Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגיד, כול ה 6,654 הודעות שלך באותה רמת חוכמה ?

רענן

אבא שלי לימד אותי פעם משפט:

"כשאדם אחד אומר לך שאתה שיכור - צחק עליו. כששני אנשים אומרים לך שאתה שיכור - תחשוב על זה. כששלושה אנשים אומרים לך שאתה שיכור - לך לישון".

מכיון שכנראה אתה יותר חכם ממני, אני מעריך שאינך זקוק להסברים נוספים.

לגופו של עניין, אני באמת מקווה שתעשה את כל מה שכתבת שבכוונתך לעשות. רק אל תשכח לעדכן אותנו בתוצאות.

ל-avz ואלעד, אנשים כמוכם הם בדיוק הסיבה שאנשים בארץ הם הצרכנים הכי גרועים בעולם.

אם נאמר לו מחיר מסויים ולאחר מכן המחיר פתאום גדל או סתם נוספו כל מיני מסי עננים למיניהם זו פשוט חוצפה! אל תבלבלו לי את המוח אם "זה המחיר רוצה תשלם, לא רוצה אל תבחר בשירות", להזכירכם עד לא מזמן גם חשבון הסלולרי החודשי שלכם היה גבוה ב-200-300%, למה? כי אתם קהל שבוי ואין תחרות. פתאום כשיש גולן טלקום והוט מובייל הצליחו "להתייעל" ולעשות חבילות בשליש מחיר? חרטא!

אם הוא היה לקוח עסקי תאמין לי שמראש הוא היה משלם חצי בלי מריבות, אז למה להיות חזירים? למה חברות הסלולר לוקחות 500 ש"ח לתקן מסך של אייפון כשאתה קונה אותו ב-10$ באיביי? כי הם משלמים לעובדים 100 ש"ח לשעה? לא! העובד מקבל מינימום והחברה גורפת 400 ש"ח על הקישקוש הזה.

ספציפית לגבי "פדקס" לצערי עבדתי שם ואני מכיר את הרמה והנפשות הפועלות. בוא נאמר שהמינויים שם לא בדיוק נעשים לפי היכולות, ו/או המקצועיות ולגבי שיטת החיוב אני בכלל לא רוצה לדבר. תנסה לשלוח שם מכתב בשירות של נקסט דיי ותראה כמה יעלה לך, ותעשה אותו דבר עם מספר לקוח של נייס/ישקר/אלביט או כל לקוח גדול אחר, ותגיד לי מה אתה חושב.

צר לי, אך כל אימת שאני קורא את תגובותיך בשרשור הזה קשה לי להשתחרר מהתחושה שאתה כותב מפוזיציה של עובד ממורמר שאיבד את מקום עבודתו וכעת מצא את ההזדמנות לנקום במעסיקך לשעבר.

תגובותיך נוטפות ארס, רעל ושטנה ולפחות לטעמי כלל אינן לגיטימיות בשרשור הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

צר לי לאכזב אותך, אבל עברתי למקום יותר טוב ומשכורת גבוהה יותר. התגובה שלי נאמרת מתוך הכרה של המקום מבפנים. ולצערי הם לא החברה היחידה שיש לי ביקורת עלייה.

תנסה להתייחס אובייקטיבית למה שכתבתי ותגיד לי שזה לא נכון. חברות הסלולר הורידו מחירים כי הם נהיו פילנטרופים? חברות כמו נייס/ישקר וכו' משלמות אותו מחיר כמוני? מקבלות אותו שרות כמוני?

יצא לי לשבת בישיבות "הנהלה" שם שחצי מהנוכחים לא ידעו חצי מהשירותים שהחברה מספקת, שבעיקרון זה סבבה אם אתה אחראי על הצי רכב אולי, אבל כשאתה מנהל תיקי לקוחות זה קצת עצוב...

פורסם

יש לי שאלה אחת לנציגי פדקס (ושאל החברות הדומות) בפורום.

אם שילמתי משלוח למוכר, והוא שילם לכם את התשלום על המשלוח, למה בנוסף אני צריך לשלם תוספות בארץ? למה לא הכל מגולם במחיר המשלוח בפעם אחת?

למה אתם בעצם תופסים את הלקוח בביצים ומנצלים את המצב? שילמתי משלוח בידיעה מראש מה המחיר שלו, פתאום אתם מוסיפים מהצד ומחזיקים אותי בידיעה שאני אשלם לכם ר קכדי לקבל את החבילה מהר.

תקראו את הסוף של כל הכתבה לגבי העלויות

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000711484

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
ל-avz ואלעד,

אם הוא היה לקוח עסקי תאמין לי שמראש הוא היה משלם חצי בלי מריבות, אז למה להיות חזירים? למה חברות הסלולר לוקחות 500 ש"ח לתקן מסך של אייפון כשאתה קונה אותו ב-10$ באיביי? כי הם משלמים לעובדים 100 ש"ח לשעה? לא! העובד מקבל מינימום והחברה גורפת 400 ש"ח על הקישקוש הזה.

ספציפית לגבי "פדקס" לצערי עבדתי שם ואני מכיר את הרמה והנפשות הפועלות. בוא נאמר שהמינויים שם לא בדיוק נעשים לפי היכולות, ו/או המקצועיות ולגבי שיטת החיוב אני בכלל לא רוצה לדבר. תנסה לשלוח שם מכתב בשירות של נקסט דיי ותראה כמה יעלה לך, ותעשה אותו דבר עם מספר לקוח של נייס/ישקר/אלביט או כל לקוח גדול אחר, ותגיד לי מה אתה חושב.

ניילמן הנכבד

אני מאד מקווה שאתה לא עד כדי כך תמים. ברור שיש הבדל בין לקוח מזדמן לבין לקוח קבוע/גדול/עסקי. זה לגיטימי וזה קיים בהרבה דברים אחרים. האם בבנק מתייחסים אליך ואל נוחי דנקנר או יצחק תשובה אותו דבר? למה על זה אתה לא מתרעם?

האם אתה משלם חשמל לפי אותו תעריף כמו תנובה, למשל?לא, נכון? אז למה על זה אתה לא מתרעם? הרי זה אותו חשמל. אותו דבר חל לגבי עוד אלפי מקרים ודוגמאות וגם על זו שלפנינו.

הדוגמה שנתת לגבי תיקון האייפון, לדעתי בדיוק מחזקת את מה שטענתי. הם מספקים שרות וגובים עליו מחיר כלשהו. ברצותך - תשלם , יש לך חלופה זולה יותר - אל תשלם. גם הם גוף עיסקי, לא פילנטרופי, שמטרתו להרוויח כסף. זכותם לדרוש כמה שירצו. זכותך לא לקבל את השרות שהם מציעים. אף אחד לא מצמיד אקדח לרקה של אף אחד.בוא אגלה לך דבר נוסף, גם לקוח עסקי גדול משלם פחות ממך על כלל השירותים של חברות הסללולאר.

ועוד נקודה קטנה - גם לך, כמו לפותח השרשור שמורה הזכות לחרף ולגדף אותי, אם תרצה כמובן.

פורסם

אתה צודק בכך שהם חברה שרוצה להרוויח, אבל הוא שילם כבר משלוח למוכר והמוכר שילם להם את הכסף הזה (זאת אומרת ששולם להם מה שביקשו), אז למה שוב מבקשים ממנו כסף?

in the face

with a chair

פורסם
אתה צודק בכך שהם חברה שרוצה להרוויח, אבל הוא שילם כבר משלוח למוכר והמוכר שילם להם את הכסף הזה (זאת אומרת ששולם להם מה שביקשו), אז למה שוב מבקשים ממנו כסף?

למה ? זה פשוט, תקרא את התגובות של חלק מהמגיבים (avz תגובה 35) שחושבים שזה מוצדק.

אז למה לא לעבוד בשיטת "מצליח" ?

avz ,

ראשית, לא גידפתי אותך .

שנית, התגובה שלך הייתה מתנשאת ומתייגת מבלי שיש לך מושג מי אני.

שלישית (לעצם העניין), ממש אבל ממש אין לי בעיה עם חברה שרוצה להרוויח ומרוויחה !

הבעיה מתחילה כשהרווחים נעשים בהטעיה ודרכים לא כשרות.

כשאומרים לי (ולכולם כמו ששמעת בשיחה שהוקלטה) שהתשלום הוא מס למדינה, אך בפועל הוא הולך לפדקס, יש כאן בעיה גדולה.

ניסית להציג אותי "כישראלי מצוי" שרוצה להנות מהשרות אבל לא לשלם.

אז הרשה לי לעדכן אותך, את התשלום למשלוח שילמתי כבר.

אם התמחור שלהם לא לקח בחשבון את השרות של שחרור החבילה (עמיל מכס שלא נדרש במקרה שלי) אז שיואילו לתקן אחת ולתמיד ושהלקוח הישראלי לא יהיה שבוי בכול פעם .

זאת לא טעות חד פעמית, זאת שיטתיות מכוונת כמו הנוסח הקבוע של הנציגות שמתקשרות.

אגב, בדקתי עם עמיתים מחו"ל, הם לא מכירים שום בקשת חיוב במעמד קבלת החבילה למעט TAX .

אם עקבת אחר כול התגובות שלי, ראית שחברה אחרת USHOPS מציגה לך תחשיב מסודר לפני המשלוח (גם זול יותר)

בלי הפתעות ובלי להחזיק אותך בב... כשהחבילה נוחתת בארץ. זה מנסיון של מספר לא מבוטל של שילוח דרכן.

יכול להיות שזאת "מלחמה אבודה", אבל את שלי השגתי בכך שהעלתי לחברים את המודעות לשיטת החיוב של פדקס לעומת הדואר.

שנה טובה

רענן

פורסם
יש לי שאלה אחת לנציגי פדקס (ושאל החברות הדומות) בפורום.

אם שילמתי משלוח למוכר, והוא שילם לכם את התשלום על המשלוח, למה בנוסף אני צריך לשלם תוספות בארץ? למה לא הכל מגולם במחיר המשלוח בפעם אחת?

למה אתם בעצם תופסים את הלקוח בביצים ומנצלים את המצב? שילמתי משלוח בידיעה מראש מה המחיר שלו, פתאום אתם מוסיפים מהצד ומחזיקים אותי בידיעה שאני אשלם לכם ר קכדי לקבל את החבילה מהר.

תקראו את הסוף של כל הכתבה לגבי העלויות

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000711484

לדעתי התשובה לשאלה הזאת כבר נכתבה בשרשור הזה, אבל בקצרה: יש מסים שהמדינה גובה וחברת השילוח מחוייבת לגבות אותם מהנמען ולהעבירם למדינה, ויש שירות של עמילות מכס שחברות השילוח מספקות לנמען בנוסף על הובלת החבילה עד לפתח ביתו.

הנמען רשאי לוותר על שירות העמילות ולבצע את התהליך מול המכס ושאר הרשויות בעצמו, אולם עליו להודיע על כך לחברה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אבל החברה עדיין רוצה את העמלה שלה על אחסנה או מה שהם לא קוראים לזה, נראה לך תקין?

להפעיל עמיל מכס למוצר שאינו דורש זאת? לגבות עמלה על טפסים שלא נדרשים?

אין לי בעיה לגבי מה שהמדינה גובה, יש לי בעיה עם ההפתעות שממציאה חברת השילוח, הם הרי ידעו שהם הולכים להפעיל עמיל מכס, למה זה לא תומחר מראש?

אני לא מבין גדול בעניין, אבל לי זה קצת מסריח ולא הכי כשר.

in the face

with a chair

פורסם

דמי אחסנה נגבים ע"י המדינה, וכפי שתוכל לקרוא באחת מתגובותיי הקודמות בשרשור זה, גם בדואר משלמים את זה.

מעבר לכך, כל השאלות שלך כבר נענו והוסברו לעייפה בשרשור הזה. קרא בעיון את דבריהם של שני עובדי פדקס שהגיבו פה.

פורסם

תומר- לא ניתן לחשב מראש את עלויות השחרור של משלוח ולהוסיפן לעלות ההובלה.

לעתים, הליך השחרור הוא ארוך ויקר בהרבה מההובלה ולא ניתן לצפות זאת מראש.

לא ניתן לצפות שבכל מדינה, בעת חישוב דמי הובלה, ידעו לסווג לך כל מוצר לפי הנחיות מכס של כל אחד מאלפי פריטי מכס הקיימים במאות יעדים, לכן ניתן לחשב את המסים אך ורק במדינת היעד ולא במדינת המוצא.

בנוסף, לא ניתן לחשב מראש את העלויות כי טרם יציאת המשלוח לא ניתן לדעת כיצד יסווג במדינת היעד, לאיזה הליך מכסי ינותב, מה יהיה משך השחרור, האם המכס יקבל את ההצהרות והערך או ידרוש הצהרות ואישורים נוספים- כל אלה משפיעים על עלות השחרור הן מבחינת עמילות, מבחינת דמי אחסון הנגבים ע"י ממ"ן השייכת למכס (ולא ע"י חברות השילוח), מבחינת אגרות מדינה.

לשולח יש אופציה לסכם עם הנמען מחיר כולל ובעצם לקחת על עצמו את הסיכון להפרשים ולסמן בשטר המטען שהוא נושא בכל עלויות השילוח, כולל מסים ועמלת שחרור. הרבה פעמים השולח לא עושה זאת- לא בגלל שהוא לא מאמין שיהיו עלויות נוספות, אלא בגלל שבמקומות רבים בעולם מקובל שהשולח דואג להובלה והנמען אחראי לעלויות שחרור המשלוח ביעד. יש אף מדינות שאינן מאפשרות לחייב את השולח על המסים (מדינת ישראל למזלנו, היא לא אחת מהן).

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם
כפי שציינתי, אינני בקיא מאוד בהלכות יבוא, אולם הפיסקה הנ"ל היא פשוט הטעייה - לא פחות.

לפני כשלוש שנים ייבאתי חלק כלשהו לרכב עבור חבר טוב. אני גר באיזור השרון והמשלוח היה על שמי. חשבת שהחבילה המתינה לי שאבוא לקחת אותה מסניף הדואר הקרוב? אז תחשוב שוב. בהודעה שקיבלתי נכתב כי עלי לכתת את רגליי לסניף הדואר המרכזי בת"א, לא לפני שאצטייד באישור של משרד התחבורה. אז הוצאתי אישור. ומה לדעתך היה כתוב בו?

עזוב, אל תנחש, אני פשוט אספר: "ניתן לשחרר בכפוף לאישור המפקח (מטעם משרד התחבורה) במקום". אם המילה האחרונה היא של המפקח שמלכתחילה ביקש את אישור משרד התחבורה, מדוע הם מבקשים ממני לכתת את רגליי למשרד התחבורה כדי להוציא את הפאקינג אישור המשתגל הזה?! :evil:

אחרי לא מעט ריצות וטרטורים, המשלוח שוחרר בשעה טובה ומוצלחת, לא לפני ששילשתי לדואר תשלום בעד דמי אכסון, שהרי החבילה היתה ברשותם משך כל הזמן שנאלצתי להתרוצץ בנפתוליה של הבירוקרטיה הישראלית.

שורה תחתונה: כשחבר מבקש ממני לעזור לו ברכישת חלק כלשהו בחו"ל אני עדיין עושה זאת בחפץ לב, ובאותה נשימה גם מבהיר לו שהמשלוח יהיה על שמו ושמרגע ביצוע התשלום, אני מחוץ לתמונה וכל ההתעסקות שאולי תהיה עם משרד התחבורה או המכס היא על אחריותו הבלעדית.

אלעד שלום,

כפי שאמרת אינך בקיא בהלכות יבוא,

אני דיברתי על נוהל שחרור מהיר, נוהל זה שמפורט ונטחן עד דק כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=416982

מדבר על רשימה של חלקים אשר עבורם לא תדרש להגיע עד לבית הדואר בת"א , אלא המוצר יגיע עד לדואר הקרוב למקום מגורך

זהו נוהל חדש, שנכנס בשנה - שנתיים האחרונות, ואכן מסכת היסורים שעברת, (כמו עוד רבים אחרים) עדיין שרירה וקיימת באם מדובר בפריט שאינו מפורט בנוהל.

גם לאחר שהנוהל נכנס , אז פריטים ברשימה ששלחתי עם דואר ישראל הגיעו עד לסניף הדואר הקרוב לביתי, שם נדרשתי לתשלום המיסים וקיבלתי את החבילה,

לעומת זאת שימוש בחברות שילוח מהיר , תמיד גררה דרישה למסמכי אישור ממשרד התחבורה , עיכוב גדול בשחרור, וכמובן תשלום של דמי אחסנה בגובה שווי הקניה ומעלה...

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
נתחיל בזה שמעבר להיותי עובד בחברה המדוברת, אני גם צרכן ובנינו - לא כזה קטן בתחום הייבוא והקניות בחו"ל , אני קונה הכל מהכל מחו"ל ומאלו שאוהבים לקנות בחו"ל מאשר לפרנס את גנבי הארץ. אי לכך אני מבין את תחום השילוח מעל רמת האדם הממוצע היות שאני משתמש בהם כמעט מדי שבוע.

לענייננו.

אני בהחלט עובד בחברת שילוח וזה בעיקר מה שאנחנו יודעים לעשות (מעבר לעוד כמה פרוייקטים לא קטנים שלא נגמרים בלקחת משלוח ממקום א' ל-ב. תתפלא כמה העולם הזה רחב וכמה אנשים באמת יעשו, יבקשו וגם ישלמו בשביל המשלוחים היקרים שלהם.

נגיע לעניין שלנו.חברת פדקס ככל חברה אחרת העובדת בתחומה (כן גם EMS של דואר ישראל) , נדרשת על פי חוק לגבות את החיובים הללו, עד לפני שנה וחצי שנתיים , (לא זוכר במדוייק ועל כך תסלח לי), לא היה דגש על עניין התשלומים הנוספים בכלל החברות, אישית אני יכול להעיד שהזמנתי לא מעט פעמים משלוחים כדרך פדקס , DHL וUPS , שעלו בסכומם על המינימום המותר לייבוא , ופשוט היו מגיעים אלי ישירות ללא כל עלות - לרוב אלו היו מכשירים אלקטרונים , טלפונים סלולארים שעלו דאז מעל 250 דולרים ואפילו ייבאתי רסיבר אודיו וגם עליו - לא שילמתי אגורה יותר.

לפני כשנה וקצת כמדומני רשות המיסים בישראל יישרה קו בין דואר ישראל שהפכה להיות חברה מסחרית לכל דבר לבין כל החברות הללו והחלו להנהיג תעריפים זהים לכל אחת מבחינת מיסים בדגש על ייבוא מחו"ל. עד פה החלק של המיסים .

התשלום שלך לחברת פדקס - 140 ש"ח הינו על אישור התמ"ס שהיית אמור להמציא על מנת לשחרר את המשלוח, ביקשת שהחברה תבצע זאת ועל כך לקחו לך את העמלה, שוב אני מזכיר - החברה הזאת וכל חברה אחרת היא מסחרית, כלכלית , שאתה מבקש שירות אקסטרא - יחייבו אותך על זה, מתוך עבודתי הארוכה והרבה בחברה אני יכול להעיד שלא פעם אחת אנחנו עושים מעל ומעבר למען הלקוח, גם אם זה יוצא לעיתים בהוצאות לא קטנות ולא מחייבים על כך, אך שהלקוח מבקש שירות אקסטרא - הוא נדרש לשלם עליו ושוב - תתפלא כמה אנשים מוכנים לשלם כדי לקבל את המוצר שלהם דווקא דרכנו.

בשורה התחתונה , המע"מ , המכס , מס קניה , עמילות מכס , אלו הולכים בעיקר למדינה , התשלום הבודד ה-140 ש"ח הוא על טופס שאתה יכולת לספק בעצמך וביקשת שהחברה תבצע זאת בעצמה. כך שאתה כותב - אתם רק חברת שילוח ומטרתנו להעביר חבילה מנקודה לנקודה כבר סותרת את עצמה, בייחוד שאתה מצפה שהחברה שמעבירה לך את החבילה גם תתחיל לדאוג לך לאישורים.

אני מזמין אותך לבדוק , במידה והיית מקבל את השירות הזה בדיוק מחברות אחרות המקבילות לחברת פדקס ולספר לנו כמה היה השוני, לקבל דרך דואר ישראל משלוח אחרי שבועיים שלוש ואולי גם חודש זה לא פרמטר שניתן להשוותו מול חברת אקספרס.

אני מאחל לך שנה טובה ומתוקה

עמילות מכס , לא הולכת למדינה , היא הולכת לעמיל המכס שאיתו עובדת פדקס , ויכול להיות שהוא אפילו עובד של פדקס ואז התשלום הולך לפדקס. התשלום הוא עבור ההתעסקות מול המכס,

כמי שאמור להתמצא במשלוחים בינלאומיים הייתי מצפה לקצת יותר דיוק....

פורסם
דמי אחסנה נגבים ע"י המדינה, וכפי שתוכל לקרוא באחת מתגובותיי הקודמות בשרשור זה, גם בדואר משלמים את זה.

מעבר לכך, כל השאלות שלך כבר נענו והוסברו לעייפה בשרשור הזה. קרא בעיון את דבריהם של שני עובדי פדקס שהגיבו פה.

אלעד שוב תיקון טעות,

בנתב"ג דמי האחסנה נגבים על ידי ממן שהיא הזכיינית להפעלת מחסני הערובה שם.

אני מניח שחלק עובר למדינה כדמי זיכיון / מיסים וכד.

אבל הם בהחלט לא נגבים על ידי המדינה

• תוכן חדש...