Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את יכולה להגיד לנו מה תפקידך בפדקס?

דרך אגב, אהבתי את התירוץ של נציגים גסי רוח יש בכל חברה.

א. גם אם כן, אז מה? אם כולם חרא, אז גם לנו מותר? כי אם כן, אז למה לשלם לכם יותר?

ב. תפקידכם למנוע דברים כאלו, בשביל זה אתם מקליטים שיחות, חבל שאף אחד לא מקשיב להם, וגם אם כן ממילא לא יעשו כלום, כי אז צריך לגייס אנשים חדשים וזה עולה כסף

פורסם

אני עובדת בסניף ותפקידי לטפל בבעיות הפצה מול פדקס בחו"ל.

אני ממש לא תרצתי את ההתנהגות של הנציגה וגם ציינתי בפירוש שהיה כאן בהחלט מקום לטיפול מנהל מול הנציגה.

מאוד קשה לי לשמוע כשניתן שירות כזה כי זה ממש לא משהו שנחשב מקובל אצלנו וביליתי מספיק זמן גם במוקד של הסניף וגם בשירות הלקוחות כדי לדעת את זה.

בסה"כ ציינתי שמקרה נקודתי אינו מייצג התנהלות של חברה שלמה, כי מקרים נקודתיים בודדים של שירות לא תקין קיימים בכל חברה באשר היא שמעסיקה בני אדם! הקלטה בודדת אינה מייצגת - אין בכך שום תירוץ לשירות קלוקל.

יש האזנה של מנהלים לשיחות אונליין בשירות באופן אקראי והנציגים מקבלים פידבקים מהמנהלים בנוגע לאותן שיחות (לא רק לרמת "מה עשית לא בסדר" אלא גם לרמת "מה יכולת לעשות יותר טוב"). כמובן שבאף חברה אין לצפות שמנהלים יאזינו לכל שיחה ושיחה, הרי זה לא אפשרי בכלל. בנוסף, לפי סוג השיחה אני מאמינה שמדובר בשיחה מהסניף המפיץ או מנציגת היבוא ששחררה את המשלוח ולא משירות הלקוחות, שם מתבצעות האזנות.

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם

הזמנתי 3 סטים טיימינג, שילמתי, והמוכר רצה לשלוח ב UPS

ביטלתי הכל קיבלתי כסף חזרה

הכי טונ לטוס באיזיג'ט ב40 יורו ולקנות שם ולחזור חזרה אחרי יום אחד

פורסם

חברה עדיין לא שלמתי ובכלל ה 549 ש"ח לא ישברו אותי .

הכיוון הוא :

א. פניה לאיביי עם בקשה להוצאת פדקס ממשלוחים לישראל או הקפצת הודעת אזהרה במשלוח עם פדקס שהקונה יצטרך לאשר הזמנה לאחר שהבין .

ב. פניה לפדקס חברת האם

ג. פניה לשר התחבורה , תעשיה לברר האם הם זוכים בעמלת אגרה של ה 140 ש"ח

ד. תביעה יצוגית

ה. למרות ההתנגדות העקרונית לפייסבוק, להרשם ולפתוח קבוצת נפגעים .

רענן

פורסם

רענן, נראה לי שאתה נסחף. לא פעם ולא פעמיים ציינת שהמוכר "הגדיל ראש", כך שראשית זו טעות של המוכר (הוא כנראה לא הבין שיש לו עסק עם ישראלי מצוי). לאחר מכן עמדה לך האפשרות לא לקבל את המשלוח ולהחזיר אותו לשולח. לא עשית זאת, זו כבר טעות שלך. איזה טענות בדיוק יש לך ל"פדקס"? זו חברה מסחרית שמציעה ומוכרת שרות מסויים. השרות הזה עולה כסף! אני מניח שגם אתה לא עובד בהתנדבות. לשמחתי עדיין יש מידה מסויימת של חופש במדינה ובתוך מסגרת של חופש זו, באפשרותך לצרוך את השרות או לא לצרוך אותו, אם זה נראה לך יקר (כנראה שנראה לך מאד יקר). ציינתי שאני מזמין ספרים מחו"ל. לאחרונה הזמנתי שני ספרים מאנגליה. מחיר כל ספר פאונד אחד והמשלוח של כל ספר (לא ניתן לשלוח שני ספרים יחד ) הוא 6.5 פאונד.

ככה זה עולה. מה לעשות? רוצה מזמין, לא רוצה - לא מזמין, אבל לא ניתן לאחוז את המקל בשני קצוות, גם לקבל את השרות ולא לשלם עבורו. שוב, השרות שלהם עולה כסף. גם שלהם וגם של חברות שילוח אחרות. אני אישית עובד עם DHL וגם הם לא עובדים חינם. הם חוסכים לי זמן וזמן זה כסף. בניגוד לשני המגיבים האחרים שהם עובדי "פדקס", עלי אתה לא יכול לתלות את זה שאני בעל עינין. לצערי, התפתחה אצלנו תרבות של "מה פתאום שאני אשלם?" שהרבה אנשים נמנים עליה. לא מזמן היתה כתבה בטלויזיה על לקוחות שקונים בגדים לארוע מסויים ולמחרת הארוע , תוך ניצול של חוק המכר הקיים היום, מחזירים את הבגדים ודורשים את כספם חזרה. "מה פתאום שהם ישלמו."

אני מציע שתשקול בנוסף לדברים שהזכרת, גם פנייה לאו"מ ו/או לבית הדין הבינלאומי בהאג.

פורסם
רענן, נראה לי שאתה נסחף. לא פעם ולא פעמיים ציינת שהמוכר "הגדיל ראש", כך שראשית זו טעות של המוכר (הוא כנראה לא הבין שיש לו עסק עם ישראלי מצוי). לאחר מכן עמדה לך האפשרות לא לקבל את המשלוח ולהחזיר אותו לשולח. לא עשית זאת, זו כבר טעות שלך. איזה טענות בדיוק יש לך ל"פדקס"? זו חברה מסחרית שמציעה ומוכרת שרות מסויים. השרות הזה עולה כסף! אני מניח שגם אתה לא עובד בהתנדבות. לשמחתי עדיין יש מידה מסויימת של חופש במדינה ובתוך מסגרת של חופש זו, באפשרותך לצרוך את השרות או לא לצרוך אותו, אם זה נראה לך יקר (כנראה שנראה לך מאד יקר). ציינתי שאני מזמין ספרים מחו"ל. לאחרונה הזמנתי שני ספרים מאנגליה. מחיר כל ספר פאונד אחד והמשלוח של כל ספר (לא ניתן לשלוח שני ספרים יחד ) הוא 6.5 פאונד.

ככה זה עולה. מה לעשות? רוצה מזמין, לא רוצה - לא מזמין, אבל לא ניתן לאחוז את המקל בשני קצוות, גם לקבל את השרות ולא לשלם עבורו. שוב, השרות שלהם עולה כסף. גם שלהם וגם של חברות שילוח אחרות. אני אישית עובד עם DHL וגם הם לא עובדים חינם. הם חוסכים לי זמן וזמן זה כסף. בניגוד לשני המגיבים האחרים שהם עובדי "פדקס", עלי אתה לא יכול לתלות את זה שאני בעל עינין. לצערי, התפתחה אצלנו תרבות של "מה פתאום שאני אשלם?" שהרבה אנשים נמנים עליה. לא מזמן היתה כתבה בטלויזיה על לקוחות שקונים בגדים לארוע מסויים ולמחרת הארוע , תוך ניצול של חוק המכר הקיים היום, מחזירים את הבגדים ודורשים את כספם חזרה. "מה פתאום שהם ישלמו."

אני מציע שתשקול בנוסף לדברים שהזכרת, גם פנייה לאו"מ ו/או לבית הדין הבינלאומי בהאג.

תמשיך לצרוך ספרים ואל תבלבל את המוח עם גיבובי שטויות.

אתה לא מכיר אותי ואני לא אותך (לשמחתי). אז אל תנסה להגדיר אותי בהגדרות ובכינויים.

ואת ההצעות האויליות שלך, שמור לעצמך ולחוג מכריך .

רענן

פורסם

שמע רענן, אני מסכים איתך, החברות האלו (לא ספציפית FEDEX) גובות עמלות שונות ומשונות ואתה מקבל חשבון שלא ברור לך מאין הוא הגיע.

לא פעם גם יש שיטת מצליח, חבר שלי הזמין מוצר בשווי 30$ מארה"ב, הוא הזמין דרך אחת מהחברות האלו ששולחות לכתובת בארה"ב ואז מעבירה לארץ. יצא לו סה"כ עם משלוח וכו' וכו' - איזה 60$.

המשלוח הגיע לארץ, ביקשו ממנו לשלם לחברת השילוח תוספת של כ-280 ש"ח על מיסים או משהו כזה. הוא אמר להם שזה לא הגיוני, המוצר יחד עם משלוח על פחות מהמיסים. אמרו לו בסדר והמיסים ירדו ל-40 ש"ח. מצליח או לא מצליח?!

ותאמין לי שהוא לא וכחן גדול.

חברות השילוח האלו מחזיקות את ציי המטוסים הגדולים בעולם. ציי אוניות, משאיות, מרכזי חלוקה בכל העולם. בכל ארץ יש מנכ"ל, סמנכ"ל ומנגנון משומן ושמן וצריך להחזיק משרדים בכל העולם, צוות וכו' וכו' וכו' - הם צריכים להרוויח כסף. והרבה. הם עושים את זה ככה.

שיש ברירה משתמשים בדואר רגיל, שאין ברירה משלמים להם את העמלות המפורזות ובולעים את הגלולה המרה.

עזוב, זאת מלחמה אבודה.

פורסם
חברה עדיין לא שלמתי ובכלל ה 549 ש"ח לא ישברו אותי .

הכיוון הוא :

א. פניה לאיביי עם בקשה להוצאת פדקס ממשלוחים לישראל או הקפצת הודעת אזהרה במשלוח עם פדקס שהקונה יצטרך לאשר הזמנה לאחר שהבין .

ב. פניה לפדקס חברת האם

ג. פניה לשר התחבורה , תעשיה לברר האם הם זוכים בעמלת אגרה של ה 140 ש"ח

ד. תביעה יצוגית

ה. למרות ההתנגדות העקרונית לפייסבוק, להרשם ולפתוח קבוצת נפגעים .

רענן

אני איתך, רענן!

ממליץ גם על פניה לביה"ד הבינלאומי בהאג, אמנסטי אינטרנשיונל ולארי קינג. תצליח!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
תמשיך לצרוך ספרים ואל תבלבל את המוח עם גיבובי שטויות.

אתה לא מכיר אותי ואני לא אותך (לשמחתי). אז אל תנסה להגדיר אותי בהגדרות ובכינויים.

ואת ההצעות האויליות שלך, שמור לעצמך ולחוג מכריך .

רענן

אין לי כל צורך להגדיר אותך ולכנות אותך בכינויים. הסגנון שלך עושה זאת ומראה מה אתה בדיוק.

פורסם
שמע רענן, אני מסכים איתך, החברות האלו (לא ספציפית FEDEX) גובות עמלות שונות ומשונות ואתה מקבל חשבון שלא ברור לך מאין הוא הגיע.

לא פעם גם יש שיטת מצליח, חבר שלי הזמין מוצר בשווי 30$ מארה"ב, הוא הזמין דרך אחת מהחברות האלו ששולחות לכתובת בארה"ב ואז מעבירה לארץ. יצא לו סה"כ עם משלוח וכו' וכו' - איזה 60$.

המשלוח הגיע לארץ, ביקשו ממנו לשלם לחברת השילוח תוספת של כ-280 ש"ח על מיסים או משהו כזה. הוא אמר להם שזה לא הגיוני, המוצר יחד עם משלוח על פחות מהמיסים. אמרו לו בסדר והמיסים ירדו ל-40 ש"ח. מצליח או לא מצליח?!

ותאמין לי שהוא לא וכחן גדול.

הנציגים פה של FEDEX עונים לך לא לעניין כל כך, אבל זה לא הם אשמים. חברות השילוח האלו מחזיקות את ציי המטוסים הגדולים בעולם. ציי אוניות, משאיות, מרכזי חלוקה בכל העולם. בכל ארץ יש מנכ"ל, סמנכ"ל ומנגנון משומן ושמן וצריך להחזיק משרדים בכל העולם, צוות וכו' וכו' וכו' - הם צריכים להרוויח כסף. והרבה. הם עושים את זה ככה.

שיש ברירה משתמשים בדואר רגיל, שאין ברירה משלמים להם את העמלות המפורזות ובולעים את הגלולה המרה.

עזוב, זאת מלחמה אבודה.

אני אסביר מה כול כך מכעיס כאן.

פדקס היא חברת הובלה. זכותה לדרוש $1000 למשלוח של חבילה במשקל 1 גרם. אלא מה,

דרישה של $1 למשלוח וכשהמוצר מגיע לדרוש עוד $999 לשרות שלהם, תסכים איתי שזאת הונאה בעליל ?

עכשיו למציאות שתרחשת כאן (שהרוב משלים איתה),

נציגת פדקס מתקשרת לקביעת מועד אספקה ועל הדרך מעדכנת בתשלום שיש לסגור.

כשאתה שואל על מה החיוב, התשובה, "מיסים של המדינה" ובכך מגוללת את אי שביעות הרצון כלפי המדינה, מוסדותיה, חוקיה וכו ..

כאן הבעיה הגדולה, כשאתה אומר שהחיוב הוא מיסים למדינה ומצד שני אתה לא מעביר הסכומים באמת לקופת האוצר,

זאת הונאה ומירמה כלפי הלקוח, יתרה מזאת, יתכן שזאת עברה פלילית של זיוף וגנבה .

בשיחה שהוקלטה שומעים זאת בבירור :

אגב, אם נשלים עם כול עושק, אפשר לארוז את המזוודות ...

החברות הגדולות (בכול תחום) בונות על זה שהאזרח הקטן ישלם וישתוק.

רענן

פורסם
אני איתך, רענן!

ממליץ גם על פניה לביה"ד הבינלאומי בהאג, אמנסטי אינטרנשיונל ולארי קינג. תצליח!

תגיד, כול ה 6,654 הודעות שלך באותה רמת חוכמה ?

רענן

פורסם
אין לי כל צורך להגדיר אותך ולכנות אותך בכינויים. הסגנון שלך עושה זאת ומראה מה אתה בדיוק.

מה קרה ? נעלבת ?

קשה לך להתמודד כשמציגים לך מראה מול התשובה האוילית שלך ?

איך יכול להיות ? הרי אתה הישראלי הנאור זה שמזמין ספרות (מעניין איזה ) שמתייג אחרים כישראלים מצויים .

רענן

פורסם

ל-avz ואלעד, אנשים כמוכם הם בדיוק הסיבה שאנשים בארץ הם הצרכנים הכי גרועים בעולם.

אם נאמר לו מחיר מסויים ולאחר מכן המחיר פתאום גדל או סתם נוספו כל מיני מסי עננים למיניהם זו פשוט חוצפה! אל תבלבלו לי את המוח אם "זה המחיר רוצה תשלם, לא רוצה אל תבחר בשירות", להזכירכם עד לא מזמן גם חשבון הסלולרי החודשי שלכם היה גבוה ב-200-300%, למה? כי אתם קהל שבוי ואין תחרות. פתאום כשיש גולן טלקום והוט מובייל הצליחו "להתייעל" ולעשות חבילות בשליש מחיר? חרטא!

אם הוא היה לקוח עסקי תאמין לי שמראש הוא היה משלם חצי בלי מריבות, אז למה להיות חזירים? למה חברות הסלולר לוקחות 500 ש"ח לתקן מסך של אייפון כשאתה קונה אותו ב-10$ באיביי? כי הם משלמים לעובדים 100 ש"ח לשעה? לא! העובד מקבל מינימום והחברה גורפת 400 ש"ח על הקישקוש הזה.

ספציפית לגבי "פדקס" לצערי עבדתי שם ואני מכיר את הרמה והנפשות הפועלות. בוא נאמר שהמינויים שם לא בדיוק נעשים לפי היכולות, ו/או המקצועיות ולגבי שיטת החיוב אני בכלל לא רוצה לדבר. תנסה לשלוח שם מכתב בשירות של נקסט דיי ותראה כמה יעלה לך, ותעשה אותו דבר עם מספר לקוח של נייס/ישקר/אלביט או כל לקוח גדול אחר, ותגיד לי מה אתה חושב.

פורסם
אני אסביר מה כול כך מכעיס כאן.

פדקס היא חברת הובלה. זכותה לדרוש $1000 למשלוח של חבילה במשקל 1 גרם. אלא מה,

דרישה של $1 למשלוח וכשהמוצר מגיע לדרוש עוד $999 לשרות שלהם, תסכים איתי שזאת הונאה בעליל ?

עכשיו למציאות שתרחשת כאן (שהרוב משלים איתה),

נציגת פדקס מתקשרת לקביעת מועד אספקה ועל הדרך מעדכנת בתשלום שיש לסגור.

כשאתה שואל על מה החיוב, התשובה, "מיסים של המדינה" ובכך מגוללת את אי שביעות הרצון כלפי המדינה, מוסדותיה, חוקיה וכו ..

כאן הבעיה הגדולה, כשאתה אומר שהחיוב הוא מיסים למדינה ומצד שני אתה לא מעביר הסכומים באמת לקופת האוצר,

זאת הונאה ומירמה כלפי הלקוח, יתרה מזאת, יתכן שזאת עברה פלילית של זיוף וגנבה .

בשיחה שהוקלטה שומעים זאת בבירור :

אגב, אם נשלים עם כול עושק, אפשר לארוז את המזוודות ...

החברות הגדולות (בכול תחום) בונות על זה שהאזרח הקטן ישלם וישתוק.

רענן

אתה מזכיר לי שלפני כמה שנים חברות התעופה החליטו לגבות "מס דלק" - כל מי שהזמין כרטיס טיסה באותו הזמן נדרש לשלם תוספת של 25$ לכל נוסע.

בזמנו קבענו חופשה משפחתית לחו"ל - סגרנו את כל התשלום - ממש הכל.

פתאום קיבלנו טלפון שצריך להוסיף עוד 100$ - מס דלק.

הלכנו לסוכנת והיא הסבירה לנו שיש עכשיו מס דלק וצריך לשלם.

הסברתי לה שמיסים מטילה המדינה ולא איסתא או אלעל.

היא הוציאה לי מכתב רישמי שנכתב על ידי איזה מנכ"ל של סוכנות נסיעות או חברת תעופה שמסביר את היטל הדלק. אמרתי לה שזה מעניין לי את התחת.

שהיא אמרה שמחיר הדלק עלה וצריך להוסיף - אז שאלתי למה לא קנו דלק ששילמתי על הכרטיס, זה בעיה שלי שמהמחיר דלק עלה?

גם ציינתי בפניה שבאותו הזמן מחיר הנפט דווקא ירד - ככה שאני לא צריך להוסיף, היא התסכלה עלי בזלזול וקראה למנהלת הסניף ואמרה: "תשמע תשמעי מה הוא אומר, מחיר הנפט ירד אז לא צריך לשלם את המס דלק".

בקיצור כל המשפחה לקחה חופש, התארגנה, הכל סודר ונקבע, אז מה? עכשיו בשביל פרנציפ נהרוס הכל? אז שילמתי לה כמו אפס את ה"מס דלק" כי לא הייתה לי ברירה, אבל העובדה שאני זוכר את זה עד היום - כמה וכמה שנים אחרי - מראה לך כמה זה מעצבן.

פורסם
אתה מזכיר לי שלפני כמה שנים חברות התעופה החליטו לגבות "מס דלק" - כל מי שהזמין כרטיס טיסה באותו הזמן נדרש לשלם תוספת של 25$ לכל נוסע.

בזמנו קבענו חופשה משפחתית לחו"ל - סגרנו את כל התשלום - ממש הכל.

פתאום קיבלנו טלפון שצריך להוסיף עוד 100$ - מס דלק.

הלכנו לסוכנת והיא הסבירה לנו שיש עכשיו מס דלק וצריך לשלם.

הסברתי לה שמיסים מטילה המדינה ולא איסתא או אלעל.

היא הוציאה לי מכתב רישמי שנכתב על ידי איזה מנכ"ל של סוכנות נסיעות או חברת תעופה שמסביר את היטל הדלק. אמרתי לה שזה מעניין לי את התחת.

שהיא אמרה שמחיר הדלק עלה וצריך להוסיף - אז שאלתי למה לא קנו דלק ששילמתי על הכרטיס, זה בעיה שלי שמהמחיר דלק עלה?

גם ציינתי בפניה שבאותו הזמן מחיר הנפט דווקא ירד - ככה שאני לא צריך להוסיף, היא התסכלה עלי בזלזול וקראה למנהלת הסניף ואמרה: "תשמע תשמעי מה הוא אומר, מחיר הנפט ירד אז לא צריך לשלם את המס דלק".

בקיצור כל המשפחה לקחה חופש, התארגנה, הכל סודר ונקבע, אז מה? עכשיו בשביל פרנציפ נהרוס הכל? אז שילמתי לה כמו אפס את ה"מס דלק" כי לא הייתה לי ברירה, אבל העובדה שאני זוכר את זה עד היום - כמה וכמה שנים אחרי - מראה לך כמה זה מעצבן.

אין ספק שבסיטואציה זהה גם אני הייתי משלם.

על זה הם בונים כול החברות הפרטיות ואפילו גופי מימשל למחצה (חיובי הורים לתשלומי ביה"ס שלא כחוק).

במקרה של פדקס,

העלות מבחינתי היא זניחה (חצי טנק דלק בטרופר בנזין) אבל ההתמודדות מולם היא עקרונית.

בכול מקרה, את שלי השגתי בחשיפה ובהעלאת המודעות לשיטת החיוב.

רענן

נ.ב - יש לך טעם טוב בבחירת אמצעי השמעת אודיו

• תוכן חדש...