסם

אם כבר יש דיון על כך, ארצה להתגנב ולשאול, האם דבריי סוכן סיאט נכונים: גיר dsg פועל בשילוב טוב יותר עם מנוע הtsi לעומת ידני עם חמישה הילוכים בלבד שמסרס אותו? (ציטוט מדויק מסוכנות סיאט)

ממה שאני הבינותי הרי שהשילוב של שניהם בהחלט יותר ממוצלח והוא נותן את התוצאה הכי טובה בסה"כ,

אבל זה יתרון נטו של הגיר ולא קשור לתפוקת המנוע ואין שום סיבה לזלזל בערכו של הגיר הידני שגם מגיע עם שישה הילוכים,

ובנסיעות בתוך העיר הוא חסכוני בפער משמעותי על פני הDSG

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב חברים..

בסוף נפלה ההחלטה שלי על סקודה יטי ידנית.. בגלל תג המחיר המפתה (113.000 ש"ח על הכביש)

חשבתי, שאם לשים את הפאביה ספורט מצד אחד, ואת הייטי ידנית מצד שני, מכיוון ששניהם עולים אותו דבר הרי שמרגיש קצת בזבוז לקחת את הפאביה שאמנם הוא אחלה רכב אבל בסה"כ הוא סופר מיני וגם מזדקן (מבחינת הדגם כן..?)

בעוד שמצד שני עומדת הייטי עם פוזה של חצי ג'יפון ולוק מגניב וזה אוטו יותר גדול ומרווח.

ואמנם שזה הדגם הבסיסי, (שאם כבר מדברים.. הפער בינו לבין האוטומט בגרסה הבסיסית הוא 30.000 ש"ח כן כן.. ממש שערוריה...) אבל מבחינת תמורה לכסף נראה לי שהוא מנצח את הפאביה בגדול.

ועוד נושא, כפי שכבר כתבתי מאד מאד חשוב לי ערך וסחירות הרכב בעוד שנתיים וחצי שלוש. ונראה לי שגם פה הייטי מנצח מפני שהוא אוטו מיוחד ולא עוד סופר מיני שיש כמוהו עוד אלפים.

אני יותר מאשמח לשמוע את דעתכם לפני שאני הולך מחר לחתום

שבוע טוב

פורסם

מה כל כך מפתה במחיר שלה?

לטעמי יש מכוניות יותר חסכוניות עם יותר תמורה לשקל בתקציב שלך, או עם חריגה קלה כמו הפלואנס דיזל למשל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...